Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Libedarada (Vastuseid: 6 | Vaatamisi: 1908)
jyrgen61
huviline

Registreerunud 19.04.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 1.6

postitati 20.03.05 17:23 Tsiteeri
Libedarada

Ei tea kas teema sobilik, aga jätan selle staffi otsustada. Sai siis täna käidud libedarajal (lõppastmekoolitusel). Mulle ja ka teistele tõestati täna järjekordselt, et ega me sõita ikka ei oska tuhkagi :) Siit ka siis soovitus kõikkidele autojuhtidele: Käige ära libedarajal kas või oma huvides, kui teil see kohustuslik ei ole (vanema staažiga juhid ei pidanud seda kunagi läbima). Tõesti saab palju uusi teadmisi ja ka nalja saab nabani. :) Samas siis küsix ka klubikaaslastelt, et kas keegi on ka Audiga rajal käinud ja kuidas on kogemused (auto juhitavus jne. jne.)

Tervitades J.O

Audi - Oma ja Hää
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
hollow
huviline

Registreerunud 21.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: BMW 325i

postitati 20.03.05 17:35 Tsiteeri

ise olen ka alati seda pooldanud, et kui on mingi koolitus või asi, siis mine kasvõi vaatama... ega see tykki küljest ära ei võta... tee 1 harjutus kaasa... kui näed et sellega hakkama ei saa no siis tee koolitus lõpuni kaasa... aga ei noorel, rohelised ja lollid juhid avavad, et "master jeedjet" ja "ma oskan igati hästi sõita"... need asjad mida seal koolitatakse on küll ekstreem juhtumid ja seal ei juhtu midagi kui sa sellele kummi postile otsa sõidad... aga kui peaks juhtuma et liikluses tekib selline juhus ja sa ei oska reageerida ja ajad koera või vanamutikese alla... või veelhullem mõnelapse kes pärast ratastooli jääb... nii et mõelge selle üle, et te ei ole kõikides tingimustes mitte sõitnud ja et võiks ju neid proovida

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kaaku
huviline

Registreerunud 11.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Cabriolet, A6 C7.5 Competition, RS4 B7

postitati 20.03.05 23:19 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jyrgen61
Ei tea kas teema sobilik, aga jätan selle staffi otsustada. Sai siis täna käidud libedarajal (lõppastmekoolitusel). Mulle ja ka teistele tõestati täna järjekordselt, et ega me sõita ikka ei oska tuhkagi :) Siit ka siis soovitus kõikkidele autojuhtidele: Käige ära libedarajal kas või oma huvides, kui teil see kohustuslik ei ole (vanema staažiga juhid ei pidanud seda kunagi läbima). Tõesti saab palju uusi teadmisi ja ka nalja saab nabani. :) Samas siis küsix ka klubikaaslastelt, et kas keegi on ka Audiga rajal käinud ja kuidas on kogemused (auto juhitavus jne. jne.)

Tervitades J.O

Koolitust tasub teha vaid juhul, kui on tasemel kool ja asi toimub spets platsil.
Mina käisin, siis läksime ühe nässiga mingile lumeplatsile paldiski mnt-l, vana rääkis omaarust vähe asjalikku juttu ja siis lasi meil (sõbraga koos olime) sõita. Puuokstest ehitas "joodiku" ka platsile.
Enivei...kasulikku - ehk siis seda, mida varem ei teadnud - ei saanud ma sealt midagi, kasutegur 0!
Täielik raha röövimine.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
resnick
huviline

Registreerunud 14.03.04
Kasutaja on eemal

Auto: B4 '93

postitati 21.03.05 07:09 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Kaaku
Tsitaat:
Algselt postitas: jyrgen61

Tervitades J.O

Koolitust tasub teha vaid juhul, kui on tasemel kool ja asi toimub spets platsil.
Mina käisin, siis läksime ühe nässiga mingile lumeplatsile paldiski mnt-l, vana rääkis omaarust vähe asjalikku juttu ja siis lasi meil (sõbraga koos olime) sõita. Puuokstest ehitas "joodiku" ka platsile.
Enivei...kasulikku - ehk siis seda, mida varem ei teadnud - ei saanud ma sealt midagi, kasutegur 0!
Täielik raha röövimine.

nõustun Kaakuga - minu libedasõidu kogemus ka analoogne, kus müttasime talvel ühel talvisel kardirajal suvekummidega sierraga - kasutegur samuti nullilähedane, kuna uut küll midagi ei õpetatud.

276
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
eroz
huviline

Registreerunud 02.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 21.03.05 07:31 Tsiteeri

sai ka kunagi seal tartus selle raja peal käidud...kui aus olla siis tavalisest jäärajast oli asi ikka väga kaugel:seal on see pind ikka sitax libedam kui jää seda üldse olla saab... igati asjalik kogemus oli... ja vanad ikka rääkisid ka et mis valesti ja mis õieti tegid kui mõne ülesandega puusse läksid veidi

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
laur4
huviline

Registreerunud 13.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: A90Q, P944, UAZ469

postitati 21.03.05 08:57 Tsiteeri

Käisin kah Tartus libedasõidukoolitusel nädal tagasi. Üritus kahepäevane ja mööda külgi maha ei jooksnud. Samas sõiduvõtteid nii palju harjutada ei saanud, et tulevikus rooli piisavalt kiiresti ja õigesti keeraks. Selles muidugi veendusin järjekordselt, et õppimist vajavaid asju on veel küll.
Palju rõhutati seda, et valida sobiv sõidukiirus ja hoida pikivahet ning arvestada ka enda ümber toimuvaga. Ehk siis kõige kasulikum on teha kõik võimalik, et ohuolukordadesse üldse ei sattuks:)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
liivi
klubiliige

Registreerunud 30.11.02
Kasutaja on eemal

Auto: C8 3.0d/h

postitati 21.03.05 14:28 Tsiteeri

ma tegin libedasõitu mingi aeg tagasi tabasalus. kui esimest korda harjutusi tegema läksin siis arvasin, et peaksin "suht tegija" olema. ikkagi ühe hooaja oma jõudu mööda jäärada sõitnud ja ka ise jääplatsidel paarutamas käinud. arvasin igastahes valesti :D

kui sain ise harjutusteks sõidukiiruse valida (ja oma autoga proovisin), läbisin tõesti kõik ilusti ja probleemivabalt. kui autokooli autoga proovisin (mm, ees naelad, taga slikid lamellid), ei tulnud isegi väikestel kiirustel midagi välja.

loo moraal: A4 oma stabiilsuskontrollide ja korralike naeltega on iga kell suvalisest kahe naelkummiga primerast üle :P

aga ma arvan et kui ma oleks seda jääkoolitust teind mingil normaalsel jäärajal (a la tartu, pärnu) siis oleks võibolla isegi mingit kasu olnd. minu juhul kulus aint palju raha ja terve päev et teada saada asju, millest enne täpselt sama teadlik olin....

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 19.0% - SQL: 81.0%]