Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: 80 B4Q tagumise pidurikolvi vahetus (Vastuseid: 20 | Vaatamisi: 5881)
adr3naline
huviline

Registreerunud 22.07.09
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 2.5TDI -/- 80 B4 2.3 Quattro -/- VW Käfer 1600

postitati 01.09.13 09:11 Tsiteeri
80 B4Q tagumise pidurikolvi vahetus

Tere,

Auto: '92 80 B4 Quattro 2.3

Probleem: Juhipoolne tagumine pidurikolb hakkab vahetust nõudma.
See jupp (pilt on netist, mitte enda auto küljest):
http://i1293.photobucket.com/albums/b583/audi-driver/varuosad/silnder_zpsb89f6bb0.jpg

Palju selline asi maksma võib üldse minna ja kus seda teha lasta?
Töökoja asukoht siis Tallinn.

Samas oleks ka küsimus et palju see jupp ise maksab ja palju maksab alumisel pildil antud võti ja kust seda Tallinnas osta saab?
http://i1293.photobucket.com/albums/b583/audi-driver/varuosad/pidurikolvireg_zpsa64965ad.jpg

Kas üldse tasub see võti ise osta, et üks kord seda kasutada?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Maaryo
huviline

Registreerunud 15.11.09
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 1.8 TQ 20v, b8 tq

postitati 01.09.13 09:50 Tsiteeri

Selle tööjaoks pole küll sellist võtit vaja ostma hakata. Mina olen tavaliste kullinokkadega väga eduliselt hakkama saanud.
Mis sul täpselt sel silindril viga on,lekib õli?
Mina esialgu vahetaks tihendikomplekti ja kolvi,kui siiski asja ei saa,läheks forssi annaks oma supordi neile vastu ja võtaks uue remonditud supordi vastu.
Viimati tihendikomplekti ostes maksis see mingi 6 eurot aga nagu ikka b varuosa,siis enamus tihendeid sealt kasutada ei saanud,kuna olid lihtsalt liiga suured või väiksed.
Kuna lihtsalt poes peale toprani komplekti muud polnud,võtsin tolle nagu elu näitab,siis enamus toprani asju tasub vältida.
Nk komplekt pidi hea olema,tollel ajal ei olnud seda ei forsis ega fixuses sees! Nüüd juba kindlasti vast olemas. Eks ta selline nokitsemise töö ole,mis pole väga aeganõudev;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 01.09.13 10:04 Tsiteeri

Punase noolega jupp on kolb, mitte silinder. Koos (pluss veel mõni vidin) moodustavad nad pidurisadula.

Mis kolvil häda? Kroomitud pind hakkab maha kooruma?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Maaryo
huviline

Registreerunud 15.11.09
Kasutaja on eemal

postitati 01.09.13 11:53 Tsiteeri

Hehee,endal oli ka nüüd hea lugeda,mis ma sinna kokku kirjutasin,minu viga. Mõtlesin üht,kirjutasin teist:mad:

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
adr3naline
huviline

Registreerunud 22.07.09
Kasutaja on eemal

postitati 01.09.13 16:49 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Punase noolega jupp on kolb, mitte silinder. Koos (pluss veel mõni vidin) moodustavad nad pidurisadula.

Nimetus muudetud. :)
Aga probleem selles, et kaks korda kinni jäänud, tänu millele on pidurid kärrssama hakand.
Mõlemal korral tihendi alla roostesurma ohtralt lastud ja kolb uuesti liikuma pandud. Aga no 2 korda on ikka liiga palju ja kolmandat ei taha nii et vahetaks pigem ära.

audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Q7 3.0TDI -14

postitati 01.09.13 17:18 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: adr3naline
Tsitaat:

Nimetus muudetud. :)
Aga probleem selles, et kaks korda kinni jäänud, tänu millele on pidurid kärrssama hakand.
Mõlemal korral tihendi alla roostesurma ohtralt lastud ja kolb uuesti liikuma pandud. Aga no 2 korda on ikka liiga palju ja kolmandat ei taha nii et vahetaks pigem ära.

Ostad kolvi, mis ei ole üldse väga odav, siis tihendid, varsti väsib käsipidurihoob, see neil tüüpviga, ei aita enam tihendi vahetus ja lisaks kõigele on selle sadula kapitaalremont täielik painintheass, seega soovitan, mine poodi ja võta vahetusfondi oma mingi 60-70 euriga vist sai kätte minu coupe quattrol. Oleks esisadul, siis hoopis teine lugu, seal ainult kolb ja kaks kummidetaili ongi:cool:

Ära kunagi lükka teist meest nurka, kust ainus väljapääs on üle su enda.
adr3naline
huviline

Registreerunud 22.07.09
Kasutaja on eemal

postitati 01.09.13 19:50 Tsiteeri

Tsitaat:
Ostad kolvi, mis ei ole üldse väga odav, siis tihendid, varsti väsib käsipidurihoob, see neil tüüpviga, ei aita enam tihendi vahetus ja lisaks kõigele on selle sadula kapitaalremont täielik painintheass, seega soovitan, mine poodi ja võta vahetusfondi oma mingi 60-70 euriga vist sai kätte minu coupe quattrol. Oleks esisadul, siis hoopis teine lugu, seal ainult kolb ja kaks kummidetaili ongi:cool:

Vahetusfond? Ehk siis support supporti vastu?

mtaudi
huviline

Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: Golf Variant '17

postitati 01.09.13 19:54 Tsiteeri

Tsitaat:

Täpselt nii - vana läheb uuesti taastamisele, mis omakorda kunagi mõnele autole alla läheb.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

postitati 02.09.13 05:41 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

Mina Forssi ei pidanud kohe vastu andma, ikka alles siis, kui uus all, siis vana sinna ja saad osa raha ka tagasi, esialgu on summa minu mainitust suurem.

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 02.09.13 06:09 Tsiteeri

Eks isegi lahtivõtmine ja puhastamine aitab tegelikult. Hapuks läheb asi seetõttu, et ei vahetata õigel ajal pidurivedelikku, mis on vettimav. Kapoti all õlipaagis tõmmatakse õhuniiskus õli sisse, see, olles õlist raskem, liigub juba veena allapoole sadulatesse ja hakkab oksüdeerima ning intensiivsel pidurite kasutamisel kuumenedes aurukorke tekitama (pidur läheb pehmeks).

Mina võtaks ikkagi kõigepealt ise lahti. Mul on mingid 10a tagused pildid, kuidas ma seda E30 bemmil tegin. Samamoodi jäi pidur peale ja kärsatas klotsid ära. Ketas ja klots olid juba raud-rauaga. Kuna tegin seda maakohas ja remontkomplekti polnud võtta, puhastasin lihtsalt kõik ära (sellises konditsioonis kolvid oleks õige võimaluse korral ikkagi välja vahetada), läksid uued klotsid, kettad käisid mingi 10 eegu eest kohaliku treiali käes ja kokku tagasi. Kuni auto müügini aasta hiljem enam probleeme polnud. Kui orig tihendid terved on, siis polegi tõesti mõtet neid mingite odavate B-osade vastu vahetada. Need võivad olla vales mõõdus ja rabedamast materjalist. Piltidelt on näha ka pitskruvi, mida ise kolvi sissesurumiseks kasutasin.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
adr3naline
huviline

Registreerunud 22.07.09
Kasutaja on eemal

postitati 02.09.13 06:31 Tsiteeri

Tsitaat:
Eks isegi lahtivõtmine ja puhastamine aitab tegelikult. Hapuks läheb asi seetõttu, et ei vahetata õigel ajal pidurivedelikku, mis on vettimav. Kapoti all õlipaagis tõmmatakse õhuniiskus õli sisse, see, olles õlist raskem, liigub juba veena allapoole sadulatesse ja hakkab oksüdeerima ning intensiivsel pidurite kasutamisel kuumenedes aurukorke tekitama (pidur läheb pehmeks).

Mina võtaks ikkagi kõigepealt ise lahti. Mul on mingid 10a tagused pildid, kuidas ma seda E30 bemmil tegin. Samamoodi jäi pidur peale ja kärsatas klotsid ära. Ketas ja klots olid juba raud-rauaga. Kuna tegin seda maakohas ja remontkomplekti polnud võtta, puhastasin lihtsalt kõik ära (sellises konditsioonis kolvid oleks õige võimaluse korral ikkagi välja vahetada), läksid uued klotsid, kettad käisid mingi 10 eegu eest kohaliku treiali käes ja kokku tagasi. Kuni auto müügini aasta hiljem enam probleeme polnud. Kui orig tihendid terved on, siis polegi tõesti mõtet neid mingite odavate B-osade vastu vahetada. Need võivad olla vales mõõdus ja rabedamast materjalist. Piltidelt on näha ka pitskruvi, mida ise kolvi sissesurumiseks kasutasin.

Pitskruviga puhtalt ma seda sisse suruda ei saa, kuna 80'el ikka tuleb keerata (Aga seda sa vist teadsid tegelt? :P). Klotsid mul veel korralikud õnneks, kulumist ainult umb. 1,5mm.
Aga tänud info eest, eks ma siis kakun ta lahti ja teen korraliku puhastuse ja vahetan siis pidurivedeliku ka äkki ära. Äkki tõesti pääseb nii vahetusest. :)

audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

postitati 02.09.13 07:32 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

Pitskruviga puhtalt ma seda sisse suruda ei saa, kuna 80'el ikka tuleb keerata (Aga seda sa vist teadsid tegelt? :P). Klotsid mul veel korralikud õnneks, kulumist ainult umb. 1,5mm.
Aga tänud info eest, eks ma siis kakun ta lahti ja teen korraliku puhastuse ja vahetan siis pidurivedeliku ka äkki ära. Äkki tõesti pääseb nii vahetusest. :)

Surumine ja keeramine on tühiasi, aga saa see splint sealt põhjast kätte ja seejarel pane veel see ka sinna tagasi või plaanid ainult kolvi vahetada? Igatahes edu ja külma närvi, kui lahti hakkad kiskuma:)

Maaryo
huviline

Registreerunud 15.11.09
Kasutaja on eemal

postitati 02.09.13 08:00 Tsiteeri

Tegelikult ei ole selle splindi kättesaaamine küll raske,kui õiged vahendid olemas.
Mul küll splinditange polnud,siis tuli ise teha.
Võtsin tavalised käärid,lasin otsad käia peal selliseks nagu vaja oli.
Võibolla nüüd esimese korraga kätte ei saanud aga siiski väga kiiresti.
Eks ise tead kuidas miskit tegema hakkad,need vaid minu soovitused,mina ei näinud mõtet neid tange ostma hakata ühekordseks kasutamiseks.
Samuti minumeelest peaks olema selle nn splindil nimetus miski muu,kuid kahjuks mulle meelde ei tule.

equilibrium
huviline

Registreerunud 10.04.06
Kasutaja on eemal

postitati 02.09.13 10:47 Tsiteeri

Kuna pidurihoob on kulunud ja rooste on ka jõudnud natuke kahjustada seda, siis remontkomplektis olev käsipidurihoova O ring tuleks visata minema.
Selle asemele osta tihendipoest 0,2 mm jämedam.
Osta tuleks ka pidurikummi määret (Rubber grease)
Sellega saab nalja sest enamikes autopoodides seda pole ja müüjad pole sellest midagi kuulnud. Peavad küsijat lolliks, kes tulnud maalt ja hobusega.:D
Würth müüb ka analoogset, nimeks pidurivaseliin.
Pidurikummi määre meeldis mulle rohkem, on vedelam ja hind oli ka oluliselt sõbralikum.
Selle määrdega määrida kokku käsipidurihoob ja selle tihendid, samuti kolb, kolvitihend ja tolmukatte alune.
Olen pannud seda ka tolmukatte alla kolvile kui klotse vahetada.

Tulemus on olnud hea, julgen soovitada.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
mtaudi
huviline

Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: Golf Variant '17

postitati 02.09.13 11:03 Tsiteeri

Puhtalt minu arvamus on see, et pidurid ei ole autol need jupid, millega tasuks "katsetada". Ei ole tore, kui mingi aretatud lahendus tugevamal pidurdamisel järgi annab ja selle tulemusena auto enam ei pidurda. Riskimine nii enda, kui teiste eludega. Taastatud supordi hind ei ole nii röögatu, et seda ei tasu kasutada ja enamus supordeid võtab näiteks Forss ka tagasi, mis teeb hinna poole odavamaks. See rõhk, mis supordis pidurdamisel peale surub (mingi 120 bari), võib natuke lahjema lahenduse lihtsalt vahelt minema lüüa.
Kolviga annab veel midagi ette võtta, kuid kui see käsipiduri hoob juba krobeliseks on roostetanud, tasuks lähiajal igal juhul see kompott välja vahetada. Safety First :cool:

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
adr3naline
huviline

Registreerunud 22.07.09
Kasutaja on eemal

postitati 02.09.13 20:15 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: mtaudi
Safety First :cool:

Sellega olen nõus muidugi, eriti kuna tüdruk ka vahel kasutab autot, siis ei taha jamadega riskida.
Ja nagu üks kaasklubiline ütles: "Mootor võib olla, aga pidurid peavad olema."
:cool::cool:

Täna linna peal kolades mõtlesingi, et puhastusega vast väga jamama ei hakka kui juba 2 korda jama olnud. Plaan ikka forss'i minna. Aga hetkel seisab kõik selle taga, et tööriistakomplekt on teises Eesti otsas ja saabub loodetavasti järgmise 5 päeva jooksul :)

genekas
huviline

Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: järgmist plaanimas

postitati 02.09.13 21:10 Tsiteeri

Soovitan soojalt osta uus sadul - kui kolb niisamagi kinni jääb, siis on tõenäoline, et ka käsipiduri mehhanism on omadega ühel pool. Sadul lihtsalt ei maksa nii palju, et tasuks ise hakata selle värgiga jantima. Uue sadulaga saab aastateks korralikult toimiva käsipiduri, mis ei jää peale. Vana sadulat remontides võib sinna uued jupid sisse panna, aga kinnijäävat hooba ei remondi enam kuidagi.

Ise tüdines ühel hetkel ka sellest ära, et laevalt mahasõidu eel pidi alati sadula juurest seda hooba tagasi kangutama. Lisaks olid selle tuksis sadula poolel klotsid ka poole rohkem kulunud kui teisel pool ehk pidur oli alati peal ka siis, kui hoob lõpuni tagasi kangutada.

Tolle riistapuu võiks küll osta või laenata kui võimalik. Uue sadula kallal kullinokkadega jantimine on lihtsalt rumal ja palju tülikam, kui õige riista kasutamine - porikummi võib niimoodi ka ära rikkuda.

audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

postitati 02.09.13 21:16 Tsiteeri

Ketaslõikuri võtmega keerates ja mingi pulgaga keskelt samal ajal surudes saab kenasti selle kolvi sinna ilma spets vahendita sisse. Uuel sadulal õnneks ei pea sedagi tegema.

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 03.09.13 07:03 Tsiteeri

Tsitaat:
Täna linna peal kolades mõtlesingi, et puhastusega vast väga jamama ei hakka kui juba 2 korda jama olnud.

Korralik puhastamine ja roostesurma kuskile vahele laskmine on kaks erinevat asja. Kõnts ja roostejäägid tuleb eemaldada. Korraks lahti leotamine on tõesti üsna ajutine lahendus.

Uus (või tehasetaastatu) on muidugi uus, aga tihti saab ikkagi ka vanast palju väiksemate kulutustega täiesti korraliku asja. Vaba valik, kas viitsid ise nokitseda või maksad kinni.

simres
huviline

Registreerunud 19.10.13
Kasutaja on eemal

postitati 02.11.13 13:26 Tsiteeri

Üks küsimus kolvi keeramise kohta, et kas kolb tuleb täitsa lõpuni keerata ning millest võib see tulla, et kolbi keeramine läheb lõpus aina raskemaks?

audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

postitati 02.11.13 13:29 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: simres
Üks küsimus kolvi keeramise kohta, et kas kolb tuleb täitsa lõpuni keerata ning millest võib see tulla, et kolbi keeramine läheb lõpus aina raskemaks?

Ei pea lõpuni keerama, keerad sinna maale, kuhu vaja, et asjad mahuks jälle kokku panema ketta peale. Uute klotsidega peab selleks päris lõpuni keerama jah, muidu ei mahu peale.

Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 42.9% - SQL: 57.1%]