Speiss
huviline
Registreerunud 18.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: Ford
|
|
B4 2.0 85kW termostaadivahetus
kuna suht selged märgid näitasid, et termostaat on pidevalt suure ringi asendis, siis sai ostetud uus osa ja nüüd oleks vaja see külge panna kuidagi.
Kahjuks pole kunagi sellega kokku puutunud ja audi kah liiga vähe aega käes old et ise aretada.
Kus see termostaat üldse täpsemalt asub? Kas olen ise väga vales kohas oma piltidega?
Mis selle vahetuseks tuleb maha keerata ja kuidas ta kinnitatud on (mingid erivõtmed või muud trikid)?
Kui palju jahutusvedelikust vahetuse käigus kaotsi läheb, kas vaja uus pudel kohe kõrvale võtta?
Pildid siis kah:
mootor eest
mootor küljelt
minu arusaam kus all võiks asi peidus olla
|
|
|
mag
huviline
Registreerunud 20.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80(B3) 1.6
|
|
Teder
huviline
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Kia Sportage
|
|
Jaks
huviline
Registreerunud 14.12.03
Kasutaja on eemal
Auto: BMW 635 CSI, E34 M5, E23 , Audi A6 quattro Avant
|
|
Termostaadile tuleb läheneda auto alt.
Seega on selleks vaja kanalit või auo tõstukit.
Kuskil teemas olen sellest juba kirjutanud, aga panen uuesti kirja.
Võta ära mootori alune plasti katte, lase lahti roolvõimendi ja kinnitus kronstein, sest muidu ei pääse nendele kruvidel ligi mis termostaadi korpust
hoiavad.
Lühidalt õeldes asub termostaat selles kohas kus alumine lõdvik kinnitub mootori külge.
|
|
|
Speiss
huviline
Registreerunud 18.10.04
Kasutaja on eemal
|
|
hm, ehk siis selle jämeda vooliku all kuskil? paistis jah suht
keerukas ülesanne sinna ligi saaada, eriti mereääres elades õues tormise ilmaga. Kanalit või tõstukit mul kah kahjuks pole. Äkki keegi tahab veidi
teenida ja lepiks mingi summa eest kokku vahetamise tallinn või harjumaa lääne/lõunakant? Täna või homme poleks vahet mis kell ntx.
|
|
|
mag
huviline
Registreerunud 20.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80(B3) 1.6
|
|
Selle katte all, töö käigust oli eelnevalt juba juttu
|
|
|
Jaks
huviline
Registreerunud 14.12.03
Kasutaja on eemal
Auto: BMW 635 CSI, E34 M5, E23 , Audi A6 quattro Avant
|
|
Jah just seal ta asub.
Võibolla saab ka kuidagi pealtpoolt selle töö tehtud, aga ise tegin samasugusel autol selle töö alt, sest sealt tundus lihtsam ligipääseda.
|
|
|
Speiss
huviline
Registreerunud 18.10.04
Kasutaja on eemal
|
|
oijah, ei saanud seda krdi kaantki maha, 1 võti pooleks ja teine liiga mänguasi, paremat praegu pole kah.
http://www.zone.ee/spacefly/audi/kurjajuur.jpg
samas kui ka selle kaane maha saan siis sealt edasi ju veel hullem seis selle teise vahetusteema põhjal ja auto alla omal ligipääsu pole, seega vist
tuleb ilmselt rahakotti kergendada forsis, kui just keegi teine seda rahakest omale ei taha 
|
|
|
Teder
huviline
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Kia Sportage
|
|
Odavam tuleks osta uus võti. Seal pole enam erit midagi peale selle teha.
|
|
|
Speiss
huviline
Registreerunud 18.10.04
Kasutaja on eemal
|
|
vahepeal sai see polt sealt lahti kangutatud, kuid genekas ees ja selle alumine kinnitus jällegi vastu nöögib ja ikkagi räägivad, et altpoolt asjale
kergem läheneda.
Keegi ei taha siis veidi lisa teenida, paku mis hinnaga oleksid nõus ette võtma ja annab äkki arutada.
|
|
|
resnick
huviline
Registreerunud 14.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: B4 '93
|
|
btw:
ma siin vahetasin ABT motoga masinal just termostaati ja samamoodi see konkreetne kuuskant polt oli kurja juureks. peale kahe võtme kõveraks keeramist
ja peaaegu kõikide nukkide lõhkumist otsustasin otsida teist lahendust roolivõimu "eemaldamisele". ka leidsin. nimelt roolivõimul oli minul
seal ülal üks selline ca 10 cm polt (mutter teisel pool), mis hoidis teda kinni ülalt ja andis keerama rihma pingutamisel. eemaldasin selle ja sain ka
võimu eest ära. lihtsalt infoks, kui kellelgi peaks kunagi vaja minema.
siin pildil see pol näha: selle punase ringiga märgistatud poldi all kohe risti:
pilt
sry kui OT, kuna paistab jah, et sellel motol see kate jääks takistama.
276
|
|
|
|
Speiss
huviline
Registreerunud 18.10.04
Kasutaja on eemal
|
|
niih, selle teema loeks nüüd lõpetatuks 
tänu Traksile on uus termostaat sees.
Tänud ka teistele nõustajatele.
Ja kui mulle enne tundus vanast autost uude istudes, et asi on palju soojem, siis nüüd on suisa saun võimalik korraldada.
Samas nüüd ka omal asi selge ja järgmise vahetab juba ise 
|
|
|