Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Telefoni muusika auto kõlaritesse (Vastuseid: 9 | Vaatamisi: 4135)
helena1150
huviline

Registreerunud 02.04.16
Kasutaja on eemal

postitati 02.04.16 18:45 Tsiteeri
Telefoni muusika auto kõlaritesse

Tere,
ostsin just endale Audi ja kuna see mul üldse suht esimene auto, siis ei osanud kõike läbi käppida-näppida ja nüüd olen muidugi hädas. Selgus, et minu 2011. a. A4 (B8) MMI võtab küll meelsasti ühendust telefoni kõnede heliga ja võimaldab brausida telefoni kontaktides ringi, aga mitte muusikaga.
Olen teinud hetkel ajutise Bluetooth ühenduse raadioga mingi sigarisüütajasse käiva jubinaga, aga kvaliteet pole üldse mitte see ja nüüd ei kuule jällegi helistajad mind. Ehk siis feil. Seda kõrvaklappide juhtme kohta ei ole kusagil, ainult mingi juhtmepundar kindalaekas, mis on mõeldud iPhone'idele ja ei töötanud samas ka iPhone'iga (mul Android).
Saan aru, et on olemas mingid erinevad lahendused, kuidas siiski juhtida nii muusika kui ka kõned auto enda süsteemi. Kas keegi siinsetest teadjatest oskab nõu anda, mida ma täpsemalt vajan? Tahaks, et asi oleks võimalikult lihtne ja ideaalis, et saaksin ka roolilt või konsoolilt muusikas navigeerimist teha. Ma saan aru, et ma pean kusagilt midagi tellima ja kusagil selle paigaldada laskma (naisterahvana ma pigem koon kampsuni või nõelun soki ära või maksan raha kellelegi, kui ühendan autos mingeid juhtmeid...), aga ma ei viitsi enam ehku peale mingeid jublakaid osta, mis võibolla töötavad, aga võibolla ka mitte. Loodan väga, et siin leidub keegi, kellel on sellise teemaga kogemust ja oskab nõu anda, millist seadeldist ma shoppama peaks.
Ette tänades
Helena

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 02.04.16 22:00 Tsiteeri

Selle ajastu auto originaal heliseadeldistega (mitte ainult Audi vaid ka VW, Seat ja Skoda ning ka teised margid) ongi tegelikult mure sellise mõiste nagu A2DP'ga ehk siis heli saatmisega ja mobiili juhtimisega otse originaalmakilt endalt bluetooth kaudu, sest sel ajastul hakkas see lahendus alles välja arenema selliseks nagu seda on tänapäeva heliseadmed autos ja täisväärtuslikult neid "vanu" seadmeid tööle kahjuks ei saagi. Reaalselt seadmed ise lihtsalt ei võimalda sellist uuendust sisemiselt vanemate moodulite näol, lisaks hakata seda uuema originaallahenduse vastu välja vahetama on lihtsalt mõrv rahakotile ja seda ei taha isegi margiesindused omal vabal tahtel kliendile soovitada.
Igasugu lisalahendused on tehtavad ja toredad, aga need ei anna võimalust juhtida kõike roolilt või siis keskkonsooli puutepaneelilt rääkimata sellest, et info mängiva loo kohta kuhugi puuteekraanile või siis näidikute väikesele ekraanile ilmub, mida siis mobiil teeb või tegema peab. Lisaks jääb ikkagi väga suure tõenäosusega vajadus telefon hoida käeulatuses ja ekraan nähtaval, et siis vajadusel seda näppida saaks lugude vahetamiseks jne. (telefon õnneks sealjuures töötab endiselt auto kaudu kenasti edasi). Nii, et kui keegi isegi lubab suure suuga midagi sel teemal aidata, siis peab ta ikka sellele lubadusele väga hea garantii andma, et hiljem mitte higimull otsa ees ja põsk ilma meigita õhetab auto võtmeid pooliku lahendusega tagasi ei annaks. Mugavam, taskukohasem ja ka lollikindlam on leida isik, kes suudab antud seadmele külge ühendada mingit laadi "kaardilugeja", kas siis mälupulga või mälukaardi näol ja need seadmed on ka maki enda poolt kenasti juhitavad. Ainus vaev endal on siis leida see mõni hetk arvuti taga, et autos oleval mälupulgal või mälukaardil oma "maitse" järgi muusika aeg-ajalt ära uuendada. Noh jah päris spotify'd kahjuks nii kuulata ei saa, aga säästab närvirakke kilodega võrreldes selle võsavahelahendusega, mis viib silmad sõidu ajal tahes või tahtmata liikluse jälgimisest mujale ning rääkimata augulisel teel mobiiliekraanile pihta saamisest.

Ja kui teemaga üldse tegeleda ei viitsi, siis paari aasta pärast ehk masin välja vahetada värskema vastu, millel kogu see nodi on juba pardal olemas :).
2014+ masinatele on sellistlaadi kõike mobiiliga toetavaid seadmeid väga suure tõenäosusega juba tehasest peale topitud ja piisab ühest korrast autole telefoni tutvustamisest ja piisavalt targast/kallimast telefonist, et seda ei pea isegi taskust välja võtma kui sama meloodia jätkub sellest sekundist, millest autost väljudes asi seisma jäeti. Tehtud/nähtud ja ka ise sülitatud oma käest läbi käinud "vanemate" masinate peale :).

Targemad lükake minu jutt ümber ja kuulutage täielikuks laimuks :).

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
toomasd
huviline

Registreerunud 23.07.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 2.5TDI Avant 120kw BDG, Audi A4 Avant B8 2,0TDI

postitati 03.04.16 17:39 Tsiteeri

Kas sul käetoe sees aux pistikut ei ole? Mul on see olemas tehase poolt, ajab asja ära ja saab telefoniga mp3 kuulata. Aux pistikul on väike kate peal.

Toomas.

„Kui kvantmehaanika ei pane sul pead ringi käima, ei ole sa millestki aru saanud" Niels Bohr.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
helena1150
huviline

Registreerunud 02.04.16
Kasutaja on eemal

postitati 04.04.16 07:31 Tsiteeri

Tere taas
AUX kohta tõepoolest ei ole, see lahendaks kõik probleemid. Hetkel pean valima, kas suunan telefoni kõned autosse ja loobun muusikast või suunan muusika ja kõned bluetooth jubinasse ja kõnekvaliteedi tõttu sisuliselt loobun handsfreest (ma pean ikka bluetoothi ühenduse katkestama ja telefoni kõrva ja õla vahele pigistama, et mind kuuldaks.
Roolinuppudelt menüüst navigeerimisest võiks veel loobuda, aga faile ma enam kindlasti kuhugi andmekandja peale tõmmata ei tahaks - ma ei tea enam, kust neid üldse tõmbama peaks, Spotify on ikka ainus viis, kuidas oma muusikat täna kogun.
Ma olen näinud mingisuguseid vidinaid veebis müügil a la A2DP, mis kuidagi peaks ka bluetoothi kaudu ühendama nii kõned kui muusika auto kõlaritesse - kas keegi oskab seda kommenteerida, kas see lahendaks probleemi?

Tänudega
Helena

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 04.04.16 10:51 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: helena1150
Spotify on ikka ainus viis, kuidas oma muusikat täna kogun.
Ma olen näinud mingisuguseid vidinaid veebis müügil a la A2DP, mis kuidagi peaks ka bluetoothi kaudu ühendama nii kõned kui muusika auto kõlaritesse - kas keegi oskab seda kommenteerida, kas see lahendaks probleemi?
Tänudega
Helena

A2DP bluetooth ühendub teisest otsast samuti maki AUXi ja sel juhul puudub niikuinii ka väline mikrofon, nii et nokk kinni saba lahti. Ja tegelikult ma just sellelaadsete jublunnide müüjate eest hoiatasingi ;). Kui AUXi pistik lahendaks probleemi spotify osas, siis edasine kõne osa läbi maki bluetoothi sõltub juba telefoni enda tarkusest kõne heli suunamisel ja vastu võtmisel õigest kohast. Kui kõrvaklapi juhe on juba taga, siis on kahjuks enamusel telefonidel see loll komme ka kõne sinna tulistada sõltumata sellest, et mingi bluetoothi laadne asi juba küljes ripub. Nii et... kuldse kesktee leidmine sõltub ka reaalsest "kompotist" :). Ümar jutt, aga kahjuks pole head win/win lahendust.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
meelo
klubiliige

Registreerunud 07.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C7 3.0 BiTDI Q Avant S-Line

postitati 04.04.16 17:56 Tsiteeri

Pole küll päris sama auto, kuid sarnane sys A6 2007 MMI 2G High versioonil kasutan sellist Dension 500S BT vidinat. On korraga olemas nii BT, handsfree, aux, usb, Ipodi ühendus. Navigeerimine töötab kõik läbi orig nuppude, teksti kuvatakse mõlemale ekraanile ja spotifyd saab kuulata kasutades MMI menüüs valikuga kas prev track või next track. Samas MMI menüüst saad valida millist ühendust hetkel kasutada tahad. BT ja USB töötavad koos samaaegselt korrektselt.

Sulevipoev
huviline

Registreerunud 03.07.14
Kasutaja on eemal

Auto: Audi a4 2,0 (b7)

postitati 04.04.16 18:25 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: meelo
Pole küll päris sama auto, kuid sarnane sys A6 2007 MMI 2G High versioonil kasutan sellist Dension 500S BT vidinat. On korraga olemas nii BT, handsfree, aux, usb, Ipodi ühendus. Navigeerimine töötab kõik läbi orig nuppude, teksti kuvatakse mõlemale ekraanile ja spotifyd saab kuulata kasutades MMI menüüs valikuga kas prev track või next track. Samas MMI menüüst saad valida millist ühendust hetkel kasutada tahad. BT ja USB töötavad koos samaaegselt korrektselt.

Mis selline komplekt koos paigaldusega maksta võiks? Autoks A4 B7 aastast 2004.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
meelo
klubiliige

Registreerunud 07.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C7 3.0 BiTDI Q Avant S-Line

postitati 04.04.16 19:46 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Sulevipoev
Tsitaat:
Algselt postitas: meelo

Mis selline komplekt koos paigaldusega maksta võiks? Autoks A4 B7 aastast 2004.

Kardan, et antud kompl ei saa A4 B7-l kasutada kuna puudub most sys (optika). Siis võiks sobida Dension Pro BT komplekt. Paigalduse koha pealt midagi keerulist polnud paigaldasin ise seetõttu ei oska kommenteerida. Hind võiks seadmel uuena olla ca 300euri. Youtubes paigaldusjuhendeid maa ja ilm:cool:.

intsu879
klubiliige

Registreerunud 22.02.14
Kasutaja on eemal

Auto: Audi S8 D2 4,2 250kw

postitati 04.04.16 20:03 Tsiteeri

Huvitavaid elektroonika lahendusi pakub audidele saksa firma Kufatec.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 04.04.16 20:37 Tsiteeri

Densioni mingi paari aasta taguste seadmete puhul oli probleem Androididega, kuna see tuli ikkagi USB kaabli otsa istutada ja telefoni käsitleti ikkagi kui "mälupulka". Suhteliselt nutune teema kui ~350$ oli kulutatud ja liiga palju loodetud. Igal juhul "jälle mingi kaabel" teema sellele jurakale lõpuks jäigi ja põhimõtteliselt "telefon taskus" lahenduseks see asi ei saanudki (MMI2). Näinud ka mingeid jurakaid, mis suhtlesid a2dp kaudu stiilis iPhone 4 ja 4S vanemate telefonidega ja uuemate isegi iPhonedega oli jälle jama majas selle muusika edastusega. Kellel midagi toimib võib märku anda nii seadme kui telefoni komplektsusest, ehk ei jookse ka endal üle külje maha. B8 peaks olema kõigi eelduste kohaselt MMI3 2010.a. puhul ja minu jaoks auxi taoline lisalulla polnud lahendus, kuna vihkan kaableid ja telefoniga sebimist autos. Üks vana iPhone 4S isegi veel vedeleb lauasahtlis, millega üks kärakas isegi töötas täisväärtuslikult, aga kuna telefon ise on juba ajast ja arust, siis seal see vedelebki edasi.

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 32.5% - SQL: 67.5%]