100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
|
postitati 23.08.14 20:25
|
|
|
C4 sigartisüütajalt vool ära süüte välja keeramisel
Tahaks, et vool läheks ära sigaretisüütajalt kui süüde välja keerata. Kas oleks lihtne seda teha?
|
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo
|
|
postitati 23.08.14 20:36
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: 100
Tahaks, et vool läheks ära sigaretisüütajalt kui süüde välja keerata. Kas oleks lihtne seda teha? |
Tõsta kaitsmeplokis klemm süütevoolu alla ja ongi olemas.
|
|
|
|
genekas
huviline
Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: järgmist plaanimas
|
|
postitati 24.08.14 10:24
|
|
|
Tuleks tõsta selle liini alla, kust tuled tulevad (X) ja mitte süütevoolu (15) alla, sest tulede liin on toidetud läbi eraldi relee, aga süütevoolu
liin tuleb otse läbi süütelüliti, mis ei ole selliste lisakoormuste jaoks mõeldud.
Teadmatult tegutsedes on seega võimalus süüteluku põhja kontaktidega ühele poole saada.
|
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.08.14 16:02
|
|
|
Tänud, uurin. Sellel liinil ongi mul praegu üsna väike koormus, sest tuled
saavad toite otse kapoti alt plussklemmilt (sulavkaitse ikka vahel) ja see liin juhib vaid releesid (ise pandud, et tuled paremini näitaks).
|
|
|
|
hunt_1
huviline
Registreerunud 13.03.08
Kasutaja on eemal
Auto: c4 2,0 103kw
|
|
postitati 24.08.14 16:11
|
|
|
Miks releed vahele ei pane?
Relee lülitamise voolu saad näiteks nuppude valgustusest.
|
|
|
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.08.14 16:13
|
|
|
See ka variant, aga lihtsam/odavam/kiirem vist generaator M pakutud variant.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
postitati 24.08.14 19:46
|
|
|
Kas on kindlasti vaja just seda, et süüte välja keeramisega vool kaob? Asja kõrval on kohe karbike. Pane sinna viisakas uputatav lüliti juhtmete
vahele.
|
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.08.14 20:50
|
|
|
Lülitiga oleks see asi, et kui ma juba paar korda olen unustanud juhtme sigaretisüütaja pesast välja tõmmata, siis arvatavasti unustaksin ka lülitist
välja lülitamast. Tegelikult kui veidi järgi mõelda, siis kõige ideaalsem
oleks üldse see, et vool kaoks ära siis kui süütevõti on välja tõmmatud (vahel oleks hea kui vool olemas on sigaretisüütajas, ilma et peaks süüdet
sees hoidma) aga ma ei tea kas selle auto (94. a C4 100) süütelukk võimaldaks sellist asja teostada? Või olid seal süütelukul ka mingid vahepealsed
asendid veel? Sel juhul võiks vool kaduda ka siis kui võti viimasesse asendisse välja keerata alles. Ma ei tea kas see on mingi nö. sisseehitatud
vahepealne asend (ei tunne nagu küll mingit konkreetset fikseeritud asendit), aga olen täheldanud, et väga veidike enne süüte sisse lülitamise kohta
hakkab näiteks salongiventikas (vist ka kapoti alla elektriline jahutusvent kui tarvis on) tööle, aga süüde sees ei ole veel. Ma ei tea kas on hea
selles asendis hoida võtit, kes teab millele veel voolu annab, aga vahel kohapeal seistes kui olen tahtnud salongiventikat tööle panna, siis olen seda
kasutanud.
Ma ise kardan, et võtme väljatõmbamisega ei saa seda lahendada (vähemalt sellel süütelukul), sest ka makk töötab niimoodi, et kui uks lahti teha ja
makk töötab, siis hakkab pinisema kui võti ei ole kasvõi natuke keeratud algasendist edasi, lihtsalt sisse panemisest ei piisa, seega vist seal mingit
sellist lülitit vms pole, mis tunneks kas võti on sees või väljas?
|
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
|
postitati 24.08.14 21:01
|
|
|
Mis asjapulk sul sealt sigaretisüütajast siis regulaarselt voolu tarbib? Esimene mõte oli mingi autokaamera, aga selle toite oleks ise ilmselt juba
ammu (X) peale ühendanud.
Igaljuhul, viimase kirjelduse järgi on ACC ahel süütelukus see mida sa otsid, toide kaob sealt ainult võtme eemaldamisel. Olemasolevale ahelale relee
vahele ja ACC seda juhtima.
|
Et oleks raskem!
|
|
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 24.08.14 21:03
|
|
|
ACC, mõtled siis kliima? Sellelt kaob vool ikka varem, kui juba võtit veidike "süüde sees" asendist tagasi keerata. Aga kui seal ikka peakski olema
mingi tehase poolt ette nähtud asend, siis saaks ka seda kasutada, kuigi seda asendit on üsna kehv tunnetada, nõks rohkem ja on süüde sees, seepärast
kui võimalik, siis eelistaksin võtme välja võtmisel voolu kadumist.
E: eks tavaliselt autokaamera või GPS on seal või mobiili laadija, aga äkki mingil ajal kui ka inverteri ostan, siis ka see ning midagi selle
järel.
Ja meeledi paneks maki toite ka kaduma võtme eemaldamisel, tüütab ära see käsitsi välja lülitamine koguaeg. Ma ei tea kas peabki nii olema või on
lihtsalt keegi kunagi niimoodi ühendanud? Makil samuti vool koguaeg peal, vahet pole kas võti sees või väljas või mis asendis ja vist ka vahet pole
kas kesklukk ja signa peal või maas.
|
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
|
postitati 24.08.14 21:47
|
|
|
Ei, kliima on HVAC. ACC peaks sul süüteluku taga olema 86s ahel, punane, aga kontrolli igaksjuhuks üle. Toimib järgmiselt: võtme süütelukku pannes ja
keerates aktiveeritakse ahe(võid võtme täiesti vasakule keerata)l, deaktiveerimine toimub siis kui võtme eemaldad (see hetk kus süüteluku pind liigub
mõni mm välja). Kontrollida saab ka nii, kui vajutad pöidlaga süütelukku sisse, see akiveerib ahela Surve eemaldamisel ei jää see sisse ja katkestab
ahela uuesti.
Autokaamera ühenda otse (X) peale, pole mingit pointi juhtmeid vedelema jätta kui see statsionaarselt autosse kinnitatud on. Kui inverterit pidevalt
autos hoida kavatsed, siis samuti veaks sellele eraldi toite. Jääb sigareti süütaja oma nimepäraseks kasutamiseks või telefoni laadimiseks.
|
Et oleks raskem!
|
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
postitati 25.08.14 03:37
|
|
|
Siin lõhnab tõesti pigem mitme ahela ehitamise järgi, sest kõige lõpuks tulevad vargapoisid, löövad mõne klaasi segi ja viivad need sigaretisüütajasse
topitud asjad minema. Mis unustamisse puutub, siis on veel üks murekoht - võtme südamiku võti sees/võti väljas asend on nii vanadel masinatel enamusel
juba kriitiline koht ja see on suhteliselt viimane asi, mida võiks/saaks usaldada. Lisaks pole tegelikult selle masina süüteluku põhjal ametlikult
sellist "peaaegu süüde sees, aga armatuuris veel tuled ei põle" kohta, see on see koht, kus sa võid oma süüteluku põhja klemmide äärekese lihtsalt
maha põletada. Kõigele, mis vähegi pähe tuleks, paneks mina igal juhul releed vahele, sest kunagi ei tea, mida sinna juhtme otsa ajuollus veel toppida
hiljem tahaks.
Ps! Inverteri koht pole sigaretisüütaja pistik. Sellise tarbimise juures arvestades, et pistik asub ikkagi käte tegevuspiirkonnas, põletad sa
suhteliselt kiiresti selle pesa maha.
|
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
|
urki
huviline
Registreerunud 31.01.11
Kasutaja on eemal
Auto: MB 212 3,5 TDI,MB 212 CNG,A4 Q
|
|
postitati 25.08.14 04:49
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Zoig
Mis asjapulk sul sealt sigaretisüütajast siis regulaarselt voolu tarbib? Esimene mõte oli mingi autokaamera, aga selle toite oleks ise ilmselt juba
ammu (X) peale ühendanud.
Igaljuhul, viimase kirjelduse järgi on ACC ahel süütelukus see mida sa otsid, toide kaob sealt ainult võtme eemaldamisel. Olemasolevale ahelale relee
vahele ja ACC seda juhtima. |
Autokaamera tarbib 0,2 amprit voolu ja sellega käivitub iga auto hommikul.
|
|
|
|