Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2  3
Autor:
Pealkiri: Audi A8L 4.2 - 2004 - tomz (Vastuseid: 54 | Vaatamisi: 18361)
seitsmene
huviline

Registreerunud 10.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A8 4,2

postitati 02.02.15 22:34 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: tomz
Tsitaat:
Algselt postitas: Konrad

Need esimesed on pärit minu auto alt.
Klubilistele kehtib siin olev hind: link. Auto24-jas kuulututab mul üks veljemüügiga tegelev tuttav lihtsalt.
Auto all pilti leiaks paremat kah, aga sellel pildil ongi tehase sportvedruga madalamas asendis seis.

Tsitaat:
Algselt postitas: seitsmene

Tehase madalam sportvedru?

Jah, adaptive air suspension - sport.
Comfort, auto ja dynamic seades on auto sama kõrge kui tavavedru dynamic, aga spordi comfort on sama jäik kui tava dynamic ja teised on tuntavalt jäigemad. Lift tõstab +25mm.

Väike sõnaerror oli jep, mõtlesin sport õhkamorti - vedruga pole siin midagi pistmist :)

Audi A8 (4E) standard suspension (PR-1BK): 416 mm (front) and 398 mm (rear)
Audi A8/S8 (4E) sport suspension (PR-2MA/2MB): 396 mm (front) and 378 mm (rear)

Ligi 20mm madalam on sport ja vag juhtmega peaks veel madalamaks saama (erinevad saidid räägivad erinevat jutt, et kui palju madalamaks lasta võimaldab) - kui aga õigesti aru saan, siis muuta saabki ainult seda ühte baasväärtust mis tähendab, et madalamaks muutub ka LIFT seade, mis on juba niigi madal (suvel tahtis juba kännu taha kinni jääda). Mingid mooduli vahetamise variandid on ka aga need kallimad.

Velgede suhtes mõtlen/kirjutan mingipäev - ajab näpud sügelema ja müügimõtted eemale jälle.

Minu autol oli VAG-COM madaldus -25mm front and -20mm rear.
Visuaalselt mõjus küll, aga 20 tollise rattaga oli ikka tublisti jäigem. 275/40 rehv pisut päästis, 255-sega oli juba vandesõnade leksikon varuks auklikel teedel.
Rohkem teda "ausal" teel madalaks ei saa, siis peab hakkama juba valede andmetega autot petma. Siis ei tea ta ise ka enam, kui kõrge või madal ta parasjagu on.
Sellise madaldamise õpetused on netist leitavad. Igasugu moodulid on selge raha raiskamine minuarvates.

http://imageshack.com/a/img540/2337/opHxZV.jpg

http://imageshack.com/a/img538/8905/NJxZH2.jpg

Kaks ülemist pilti 20 tollisega.
Alumine 19.

http://imageshack.com/a/img901/2702/SVoS88.jpg

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
tomz
huviline

Registreerunud 27.07.10
Kasutaja on eemal

postitati 03.02.15 18:25 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: seitsmene

Minu autol oli VAG-COM madaldus -25mm front and -20mm rear.
Visuaalselt mõjus küll, aga 20 tollise rattaga oli ikka tublisti jäigem. 275/40 rehv pisut päästis, 255-sega oli juba vandesõnade leksikon varuks auklikel teedel.
Rohkem teda "ausal" teel madalaks ei saa, siis peab hakkama juba valede andmetega autot petma. Siis ei tea ta ise ka enam, kui kõrge või madal ta parasjagu on.
Sellise madaldamise õpetused on netist leitavad. Igasugu moodulid on selge raha raiskamine minuarvates.

Sport amordiga peaks olema maksimaalne madaldus lisaks ol.olevale -20mm veel lisaks -10mm.
Kokku siis -30mm madalam kui tavaline õhkamort.

Sa tahad öelda, et 20" peal kasutasid 275/40 rehvi ja vastu kusaagilt ei käinud??? Originaalid peaks olema 275/35...
Samas 275/40 tutikad rehvid saab terve ringi oluliselt parema hinnaga :)

Madalat ja kõva autot ma ka ei karda, sest kui just välja jäta mingi päris kardimoodi subaru, oli mu eelmine madaldusvedruga bemm väga jäik.

http://toomastartes.com/330/888.jpg

seitsmene
huviline

Registreerunud 10.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A8 4,2

postitati 03.02.15 20:14 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: tomz

Sport amordiga peaks olema maksimaalne madaldus lisaks ol.olevale -20mm veel lisaks -10mm.
Kokku siis -30mm madalam kui tavaline õhkamort.

Sa tahad öelda, et 20" peal kasutasid 275/40 rehvi ja vastu kusaagilt ei käinud??? Originaalid peaks olema 275/35...
Samas 275/40 tutikad rehvid saab terve ringi oluliselt parema hinnaga :)

Madalat ja kõva autot ma ka ei karda, sest kui just välja jäta mingi päris kardimoodi subaru, oli mu eelmine madaldusvedruga bemm väga jäik.

Ma pole päris kindel, kas see sportamort madalam on - ma pole selle referentsarve vaadanud, praegu ei viitsi otsida ka.
275/40/20 ei käinud kusagilt vastu, ka dynamic-us mitte. Mul olid lisaks flantsid ka vahel.
Sellesama VAG-COM madaldamisega saab auto ju tegelikult S8 kõrguse, mingit häda see talle ei tee. Visuaalselt ei arvanud mitte kõik, et see ilus oleks olnud. Aga ma pole mingi stretch-i inimene kunagi olnud. Ja sõita oli sellise kombinatsiooniga palju mugavam. Pilti hetkel ei leidnud, ma oma auto teemale siin foorumis enam ligi ei saa, ma ei oska arvata, kas seal on alles.

tomz
huviline

Registreerunud 27.07.10
Kasutaja on eemal

postitati 22.02.15 17:06 Tsiteeri

Mis siin ikka öelda, sai vahepeal väljamaal bussi ja rongiga uhatud ja pagana hea on ikka pehme, vaikse ja mugava a8 rooli istuda :)
Vaatame, mis elu toob ja kuidas asju jõuab ajada aga lootus on, et saab ka 20" velje alla ikka kevadeks. Kibeleb ka, sest jube igav on, kui midagi auto juures ei arene.

Midagi asjalikku lisada pole - pesin puhtaks, vaha toimib senimaani kenasti. Lust kohe vaadata puhast autot, mis paari päevaga meie kliimas ilmselt jälle sopane...

http://www.privaatdisain.ee/_data/a8l/wax2.jpg

tomz
huviline

Registreerunud 27.07.10
Kasutaja on eemal

postitati 13.03.15 16:37 Tsiteeri

Paar päeva tagasi olin rõõmus, et sain alla 20" velje ja suveks valmis.
Täna on teispidi kurb päev, sest auto rändas uue ja hoolsa omaniku kätte.

Kõike paremat uuele omanikule, et auto ennast eeskujulikult ülal peaks ja hoia ka ise teda hästi :)
Auto vajab armastust ja siis annab ka kuhjaga vastu.

----

Huvitav on muidugi jällegi statistikat teha, et 5'st omatud autost 5 on ära ostnud esimene inimene, kas vaatama/proovima tuleb.
Siinjuures 4 autot käis vaatamas ainult 1 inimene ja eelmist 330 bmw'd käis vaatamas 3 inimest (ära ostis siiski esimene huviline).
Teine huvitav statistiline märge on, et kõik ostusooritajad on olnud foorumikasutajad/lugejad (eelnevalt siis bmw ja nüüd audi foorumis) - mis näitab, et ka siin oma auto käekäigu kirja panemine on abiks.

Seega võin vist ennast, kui head autode peremeest ka natuke kiita :)

http://www.privaatdisain.ee/_data/a8l/a8l_800.jpg

Lehekülgi:  1  2  3
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 38.2% - SQL: 61.8%]