Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: C4, Värin autos. (Vastuseid: 20 | Vaatamisi: 5328)
alan2
huviline

Registreerunud 07.04.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C5 2.5TDiQ. Audi D2 S8

postitati 12.10.12 14:59 Tsiteeri
C4, Värin autos.

Tere.
Audi A6 Quattro 2,5 TDI manuaal 103kw
Lugesin eelnevaid postitusi, kahtlustati hooratast, kardaani risti, vahepukka.
Kohapeal auto töötab ilusti, ei värise. Start on kolina vaba. Kiirendades esimesest käigust teise käiguni täiesti vaikus. Aga kolmandastt käigust alates kuni kuuendani kiirendades lööb värina sisse. Ja alles siis kui turbo järgi tuleb. Ei saagi aru kust see värin tuleb. Ühtlaselt sõites samuti vaikus.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
maxic
huviline

Registreerunud 27.05.04
Kasutaja on eemal

Auto: auditu

postitati 12.10.12 15:07 Tsiteeri

Tundub väga hooratta moodi. Endal olid samad sümptomid ning peale hooratta vahetust oli kõik ok. Välja suretamisel ei ole väljast kuulates midagi kuulda?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
alan2
huviline

Registreerunud 07.04.10
Kasutaja on eemal

postitati 12.10.12 20:29 Tsiteeri

Väljasuretades käib imeväike kiuks

silver689
huviline

Registreerunud 21.09.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C6 3.0 TDI Quattro Manuaal

postitati 22.11.12 06:44 Tsiteeri

Jah ma tean mida sa tunned, ajab närvi küll. Ja aru ei saa millest see tuleb. Mul on ka teema sama asja kohta.

kylaline90
huviline

Registreerunud 11.09.06
Kasutaja on eemal

Auto: C4

postitati 22.11.12 07:48 Tsiteeri

Värin- HOORATAS
Kiuks- LAMERIHMA AMORTPINGUTI

Endal mõlemad haigused läbi elatud.

Esimese lahenduseks paigaldada ühemassiline hooratas. Kas 7A oma, millega sobivad kokku originaal ketas ja korv, kuid pikendama peab töösilindri varrast või siis panna 100 TDI hooratas ja korv.

Teise lahenduseks pakun, et kontrollida, kas pinguti amordi varras on terve. Mul oli murdunud ning lisaks oli läbi ka rullik seal küljes. Vahetasin mõlemad ning kiuks kadunud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
alan2
huviline

Registreerunud 07.04.10
Kasutaja on eemal

postitati 26.11.12 19:09 Tsiteeri

Rihma pinguti ja rulli vahetasin juba alguses ära. Kiuksu tegi minul summuti, see asi on lahendatud. Värin ikka sees, ei ole tulnud veel tuhinat, hooratta vahetuseks. 7A hooratas on ükskõik millise rida 5 bensiinimootoriga audi oma? Siduri silindri varras tuleb pikemaks keevitada või sobib siis bensiini mootoriga sidurisilinder sinna? Lõpptulemus on siis täpselt sama 7A hoorattaga ja 100 2,5 TDI hoorattaga?

alan2
huviline

Registreerunud 07.04.10
Kasutaja on eemal

postitati 26.11.12 20:55 Tsiteeri

Ja on ka siin foorumis juttu olnud, et AAN kahemassiline hooratas võib ka sobida, aga päris elus seda vist veel keegi proovinud ei ole? See siis selleks, et tühikäigul oleks vibra väiksem.

Rauno_N
huviline

Registreerunud 17.01.11
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro

postitati 26.11.12 21:06 Tsiteeri

Mul ka küsimus originaal kahemassilise hooratta vahetamise kohta ühemassilise vastu. Olen aru saanud et 2,5tdi ühemassilise vastu vahetamine suurendab vibratsiooni madalatel pööretel. Aga kas keegi on paigaldanud bensuka hoorattast? Kas tulemus sama või veel hullem?
Tuttaval on bensuka oma 3kg kergemaks tehtud, ja vibra on päris karm.
jutt siis nt 2,3 mootori hoorattast.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
kylaline90
huviline

Registreerunud 11.09.06
Kasutaja on eemal

Auto: C4

postitati 27.11.12 13:11 Tsiteeri

100 2.5 TDI ning 7A (bensuka) hoorattad on mõlemad ühemassilised ning lõpptulemus on sama, olenemata kumba kasutad. Peale vahetust ei ole vibra suurenenud tühikäigul, küll on aga kerge värin vahemikus 1200-1500 rpm. Peale seda pole aga vahet. Pöördesse läheb samuti kergemini. 7A hooratas ei ole ükskõik, millise R5 bensumootoriga audi oma :) 7A on konkreetne audi mootor (2.3 20V). See hooratas siis endal vahel. Enne paigaldust pidi pisut töötlema. Ploki-poolne rant vajas ca.4mm maha treimist. Töösilindri varras lasti minu masina puhul treialil pikem teha. Kahtlen, kas miskisugune bensuka silinder kinnituste poolest sobib.
Võrdlesin AAN ning AEL 2-massilisi hoorattaid ning need on identsed. AAN hoorattal on ainult asendianduri kihv lisaks. Tõenäoliselt ei ole kasu AAN hooratta paigaldamisest AEL oma asemele, kui mõlemad on kasutatud. Ei usu, et neil mingisugune tugevuse vahe ka on.

Petu
huviline

Registreerunud 13.03.08
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant TDI Quattro 96'

postitati 27.11.12 14:49 Tsiteeri

Aga AAN mootoril on ju tehasest juba rohkem väänet ja jõudu ning on tehtud kestma suurema koormuse all. Seda järeldades peaks ju mitte just loksuv(normaalses/rahuldavas korras) hooratas vibratsioone mingil määral vähendama? Välimuselt on identsed, aga kas kaalu erinevust ei ole? Diislitel ju tavaliselt raskemad hoorattad..

Rauno_N
huviline

Registreerunud 17.01.11
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro

postitati 27.11.12 15:08 Tsiteeri

Kas keegi 100 2,5tdi hooratta kaalu ei oska öelda? Kas kergem hooratas võib vibratsiooni suurendada?
Või on 2,5tdi ühemassiline ja 7A hooratas ühes kaalus tõesti?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Sparkle
huviline

Registreerunud 27.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: 80 typ85(Q), S6 C4 AAN, A3 8V Tdi Q

postitati 12.01.13 16:02 Tsiteeri

Kas hooratast tulenev vibratsioon võib olla samalaadne nagu kardaani vibra? Minu C4 tdi Q-l
mingi imelik vibratsioon, kuni kiiruseni 70 on OK ja siis hakkab pihta aga ei suurene nagu eriti kiiruse kasvades. Vibra on niivõrd talutav, et halvema kõvakatega tee korral läheb meelest ära aga kui tuleb uus "euro" tee siis on jälle vibratsioon tunda. Ühtlast kiirust hoides käiku vahetades ka nagu midagi ei muutu. Rataste pähe ka ei julge kohe ajada, olen kõverate velgedega sõitnud aga nagu ei ole seda moodi vibratsioon.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
alan2
huviline

Registreerunud 07.04.10
Kasutaja on eemal

postitati 14.01.13 16:58 Tsiteeri

No minul ilmselgelt ikkagi hooratas. Lihtsalt ühtlase kiirusega sõites ta ei värise. Sellist värinat nagu sinul, vist võib tekitada ikkagi kardaani vahepukk. Muidugi viga võib ka olla poolteljes ja kes teab milles veel.
Ja mul nüüd ühemassiline 2,5TDi hooratas, korv ja ketas ilusti garaašis olemas, kuid ei ole isu nende külmadega seda paigaldada.

uaintfckme
huviline

Registreerunud 22.09.10
Kasutaja on eemal

Auto: AEL Q

postitati 14.01.13 17:12 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: alan2
Kiirendades esimesest käigust teise käiguni täiesti vaikus. Aga kolmandastt käigust alates kuni kuuendani kiirendades lööb värina sisse.

Siis mina välistaks hooratta. Oleks hooratas, siis peaks värin olema ka esimese/teise käiguga. Ega hooratta kiirus ei suurene koos auto enda kiirusega võrdselt!?

Milleks vedada mittevedavaid rattaid kaasas!? :)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
alan2
huviline

Registreerunud 07.04.10
Kasutaja on eemal

postitati 15.01.13 15:17 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: uaintfckme
Tsitaat:
Kiirendades esimesest käigust teise käiguni täiesti vaikus. Aga kolmandastt käigust alates kuni kuuendani kiirendades lööb värina sisse.

Siis mina välistaks hooratta. Oleks hooratas, siis peaks värin olema ka esimese/teise käiguga. Ega hooratta kiirus ei suurene koos auto enda kiirusega võrdselt!?

Jah, arvasin alguses sama, aga näe on teisigi inimesi olnud samade sümptomitega, kuid neil on hooratta vahetus aidanud.

alan2
huviline

Registreerunud 07.04.10
Kasutaja on eemal

postitati 04.02.13 21:02 Tsiteeri

Hooratas vahetatud ühemasslise vastu ja kiirendamisel värin kadunud. Veidike on tunda nüüd käigukangis värinat ja vahest lööb keresse ka, kuid parem ikka kui kiirendade lõhkuma hakkab.

yrks
huviline

Registreerunud 08.12.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi C4 A6 2,5TDi Quattro, MB E280 CDI

postitati 09.02.13 15:12 Tsiteeri

Kuna keegi ikkagi kilodest ei rääkinud, siis äkki on kellegil see kahemassiline hooratas ära võimalik ikkagi kaaluda?
A100 2.5 tdi hooratas kaalub 12kg ja 2.4d oma kaalub 15kg, mõlemad sobivad alla.

alan2
huviline

Registreerunud 07.04.10
Kasutaja on eemal

postitati 09.02.13 16:20 Tsiteeri

Mul on see alles, kuid kaaluga on probleeme.

yrks
huviline

Registreerunud 08.12.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi C4 A6 2,5TDi Quattro, MB E280 CDI

postitati 09.02.13 16:42 Tsiteeri

Tsitaat:

Kui Sul kaaluga probleem laheneb, siis anna kindlasti teada.

alan2
huviline

Registreerunud 07.04.10
Kasutaja on eemal

postitati 10.02.13 09:32 Tsiteeri

13 kg näitab kaal, kaalusin ennast ka, näitab vist kilo rohkem, et siis kahemassiline kaalub 12kg.

Tsitaat:
Algselt postitas: yrks
Tsitaat:

Kui Sul kaaluga probleem laheneb, siis anna kindlasti teada.

metslane17
huviline

Registreerunud 03.02.13
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4

postitati 18.08.13 14:19 Tsiteeri

Mul selline probleem,et mingi 80-90 km vahel sõites on terves autos väike värin sees,eriti on aru saada sellest ,et roolis ka väike värin.Arvasin,et pidurikettad kõverad,sai pm kogu esisild ära vahetada aga krt värin ikka sees.Järsul kiirendades lööb tugevama värina sisse.Kas võib olla kardaani viga??masin A6 C4 TDIQ.

Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 43.9% - SQL: 56.1%]