Villu89
huviline
Registreerunud 19.01.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.01.12 12:33
|
|
|
A4 1.9 TDI (81kw, quattro, B5) rihmad
Tere!
Mure järgmine: pealkirjas nimetatud masinal (A4 (B5) 1.9 TDI quattro) lõi sõidu pealt geneka rihma puruks. Samas kadus ära ka roolivõimendi ning
salongi küte. Kuna väljas pime ja pole ka ligipääsu garaazile, siis ei saa ise suuremat uurida.
Siit ka küsimused:
- Mitu rihma tal seal ees otsas on (va hammasrihm)? Kas tõesti üks, et kõik ära kadus või lõi ka teised puruks...
- Kui suur töö on selle rihma / nende rihmade vahetamine ning mida veel peaks silmas pidama (nt uus pingutusrull vms)?
- Kas see on üldse loogiline, et salongi küte ära kadus? Kas veepump ei peaks mitte hammasrihma pealt käima?
Ette tänades!
|
|
|
VillemL
huviline
Registreerunud 30.01.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.01.12 13:31
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Villu89
Tere!
Mure järgmine: pealkirjas nimetatud masinal (A4 (B5) 1.9 TDI quattro) lõi sõidu pealt geneka rihma puruks. Samas kadus ära ka roolivõimendi ning
salongi küte. Kuna väljas pime ja pole ka ligipääsu garaazile, siis ei saa ise suuremat uurida.
Siit ka küsimused:
- Mitu rihma tal seal ees otsas on (va hammasrihm)? Kas tõesti üks, et kõik ära kadus või lõi ka teised puruks...
- Kui suur töö on selle rihma / nende rihmade vahetamine ning mida veel peaks silmas pidama (nt uus pingutusrull vms)?
- Kas see on üldse loogiline, et salongi küte ära kadus? Kas veepump ei peaks mitte hammasrihma pealt käima?
Ette tänades! |
*Eeldatavasti on sul autol kliima või konditsioneer - Jah kaks rihma.
*Väga suur töö ei ole kui natuke nuppu ja käsi. Sul kaks pingutit, ega nende vahetus paha ei tee. Veepumba võiks ka ära vahetada.
*Veepump käitatakse abiseadmete rihmaga.
Kõige ennem tuleb leida üles viga, et miks rihm katki läks. Ehk mõni rullik omadega läbi vms.
|
|
|
Villu89
huviline
Registreerunud 19.01.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.01.12 14:53
|
|
|
Kliimaga masin jah.
Oskuste ja tööriistade taha asi ei jää, pigem probleem kütteta garaazis jms, et kas tasub ise jukerdama hakata (st kas saab ilma esiotsa lammutamata
ära vahetada) või mõttekam töökotta viia?
Kui meelde tuletama hakata, siis mõned päevad enne rihmade lõppemist kostus õrna kiginat kapotialt. Aga tõesti nii õrna, et ei pidanud vajalikuks
uurima hakata... no omad vitsad jällegi. Samas geneka rihm ei olnud ka kõige ilusam enam, veidi pragunenud äärtest.
Aga aitäh info eest
|
|
|
raitzzz
huviline
Registreerunud 25.08.08
Kasutaja on eemal
Auto: A4 1,9tdi 81kW, e36 325i
|
postitati 30.01.12 15:13
|
|
|
Endal ootab samuti rihmavahetus ees: pingutusrullik väikse kalde all ja rihm kigiseb juba pikemat aega. Aga niipalju kui ma asjast aru olen saanud,
siis tuleb ikkagi nina eest lahti võtta, et seda vahetada. Kliima rihma pealt käib ainult kliimapump, hammasrihma pealt nukk-, väntvõll ja
kõrgrõhupump, ja nn geneka rihmapealt käivad ülejäänud asjad.
|
|
|
rainer9968
huviline
Registreerunud 02.03.08
Kasutaja on eemal
Auto: A4 1,9TDI
|
postitati 30.01.12 17:25
|
|
|
Tegelikult ei pea esiotsa ära võtma. Tuleb võtta stange ja siis poltidest esiosa lahti lasta ja natuke kaldu ning peaks ilusti saama ära vahetama.
|
|
|
raitzzz
huviline
Registreerunud 25.08.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.01.12 17:31
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: rainer9968
Tegelikult ei pea esiotsa ära võtma. Tuleb võtta stange ja siis poltidest esiosa lahti lasta ja natuke kaldu ning peaks ilusti saama ära vahetama.
|
Seda ma tegelikult mõtlesingi, samamoodi sai vahetatud ka hammasrihm.
|
|
|
rass
klubiliige
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 9-5, S80, Passat, Corsa, 2x R850R
|
postitati 30.01.12 18:04
|
|
|
Veepump, genekas ja roolivõim on ühe rihma pealt. See lendaski. Vahetus kukepea võrreldes hammasrihmaga. Läheneda tasub alt poolt. Kui hammasrihma
kate korras ja terve siis ei saanud antud rihma purunemine ka hammasrihma vigastada. 81kw mootor ikka jah...?
|
|
|
|
raitzzz
huviline
Registreerunud 25.08.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.01.12 21:52
|
|
|
81kW oli see jah. Ma ise mõtlesin ka, et äki saab altpoolt lähenedes rihma ja rulliku ära vahetada niiet nina ei pea eemale tõmbama. On see võimalik?
|
|
|
rass
klubiliige
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 9-5, S80, Passat, Corsa, 2x R850R
|
postitati 30.01.12 22:27
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: raitzzz
81kW oli see jah. Ma ise mõtlesin ka, et äki saab altpoolt lähenedes rihma ja rulliku ära vahetada niiet nina ei pea eemale tõmbama. On see võimalik?
|
Ma pidasin silmas kiilrihma, mis genekat, roolivõimu ja veepumpa ringi ajab. Hammasrihma jaoks on lihtsam ikka nina eest ära võtta, mis pole ka teab
mis raske ülesanne. Stange eest ära, tulede pistikud lahti, radika lõdvikud lahti, turbo lõdvik lahti ja raam kogu täiega eest ära.
|
|
|
|
raitzzz
huviline
Registreerunud 25.08.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.12 08:22
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: rass
|
Ma pidasin silmas kiilrihma, mis genekat, roolivõimu ja veepumpa ringi ajab. Hammasrihma jaoks on lihtsam ikka nina eest ära võtta, mis pole ka teab
mis raske ülesanne. Stange eest ära, tulede pistikud lahti, radika lõdvikud lahti, turbo lõdvik lahti ja raam kogu täiega eest ära.
|
Njaa, hammasrihma ma 2x tollel masinal vahetanud ja tean mis moodi käib. Ma pidasin samuti silmas seda kiilrihma ja tema rullikut.
|
|
|
silver29
huviline
Registreerunud 13.11.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.02.12 02:34
|
|
|
[Tervist et pakun vahetust audi80 b4 1.9tdi vastu
|
|
|
raitzzz
huviline
Registreerunud 25.08.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.05.12 05:20
|
|
|
|
Ise küsin, ise vastan. Sai eile ära vahetatud siis nn geneka rihma ja rulliku. Kui just Copperfield ei ole, siis tuleb ikka eest nina autol laiali
lammutada.
|
|
|
Tehnic
huviline
Registreerunud 19.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi a4 1.9tdi, A6 C5 Avant Quattro BAU
|
postitati 13.05.12 17:29
|
|
|
pole siiani pidanud küll selleks midagi eest ära kiskuma v.a põhjakate...
|
|
|