Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Audi Coupe 2.8 - 1994 - Sly (Vastuseid: 47 | Vaatamisi: 6860)
O-jay
huviline

Registreerunud 13.03.12
Kasutaja on eemal

postitati 13.03.12 18:16 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Kiku
Tsitaat:
Algselt postitas: JanP
Tsitaat:
Kas sellises seades velgedega võib sõita, et kaks esimest velge on erineva mõõduga + veel rehvid on ka erineva mõõduga?
Miks ei peaks? Küllalt ju sellise komboga liiklejaid tänavatel...

Ma kahtlen, et väga liikvel on sõidukeid millel üks esimene velg on 7.5" ja teine 8" ning kaks tagumist 10" laiad.
Ma saaks aru, et kaks esimest ühe mõõduga ja kaks tagumist teise mõõduga.

Ma ei tea millal sa koolis käisid ja kas sa üldse käinud oled, aga mõõdu vahe on 0,5 tolli ehk siis ligikaudu 1,3 sentimeetrit, mis ei ole mitte mingil määral määravaks. Rehvid on mõlemal juhul peal 205/45 17 ja veame kihla, et kui ma need veljed sulle kõrvuti ninaalla panen, ei näe sa muud vahet kui ainult randi erinevus, kui seda poleks siis ei saaks sa arugi et midagi erinevat on seal. ja see et tagumised 10'' on pole mitte midagi väga erilist. Keegi rääkis siin, et jäävad koopasse. Nagu auto omanik juba ütles, siis ei jää, võime ka autost pildi teha, mis on tehtud pikki auto külge, siis näete ka ise. Järgmisel korral kui Audile külla, siis võtab kaamera kaara kui meeles on ja saab vähe asisemaid pilte. See mees kes siin rääkis erinevast rataste ümbermõõdust, äkki täpsustad ?

Edit: simoq sa räägid inertusest mitte inertsist ja seni kuni sa pole veendunud velgede kaalu erinevuses, ei saa sa väita et inertus on erinev Ümbermõõdu erinevuses ma ka siiralt kahtlen kuna rehvid on ühe mõõduga. Okei tõesti on võimalik, et ümbermõõt on mingil määral erinev kuna velgede eri laiusest tingituna võib see rehviseina mängimse tõttu mingil määral muutuda, aga see on üsna kaheldav ja juhul kui peakski nii olema, siis on see üsna minimaalne. Aga et mitte tühje sõnu loopida siin, siis järgmine kord kui autole külla läheme mõõdame üle. Ja huvipärast ka kaalume, siis vaatame kas saab selle velgede teema ammendada.

Edit2 : Üks küsimus ka simoq-le kuidas mõjub esimeste velgede laiuse erinevus vahekastile ? Pigem mõjub vahekastile ikka see kui esimesed ja tagumised on erineva laiusega ju . ?!?! Või ma eksin praegu ?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kiku
huviline

Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal

Auto: S2, 90q 20vt

postitati 13.03.12 18:45 Tsiteeri

Teemat reostada nagu pole mõtet aga sõnu peaksid küll valima, kui räägid inimesega keda ei tea.
Ma esitasin kõige esimese postituse küsimusena, kui silmad lahti oleksid teinud, kuna ma tõesti ei teadnud kas esiveolise masina puhul mõjub velgede laius sama laastavalt kastile, kui quattro puhul ja rehvi mõõdud ütles auto omanik ka peale minu postitust. Teine tsitaat oli mõeldud postitusele kus öeldi:"Sellise comboga sõidavad paljud...", kuna ilmselgelt ei sõida paljud inimesed ringi nii, et esimesed veljed on erineva laiusega. Nii et hariduse puudus tuleb ilmsiks pigem sul või on sul nägemine kehva võitu.
Case closed.

Vabandan OT pärast.

O-jay
huviline

Registreerunud 13.03.12
Kasutaja on eemal

postitati 13.03.12 18:53 Tsiteeri

Tsitaat:
Teemat reostada nagu pole mõtet aga sõnu peaksid küll valima, kui räägid inimesega keda ei tea.
Ma esitasin kõige esimese postituse küsimusena, kui silmad lahti oleksid teinud, kuna ma tõesti ei teadnud kas esiveolise masina puhul mõjub velgede laius sama laastavalt kastile, kui quattro puhul ja rehvi mõõdud ütles auto omanik ka peale minu postitust. Teine tsitaat oli mõeldud postitusele kus öeldi:"Sellise comboga sõidavad paljud...", kuna ilmselgelt ei sõida paljud inimesed ringi nii, et esimesed veljed on erineva laiusega. Nii et hariduse puudus tuleb ilmsiks pigem sul või on sul nägemine kehva võitu.
Case closed.

Vabandan OT pärast.

Haridusest rääkisin ma ikka selle tõttu, et sina tegid suuri silmi 7,5 tolli ja 8 tolli peale, ma saan aru oleks vahe 5-10cm kuid me räägime siin 1,... sentimeetrist. Mina leian, et meil on sõnavabadus ja meie räägime/suhtleme/suhtume inimestesse nii nagu me ise tahame. Ma ei leia, et internet oleks koht, kus ma peaksin erilist viisakust inimeste vastu ülesse näitama. Ma ütlen siin täpselt nii nagu ma mõtlen ja ei hakka asju ilustama. Tõesti vabandan kui sa ennast miskipärast väga solvatuna tundsid või tundma pidid.

Kiku
huviline

Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal

postitati 13.03.12 19:00 Tsiteeri

Ma ei teinud päris suuri silmi aga nagu ma ka ennist ütlesin, quattro puhul oleks sellise setup teinud päris kiirelt puhta töö. Vahet pole kas esimesed on erinevad või on erinevus esimeses(2 velge erineva mõõduga) ja tagumises(ühe mõõduga mõlemad) korraga. Quattro puhul on kõik 4 ratast omavahel seotud, mille jaoks kardaan ja differ(mis jagab vedu sildade vahel) auto all siis on? Selline asi oleks quattro puhul lubatud, kui näiteks esimesed oleks ühte mõõtu ja tagumised teist mõõtu.
Solvumisest oli samuti asi kaugel, pigem hakkas see velje teema mind huvitama nagu ma ka ennem mainisin.

O-jay
huviline

Registreerunud 13.03.12
Kasutaja on eemal

postitati 13.03.12 19:21 Tsiteeri

Tsitaat:
Ma ei teinud päris suuri silmi aga nagu ma ka ennist ütlesin, quattro puhul oleks sellise setup teinud päris kiirelt puhta töö. Vahet pole kas esimesed on erinevad või on erinevus esimeses(2 velge erineva mõõduga) ja tagumises(ühe mõõduga mõlemad) korraga. Quattro puhul on kõik 4 ratast omavahel seotud, mille jaoks kardaan ja differ(mis jagab vedu sildade vahel) auto all siis on? Selline asi oleks quattro puhul lubatud, kui näiteks esimesed oleks ühte mõõtu ja tagumised teist mõõtu.
Solvumisest oli samuti asi kaugel, pigem hakkas see velje teema mind huvitama nagu ma ka ennem mainisin.

Arusaadav, kuid nagu mina praegu sinu jutust välja loen, siis quattro puhul näiteks ees kitsamad ja taga laiemad oleksid OK ? Kui nii, siis mis ühel sillal erinevad laiused loevad ? üldse mina leian, et seni kuni on ümbermõõt üks ja sama ratastel polenagu erilist vahet. Kui muidugi blokk või lsd diffriga kaapsutama ei hakka, kuna tavalise differentsiaali puhul veab nii või na ühe silla veolisel autol ainult üks ratas ja kahesillaveolisel enamjaolt ikka ainult kaks ratast. Normaalse sõidupuhul pane kasvõi ühelepoole 185 ja teiselepoole 285 endale alla ja ei juhtu midag.

Kiku
huviline

Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal

postitati 13.03.12 19:47 Tsiteeri

Kui nüüd järgi mõtlema hakkasin siis esiveolise puhul tõesti vahet polegi mis laiusega üks velg on, miks muidu taga pagassis "pitsalõikur" on, kui peaks midagi ühe velje/rehviga juhtuma. Aga quattro puhul on tõesti lubatud see, kui taga on näiteks 9 ja ees 8 laiusega veljed. Ainult, kui esimesel sillal oleks hoopis 8 ja 7.5 siis peaks veo jaotamine raskendatud olema, kuna rattast tulev moment mis juhib torsenit, muutub. Vähemalt olen ma nii aru saanud asjast aga muidugi 100% kindlalt ma jälle midagi öelda ei saa. Igatahes soovitatakse quattro puhul, et kõik veljed oleks ühe laiused ja kohe kindlalt ühe kõrgusega.

audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Q7 3.0TDI -14

postitati 13.03.12 19:53 Tsiteeri

Tsitaat:
Kui nüüd järgi mõtlema hakkasin siis esiveolise puhul tõesti vahet polegi mis laiusega üks velg on, miks muidu taga pagassis "pitsalõikur" on, kui peaks midagi ühe velje/rehviga juhtuma. Aga quattro puhul on tõesti lubatud see, kui taga on näiteks 9 ja ees 8 laiusega veljed. Ainult, kui esimesel sillal oleks hoopis 8 ja 7.5 siis peaks veo jaotamine raskendatud olema, kuna rattast tulev moment mis juhib torsenit, muutub. Vähemalt olen ma nii aru saanud asjast aga muidugi 100% kindlalt ma jälle midagi öelda ei saa. Igatahes soovitatakse quattro puhul, et kõik veljed oleks ühe laiused ja kohe kindlalt ühe kõrgusega.

Minu loogika järgi loeb vaid ratta ümbermõõt, kui see ei erine, siis midagi ei koorma. Kui aga erinev haakumispind, siis võibolla ei käitu auto nii loogiliselt nagu peaks, sest hõõrdejõud ju erinev, aga tehnikale see viga ei tohiks mitte kuidagi teha, pane kasvõi see sama sõõrik alla, peaasi, et ümbermõõt klapib. Veljed võivad kasvõi olla üks 17 ja teine 15, aga kui peale rehvi paigaldust jääb ratta ümbermõõt kõigil samaks, siis jällegi viga ei tohiks teha.
Õige on aga see, et ei tea mina peale selle auto ühtegi masinat, millel ees erineva laiusega veljed oleks, seega ikka ei sõida midagi paljud nii:P

O-jay
huviline

Registreerunud 13.03.12
Kasutaja on eemal

postitati 13.03.12 20:03 Tsiteeri

Tsitaat:

Ühe kõrgusega peaksid nad jah kindlasti olema ja mitte ainult veljed vaid ka rehvid. Ammu teada tõde, et vedaval sillal peavad olema rattad ühe ja sama kõrgusega, et ei oleks erineva kiirusega pöörlemist. Üldjuhul seekord olen ma sinu jutuga isegi täiesti nõus. Ma usun, et sa said ka nüüd aru, et see erineva laiusega ratastega sõitmine pole nii hullu midagi. Muidugi jälle tuleb nüüd see koht, et LSD ja Blokk-i korral peaks ka laius sama olema. kuid avatud diffriga ei tulene erineva laiusega ratastest mitte mingit jama.

epidemic
huviline

Registreerunud 21.12.11
Kasutaja on eemal

Auto: Mazdaspeed 3, Isuzu D-Max, Audi S6 C5, Lexus IS-F

postitati 13.03.12 20:13 Tsiteeri

Kuule O-jay, Sa oled juba esimese õhtuga suutnud peaaegu terve lehekülje jagu mingit joga toota teise mehe teemasse:D Ei tea, mis nädala aja pärast veel toimub?
Rehvide/velgede arutelu käib ikka mõnes teises teemas.

- Eksjö Maskin & Truck AB -
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype
O-jay
huviline

Registreerunud 13.03.12
Kasutaja on eemal

postitati 13.03.12 20:38 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: epidemic
Kuule O-jay, Sa oled juba esimese õhtuga suutnud peaaegu terve lehekülje jagu mingit joga toota teise mehe teemasse:D Ei tea, mis nädala aja pärast veel toimub?
Rehvide/velgede arutelu käib ikka mõnes teises teemas.

Kuule epidemic mina veedan selle autoga koos täpselt samapalju aega ja jagan täpselt samamoodi omanikuga nii mõtteid kui töövõtteid ma usun, et ma olen endajaoks selle autopuhul kohati isegi rohkem asju peas läbi töötanud kui auto omanik ise ning rehvide/velgede arutelu käis siin juba algses. pole vaja et kunagi teemat läbi lugedes jääb arusaamatuks mingi velgede eri laiusest tingitud küsimärk kuna keegi ei tea mis juhtub aga kõik räägivad kui halb või paha see on. Siis tuleb asi selgeks teha.

Mina tootsin ühe õhtuga siia terve lehekülje joga, ütle nüüd sina palun mulle, kas mu jutus polnud siis tõetera või tõtt ? et mu jutt oli vale ning lauslollus, lükka ümber minu väited palun ning seejärel ma lasen selle siit kustutada ja lahkun ka ise siit foorumist, kuna ma pole piisavalt adekvaatne kommenteerima seda mis siin toimub. Lõpetuseks veel niipalju et kas sinu postituses oli üleüldse midagi teemakohast ? Oleksid võinud selle otse prügikasti kirjutada mitte siia.

audicabrio
huviline

Registreerunud 30.08.07
Kasutaja on eemal

Auto: C4 2,5TDiQ Avant;C2 2.1;C6;Cabrio;200 2,2TQ, Suzuki Tl1000R,D-max,Renegade800

postitati 14.03.12 07:53 Tsiteeri

Tsitaat:

Ma ei leia, et internet oleks koht, kus ma peaksin erilist viisakust inimeste vastu ülesse näitama.

Aga viisakas oleks. Audiclub foorum on üks mõistlikumaid just oma suhtlemise poolest, hoiaks seda ka nii.

KeveN
huviline

Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2

postitati 14.03.12 07:55 Tsiteeri

Ma arvan, et ükskõik kus me oleme peaksime viisakalt käituma ja arvestama üksteisega. Kui ei suuda viisakas olla siis on audiklubi väga vale koht kuhu tulla. Streetrace foorum on natuke vabam koht, ehk sinna minna siis.

Polyurea ülitugevad pinnakatted sõidukitele- https://polyterm.ee/
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kyna
huviline

Registreerunud 04.05.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Coupe. S4 B7

postitati 22.03.12 18:58 Tsiteeri

kas autol koni reg. ja madaldust ei olnud kyljes kui ostsid??

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
O-jay
huviline

Registreerunud 13.03.12
Kasutaja on eemal

postitati 27.03.12 20:41 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: KeveN
Ma arvan, et ükskõik kus me oleme peaksime viisakalt käituma ja arvestama üksteisega. Kui ei suuda viisakas olla siis on audiklubi väga vale koht kuhu tulla. Streetrace foorum on natuke vabam koht, ehk sinna minna siis.

Hakkad liigitama, kes kuhu foorumisse sobib ? Edu sulle sellega

Koni ringi polnud all, aga kunagi varem on olnud juttude järgi vähemalt.

simoQ
klubiliige

Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal

Auto: S6 2.2T & A8 4.2

postitati 27.03.12 21:04 Tsiteeri

Lugupeetud O-Jay, kui sa pole auto- ja teemaomanik, võiksid enda ülbust tagasi hoida. Inimesed, kes siin foorumis räägivad ja arutavad, teevad seda selleks, et kuskile välja jõuda. Sinu pläkutamine ei vii küll kedagi kuskile ning sõnu võiksid sa ka valida. Ole minu pärast selle autoga sama palju koos, kuid käitu siis vastavalt. Võta teadmiseks, et osa inimesi on sinust siin foorumis kauem olnud ning igasuguseid klähvimisi nad ei kannata. Kui sul on vajadus välja elada, tee seda kodus, kuid audiklubi foorum on Audi huvilistele , mitte nende vaenlastele.

Puksiir 3,4 t ja vintsimine 10 t - +372 53095801
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
kyna
huviline

Registreerunud 04.05.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Coupe. S4 B7

postitati 28.03.12 18:20 Tsiteeri

kui auto veel minu käes oli siis oli koni ring all... igapäeva sõitudeks oli ikka jube jäik:D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
-sly-
huviline

Registreerunud 06.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 30.03.12 10:26 Tsiteeri

Koni ring on all olnud küll vist. Praeguseks ainult väiksed kleepsud amordi püstakute peal alles.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
O-jay
huviline

Registreerunud 13.03.12
Kasutaja on eemal

postitati 01.04.12 14:38 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: simoQ
Lugupeetud O-Jay, kui sa pole auto- ja teemaomanik, võiksid enda ülbust tagasi hoida. Inimesed, kes siin foorumis räägivad ja arutavad, teevad seda selleks, et kuskile välja jõuda. Sinu pläkutamine ei vii küll kedagi kuskile ning sõnu võiksid sa ka valida. Ole minu pärast selle autoga sama palju koos, kuid käitu siis vastavalt. Võta teadmiseks, et osa inimesi on sinust siin foorumis kauem olnud ning igasuguseid klähvimisi nad ei kannata. Kui sul on vajadus välja elada, tee seda kodus, kuid audiklubi foorum on Audi huvilistele , mitte nende vaenlastele.

Aga kui siin nii haritud, inteligentsed härrad kõik koos on, siis on närvidega midagi korrast ära, kui minusuguse kutsika klähvimist ei kannata. Äkki tasuks mõne arsti juurde pöörduda, või muud taolist ? Olen ma kordagi näidanud ülesse vaenu audi vastu, et sul oli vaja toppida oma täiesti teemavälisesse postitusse lause, foorumi olemuse kohta ? Kui sa nimetad pläkutamiseks seda, et keegi sinu liigkindlad väited ümber lükkab ning sinust pisut rumala inimese mulje jätab, siis on see arusaadav. Või üritasid sa siin miskit muud öelda ?

Igatahes kuna Sly pole veel postitada jõudnud siia, siis kaaned käes. Jube nunnud on :)

O-jay
huviline

Registreerunud 13.03.12
Kasutaja on eemal

postitati 10.05.12 16:21 Tsiteeri

Tundub, et ta ise ei viitsi siin üldse enam kirjutada. Nüüd on blokk ja väntvõll ka käes. Jäänud veel saaled, tihendid ja kolvirõngad ning peale seda kokkuladumine. Kindlasti midagi nipet näpetveel aga siis vast peaks suuremad väljaminekud tehtud olema.

-sly-
huviline

Registreerunud 06.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 07.06.12 10:04 Tsiteeri

Väheke uuendust ka piltidega
Plokipinnad lihvitud
http://static2.fotoalbum.ee/fotoalbum/383/154/095827199ab9c5.jpg
Väntvõll lihvitud
http://static2.fotoalbum.ee/fotoalbum/383/154/095827171f820f.jpg
Kaaned
http://static2.fotoalbum.ee/fotoalbum/383/154/09582714562ad6.jpg
http://static2.fotoalbum.ee/fotoalbum/383/154/09582714768209.jpg

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
O-jay
huviline

Registreerunud 13.03.12
Kasutaja on eemal

postitati 17.12.12 13:06 Tsiteeri

Ja nii ta seisab juba pea pool aastat

-sly-
huviline

Registreerunud 06.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 06.03.13 15:45 Tsiteeri

Kaua aega möödas ja pole midagi suurt juhtunud, lihtsalt seisnud. Täna sai ära tellitud 0,25 rem. mõõdus kepsu ja raam saaled. Tarneaeg pidi olema 10 päeva, ehk jõuavad järgmise nädala lõpuks kohale ;)
Seniks Päikest :P

saidless
huviline

Registreerunud 21.12.11
Kasutaja on eemal

Auto: Audi a4 2,5tdi V6 110kw 1999a. Audi a4 1,9 74kw 2004a

postitati 20.08.14 17:08 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: -sly-
Kaua aega möödas ja pole midagi suurt juhtunud, lihtsalt seisnud. Täna sai ära tellitud 0,25 rem. mõõdus kepsu ja raam saaled. Tarneaeg pidi olema 10 päeva, ehk jõuavad järgmise nädala lõpuks kohale ;)
Seniks Päikest :P

Mis sellest autost saanud on?

Viga on jagajas, jagajast on saanud segaja.
 Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 53.4% - SQL: 46.6%]