jyrgen61
huviline
Registreerunud 19.04.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 1.6
|
|
hollow
huviline
Registreerunud 21.12.04
Kasutaja on eemal
Auto: BMW 325i
|
|
postitati 20.03.05 17:35
|
|
|
ise olen ka alati seda pooldanud, et kui on mingi koolitus või asi, siis mine kasvõi vaatama... ega see tykki küljest ära ei võta... tee 1 harjutus
kaasa... kui näed et sellega hakkama ei saa no siis tee koolitus lõpuni kaasa... aga ei noorel, rohelised ja lollid juhid avavad, et "master
jeedjet" ja "ma oskan igati hästi sõita"... need asjad mida seal koolitatakse on küll ekstreem juhtumid ja seal ei juhtu midagi kui sa sellele
kummi postile otsa sõidad... aga kui peaks juhtuma et liikluses tekib selline juhus ja sa ei oska reageerida ja ajad koera või vanamutikese alla...
või veelhullem mõnelapse kes pärast ratastooli jääb... nii et mõelge selle üle, et te ei ole kõikides tingimustes mitte sõitnud ja et võiks ju neid
proovida
|
|
|
|
Kaaku
huviline
Registreerunud 11.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabriolet, A6 C7.5 Competition, RS4 B7
|
|
postitati 20.03.05 23:19
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: jyrgen61
Ei tea kas teema sobilik, aga jätan selle staffi otsustada. Sai siis täna käidud libedarajal (lõppastmekoolitusel). Mulle ja ka teistele tõestati täna
järjekordselt, et ega me sõita ikka ei oska tuhkagi Siit ka siis
soovitus kõikkidele autojuhtidele: Käige ära libedarajal kas või oma huvides, kui teil see kohustuslik ei ole (vanema staažiga juhid ei
pidanud seda kunagi läbima). Tõesti saab palju uusi teadmisi ja ka nalja saab nabani. Samas siis küsix ka klubikaaslastelt, et kas keegi on ka Audiga rajal käinud ja kuidas on kogemused (auto juhitavus jne. jne.)
Tervitades J.O |
Koolitust tasub teha vaid juhul, kui on tasemel kool ja asi toimub spets platsil.
Mina käisin, siis läksime ühe nässiga mingile lumeplatsile paldiski mnt-l, vana rääkis omaarust vähe asjalikku juttu ja siis lasi meil (sõbraga koos
olime) sõita. Puuokstest ehitas "joodiku" ka platsile.
Enivei...kasulikku - ehk siis seda, mida varem ei teadnud - ei saanud ma sealt midagi, kasutegur 0!
Täielik raha röövimine.
|
|
|
|
resnick
huviline
Registreerunud 14.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: B4 '93
|
|
postitati 21.03.05 07:09
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Kaaku
| Tsitaat: | Algselt postitas: jyrgen61
Ei tea kas teema sobilik, aga jätan selle staffi otsustada. Sai siis täna käidud libedarajal (lõppastmekoolitusel). Mulle ja ka teistele tõestati täna
järjekordselt, et ega me sõita ikka ei oska tuhkagi Siit ka siis
soovitus kõikkidele autojuhtidele: Käige ära libedarajal kas või oma huvides, kui teil see kohustuslik ei ole (vanema staažiga juhid ei
pidanud seda kunagi läbima). Tõesti saab palju uusi teadmisi ja ka nalja saab nabani. Samas siis küsix ka klubikaaslastelt, et kas keegi on ka Audiga rajal käinud ja kuidas on kogemused (auto juhitavus jne. jne.)
Tervitades J.O |
Koolitust tasub teha vaid juhul, kui on tasemel kool ja asi toimub spets platsil.
Mina käisin, siis läksime ühe nässiga mingile lumeplatsile paldiski mnt-l, vana rääkis omaarust vähe asjalikku juttu ja siis lasi meil (sõbraga koos
olime) sõita. Puuokstest ehitas "joodiku" ka platsile.
Enivei...kasulikku - ehk siis seda, mida varem ei teadnud - ei saanud ma sealt midagi, kasutegur 0!
Täielik raha röövimine. |
nõustun Kaakuga - minu libedasõidu kogemus ka analoogne, kus müttasime talvel ühel talvisel kardirajal suvekummidega sierraga - kasutegur samuti
nullilähedane, kuna uut küll midagi ei õpetatud.
|
276
|
|
|
|
|
eroz
huviline
Registreerunud 02.01.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 21.03.05 07:31
|
|
|
sai ka kunagi seal tartus selle raja peal käidud...kui aus olla siis tavalisest jäärajast oli asi ikka väga kaugel:seal on see pind ikka sitax libedam
kui jää seda üldse olla saab... igati asjalik kogemus oli... ja vanad ikka rääkisid ka et mis valesti ja mis õieti tegid kui mõne ülesandega puusse
läksid veidi
|
|
|
|
laur4
huviline
Registreerunud 13.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: A90Q, P944, UAZ469
|
|
postitati 21.03.05 08:57
|
|
|
Käisin kah Tartus libedasõidukoolitusel nädal tagasi. Üritus kahepäevane ja mööda külgi maha ei jooksnud. Samas sõiduvõtteid nii palju harjutada ei
saanud, et tulevikus rooli piisavalt kiiresti ja õigesti keeraks. Selles muidugi veendusin järjekordselt, et õppimist vajavaid asju on veel küll.
Palju rõhutati seda, et valida sobiv sõidukiirus ja hoida pikivahet ning arvestada ka enda ümber toimuvaga. Ehk siis kõige kasulikum on teha kõik
võimalik, et ohuolukordadesse üldse ei sattuks
|
|
|
|
liivi
klubiliige
Registreerunud 30.11.02
Kasutaja on eemal
Auto: C8 3.0d/h
|
|
postitati 21.03.05 14:28
|
|
|
ma tegin libedasõitu mingi aeg tagasi tabasalus. kui esimest korda harjutusi tegema läksin siis arvasin, et peaksin "suht tegija" olema. ikkagi ühe
hooaja oma jõudu mööda jäärada sõitnud ja ka ise jääplatsidel paarutamas käinud. arvasin igastahes valesti 
kui sain ise harjutusteks sõidukiiruse valida (ja oma autoga proovisin), läbisin tõesti kõik ilusti ja probleemivabalt. kui autokooli autoga proovisin
(mm, ees naelad, taga slikid lamellid), ei tulnud isegi väikestel kiirustel midagi välja.
loo moraal: A4 oma stabiilsuskontrollide ja korralike naeltega on iga kell suvalisest kahe naelkummiga primerast üle 
aga ma arvan et kui ma oleks seda jääkoolitust teind mingil normaalsel jäärajal (a la tartu, pärnu) siis oleks võibolla isegi mingit kasu olnd. minu
juhul kulus aint palju raha ja terve päev et teada saada asju, millest enne täpselt sama teadlik olin....
|
|
|
|