Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: 1.9tdi intercooler (Vastuseid: 16 | Vaatamisi: 4686)
AudiA4Avant
huviline

Registreerunud 15.01.13
Kasutaja on eemal

Auto: Audi RS3, Cabrio B4

postitati 15.12.13 00:06 Tsiteeri
1.9tdi intercooler

Probleem selles et suutsin ära lõhkuda originaal intercooleri. 2. Käiguga kiirendades lõi radikal põhja alt.
http://www.upload.ee/image/3765390/1463984_639673489404625_960073598_n.jpg
Nüüd olen dilemma ees mida edasi teha, kas otsida lammarist endale samasugune või panna endale aftermarketi cooler ( http://www.atp-tunershop.com/images/product_images/popup_images/4322_0.jpg). Kuna kardan et kui ma ostan lammarist samasuguse cooleri lendab ta varsti samamoodi juppideks.
Autoks chipitud 2001a. a4 1.9tdi 85kw AJM.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 15.12.13 00:26 Tsiteeri

Turbo toodab liigapalju ülerõhku ja se lõhub jahuti ära. Tuleb asi korda teha ja uus jahuti panna. Kui tuunida plaanis siis suurem intercooler ikka parem.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
AudiA4Avant
huviline

Registreerunud 15.01.13
Kasutaja on eemal

postitati 15.12.13 00:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: automees6
Turbo toodab liigapalju ülerõhku ja se lõhub jahuti ära. Tuleb asi korda teha ja uus jahuti panna. Kui tuunida plaanis siis suurem intercooler ikka parem.

Turbo toodab rohkem rõhku chipi pärast, mis peaks olema normaalne nähtus. Kus üldse suuremaid intercoolereid müüakse?

freeser
huviline

Registreerunud 24.06.11
Kasutaja on eemal

Auto: Audi S6 2,2 20v, S3 8V

postitati 15.12.13 01:34 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: AudiA4Avant
Tsitaat:

Turbo toodab rohkem rõhku chipi pärast, mis peaks olema normaalne nähtus. Kus üldse suuremaid intercoolereid müüakse?
Kelle chip? Mul pole ta veel kella järgi 2,5bar lõhki löönud. Kardan, et su autol võib geomeetria kinni olla ja siis toodab niipalju kui jaksab. Vähemalt mul sellised kogemused käes. Muidugi keegi targem võiks siin juba juttu teha kas 1,8t cooleri kit sobib ka 1,9-le vähese modimisega? Või mis suuruses cooler mahub orig stange taha ja ka s4 oma taha :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
AudiA4Avant
huviline

Registreerunud 15.01.13
Kasutaja on eemal

postitati 15.12.13 01:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: freeser
Tsitaat:
Tsitaat:

Kelle chip? Mul pole ta veel kella järgi 2,5bar lõhki löönud. Kardan, et su autol võib geomeetria kinni olla ja siis toodab niipalju kui jaksab. Vähemalt mul sellised kogemused käes. Muidugi keegi targem võiks siin juba juttu teha kas 1,8t cooleri kit sobib ka 1,9-le vähese modimisega? Või mis suuruses cooler mahub orig stange taha ja ka s4 oma taha :)

Chip on parim mis Eestis saadaval on ehk siis kasutaja prj töö. Mootor ise on 40 000km vastupidanud selle chipiga probleemideta. EDIT: Homme peaks turbo maha kakkuma ja vaatama mis seisus ta on. Igatahes laiali lendas cooler küll vägevalt. Käis jõhker pauk ning peale seda hakkas korralik turbo vile pihta. Esimese asjana mõtlesin, et nüüd lendas turbo laiali, kuid mootor käis ilusti ilma ühegi raginata. Huvitav oli veel see et tihend, mis oli cooleri põhjas oli hetkega 2 korda pikemaks veninud. :D
Edit2:Kas lahtise toruga turbo vilistabki?

Edit:3 http://static2.fotoalbum.ee/fotoalbum/420/436/010521804120d4c.jpg
turbo oli selline, sai ilusti ära puhastatud ja kokku tagasi pandud.

AudiA4Avant
huviline

Registreerunud 15.01.13
Kasutaja on eemal

postitati 15.12.13 22:39 Tsiteeri

Mõned tunnid ennem cooleri laiali lendamist oli juhe autol taga ning too ei näitand mootoris ühtegi viga (lihtsalt igaks juhuks mainin). Kas see kõik võis siis juhtuda kinnisest geomeetriast ( kui ta üldse oli kinni)? Sest väga palju tahma seal polnud.

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 15.12.13 22:55 Tsiteeri

Tsitaat:
Mõned tunnid ennem cooleri laiali lendamist oli juhe autol taga ning too ei näitand mootoris ühtegi viga (lihtsalt igaks juhuks mainin). Kas see kõik võis siis juhtuda kinnisest geomeetriast ( kui ta üldse oli kinni)? Sest väga palju tahma seal polnud.

Kas geomeetria liikus vabalt. Se sinu pildil on alles köögipool. Labad ja plaadid mis teiselpool on lihvisid ilusti puhtaks? Arvatavasti oli sel cooleril miskit viga. Tavaliselt annab enne mõni ühendus järgi.

AudiA4Avant
huviline

Registreerunud 15.01.13
Kasutaja on eemal

postitati 15.12.13 23:25 Tsiteeri

Lasin teiselt poolt ilusti puhtaks. No nüüd liiguvad nad kindlasti paremini aga täielikult kinni nad küll polnud. Kahjuks läks meelest pilti teha labade poolelt.

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born

postitati 15.12.13 23:38 Tsiteeri

Ma arvan ka, et cooler on varem kuskil pihta saanud - mõne väiksema matsu käigus näiteks.

Neil autodel olen laaderõhu 1.4-1.45 bari peale häälestanud ning kellelgi pole probleeme olnud.
Samuti ei ole see selline rõhk, mille puhul peaks cooleri lilleks tõmbama. Ma arvan, et originaalturbo ei jõua nii palju lüüagi, et korras coolerist jagu saada.

Isegi kui geomeetria kinni ja rõhk palju üle küsitu oleks, läheks asi lihtsalt safe mode-i, kuna ma enda softis ei lülita neid piirajaid välja, vaid muudan korrektselt.

Lahendustest - ma arvan, et kui osta romulast, siis jääb pidama küll. Kuigi aftermarket pole ka paha mõte, eriti just suvel.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
AudiA4Avant
huviline

Registreerunud 15.01.13
Kasutaja on eemal

postitati 16.12.13 07:01 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: prj
Ma arvan ka, et cooler on varem kuskil pihta saanud - mõne väiksema matsu käigus näiteks.

Neil autodel olen laaderõhu 1.4-1.45 bari peale häälestanud ning kellelgi pole probleeme olnud.
Samuti ei ole see selline rõhk, mille puhul peaks cooleri lilleks tõmbama. Ma arvan, et originaalturbo ei jõua nii palju lüüagi, et korras coolerist jagu saada.

Isegi kui geomeetria kinni ja rõhk palju üle küsitu oleks, läheks asi lihtsalt safe mode-i, kuna ma enda softis ei lülita neid piirajaid välja, vaid muudan korrektselt.

Lahendustest - ma arvan, et kui osta romulast, siis jääb pidama küll. Kuigi aftermarket pole ka paha mõte, eriti just suvel.

Võibolla tõesti on ta kuidagi haiget saand. Need kinnitused olid kah see nii nagu nad olid, cooler oli suhteliselt lahti kui ma teda maha kakkusin. Turbo tundus kui uus, lõtkud puudusid.
http://www.upload.ee/image/3767893/1526547_640300946008546_2105119150_n.jpg
Täna lähen lammarisse juppe otsima, äkki saab täna auto kokku.
EDIT: prj kuidas ma autol rõhku kontrollida saan? Kaabel on olemas.

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 16.12.13 08:35 Tsiteeri

Teed measuring blocks alt grupist 11 logi :)

AudiA4Avant
huviline

Registreerunud 15.01.13
Kasutaja on eemal

postitati 16.12.13 19:50 Tsiteeri

Sain täna auto ilusti kokku kõik töötab nii nagu peab. Kuid logi ei oskand teha. :D Numbrid tulid excelisse aga maru kahtlased kõik.

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 16.12.13 19:52 Tsiteeri

Tsitaat:
Sain täna auto ilusti kokku kõik töötab nii nagu peab. Kuid logi ei oskand teha. :D Numbrid tulid excelisse aga maru kahtlased kõik.

Kui kiirendades näit üle 2100 ei tõu siis on ok.

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 16.12.13 21:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

Ole hea ja loe teema veel kord läbi :)
Nendel autodel on muide stockis juba kuni 1.25 bari laaderõhku. Kui üle 2100 ei läheks, oleks alust arvata, et on rõhuleke.
Tegemist 85kw pumpdüüs mootoriga, mitte 81kw AFN-ga.

AudiA4Avant
huviline

Registreerunud 15.01.13
Kasutaja on eemal

postitati 17.12.13 07:19 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Tsitaat:

Nendel autodel on muide stockis juba kuni 1.25 bari laaderõhku. Kui üle 2100 ei läheks, oleks alust arvata, et on rõhuleke.

Rõhk läheb nõks üle 2.5 bari. :-)

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 17.12.13 08:57 Tsiteeri

Kui nõks üle 2500 läheb on kõik OK, sest softist on juba 1.45 bari - kuni 0.1 bari üle on täiesti normaalne nähtus (VCDS-st näed sa absoluutrõhku).
Sa võid mulle logi faili ka meili peale saata kui tahad - audichip ät gmail.com

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 18.12.13 17:51 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Tsitaat:

Ei pannud tähele, et chipitud on.

Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 35.4% - SQL: 64.6%]