Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Coupe manuaalkäigukast automaadiks (Vastuseid: 4 | Vaatamisi: 2136)
husu
huviline

Registreerunud 20.07.12
Kasutaja on eemal

Auto: Coupe 2.3 100kW '89

postitati 25.04.13 14:46 Tsiteeri
Coupe manuaalkäigukast automaadiks

Autoks 80 b4 coupe 2,8. Vaatasin teemad läbi, kuskil ei hakkand silma.

Olen juba nii vana, et ei viitsi eriti kangiga onaneerida linnas. Samas coupe välimus mulle väga meeldib. Ja mu manualil nagunii teine käik läeb kerge raginaga sisse.
Kuskil jäi silma, et 2,8 audi 100´l on quatroga automaat kast.
Kui hästi 100 kast 80´le alla istub. Noh kinnitused, poolteljed, hooratas, kardaan, tagadiffer, flantside asetus.
Ja kas 100 automaatkast on ajuga või mehaaniline? Et kui ajuga on siis signaale jagab mootori ajuga või on omad andurid?
Kui on nii keeruline asi, et tuleb hakkata kardaane, pooltelgi ja muud ümber ehitama siis jääb ära. Kui aga on doonorilt ümbertõstmise vaev, võib hakkata selle peale järgmine kevad vähe tõsisemalt mõtlema.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 25.04.13 17:49 Tsiteeri

Kuna Coupe on siiski pigem sport- kui GT-auto, siis mina naudiks seda ikka manuaalina. :) Küll vanemaks saades jõuab mingit automatiseeritud perevagunit nautida. :P

Kui aga tõsine automaadisoov on, siis oleks üldjuhul rahaliselt igatpidi mõistlikum üks auto müüa ja teine osta. Või lausa 1:1 vahetada, kuna ilmselt leiab kellegi, kel automaadist Coupe peal kopp ees. Ise ehitama hakata oleks pointi tõesti vaid quattrot, mida (õnneks) tehasest automaadiga ei tulnudki. Ka sel juhul võiks uurida pigem mingi 5k tiptronicu, mitte sama ajastu suht nüri 4k automaadi paigaldusvõimalust.

Või osta lihtsalt üks automaadiga igapäevaauto kõrvale ja saad kohe varsti aru, miks on vahel mõnus käsitsi kangutada. :) Mina arvasin ka ligi 10a tagasi oma esimest 2.8 100q-d ostes, et enam kunagi manuaali ei taha, aga võta näpust... :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
husu
huviline

Registreerunud 20.07.12
Kasutaja on eemal

Auto: Coupe 2.3 100kW '89

postitati 25.04.13 21:46 Tsiteeri

Kui ma manuaaliga väänata tahaks siis võtaks kilose bike 120 kW. Auto ei liigu niimodi lihtsalt. Ja ei ole seda tüüpi, et pidevalt red line katsuks. Ilusa masinaga saab ka rahulikult kulgeda. Ka töö on selline, et päevad läbi saab seda kangi peos keerutada. Mõni nädal aastas võiks laiska ka panna :D

Kuna praegu ka coupe quattro, siis quattrost ei tahaks loobuda. Talvel oli nii mõnus järgmise foori taga seista ja vaadata peeglist kuidas teised eelmise foori taga kaapisid alles :D

Point oligi selles, et mul on quattro ja kui 100 käigukast 1:1 sobib, võiks ümber tõsta. Kui mu arusaamine ei valeta siis tükkide sobivusel läeb aega 2 päeva raudvara jaoks. Kuna mootor on sama ja väljalaske aasta ka suht sama, palju neid erinevaid valikuid ikka oli korraga. Manuaal maha, hooratas koos hüdrasiduriga ära vahetada, automaat otsa, kardaan-poolteljed ühendada, siduri-piduri pedaalid piduripedaali vastu vahetada. Käiguvalitsaga peab ka äkki miskit tegema. Keerulisem oleks elektroonika ringi tõstmine. Doonor 100 oleks praegu müügis 1100, tööraha kuskil 800. Ja kui manuaali jupid 100 peale tagasi tõsta saaks selle ka veel maha müüa ja doonori raha tagasi. Doonor muutuks manuaaliks ja järgmine tüüp saaks kiita kui hea on manuaaliga sõita :D

Idee järgi kui Audi 100 samal mudelil on kasutusel manuaalkast, mis on sama koodiga kui minul praegu all on, siis peaks saama vahetada lihtsalt. Kui nii lihtne ei ole, siis peab küll ootama järgmist masinat, mis automaadiga tuleks.

SoS
huviline

Registreerunud 06.01.12
Kasutaja on eemal

Auto: sõprade audid

postitati 25.04.13 21:52 Tsiteeri

Krt, ära seda õnnetust küll tee, et selle vanatüübi neljase automaadi sinna vahele paned. See kast külmalt ei ole normaalne ning tapab igasuguse mineku autol ära. Müü parem maha coupe Q või osta kõrvale mingi automaatkastiga lisalõbu nagu cabrio vms.

Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q

postitati 25.04.13 21:57 Tsiteeri

2.8 kast on 4hp18, suhteliselt samas mõõdus kui 01E, seega alla võiks mahtuda küll. Omaette ooper saaks tekkima pooltelgedega, esimesed võiks ehk sobida mõne automaat coupe omad. Tagumine differ on automaadil 3.89 ülekandega, kui 2.8 oma on sama, siis ei pea peale kardaani seda ehk üldse näppima(kuskilt nagu meenuks, et 2.8 tagumine differ on mingi veidra ülekandega). Kardaani osas tuleb ise uurida ja võrrelda, ilmselt midagi lihtsat ei leidu.

Isiklikult ma muidugi mataks selle mõtte kaarega maha, pole mulle need automaadid ka pärast pikka päeva linnas kangutamist meeldinud.

Et oleks raskem!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 34.0% - SQL: 66.0%]