Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Diisel ja/või alternatiivkütused (Vastuseid: 4 | Vaatamisi: 2222)
ullivilli
huviline

Registreerunud 18.05.07
Kasutaja on eemal

Auto: C4A 2,5TDIQ, BMW GS1100

postitati 06.07.15 22:55 Tsiteeri
Diisel ja/või alternatiivkütused

Kuidas on kogemused Diislisse alternatiivsete kütteõlide lisamisega?
St sõidetakse pannkoogi lõhnalise toiduõliga ja segatakse tava diisli sisse igasugu ködi?
Kuskilt lugesin isegi trafo õlide kohta, aga see tundub juba liiga kosmos.

Mis ennast just huvitavad on toiduõli ning lennunduses kasutatav petrooleumi sugulane aviobensiin.
Viimasel määrdeomadused kehvad, kuid segades diisliga ning valades hulka lisandit vms?

Ohud on alati olemas kolvirõngaste ja kolbide endi põletamise näol, kuid kui realistlik see on ja kuidas riske maandada. St kui palju neid üldse maandada saab.

Teemaks pigem vanemad mootorid nagu 2.5R5

Minge metsa!
www.minemetsa.ee / www.ripptelk.ee
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
stihl
huviline

Registreerunud 14.09.09
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Coupe B3, Jaguar XJ6 Series II

postitati 07.07.15 10:14 Tsiteeri

Mis see segamise point on?

Toiduõliga need vanemad mootorid isegi ju sõidavad, aga selle hinda hoitakse poes meelega samal tasemel, mis tanklates diiselküttelgi, seega no point.

Ok, kui kuskilt suuremates kogustes kasutatud toiduõli saad, siis võiks ju isegi segada.
Iseasi, kui puhas ta sul on.

Aviobensiin on vist selgelt kallim, kui tavabents või tavadiisel?

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 07.07.15 14:34 Tsiteeri

Ühtki õliga sõitnud mootorit ma laiali ei ole tõmmanud, seega ei tea mis seal sees toimub. Mulle tundub, et vanemad mootorid on sellise kütuse suhtes tundlikumad oma tagasihoidlikuma tööre˛iimi reguleerimise võime poolest, ühisanumpritsega pole enam suurt vahet.
Samuti on mul tekkinud mulje, et õli kütusena aitab liikuvaid osi säilitada, loomulikult võin ka eksida. :D
Loomulikult kaasnevad selliste kütuste kasutamisega omad probleemid.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ullivilli
huviline

Registreerunud 18.05.07
Kasutaja on eemal

Auto: C4A 2,5TDIQ, BMW GS1100

postitati 08.07.15 14:36 Tsiteeri

Nu eks see natukene sõltub.
Eeldame, et äkki on võimalik odavalt saada lennuki kütust, seega jätame hinna teemast välja ja piirdume tehnilise poolega.

Osad ütlevad, et kui paned vähemalt pool diislit, püsivad määrdeomadused ja ei juhtu midagi... aga äkki oskab mõni veel sõna võtta.

Minge metsa!
www.minemetsa.ee / www.ripptelk.ee
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
villis21
huviline

Registreerunud 01.06.11
Kasutaja on eemal

Auto: 100 tdi quattro 92a.

postitati 08.11.15 17:44 Tsiteeri

Olen sõitnud erinevate autodega hüdroõliga, otsepritsed seda ei taha.
Pihusti otsa tekib tahmakorbatus ja auto käivitub väga halvasti ja tossab kui kurat.
Kui on keeris, pööris või kuidas keegi nimetab sesda põlemiskambeiga diiselmootorit, siis võiks olla ta turboga, siis jätkub ka õhku ja põlemine parem.
Vabalthingaval mersu 3,0d tahmavad põlemiskambris pihusti all olevatel tuletõkkseibidel augud kinni ja ka jälle kehv käivitus, suur küttekulu ja metsik toss ja jõudu pole üldse.
BMW 2,4 td põletab hüdroõli ja ei tee teist nägugi. Minek hea, Käivitus hea, kinni pole midagi tahmanud. Paha lõhn tuleb ainult sumpast, iseenda seljataga küll sõita ei tahaks.
Isegi 2,5 tds põletas õli, aga tühikäigul mootor puterdas, sest õli paksem ja pumbasisesed lekked väiksemad, sama effekt kui pumbakaanest küte liiga rikkaks koputada.

bensiin on pintslite pesemiseks,
Diislis peitub jõud!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 31.3% - SQL: 68.7%]