Paff
huviline
Registreerunud 23.01.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.04.13 13:41
|
|
|
Probleemid roolivõimuga?
Audi S4 2,2T 1993 169+ kw
Selline mure: tühikäigul on rool väga kange. Nii kui pöörded lähevad üle 1000 siis läheb kergeks. Sõiduajal on kõik okei, kui pöörded on kõrgemal kui
1000. Nii kui hoog on väike siis on jälle kange. Vahetasin ära roolivõimupumba taastatud pumba asemele ja probleem ei kadunud. Mida võiks järgmisena
proovida või äkki kellegil sarnane mure olnud?
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 13.04.13 14:05
|
|
|
Ju siis oli halvasti taastatud või on õhk sees.
|
|
|
|
Xpander
huviline
Registreerunud 14.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: S4 Avant 20vt
|
postitati 13.04.13 17:45
|
|
|
Viga võib olla ka roolivõimu pumbast roolilatti jooksvas drosseliga voolikus.
|
|
|
MatuAudi
huviline
Registreerunud 07.08.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabrio, A4 B8 S-line
|
postitati 16.07.13 07:48
|
|
|
Mul mure sellega, et sai roolivõimu pumba ja lati vahel olev voolik ära vahetatud ( ehk siis ilmselt see sama mis eelnevas postis mainitud ).
Peale vooliku vahetust aga kõlab undamist kapoti alt mingitel pööretel. Samuti kiirelt pöörates nagu hakkaks kakkuma, kas voolik ei lase läbi
piisavalt või mida drossel voolik endast kujutab?
E: Sõitsin nii 10km, ilmselt sellest piisaks, et saaks surve ülesse? Eelnevalt lasin natuke tühikäigul tiksuda, et näha palju õli juurde vaja.
Defu - Matu
|
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Q7 3.0TDI -14
|
postitati 16.07.13 09:04
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: MatuAudi
Mul mure sellega, et sai roolivõimu pumba ja lati vahel olev voolik ära vahetatud ( ehk siis ilmselt see sama mis eelnevas postis mainitud ).
Peale vooliku vahetust aga kõlab undamist kapoti alt mingitel pööretel. Samuti kiirelt pöörates nagu hakkaks kakkuma, kas voolik ei lase läbi
piisavalt või mida drossel voolik endast kujutab?
E: Sõitsin nii 10km, ilmselt sellest piisaks, et saaks surve ülesse? Eelnevalt lasin natuke tühikäigul tiksuda, et näha palju õli juurde vaja.
|
Jah, vabalt võib probleem selles olla, kusjuures läbipuhudes mina enda masinal (usun, et süsteem sarnane nagu igal teisel audi roolivõimu
survevoolikul) erinevust ei tuvastanud toimival ja mittetoimival voolikul. Sõida veel natuke, äkki õhk sees, kuigi mul oli kohe peale vahetust vaikne
asi. Kas vahetasid vooliku välja sest lekkis?
Ära kunagi lükka teist meest nurka, kust ainus väljapääs on üle su enda.
|
|
|
|
MatuAudi
huviline
Registreerunud 07.08.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.07.13 09:15
|
|
|
Just, voolik lekkis, ning kuna tegu surve voolikuga, siis lekkis isuga.
Kas ma olen asjast õieti aru saanud, et õhutatakse seda süsteemi rattaid ühelepoole välja keerates, ning teiselepoole? Samal ajal jälgides ka õli
taset.
Defu - Matu
|
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.07.13 09:22
|
|
|
Just, voolik lekkis, ning kuna tegu surve voolikuga, siis lekkis isuga.
Kas ma olen asjast õieti aru saanud, et õhutatakse seda süsteemi rattaid ühelepoole välja keerates, ning teiselepoole? Samal ajal jälgides ka õli
taset. |
Ma olen ka nii aru saanud, sest siis saab pump tööd ja ketrab õli ringi.
|
|
|
|
MatuAudi
huviline
Registreerunud 07.08.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.07.13 21:47
|
|
|
Proovisin nö. õhutada, pöörates enam ei kaku, kuid undamine on endiselt alles. Kõik nagu töötab, aga pöörates ja 1000 kuni 2000rpm vahemikus on
undamist kuulda.
Defu - Matu
|
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.07.13 07:15
|
|
|
Proovisin nö. õhutada, pöörates enam ei kaku, kuid undamine on endiselt alles. Kõik nagu töötab, aga pöörates ja 1000 kuni 2000rpm vahemikus on
undamist kuulda. |
Omadest kogemustest võin pakkuda, et täpselt samade sümptomitega oli see vooliku klapp seal vigane (või noh voolik vigane), aga see ei tähenda, et sul
see probleem kindlasti on. Kust pealepandud vooliku said? Aga tean, mida sa tunned, jamasin ise ka nii, vahetasin esmalt pumba välja jne, aga lõpuks
ka õige asja ja selle kõige käigus sai roolivõimuõli ka nii palju vahetatud, et siiani puhas Sul muidugi sutike keerulisem masin, eks keegi targem teab paremini.
|
|
|
|
MatuAudi
huviline
Registreerunud 07.08.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.07.13 08:04
|
|
|
No ma pakun arvama jah, et voolikus viga, kuna enne seda ei undanud. Uus voolik on ühe teise samasuguse pealt, ainukese vahega, et see on natuke
peenem, kui voolikud kõrvuti panna. Samas on see voolik, mis peale panin, on hydroscandis taastatud.
Aga kas vahe ei pidanud neil olema mitte selles, et servo latil vaja jämedamaid voolikuid, ning tavalisele peaksid olema natuke peenemad? Mul on
täiesti tavaline latt muidu.
E: Viga paranes vooliku uuesti vahetamisega. Sai siis kasutatud, kuid originaal osa pandud. Pikalt ei sõitnud undavalt ka, seega äkki päästis teisi
osi. Igaljuhul vaikne sõita jälle ja suured tänud kasutaja Indr vihjele, et hydroscandi oma ei kõlba. 
Defu - Matu
|
|
|
|
|