andres
huviline
Registreerunud 22.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Superb, 1,5 TSI, 110 Kw
|
postitati 17.04.05 17:22
|
|
|
Millega määrida ukse hingi?
C4 kere, esimesed ukse hinged kipuvad roostetama. Olen Würth rooste eemaldajaga need puhastanud (nii 1/4 potti hingele), liigutades ust edasi / tagasi
10-15 min. See, mis välja tuleb, päris kena pruun ollus. Aga edasi? Millega määrida? Olen proovinud Valvoline sarja fluid määrdeid, aga neid peaks pea
iga nädal pihustama. Kas on midagi muud asjalikku, mis sinna sobib ning seal ka püsib?
|
|
|
V200
huviline
Registreerunud 11.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2,6 Q, A4 1,8 T Multitronic, A4 1,8 TQ Avant Tiptronic, S4 3,0 TQ S tronic, Tesla S 85 kWh
|
postitati 17.04.05 17:48
|
|
|
Ma olen sinna tavalist tavotti pannud. Püsib kaua ning kaitseb rooste ja
kriuksumise vastu. Maksis vist 40 krooni liitrine purk.
Autot hooldusse viies kiputakse mugavusest sinna aerosoolmäärdeid laskma. Nendega hakkab aga uks varsti häält tegema.
|
|
|
Jürgen
klubiliige
Registreerunud 11.11.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.04.05 18:06
|
|
|
vot ma just tahtsin kysida, et kuidas need aerosoolid ka on?
Selline asi nigu White Grease II (KENT) vedeleb riiulis.. ja oligi plaanis muidu homme sellega hinged yle teha... või on paremaid soovitusi?
|
|
|
|
rafaello
huviline
Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal
Auto: audi
|
postitati 18.04.05 05:43
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: GlooG
vot ma just tahtsin kysida, et kuidas need aerosoolid ka on?
Selline asi nigu White Grease II (KENT) vedeleb riiulis.. ja oligi plaanis muidu homme sellega hinged yle teha... või on paremaid soovitusi?
|
lase aga peale. ega hullemaks ikka ei lähe, iseasi kui tihti seda võrreldes mingi muu määrdega sinna panna tuleb.
|
|
|
vxx1
huviline
Registreerunud 17.06.04
Kasutaja on eemal
Auto: 100 avant
|
postitati 18.04.05 06:50
|
|
|
kasutan ise seda sama valget määret ja minuarust toimib hästi hea veekindel isegi survepesuga ei tule hästi maha
|
|
|
andres
huviline
Registreerunud 22.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.04.05 08:04
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: V200
Ma olen sinna tavalist tavotti pannud. Püsib kaua ning kaitseb rooste ja
kriuksumise vastu. Maksis vist 40 krooni liitrine purk.
Autot hooldusse viies kiputakse mugavusest sinna aerosoolmäärdeid laskma. Nendega hakkab aga uks varsti häält tegema. |
Kuidas sa tavoti hinge sisse saad? Pean silmas just alumisi hingi? Sinna on ikkagi vaja ajada mingit aerosooli, mis voolaks. Omal ka seisab, vist ka
Kent, White Grease riiulis, sellega proovima.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 18.04.05 09:15
|
|
|
Üritasin just eile juhiukse kriuksumist WD40-ga kaotada, aga ei tahtnud ta kuidagi õigesse kohta vahele pugeda. Liigutasin küll ust paar minutit
edasi-tagasi ja pihustasin vahepeal ainet juurde, aga jäi ikka kriuksuma.
Pihustatavatest asjadest võiks hea tulemuse anda grafiitõli, kuid targem oleks siiski hinged lahti võtta ja mingi konsistentsema määrdega (tavott,
litool, grafiitmääre) korralikult ära määrida.
|
|
|
andres
huviline
Registreerunud 22.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.04.05 13:12
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Üritasin just eile juhiukse kriuksumist WD40-ga kaotada, aga ei tahtnud ta kuidagi õigesse kohta vahele pugeda. Liigutasin küll ust paar minutit
Pihustatavatest asjadest võiks hea tulemuse anda grafiitõli, kuid targem oleks siiski hinged lahti võtta ja mingi konsistentsema määrdega (tavott,
litool, grafiitmääre) korralikult ära määrida. |
Asi ongi selles, et enne ligineda rooste surmaga - eelmine kevad oli selleks Würth'hi aerosool, ning uksega sai ikka mängitud pea 15 min., alguses
eriti midagi, aga siis hakkas sealt välja tulema pruuni (roostest) löga. Senikaua pihustasin, kuni enam ei tulnud, kulu pea 1,/4 pudelit. Siis sai
Valvoline fluidiga kallale mindud, aga see kipub sealt kuidagi ära aurama?, st et kui ikka iga nädal ei pihusta, siis mingi kuu - kahe pärast hakkavad
uksed jälle raskelt käima ning tekib rooste, just alumiste hingede taldadele.
|
|
|
C6
huviline
Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: A6 3.2 ja A4 Avant Quattro 1.8T
|
postitati 18.04.05 15:56
|
|
|
Mis vahe üldse tavotil ja litoolil on? Küsisin poest tavotti, anti purk, millel kiri litool. Üks ja sama asi või?
|
|
|
WhiteLion
huviline
Registreerunud 22.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: Poolik Coupe GT
|
postitati 18.04.05 16:24
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: C6
Mis vahe üldse tavotil ja litoolil on? Küsisin poest tavotti, anti purk, millel kiri litool. Üks ja sama asi või? |
See üks ja sama jah. Litolil ja veel oli midagi sarnast, vahe erines temperatuuritaluvuses( litool on siis väiksema taluvusega).
Uste kohapealt tuli endal idee proovida Mastoni Terva spray-d. Jutu järgi kaitseb tõhusalt korrosiooni ja metallide üksteise külge jäämise
eest(rummud, järelkäru vedrustus, rattamutrid). Kuna see spray on ise musta värvi siis valgele autole ta vast ei sobi. Vanemad remondimehed kiitsid
seda sprayd küll... ei mingeid kinni jäänud osasid enam.
Eks proovin ise ära ja annan tulemusest teada. PS! alguses haiseb vastikult
|
|
|
meelisl
huviline
Registreerunud 11.12.04
Kasutaja on eemal
Auto: A4 2.6 V6
|
postitati 18.04.05 16:38
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: WhiteLion
Mis vahe üldse tavotil ja litoolil on? Küsisin poest tavotti, anti purk, millel kiri litool. Üks ja sama asi või? |
See üks ja sama jah. Litolil ja veel oli midagi sarnast, vahe erines temperatuuritaluvuses( litool on siis väiksema taluvusega).
Uste kohapealt tuli endal idee proovida Mastoni Terva spray-d. Jutu järgi kaitseb tõhusalt korrosiooni ja metallide üksteise külge jäämise
eest(rummud, järelkäru vedrustus, rattamutrid). Kuna see spray on ise musta värvi siis valgele autole ta vast ei sobi. Vanemad remondimehed kiitsid
seda sprayd küll... ei mingeid kinni jäänud osasid enam.
Eks proovin ise ära ja annan tulemusest teada. PS! alguses haiseb vastikult
|
mina küll tõrvaga uksehingi ei määriks. pigem kenti white grease.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 18.04.05 17:32
|
|
|
Tavotiks nimetab rahvas solidooli (Solidol-S, Solidol-Zh), ehk ühte kõige odavamat ja prostamat määret, litool (liitiummääre, Grease-24) on juba
lisanditega ja natuke kallim ning kvaliteetsem kraam.
|
|
|
WhiteLion
huviline
Registreerunud 22.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: Poolik Coupe GT
|
postitati 18.04.05 17:59
|
|
|
Kenti oma jah vast parem aga siin läänes pole seda saada
Kust Tallinnast võiks kenti tooteid leida? Vähemalt siiani pole mulle need silma jäänud.
|
|
|
QUATTRO
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 5,2 Cherokee 4x4
|
postitati 18.04.05 18:01
|
|
|
Tegelikult on asi nii et tavoti kui sellise aeg sai läbi siis kui hoburakendid teedelt kadusid.Tavott on tglt puhas vankrimääre,ehk siis kasetohust ja
kasepuust keedetud tõrv.
Rahvasuust on sellised väljendid aga rasked kaduma.
|
|
|
|
Black Rabbit
huviline
Registreerunud 12.08.04
Kasutaja on eemal
Auto: Forester XT
|
postitati 07.06.05 12:36
|
|
|
Tavotiks nimetab rahvas solidooli (Solidol-S, Solidol-Zh), ehk ühte kõige odavamat ja prostamat määret, litool (liitiummääre, Grease-24) on juba
lisanditega ja natuke kallim ning kvaliteetsem kraam. |
Commal oli tootesarjas kunagi üks paks grafiidisisaldusega määre, olen plaaninud seda juba ammu osta kuid alati olen mingite aerosoolide õnge
läinud.
Kuangi sain onu käest mingi määrde mis oli mitemest erinevast õlist kokku segatud ja see oli küll huvitav asi- "ronis" ise mööda detaile edasi,
peatas rooste ja pani kõik liikuvad osad pikaks ajaks ilusti liikuma.
Kahjuks oli see tal otsas ja polevat enam millestki teha.
Hoiatuseks veel niipalju, et paljud spray määrded võivad valesse kohta sattudes pinna korralikult ära määrida (raskelt tulevad ka maha, lukkudesse
sattudes need kinni kittida jne.
|
|
|
spcvnd
huviline
Registreerunud 30.06.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6Q
|
postitati 07.06.05 13:16
|
|
|
ma olen juba pikemat aega kasutanud ATF'i(atf'il hea omadus mitte kuivada ja "ronib" nagu grafiitõli) ja pisut mootori täissünti hulka ja siis
õlikannuga nii kord kvartalis üle tilgutanud.. toimib ja odav!
|
|
|
lare
huviline
Registreerunud 26.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: Rahuliku Sõidu Octavia
|
postitati 08.06.05 08:32
|
|
|
julgen soovitada ka NOVA PTFE OIL-i.
tekitab pindade vahel laagri efekti.ei kuiva,sula ega jäätu.soola ja ilmastiku kindel.tugev läbitungimisvõime läbi rooste.
http://www.arnibalt.ee/
|
|
|