endel
huviline
Registreerunud 25.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: audi 100.2,3
|
|
postitati 29.04.05 19:12
|
|
|
K: madaldusvedrud?
nimelt on olemas madaldusvedrud ,olevat kunagi autol ka all olnud ,ise kahjux ei näinud aga eelmine omanik ütles nii.
huvitab siis see,et kui ma need alla tagasi tahan panna kas siis on mul vaja teisi amorte ka ?
või annab ka olemasolevaid kasutada.
autox siis audi 100 .92a
|
|
|
|
QUATTRO
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 5,2 Cherokee 4x4
|
|
postitati 29.04.05 19:19
|
|
|
Oleneb kõik madaldusest.Amort kannatab veel -40 mm vabalt välja,üle selle tuleks hakata juba teistele amortidele mõtlema .
|
|
|
|
|
|
jõuvanker
klubiliige
Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW
|
|
postitati 29.04.05 19:39
|
|
|
Stock amordi puhul võib kasutada mis madaldust tahes ( üle -40 mm ), kuid reegel on ehk see, et üle -40mm madaldust ei ole soovitatav, kuna amordi
välis lõpp-punki mineku korral ei jää vedru enam pingesse ning võib ( reeglina lähebki ) enda pesast välja nihkuda ning viltu tagasi vajuda,
tagajärjed on üldiselt valusad. . .
PS! Kes ei riski, see hampust ei joo. . . 
|
|
|
|
Timo
huviline
Registreerunud 25.08.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 30.04.05 07:29
|
|
|
Kas üldiselt on need madaladusvedrud ka jäigemad?
Pean silmas, et kuidagi on jäikusega vist seotud nende värv.
Mul on madalamaks lastud ning üsna jäik ja vedrud punased,
kas jäikus on vedrudest?
|
|
|
|
Driver
postitusõiguseta huviline
Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi B4 1,9 TDI
|
|
postitati 30.04.05 08:17
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Timo
Kas üldiselt on need madaladusvedrud ka jäigemad?
Pean silmas, et kuidagi on jäikusega vist seotud nende värv.
Mul on madalamaks lastud ning üsna jäik ja vedrud punased,
kas jäikus on vedrudest? |
üldiselt madaldusega vedru peaks olema ka ikka jäigem jah aga sinu auto puhul võivad ju ka veel amordid(reguleeritavad siis) olla need mis auto
jäigemaks teevad 
|
|
|
|
Timo
huviline
Registreerunud 25.08.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 30.04.05 08:20
|
|
|
Võibolla tõesti, igatahes ma elan linnast väljas ja mulle tundub natuke liiga madal see pill ja liiga jäik, seepärast üritan omale tavalised alla
saada mingi aja jooksul.
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
|
postitati 30.04.05 19:08
|
|
|
Keegi vana naine on kuskil saunas rääkinud, et pärast amordi sissetöötatud tsooni muutmist kipuvad nad kiirelt otsa saama. On sellel jutul tõepõhi
all?
|
|
|
|
Timo
huviline
Registreerunud 25.08.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 11.05.05 14:00
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Keegi vana naine on kuskil saunas rääkinud, et pärast amordi sissetöötatud tsooni muutmist kipuvad nad kiirelt otsa saama. On sellel jutul tõepõhi
all? | Kas sa mõtled siis, et väsivad ära need amordid nende vedrude pärast või väsivad ära need sportvedrud ise?
Ja olen võhik, midagi pole parata - kuidas üldse käib reguleeritavate amortide reguleerimine ja mille järgi saan visuaalselt teada, kas mul on all
vedrude vahel tavalised amordid, mingid madalad amordid või veel reguleeritavad amordid?
|
|
|
|
tamm112
huviline
Registreerunud 14.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: vis 2345
|
|
postitati 11.05.05 16:34
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Black
all? | Kas sa mõtled siis, et väsivad ära need amordid nende vedrude pärast või väsivad ära need sportvedrud ise?
Ja olen võhik, midagi pole parata - kuidas üldse käib reguleeritavate amortide reguleerimine ja mille järgi saan visuaalselt teada, kas mul on all
vedrude vahel tavalised amordid, mingid madalad amordid või veel reguleeritavad amordid? |
sinu autol on reguleeritavad KONI amordid.
|
|
|
|
|
|
Timo
huviline
Registreerunud 25.08.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 11.05.05 18:58
|
|
|
Teatavasti saab neil vist reguleerida nii jäikust kui kõrgust, aga oskab keegi mainida, kuidas on need reguleritavad?
Ja kui tundub, et auto ikka juba liigapalju teelainetes õõtsuma annab ja klobisema hakkab, siis tähendab et need on läbi ja aeg uusi hakata ostma? Või
on nende reguleeritavatega mingi muu värk? Lihtsalt püüan selgusele jõuda, kas on mõtet seda värki uurida või on auto veermiku tervisele mõeldes
targem uued tavalised (mitte-sport vedrud) ning amortisaatorid panna.
|
|
|
|
Dust Rocket
huviline
Registreerunud 19.06.04
Kasutaja on eemal
Auto: avataris on mälestus!!!!
|
|
postitati 15.05.05 14:02
|
|
|
Teatavasti saab neil vist reguleerida nii jäikust kui kõrgust, |
Kõrguse osas ei oska öelda aga kui need on koni kollased amordid siis nendel peaks olema üleval otsas nupp millest keesates saab jäigemaks ja
pehmemaks keerata
|
Satan will claim my soul.
|
|
|
|
|
zulzu
huviline
Registreerunud 25.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: vtec
|
|
postitati 14.06.05 20:30
|
|
|
minulgi mure vedrustusega.
nimelt hiljuti hakkas tagumine vasak amort tilkuma, 2-3 päevaga tilkus tühjaks. täna siis võeti see asi lahti ja amort oli seest(alt) pooleks, või
midagi taolist . mehaaniku jutust sain nii aru, et eelmine omanik,
installides autole alla madaldusvedru, ei raatsinud sinna juurde sobivat amorti osta ehk siis madaldussarja, ja nii see amort seal tuksi keeratigi.
nüüd pakuti mulle välja variandid, kas osta orig vedru 1700 eeki tk + sachs'i amort 1600 eeki tk või täiesti eraldi madaldussari(tunduvalt kallim)
sinna asemele. kas ongi nii, et sellele vedrule, mis seal praegu all on, ei ole võimalik mingit sobivat amorti leida? vedru ise rohel värvi, kui see
ütleb midagi vabandan, olen ise suht loll ses asjanduses, seepärast ootan
asjalikke nõuandeid, mida oleks mõistlikum teha
|
|
|
|
jõuvanker
klubiliige
Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW
|
|
postitati 14.06.05 21:05
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: zulzu
nimelt hiljuti hakkas tagumine vasak amort tilkuma, 2-3 päevaga tilkus tühjaks. täna siis võeti see asi lahti ja amort oli seest(alt) pooleks, või
installides autole alla madaldusvedru, ei raatsinud sinna juurde sobivat amorti osta ehk siis madaldussarja, ja nii see amort seal tuksi keeratigi.
nüüd pakuti mulle välja variandid, kas osta orig vedru 1700 eeki tk + sachs'i amort 1600 eeki tk või täiesti eraldi madaldussari(tunduvalt kallim)
sinna asemele. kas ongi nii, et sellele vedrule, mis seal praegu all on, ei ole võimalik mingit sobivat amorti leida? vedru ise rohel värvi, kui see
asjalikke nõuandeid, mida oleks mõistlikum teha |
See, et Sul on rohelist värvi vedru, ei tähenda suurt midagi. Nimelt oleneb sellest, mitu mm annavad konkreetsed vedrud madaldust. Originaal amordi
puhul on maksimaalne madaldus -35mm ( isegi veel -40mm ), sealt edasi tuleb hakata mõtlema lühema käiguga amordi pihta!
|
|
|
|
zulzu
huviline
Registreerunud 25.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: vtec
|
|
postitati 15.06.05 10:46
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: jõuvanker
| Tsitaat: | Algselt postitas: zulzu
asjalikke nõuandeid, mida oleks mõistlikum teha |
See, et Sul on rohelist värvi vedru, ei tähenda suurt midagi. Nimelt oleneb sellest, mitu mm annavad konkreetsed vedrud madaldust. Originaal amordi
puhul on maksimaalne madaldus -35mm ( isegi veel -40mm ), sealt edasi tuleb hakata mõtlema lühema käiguga amordi pihta! |
aga kes mulle ütleb palju need konkreetsed vedrud madaldust annavad, ehk siis mismoodi kindlaks teha milliseid amorte täpselt sinna vaja on?
|
|
|
|