siim1314
huviline
Registreerunud 12.04.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2006 171kw
|
|
postitati 28.09.14 15:47
|
|
|
Webastoga kütmisel salongi eelsoojenduse väljalülitamine
Otsisin mis ma otsisin aga ei leidnud seda mida soovisin... Nimelt kui käivitan oma C6l puldist webasto siis hakkab automaatselt ka salongi
soojendama. Mina aga tahaksin, et ta ainult mootorit soojendab ja salongi eelsoojendus ei rakenduks- saab seda kuidagi välja lülitada? Üldjuhul lasen
autol nagunii kohapeal mingi aja käia, siis ei näe nagu mõtet miks mul oleks vaja otse sooja autosse minna. Talvel vaja nagunii lund pühkida jne.
Autoks on 2006a C6 3.0 171kw ja orig. webasto.
|
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo
|
|
postitati 28.09.14 17:39
|
|
|
Ta ei pruugigi sul mootorit soojendada. Enamasti uuematel autodel see siiski salongi soojendamiseks mõeldud. Proovi salongivent nulli panna enne auto
seiskamist siis ei pruugi jälle ahi käima minna eks ise pead katsetama. Tavaliselt inimestel vastupidi mure ikka, tahaks salongi soojaks. 
|
|
|
|
HangOver
huviline
Registreerunud 27.03.10
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C7 Allroad 3.0TDI 200KW A6 C7 3.0TFSI sed. 2012; Q5 2.0TFSI 2016, A6 C6 3,0TFSI sed. FL 2009; A6 C6 2,4 V6 sed. 2006; A6 C6 2
|
|
postitati 28.09.14 18:54
|
|
|
Webasto kasutamisel on ikka suur pluss juba see, et lumi ja jää tulevad auto pealt kergemini pühkides maha ja säästad klaaside kriipimist. Kui lased
15 min käia, siis on suur tõenäosus, et sina paned kojamehed tööle ja aken puhas kui kõrval mees alles kraabib jääd maha. Ei teagi, et Webasto
mootorit soojendaks või siis diislil testmoodi ? Bensukal on see pigem ikka salongi eelsoojenduseks, aga see ei ole ka probleem, sest Webastot saab ka
sõidu ajal töös hoida seni kuni mootor hakkab sooja andma.
Uuemate masinate mootorile ei pidanud olema kasuks kui kohapeal lasta tiksuda ehk n.ö soojendada.
Minuarust muidugi võiks olla ka veel see Webastole lisaks, et vähemalt juhi nahkistme soojaks teeks

|
Kui on vajadus, leia lahendus!
|
|
|
|
|
pontu
huviline
Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 2,8Q C5 , on ajalugu.
|
|
postitati 28.09.14 18:57
|
|
|
Mõte miks salongi soojendatakse on see. Mootori käivitadaes hakkab puhur soojendama külma esiklaasi ja tulemuseks on sul varsti praguline esiklaas.
|
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Q7 3.0TDI -14
|
|
postitati 28.09.14 18:59
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: pontu
Mõte miks salongi soojendatakse on see. Mootori käivitadaes hakkab puhur soojendama külma esiklaasi ja tulemuseks on sul varsti praguline esiklaas.
|
Kas see on sõiduautodel probleemiks? Esimest korda kuulen.
|
Ära kunagi lükka teist meest nurka, kust ainus väljapääs on üle su enda.
|
|
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo
|
|
postitati 28.09.14 19:05
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: audi_a4_v6
|
Kas see on sõiduautodel probleemiks? Esimest korda kuulen. |
Tervel klaasil küll seda ei usu. Kuid väikse mõraga klaas on talvel küll suure mõraga klaasiks muutunud. Sama on juhtunud talvel suure külmaga auto
töökotta ajades. Tõesta pärast klendile, et mõra oli enne või mis iganes. Terve klaasiga ei juhtu kindlasti midagi.
|
|
|
|
pontu
huviline
Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 2,8Q C5 , on ajalugu.
|
|
postitati 28.09.14 19:06
|
|
|
Milles probleem? Esiklaasi pragunemis oht tekib alles siis kui, mootor on soe ja salongi soojendus on suunatud esiklaasi sulatamiseks. Aga noh eks las
iga mees proovib ise järgi.
|
|
|
|
joffe
klubiliige
Registreerunud 04.04.14
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 29.09.14 06:15
|
|
|
Milles probleem? Esiklaasi pragunemis oht tekib alles siis kui, mootor on soe ja salongi soojendus on suunatud esiklaasi sulatamiseks. Aga noh eks las
iga mees proovib ise järgi. |
See seab esiklaasisoojenduse kasulikkuse kahtluse alla- kas see funktsioon ehk klaasitootjate poolt tellitud pole?
|
|
|
|
A-kaheksa
huviline
Registreerunud 23.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C6 4,2Q, Mondeo 11
|
|
postitati 29.09.14 07:51
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: HangOver
Ei teagi, et Webasto mootorit soojendaks või siis diislil testmoodi ? Bensukal on see pigem ikka salongi eelsoojenduseks, aga see ei ole ka probleem,
sest Webastot saab ka sõidu ajal töös hoida seni kuni mootor hakkab sooja andma.
|
Minu C6 eestikeelses kasutusjuhendis on kirjas, et webastot EI TOHI kasutada töötava mootoriga. Ja kohapeal tiksudes soojendab nii mootorit kui
salongi. Autosse istudes ja käivitades kohe näed, et temp seier tõuseb.
|
Auto LCD displayde remont ja vahetus, armatuuride remont.
www.harteron.ee
|
|
|
|
|
HangOver
huviline
Registreerunud 27.03.10
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C7 Allroad 3.0TDI 200KW A6 C7 3.0TFSI sed. 2012; Q5 2.0TFSI 2016, A6 C6 3,0TFSI sed. FL 2009; A6 C6 2,4 V6 sed. 2006; A6 C6 2
|
|
postitati 29.09.14 07:59
|
|
|
Aitäh vihje eest. Ma seda ei teadnudki, et ei tohi töötava mootoriga webastot kasutada.
Samas kõne Revalisse ja vastuseks, et tohib kasutada küll sõidu ajal lisasoojendusena, mine võta nüüd kinni miks sul juhendis nii kirjas.
|
Kui on vajadus, leia lahendus!
|
|
|
|
|
siim1314
huviline
Registreerunud 12.04.11
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 29.09.14 08:02
|
|
|
Oeh, nüüd on siin 8 postitust juttu hoopis muudest asjadest, nagu päris paljudes teemades. Õnneks siiski on enamvähem kõik mõistlik ja hariv (Y) Aga
siiski, tahaksin küsimusele vastust kas salongisoojenduse saab kuidagi välja lülitada või mitte.
|
|
|
|
A-kaheksa
huviline
Registreerunud 23.11.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 29.09.14 08:12
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: HangOver
Aitäh vihje eest. Ma seda ei teadnudki, et ei tohi töötava mootoriga webastot kasutada. |
Kui pole tõlkeviga audi kasutusjuhendis, siis nii on kirjas jah. See siis 4,2 bensumootori kohta.
Siim1314, üks soovitus sulle ju anti, proovi auto seisma jättes salongi vent maha keerata. Ja ega ma su murest väga aru ei saa. Nagu öeldud, siis
webasto eelis just sulanud jää ja soe salong ongi.
|
www.harteron.ee
|
|
|
|
|
yks
huviline
Registreerunud 04.05.11
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 29.09.14 12:16
|
|
|
Webastost tulev kuum vesi suunatakse kõigepealt salongi radikasse, seejärel mootorisse. Osadel webastoga autodel oli miski lisa klapp mida webasto
juhtis, kas äkki väike ring, ilma mootoritta...ei mäleta.
Ei tohi koos mootoriga kasutada...ei usu, diislil rakendub ta ise ka külma ilmaga tööle peale mootori käivitamist.
|
|
|
|
siim1314
huviline
Registreerunud 12.04.11
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 29.09.14 13:05
|
|
|
Proovin mõnipäev selle salongi ventika 0 peale keeramise variandi ära- kuid selline lahendus saaks väga tüütu olema. Veidike põhjendust ka mu
plaanile- minu tööpäevad ei ole E-R 8st 5ni, tööle mineku aega enamasti tean ette, aga lõppeb siis kui minu osa tehtud on ja seda ei ole võimalik ette
prognoosida. Ei ole huvitatud keset ööd ootama kuni mootor ja salong soojaks lähevad (eeldan et talvel -15ga ei juhtu seal 10-15 minutiga veel eriti
midagi). Fakt on see, et ainult mootorit küttes jõuaks asi natukene rohkem ära teha, salongi soojendus jahutab ju meeletult. Jätakski natukene
mugavust kõrvale ja mõtleks rohkem mootorile.
|
|
|
|
A-kaheksa
huviline
Registreerunud 23.11.07
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 30.09.14 08:19
|
|
|
Ehk on lahenduseks kaugjuhtimispult? 10-15 minutit vast ikka enne näed tööpäeva lõppu? Vajutad pulti ja auto läheb soojaks!
|
www.harteron.ee
|
|
|
|
|
siim1314
huviline
Registreerunud 12.04.11
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 30.09.14 22:24
|
|
|
See mul on täitsa olemas Jah, umbestäpselt 10-15 mintsa kulubki dui all
käimisele ja riiete vahetusele. Mõni veidike jahedam öö juhtub olema siis proovin selle ventika 1 peale keeramise variandi ära (0 seal ei olegi).
| Tsitaat: | Algselt postitas: A-kaheksa
Ehk on lahenduseks kaugjuhtimispult? 10-15 minutit vast ikka enne näed tööpäeva lõppu? Vajutad pulti ja auto läheb soojaks! |
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
|
postitati 01.10.14 08:36
|
|
|
Esiklaas läheb katki siis kui kõva pakasega klaasile ohtralt sooja lasta. Seetõttu on (pakasega) mõistlik koos jahutusvedeliku soojendamise
alustamisega ka klaasiventikas tööle panna. 
|
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
|
siim1314
huviline
Registreerunud 12.04.11
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 23.10.14 10:28
|
|
|
Igat moodi on salong ikka suhteliselt soe, kui autosse lähen. VCDSiga ei saa seal midagi sättida, et salongi vent üldse tööle ei läheks? Läbi
salongiõhu radika ta minupärast võib käia. Ärge rohkem mu esiklaasi pärast muretsege Õhuvoolu kanalid on nagunii alustuseks külmad ja teiseks ei küta see webasto seda mootorit 90 kraadini. Täpselt samamoodi peaks Defa
elektrilised soojendid (ainult mootori) siis klaase lõhkuma ju...
|
|
|
|