echog
huviline
Registreerunud 29.01.16
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.01.16 18:51
|
|
|
Audi 80 mootori-upgrade kui teenus?
Tere, olen foorumist lugenud, et mõned on enda audidele võimsama mootori peale pannud. Väga põnev!
Tekkis selline teoreetiline küsimus, et kas keegi teab kedagi, kes teeks mulle otsast lõpuni kogu selle protsessi ära?
Näiteks stiilis, et annan enda auto (Audi 80 2.0 85kw 1994, manuaal) ja mingi summa raha ning mingi eelnevalt kokkulepitud aja pärast saan vastu auto,
millele on peale pandud 1.8T (+tune) mootor nii, et sellega saab igapäevaselt ilma probleemideta tänaval sõita?
Miks? Enamasti sellepärast, et meeldib 80-ne välimus.
Head
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
taibu
huviline
Registreerunud 03.06.10
Kasutaja on eemal
Auto: A4 b5 1,8TQ, A6 c6 3.0 TDI Q
|
postitati 30.01.16 09:17
|
|
|
Need mõned kes on enda autole võimsama mootori peale pannud on enamasti ISE käed õliseks teinud.
1)Võta paber ning pliiats, kola foorumis varuosa teemas ning ürita paberile panna summa mis sul ainult juppidele läheks (tõenäoliselt oleks
selliseljuhul mõistlik doonorauto kõrvale osta).
Ikka veel on isu selline plaan ellu viia?
2)Loe foorumist, ja uuri mujalt palju läheb maksma 1.8t mootori upgrade (saan aru, et pidasid "+tune" kirjutades silmas järgiaitamist).
Sest tõele au andes ega see 1.8t originaalseades polegi teab mis püss).
Kui oled nüüd siit ka saanud numbreid nagu näiteks:
*pihustid
*kütusepump
*turbo + (vajadusel VL kollektor)
*intercooler + (torustik)
*aju seadistamine
*lisaks veel kõiksugu muid pudinaid ja vidinaid jne.
Nüüd pane need summad samamoodi paberile nagu eelnevalt.
Ikka veel on plaan asja jätkata?
3)Hakka siis uurima, et kes oleks see inimene/firma kes sul kogu selle kompoti kokku kruviks ja korralikult tööle paneks.
Kui sa nüüd oled kõik hinnad kokku arvutanud ning lõppsummat vaadates tundub 80-ne välimus ikka veel nii ilus, et sooviksid plaani ellu viia siis
igaks juhuks lisa sellele veel korralik ports otsa.
Minu arvates sellised projektid kus autole tehakse korralik mootori swap/upgrade võiks jääda ikka inimestele kellel reaalselt ka mutrivõti käes püsib.
|
|
|
KeveN
huviline
Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2
|
postitati 30.01.16 10:40
|
|
|
Ise ei tee, siis antud projekt ära ei tasu. Mootor, swap, tuuning ja hooldus on vabalt üle 1000 euro töö. Osta pigem tõesti a4 quattro 1.8T.
Juhitavus parem, mugavam ja üldse mõistlikum plaan.
|
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
postitati 30.01.16 11:46
|
|
|
Ma arvan, et ei ole mõtet soovitada ise teha või teine auto osta ja ka rahalisest mõttekusest rääkida. Kui on ikka kindel soov lasta kellelgi teha,
siis milles probleem? Tegija ütleb numbri eurodes ja tellija maksab.
|
|
|
Kivitare
klubiliige
Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal
Auto: 220v
|
postitati 30.01.16 14:02
|
|
|
No aga kui kere meeldib, aga sinna kihtsalt sel ajal selliseidnlahendusi ei pandud? Siis tulebki ise teha. Rahaliselt pole see niikuinii mõtekas, aga
doonorist kõik muu üle jääv kola maha müües on võimalik normaalselr majandada.
|
|
|
Siim89
huviline
Registreerunud 07.06.10
Kasutaja on eemal
Auto: C5 1.8T; C4 2.2TQ;
|
postitati 30.01.16 14:25
|
|
|
B4 on ka originaalis normaalseid mootoreid peale pandud, kui aga ikkagi see 1,8T nii hingelägedane, siis seda siin foorumis samuti tehtud rohkem kui
korra. Otsi teemad ja räägi vastavate isikutega. Ilma quattrota on 110 kw ja kõrgemale minu arvates sama arukas rahakulutamine, kui aastavahetusel
pool kuupalka vastu taevast lasta.
S4 OMC 238 km/h, ET 13,04
|
|
|
|
laurz
huviline
Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal
Auto: b4TQ E39
|
postitati 30.01.16 20:03
|
|
|
Mul selline projekt käsil.Quattro b4,
|
|
|
Rix
klubiliige
Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal
Auto: B6 Quattro
|
postitati 30.01.16 22:00
|
|
|
Kasutaja weiks on päris mitu B4 1.8T-d valmis vorpinud. Iseasi, kas tal aega ja tahtmist on veel mõnda valmis vorpidda, kuid fakt on see, et kui on
eelnev kogemus olemas, siis saab see töö olema kordades lihtsam ja väiksem peavalu igasugu mootori kinnituste ja ka elektri ühendamise osas.
|
|
|
|
aixx
huviline
Registreerunud 21.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.01.16 22:36
|
|
|
Kõik on võimalik, eriti neil, kes juba ebastandardseid asju teinud on. Üldiselt tehakse neid sellepärast et huvitav on ja keegi mitut üheusugust oma
lõbuks ei tee. Ma isiklikult viitsiks praegu teha mingit porsche mootoriga T2 campervani või turbokaga G1 golfi koos vedava tagasillaga, aga nendega
tegelemine tähendaks päevi plekikeevitamist ja see pole üldse huvitav.
|
|
|