Lehekülgi: 1 2 |
Ulvar
huviline
Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: Ioniq 5
|
postitati 25.04.05 15:14
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: KOFF
Liikluseeskiri ei jäta selles osas ruumi mitutpidi tõlgendamiseks. Kui on märk "anna teed", siis võivad muud liiklejad kasvõi langevarjuga alla
laskuda. Süüdi jääb see, kes märki ignoreeris.
Auto võib teoreetiliselt näiteks ka tagurdada. Ühesuunalisel teel ei ole tagurdamine keelatud.
Variante on lõputult ja teema tundub olevat ammendunud. |
Arusaam, mida mina ei jaga.
Kas liikleja võib eeldada, et teised liiklejad ikka liikluseeskirja täidavad? Miks "sõidukeelu" ignoreerimine on vähem tähtis, kui "anna teed"
märgi?
Kui peateel keegi linnas 200km/h liigub ja talle ette keeratakse, kas siis peaks ka ettekeeraja süüdi jääma?
Mina ei näe antud juhul võimalust, et ühesuunalisel teel vastassuunas liikuja üldse õnnetuses süüdi poleks. Kui peateele keeraja nägi peateel
liikujat, aga alustas sellegipoolest manöövrit, ka siis võiks ikka mõlemad süüdi jääda. Tõenäoliselt, kui ükskõik kumb neist poleks eeskirja rikkunud,
oleks õnnetus ära jäänud.
Ühesuunaliste teedega on selliseid ristmikke, kus peateele välja sõites ongi võimalik ainult ühele poole näha.
Mida näitab see vaidluse kohtute vahel edasi-tagasi saatmine? Kohtute suutmatust?
Ulvar
PS: Ühesuunalisel teel on vastassuunas tagurdamine lubatud ainult manöövriks.
|
|
|
Ulvar
huviline
Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.04.05 15:25
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ets
Selle, et peateele välja sõites peab vaatama paremale, vasakule, üles, alla, olen selgeks saanud. Aga sõites "samaliigiliste teede ristumisalas",
kus kõigil paremalt suubuvatel teedel on ees märk "anna teed" jääb süsteem segaseks. Huvitav, kuidas politsei/kindlustus seal toimetab.
|
Siis tuleb paremalt tulijale teed anda.
Ulvar
|
|
|
ets
huviline
Registreerunud 01.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant Q
|
postitati 25.04.05 15:36
|
|
|
Aga paremalt tulijal on ees märk "anna teed" ja mina tegutsen vastavalt parema käe reeglile. Kas jäämegi nii tõtt vahtima?
|
|
|
Dust Rocket
huviline
Registreerunud 19.06.04
Kasutaja on eemal
Auto: avataris on mälestus!!!!
|
|
Ulvar
huviline
Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.04.05 14:57
|
|
|
Aga paremalt tulijal on ees märk "anna teed" ja mina tegutsen vastavalt parema käe reeglile. Kas jäämegi nii tõtt vahtima? |
Kui Sul pole märki ja tal on, siis annab tema teed. Kui mõlemal on märk, siis annad paremalt tulijale teed. "Anna teed" ja "stopp" märgid on ka
tagantpoolt tuvastatavad, oma erilise kuju tõttu.
Ulvar
|
|
|
ets
huviline
Registreerunud 01.10.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.04.05 20:03
|
|
|
peatee
kõigepealt sorry, Workouti ees, et siin risustan. TO ULVAR: Kui viimane märk mulle oli "samaliigiliste teede ristumisala" ja paramalt tulijale on
ees "anna teed". Kuidas Sins siis käituks? Õnneks on see jama Pirita-Kosel vähemalt 25.04.05 seisuga muudetud.
|
|
|
Ulvar
huviline
Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.04.05 10:11
|
|
|
kõigepealt sorry, Workouti ees, et siin risustan. TO ULVAR: Kui viimane märk mulle oli "samaliigiliste teede ristumisala" ja paramalt tulijale on
ees "anna teed". Kuidas Sins siis käituks? Õnneks on see jama Pirita-Kosel vähemalt 25.04.05 seisuga muudetud. |
See, kellel on "anna teed" märk annab teed.
Liikluseeskiri:
§160. Reguleerimata samaliigiliste teede ristmikul peab rööbasteta sõiduki juht – kui eesõigusmärgid ei näita teisiti – andma teed
paremalt läheneva rööbasteta sõiduki juhile. Samamoodi peavad omavahel toimima trammijuhid. Rööbasteta sõiduki juht peab andma teed trammijuhile,
sõltumata trammi sõidusuunast.
Mõjualamärgid:
381. Samaliigiliste teedega ristmike ala. Märk panduna ala tähistamiseks, kus on kattega teede, kruusateede ja pinnasteede omavahelisi ristumisi,
muudab need samaliigiliste teede ristmikeks.
Eesõigusmärid:
221. Anna teed. Juht peab andma teed ristuval teel, tahvli 834 olemasolul aga peateel või sõidueesõigusega teel sõitvale juhile. Peateele pandud märk
tähistab ühtlasi peatee lõppu.
Ulvar
|
|
|
ets
huviline
Registreerunud 01.10.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.04.05 18:49
|
|
|
Ei jaksa siin Sinuga vaielda, aga proovin veel viimast korda. Enne ristmikku on mulle märk "samaliigiliste... ristumisala", Sina tuled paremalt, ja
Sul ees märk "anna teed". Mida teed?
|
|
|
janar
huviline
Registreerunud 16.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant
|
|
Ulvar
huviline
Registreerunud 31.03.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.04.05 20:34
|
|
|
Ei jaksa siin Sinuga vaielda, aga proovin veel viimast korda. Enne ristmikku on mulle märk "samaliigiliste... ristumisala", Sina tuled paremalt, ja
Sul ees märk "anna teed". Mida teed? |
Annan teed, sest sinul on eesõigus. Sinul ees olev "samaliigiliste teede ristumisala" märk ei võta minult "anna teed" märgi poolt antud kohustust
sulle teed anda.
Ulvar
|
|
|
kalev440
huviline
Registreerunud 09.12.04
Kasutaja on eemal
Auto: AUDI-80 1,8 88a.
|
postitati 28.04.05 18:50
|
|
|
Mehed,kotkad millal te liikluseeskirju viimati lugesite,mul oli analoogne juhtum `98. aastal,sõitsin ühesuunalisel vastassuunas ja anna teed märgi alt
lajatati küljepealt sisse.Kindlustus kandis auto maha,süüdi jäi see kes küljepealt sisse tuli.Tõsi küll jõle närvesoov tegevus oli politseile pool
päeva selgitada ja LE-d nina alla toppida,et anna teed märk kehtib nii,et igas suunas liikujale tuleb teed anda.
Nr.256
|
|
|
|
Samzik
klubiliige
Registreerunud 12.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: Passat 1.9/96kw 4WD 2004, audi 90 2.1/134kw q 87A
|
postitati 28.04.05 20:03
|
|
|
looden et sina said selle tegevuse eest trahvi, aga oln kuulnud kah sedasi.
Põhimõtteliselt ainult yks uus idee! Vahel on tõesti nii, et oled võõras linnas ja mitte ei eira liikluseeskirja, vaid (ähmis peaga) ei märka, ehk
tegevus on mittepahatahtlik, ning kui uuesti ei ole kordus märke siis sõidadki vastasuunas jälgides teetähiseid saad oma trahvi ja korras!
Liiklus eeskiri on selleks, et regullerida liiklust mitte selleks, et olla kellegile pinnuks slilmasvõi mida iganes 
Ning mida rohkem liikujaid seda paremini peab ju olema regullitud liiklus
öelda tahan seda, et olge mõistlikud ja sõitke normaalselt! Ning tekkivatele probleemide leidke rahulikult lahendus, on liikluses hulga rahulikum ning
ei teki linna yhest otsast teise sõittes halle karvu pähe 10 kond!
Kusjuures olen märgand aastate jooksul, et asi (liiklus) läheb visalt kuid sisiki paremuse poole. Seda rohkem ajavad mingid ülbikud närvi. Samas ise
vahest kgemata ulakust tehes meenub, et ka teine võis mõne ära pööramise või mingi muu apsaka või märgi maha magada, aga nahaale on nii rõvedalt
palju!
Tsitaat: | Algselt postitas: kalev440
Mehed,kotkad millal te liikluseeskirju viimati lugesite,mul oli analoogne juhtum `98. aastal,sõitsin ühesuunalisel vastassuunas ja anna teed märgi alt
lajatati küljepealt sisse.Kindlustus kandis auto maha,süüdi jäi see kes küljepealt sisse tuli.Tõsi küll jõle närvesoov tegevus oli politseile pool
päeva selgitada ja LE-d nina alla toppida,et anna teed märk kehtib nii,et igas suunas liikujale tuleb teed anda. |
Pakkuda uus Haldex õlipumba elektrimootor. E parandan mittetöötava mootori+uued tihendid. Mbl: 55 55 88 55.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |