Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Audi A6 c4 elektripeegli soojenduse jama. (Vastuseid: 12 | Vaatamisi: 1858)
jarvequattro
huviline

Registreerunud 25.01.11
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 c4 Tdi Quattro ja Audi a8 d2 Tdi Quattro

postitati 13.10.14 19:53 Tsiteeri
Audi A6 c4 elektripeegli soojenduse jama.

Tervist! Mure selline, et elektripeeglite soojendusel on vool peal koguaeg kui süüde sees. Enne seda muret ei olnud. Peeglisoojendused töötasid korralikult kui lüliti sisse vajutasid. Algul mõtlesin, et ukse vahelised juhtmed on katki ja lühises kuid juhtmed on korralikud. Võtsin isegi lülitil pistiku tagant ära ja ikka sama teema. Sai ka elektri skeeme uuritud kuid mitte midagi targemaks ei saanud. Nii palju sain lõpuks aru, et peegli soojendustel on eraldikaitse( 15A), võtan selle välja ja kaob ka vool peeglite pealt ära. Paned kaitsme tagasi on uuesti vool peal( u 12 V). Kas see süsteem käib läbi lüliti või on lüliti ja peeglite vahel veel midagi? Äkki oskab keegi nõu anda või on kellelgi peeglite elektriskeemi. Enda autodatas oli teistsugune elektriskeem. Autoks Audi A6 c4 2,5 tdi 103kW Avant Quattro. Auto on aastast 1997.

Ette tänades Annes.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
ülks
huviline

Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 2.5Tdi & Cabrio 2.8 & Chevrolet Astro AWD

postitati 13.10.14 19:57 Tsiteeri

Võib-olla, et lüliti lülitab releed, aga relee kontaktid praegusel juhul kokku jäänud ja püsiv vool peal?
Pole üldse kindel, kas seal eksisteerib relee, aga probleemi kirjelduse põhjal järeldaks, et on.

Mobiilse kümblustünni rent Tartus->
www.teemetünni.ee
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Raika
klubiliige

Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant 3,0TDi Q C6, A4 Avant 1,8 B5

postitati 13.10.14 20:20 Tsiteeri

Ongi kogu aeg vool peal. Millal soojendada, reguleerib termoandur peegli taga küljel. Üle +5 järgi ei lülita. Kusagil siin foorumis sai jahutud sellel teemal. Otsing abiks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Petu
huviline

Registreerunud 13.03.08
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant TDI Quattro 96'

postitati 13.10.14 20:31 Tsiteeri

Elektriskeemide järgi paistab, et 100/S4-l on peeglisoojendus seotud tagaklaasi soojenduse nupuga, aga A6/S6 peeglisoojendus on tõesti elektriskeemil "Hot in run or start". Ehk siis nagu Raika kirjeldas.

jarvequattro
huviline

Registreerunud 25.01.11
Kasutaja on eemal

postitati 13.10.14 21:07 Tsiteeri

Selge, homme proovin töö juures ära vaadata kas mul on peegli taga need termoandurid. Siis kui oli väljas -2 kraadi siis pidin peeglisoojendused ise järgi lülitama. Täna soojema ilmaga olid juba järgi need ja nii päev otsa.

ülks
huviline

Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal

postitati 14.10.14 11:17 Tsiteeri

Huvitav. Minu A6-l toimib igatahes asi nii, et peeglisoojenduse rakendamiseks on vaja korraks vajutada tagaklaasi nupp sisse(võid kohe välja võtta), peale nupuvajutust lähevad peeglid puhtaks. Kui nupp sisse jätta, rakenduvad nii peeglisoojendused kui tagaklaasi soojendus.

www.teemetünni.ee
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Petu
huviline

Registreerunud 13.03.08
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant TDI Quattro 96'

postitati 14.10.14 11:48 Tsiteeri

Leidsin ühe erineva elektriskeemi veel varudest, mis näitabki et varasel (1995) A6-l võib olla siiski ühenduses tagaklaasi soojendusega peeglisoojendus ning 1997 autol pole ühendust. Mis aasta auto sul on ülks? Mul on 10/1996 ning on selle uuema süsteemiga.
https://lh3.googleusercontent.com/-I3uAanZeU_M/VD0MODwpdqI/AAAAAAAACEw/-OsnebjJ5AE/s400/1995%2520A6%2520mirror%2520heat.jpg https://lh3.googleusercontent.com/-njXwnxiw0po/VD0MODrdJNI/AAAAAAAACE0/3272_oFavWI/s400/1997%2520A6%2520mirror%2520heat.jpg

ülks
huviline

Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal

postitati 14.10.14 11:55 Tsiteeri

Mul 05.1996 aasta A6, ju ta siis 96 lõpus muutus.

www.teemetünni.ee
Raika
klubiliige

Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.10.14 16:33 Tsiteeri

Täpsustus: mul oli 12.1996 aasta A6 103kW Q

jarvequattro
huviline

Registreerunud 25.01.11
Kasutaja on eemal

postitati 14.10.14 16:40 Tsiteeri

Mul toimis külma ilmaga sama moodi, et vajutasin nuppu ja peeglid olid puhtad. Kuni üks päev auto tööle panin siis olid järgi kuni tänaseni. Võtsin täna peegli maha juhi poolt ja seal seda termoandurit ei ole. Muidugi peegli küljes on mingi asi kuigi juhtmeid sinna eraldi külge ei lähe nii, et see ei saa termoandur olla. Oleks seal andur siis oleks juhtmed ka küljes. Minu omal peaks olema see 1997 skeem. Aga mis see,, hot in run or start''on üldse? Kas see peaks siis termoandur olema? Millega seda seda peeglide tööd juhitakse?
Oleks vaja sellist skeemi ka veel mis sealt nagu edasi läheb ''hot in run or start''ist. Mul auto 07.04.1997 aastast.
Pilt ka:
[img]http://mb4.live.hot.ee/rps/D/2611956.JPG?t=2lisapilt.jpg[/img]
http://mb4.live.hot.ee/rps/D/2611956.JPG?t=2

Raika
klubiliige

Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.10.14 17:18 Tsiteeri

See millel punane ring ümber ongi termoandur. Plastiku ja klaasi vahel on rajad ning peale tulev vool jookseb läbi selle ümmarguse anduri. "Hot in run or start" tähendab seda, et süüte sisse keeramisel tuleb 12V peale.

jarvequattro
huviline

Registreerunud 25.01.11
Kasutaja on eemal

postitati 14.10.14 17:39 Tsiteeri

See siis juhib peeglisoojenduse tööd ka, et kui külmem on peaks ise järgi võtma? Et kuna mul need koguaeg järgi on siis see termoandur ei tööta enam.

jarvequattro
huviline

Registreerunud 25.01.11
Kasutaja on eemal

postitati 16.10.14 18:06 Tsiteeri

Tervist. Nii sai natuke asja uuritud ja proovitud asi töötab nii nagu peab. Et peegel soojeneb ülese ja siis lülitab termoandur voolu ahela välja ja peegel jahtub maha. Ja miks minu omal see kord töötas ja kord mitte on see, et peegli soojenduse mass on kehva. Ainult 9 V tuli peale. Ja juhtmeid liigutada siis tuleb isegi 12 V. Või kui sai lisa mass ajutiselt pandud siis töötas ilusti. Mina mõtlesin, et on kuskil lühis aga tegelikult süsteem töötabki nii.
Ja siis veel selline küsimus kas kõrval istuja omal peab ka see andur olema? Hetkel sellel peeglil ei ole. Kõrvalistuja peegli soojenduse element läbi ka, et siis peaks sinna uue peegli ostma. Aga kas selliseid peegleid saab veel millel andur küljes on?

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 26.5% - SQL: 73.5%]