Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: B5 facelift tuli näitab kõveralt? (Vastuseid: 20 | Vaatamisi: 2353)
jarmzolen
huviline

Registreerunud 04.06.15
Kasutaja on eemal

postitati 02.03.16 22:16 Tsiteeri
B5 facelift tuli näitab kõveralt?

Sai B5'le fl tuled külge poogitud, ilusti sirgelt ees, reflektorid paigas ja reguleeritud ka samasse asendisse. Nimelt probleem kundepoolses luubis, näitab juba poole meetri pealt ca 10cm paremale. Vaatasin üle ega luup lahti pole vms, pirn ilusti sees nagu peab jms, kõik on silma järgi korras ja kinni nagu peab. Samuti võrreldes tulesid omavahel, on luubid täpselt samas asendis. Kaugtuli näitab ilusti otse ette ja reguleerides luubi otse näitama, hakkab täistuli juba vastassuuna metsa valgustama, niiet luubiga nagu peab midagi nihu olema?
Luupi eraldi tule seest reguleerida kuidagi ei anna ega vist? Või kas peabki parempoolne lähituli valgustama küllaltki palju teeäärt / metsa?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
sigaelmar
huviline

Registreerunud 25.08.07
Kasutaja on eemal

postitati 03.03.16 16:23 Tsiteeri

Millest sa seda järeldad või kuidas sa seda mõõdad, et ta juba poole meetri pealt 10cm paremale näitab?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
jarmzolen
huviline

Registreerunud 04.06.15
Kasutaja on eemal

postitati 03.03.16 22:35 Tsiteeri

No silma järgi ikka :D . Auto külje järgi vaadates (või ka katuse) järgi ilusti aru saada, kuidas juhipoolne tuli otse näitab ja kundepoolne paremale viltu.
Ja just kaugtuledega võrreldes juhipoolne kaugtuli näitab pooltule valgusvihu tipuga kohakuti, aga kundepool näitab täika sissepoole pooltuld ca 10cm (poole meetri pealt võttes) ja kuna mõlemad täikad näitavad ilusti otse, siis peab parempoolne luup kuidagi nihu olema.

jaiks
huviline

Registreerunud 21.02.11
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 2.5tdi 2005 & A6 C7 3.0tdi

postitati 04.03.16 00:00 Tsiteeri

Oot, kas ma saan valesti aru või on jutt nii et kaugtuli ja lähituli on sama luubi all? Kui ma ei eksi on kaugtuli keskel ilma luubita ja lähituli servas luubiga?
Tekkis mõte et ehk on kasutusel valed pirnid. Pre FL olid minuteada h4 ja FL tuledel on h7. Nii et uute tuledega peab panema ka uued pistikud, juhtmed ja pirnid. Parandage mind, kui mu mälu petab mind.

Ja selline asi ka veel et uutele tuledele üle minnes on veel selline muudatus, et h4 pirnil lülitati lähitule hõõgniidilt vool maha, kui kaugtuli põleb aga uutel tuledel peaks originaalis lähituli kaugtule kõrval põlema jääma. Ma ei tea kuidas aga see on võimalik ümber teha.

jarmzolen
huviline

Registreerunud 04.06.15
Kasutaja on eemal

postitati 04.03.16 08:21 Tsiteeri

Hmm. Võibolla kirjutasin segaselt. Muidu täistuli on ikka tavaline reflektor ja lähikas on luup. Samuti jah prefl on H4 ja fl H7 x2. Ja minuteada H4 peaks tunduvalt suurem olema kui H7, seega valet pirni sisse panna peaks suhteliselt keeruline olema.
Seda lähide väljalülitust täistulede puhul saaks küll kui lähidele üks relee veel vahele panna, ilma nagu ei kujuta eriti ette.
Eks ma nv võtan ilmselt tule eest ja pulkadeks. Siis näen kas on midagi nihu seal või ei.

TiitR2
huviline

Registreerunud 21.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: BMW X5 xDrive30d, M-pakett 2009a; VW Passat 2.0 tdi DSG 2011a.

postitati 04.03.16 08:24 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jaiks
Oot, kas ma saan valesti aru või on jutt nii et kaugtuli ja lähituli on sama luubi all? Kui ma ei eksi on kaugtuli keskel ilma luubita ja lähituli servas luubiga?
Tekkis mõte et ehk on kasutusel valed pirnid. Pre FL olid minuteada h4 ja FL tuledel on h7. Nii et uute tuledega peab panema ka uued pistikud, juhtmed ja pirnid. Parandage mind, kui mu mälu petab mind.

Ja selline asi ka veel et uutele tuledele üle minnes on veel selline muudatus, et h4 pirnil lülitati lähitule hõõgniidilt vool maha, kui kaugtuli põleb aga uutel tuledel peaks originaalis lähituli kaugtule kõrval põlema jääma. Ma ei tea kuidas aga see on võimalik ümber teha.

Mis siin valesti mõista? Tuled sama süsteemiga, nagu Su avataril oleval ehk luup ikka lähitule jaoks ja tavaline reflektoriga kaugtule jaoks. Ja kuna jutu järele on täistule vihk korras ehk keskel, siis midagi peab olema jah selle luubiga endaga viga.
Ja päris nii see ka polnud, et PFL-l vaid H4, olid ka PFL-il nö. 2-osalised tuled ja pirnideks mälu järele samuti H7/H7 (H4 pirn vaid üheosalisel tulel).
Minu A4-l olid tehasest samuti üheosalised tuled ja H4 pirniga, kuid vahetasin tuled 2-osaliste vastu (kasko korras) ja nobenäpp elektroonik pani need kenasti põlema nii kuis peab.

sigaelmar
huviline

Registreerunud 25.08.07
Kasutaja on eemal

postitati 04.03.16 09:01 Tsiteeri

Mu A6'l oli mõnes mõttes sarnane viga aga tuli näitas maha, mitte kõrvale. Viga ei olnud luubis vaid seda ümbritsevas kaugtule reflektoris, mis lahti oli.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
jaiks
huviline

Registreerunud 21.02.11
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 2.5tdi 2005 & A6 C7 3.0tdi

postitati 06.03.16 11:17 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: TiitR2
Tsitaat:

Mis siin valesti mõista? Tuled sama süsteemiga, nagu Su avataril oleval ehk luup ikka lähitule jaoks ja tavaline reflektoriga kaugtule jaoks. Ja kuna jutu järele on täistule vihk korras ehk keskel, siis midagi peab olema jah selle luubiga endaga viga.
Ja päris nii see ka polnud, et PFL-l vaid H4, olid ka PFL-il nö. 2-osalised tuled ja pirnideks mälu järele samuti H7/H7 (H4 pirn vaid üheosalisel tulel).
Minu A4-l olid tehasest samuti üheosalised tuled ja H4 pirniga, kuid vahetasin tuled 2-osaliste vastu (kasko korras) ja nobenäpp elektroonik pani need kenasti põlema nii kuis peab.

See minu avataril on kaug ja lähituli mõlemad üks ja sama pirn ja ühe luubi taga. Bixenon.

TiitR2
huviline

Registreerunud 21.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: BMW X5 xDrive30d, M-pakett 2009a; VW Passat 2.0 tdi DSG 2011a.

postitati 06.03.16 13:04 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Algselt postitas: TiitR2
Tsitaat:

See minu avataril on kaug ja lähituli mõlemad üks ja sama pirn ja ühe luubi taga. Bixenon.

Ok, kui tegu bi-xenoniga, siis tõesti need ühe pirni all. Avataril tulesi näha pole, eeldasin üldistavalt B6 Audil.

rass
klubiliige

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 9-5, S80, Passat, Corsa, 2x R850R

postitati 06.03.16 17:37 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: sigaelmar
Mu A6'l oli mõnes mõttes sarnane viga aga tuli näitas maha, mitte kõrvale. Viga ei olnud luubis vaid seda ümbritsevas kaugtule reflektoris, mis lahti oli.

Mul on A4 B5 FL sama probleem, aga kuidas korda said? Mulle tundub et ainus võimalus on sulatada klaas eest ära, et norm ligi saada.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
Soyer
huviline

Registreerunud 14.06.05
Kasutaja on eemal

postitati 07.03.16 09:07 Tsiteeri

A4 B5 FL ei ole esitule klaasil sulav liim.

rass
klubiliige

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 08.03.16 09:23 Tsiteeri

Oled täiesti kindel? Minu mäletamismööda keegi siin foorumis sellisel moel need tuled kunagi avas...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
Soyer
huviline

Registreerunud 14.06.05
Kasutaja on eemal

postitati 08.03.16 14:05 Tsiteeri

Kindel. Olen ise klaase eest võtnud ja se liim ei sula seal kuidagi. Mina tegin endale vastava tööriista ja lõikasin klaasid eest ära. Lihtne ta ei ole aga eest ma nad sain.

rass
klubiliige

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 08.03.16 14:18 Tsiteeri

Vaatasin uuesti SEDA teemat ja tõesti, seal veidi teistsugused luuptuled, mitte A4 FL omad vaid S4 lühikesed luubid. Ilmselt siis kasutusel erinev liim. Pagan, see teeb mu tulede korrastamise ja puhastamise plaani oluliselt ebameeldivamaks.

Soyer
huviline

Registreerunud 14.06.05
Kasutaja on eemal

postitati 09.03.16 07:57 Tsiteeri

Mida sa täpsemalt korrastada ja puhastada tahad?

rass
klubiliige

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 09.03.16 08:02 Tsiteeri

Mul on samamoodi probleem lahtise reflektoriga, ehk siis üks kaugtuli ei allu reguleerimisele ja näitab keskele maha. Samuti on plaanis luubid vahetada järelturu bi-xenon luupide vastu ja seda oleks ka hulka mugavam teha klaasi eest ära võttes, mitte läbi väikse augu taga.

jarmzolen
huviline

Registreerunud 04.06.15
Kasutaja on eemal

postitati 10.03.16 16:04 Tsiteeri

Huvitav, oskab keegi öelda või vaadata, et mis pidi tal luuptule sees H7 käib? See üksik naga üles või alla poole? Sest mulle tundub nagu google järgi vaadates peaks see naga olema ülesse suunatud, nagu kaugtulelgi mul. Aga luupidel on mõlemal suunatud see naga alla, nagu reflektor oleks luubi taga tagurpidi sisse pandud?

E: Tundub ikka, et need õigetpidi sees, vähemalt paari videot vaadates.

kalahari
huviline

Registreerunud 26.02.13
Kasutaja on eemal

postitati 01.05.17 21:05 Tsiteeri

Keegi oskab rääkida, kas B5 FL tulesi saab kuidagi ka paremale-vasakule reguleerida? Sõites sirgel teel näitavad kaugtuled rohkem kui 1 teelaiuse võrra vasakulse. Mõlema tule valgusvihk koondub vasakule, kõrgused mõlemal paigas. Samamoodi tegelikult näitavad ka lähituled, kuid mitte nii häirivalt.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Rix
klubiliige

Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal

Auto: B6 Quattro

postitati 02.05.17 04:26 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kalahari
Keegi oskab rääkida, kas B5 FL tulesi saab kuidagi ka paremale-vasakule reguleerida? Sõites sirgel teel näitavad kaugtuled rohkem kui 1 teelaiuse võrra vasakulse. Mõlema tule valgusvihk koondub vasakule, kõrgused mõlemal paigas. Samamoodi tegelikult näitavad ka lähituled, kuid mitte nii häirivalt.

Tulel on kaks reguleerimis kruvi. Ühest saab paremale-vasakule reguleerida ja teisest üles-alla reguleerida. Lähi-/kaugtulesi eraldi reguleerida ei saa.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kalahari
huviline

Registreerunud 26.02.13
Kasutaja on eemal

postitati 02.05.17 06:04 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: R-I-X
Tsitaat:
Algselt postitas: kalahari

Tulel on kaks reguleerimis kruvi. Ühest saab paremale-vasakule reguleerida ja teisest üles-alla reguleerida. Lähi-/kaugtulesi eraldi reguleerida ei saa.

Okei, oskad täpsemalt öelda kumb neist peaks paremale-vasakule regullima? Nii palju kui krutinud olen on efekti ainult üles-alla.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
sir-mac
huviline

Registreerunud 26.06.03
Kasutaja on eemal

Auto: S6 4,2 Avant

postitati 02.05.17 06:23 Tsiteeri

Kui keegi on kunagi aktiivselt püüdnud reguleerida, siis võib olla juhtunud, et seda polegi enam võimalik teha, sest reguleerimiskruvi on lahti keeratud ja pöörleb niisama.

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 45.1% - SQL: 54.9%]