Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2  3  4
Autor:
Pealkiri: Lisatulede kasutamisest. (Vastuseid: 99 | Vaatamisi: 12577)
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 08.01.12 16:12 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: A4Audi
Palju liigub öisel ajal liikluses ka LEDidega masinaid, mis on samuti seadusega keelatud... LED ehk päeavatuled on mõeldud kasutamiseks vaid päevasel ajal kas koos kabariidiga või ilma aga mitte koos lähitule, kaugtule ega udutulega.

Tegelikult mitte päris. Uutel LED-päevatuledega Audidelgi näiteks tõmmatakse LED-id peatulede süttides tunduvalt hämaramaks ja nad jäävad toimima gabariitidena. Aftermarket LED-päevatuled, millel sellist funktsionaalsust pole, võiksid aga tõesti sel juhul automaatselt kustuda.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Heix
huviline

Registreerunud 30.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: VW Phaeton 2011

postitati 08.01.12 16:16 Tsiteeri

Tegelikult jutt oligi mõeldud järelpaigaldatud LEDide kohta, otseloomulikult on tehasest tulnud lahendused seaduslikud.

Vorsprung durch Technik
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
huljes
huviline

Registreerunud 30.01.09
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Cabrio 2.0, Audi A4 2,8Q

postitati 08.01.12 16:38 Tsiteeri

Krt, sellised teemad lõppevad nii nagu alati, kuid ei saanud ka ise kirjutamatta jätta.

Enamus teist siin pikema štaasiga ning enda arvates jube kogenud autojuhid, kes võivad siin üksteist kiita ja salata, üldiselt ma ka paljudega teist nõustun. Kuid kõige parem arusaam tekib siiski siis, kui tekitate endale võrdlusmomendi kinnisel alal nagu nt Raadi(ometigi ei saa propageerida avalikus liikluses katseid tegema) ja katsetate kõik erinevad võimalikud kombitsioonid läbi, sh ka helkuri, park ning ohutulede kasutuse jms ära, siis vähemalt tekib üks punt inimesi, kes ühisele arusaamale jõuavad.
Lisaksin vaid nii palju, et udukate valgustus kaugus ei peagi olema rohkem kui 10 m, piisab ka 5est meetrist, et muuta vastu tuleva autojuhi silma pupilli käitumist, ingliskeeles nimetati seda kui ambient light ehk üldine valgus ning selleks ei vaja valgustada kindlat punkti 150m pealt, pimestamist see küll ei tekita kuid muudab seda aega pikemaks mis silmal kulub kohanemaks uusti saabunud pimedusega!

Uuest LSist võin välja tuua oma lemmiku vea mis käsitleb ohutusvesti kasutust, mida autojuht on kohustatud kandma ainult väljudes sõiduteele:D!

Edu

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual

postitati 08.01.12 16:57 Tsiteeri

Ütleme nii, et kirjutan korra veel siia teemasse. Autojuhid kes on äsja juhiload saanud, on mõnda aega liikluses eeskujulikud kuid igaühel tekkib vastav hoiak ning suhtumine. Mingi osa muutub nö rullnokkadeks ja mingi osa rahulikeks kulgejateks ning mingi osa tavapärarast sõidustiili viljeledes mis teistele samasugustele inimestele sobib. Olete härrased foorumlased mõelnud, kui palju te liikluses teisi mõttes sõimate. Eks see ole selline omamoodi välja elamine. Ega ma ise kah patust puhas pole selles osas, aga rahulikult järele mõeldes ei saa libedal teel 6-70 km/h venivat autojuhti päris otseselt sõimata, sest möödasõit on ju võimatu ka vastutulevate autode ja nähtavuse puudumise tõttu mis paneb kogu kompoti kokku. Tuledest rääkides olen kohanud inimest, kes keeras meelega oma tuled ülespoole (kuigi sellest ju tolku pole) ja nautis puulatvu valgustades sõitu. See on siililegi selge, et selline teguviis on kordades hullem kui väike udukas pamperis põlemas. Olen peale selle teema postitust sõitnud nüüd mitmeid pikki otsi maha ja ausalt öeldes kohe meelega jälginud kuivõrd palju mind siis need udukad häirivad. Ja ausalt öeldes ei häiri sugugi :) Aga asi mida olen viimastel aastatel täheldanud, on autojuhtide oskus viimase piirini täistulesid peal hoida. Kui näpp on juba peaaegu vastu kangi et vastu vilgutada võtab härra tuled maha. Seda nimetatakse ülimaks täpsuseks ja taluvuspiiril mängimiseks aga selliste härrade vastu pole mul midagi. Pigem tuleb au anda neile :)

XZN M16
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 08.01.12 17:14 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ultra2005
Olete härrased foorumlased mõelnud, kui palju te liikluses teisi mõttes sõimate. Eks see ole selline omamoodi välja elamine.

Ma sõidaks trolliga, kui autosõit mulle enam seda lõbu ei pakuks! :) Ja kas nüüd ainult mõttes... Tuuleklaasi tuleb ikka tihti seestpoolt ka puhastada. :P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
100
Aeg maha

Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal

Auto: 100

postitati 08.01.12 17:19 Tsiteeri

Kui mõlemad (sina ja ka vastutulev auto) sõidavad kiirusega 90 km/h, siis õige aeg kautuledelt lähituledele üle minna oleks 6 sekundit enne kohakuti sattumist (lülitama peab 300 m enne. 90 km/h on 25 m/sek. 2 autot lähenevad teineteisele kiirusega 2x90=180 km/h=50 m/s kiirusega. 300:50=6).

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
arsi
huviline

Registreerunud 09.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi v8 3,6 aut.91, Audi V8 3,6 aut 89, Opel vectra B 1,8 Kia ceed gt line 2016. Subaru legacy

postitati 08.01.12 17:24 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: 100
Kui mõlemad (sina ja ka vastutulev auto) sõidavad kiirusega 90 km/h, siis õige aeg kautuledelt lähituledele üle minna oleks 6 sekundit enne kohakuti sattumist (lülitama peab 300 m enne. 90 km/h on 25 m/sek. 2 autot lähenevad teineteisele kiirusega 2x90=180 km/h=50 m/s kiirusega. 300:50=6).

Selle peale teeks kohe seda "tiku-taku" värki .
Jutt on lisatulede kasutamisest mitte kaugtulede kasutamisest.

;)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
100
Aeg maha

Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal

postitati 08.01.12 17:27 Tsiteeri

Nagu näha, on sellest juttu olnud, eriti mõtlesin just seda lauset: "Aga asi mida olen viimastel aastatel täheldanud, on autojuhtide oskus viimase piirini täistulesid peal hoida. Kui näpp on juba peaaegu vastu kangi et vastu vilgutada võtab härra tuled maha." Arvatavasti, need nö. viimase piirini kaugtulede peal hoidjad hoiavadki umbes selle piirini (90-ga sõites 6 sek).

anduke88
klubiliige

Registreerunud 17.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 B6 1.9TDI & MB W205 & BMW F31 & Audi Q7 60 TFSIe

postitati 09.01.12 08:03 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: sibidisah
§ 42. Udutulede kasutamine

Kuna siin ka pikalt räägitud juba udutuledest ja muidu tuledest, siis juhtusin täna vaatama liiklussaate STOP kordust.
Politsei võtab sõna ning tehakse selgeks, kuidas VÕIB ja kuidas EI TOHI tulesid kasutada.

Lisaks mainiti kuidagi libedalt (vähemalt mulle jäi selline tunne) et varsti võidakse minna ka tuledega patustajate rahakottide kallale, kui juhid ei õpi TULESID KASUTAMA KORREKTSELT.

VIDEO L I N K - TV3 kodulehelt saate vaatamiseks

Tuledest ja nende kasutamsiest hakkab rääkima 7:40 pealt kuni 11:20ni

Kusjuures Muugi autol kohe põlemas 4 silma nagu järjest rohkem hakkab linnas ja öösel maanteedel nägema, kahjuks.

Kivitare
klubiliige

Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: 220v

postitati 09.01.12 09:56 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: anduke88

M.O.T.T
Peaks vist samamoodi käituma nagu Eesti Energiaga tehtud sai. Nii kui katkestus oli (isegi väikese tuulega) kohe kõne. Tulemus peale paarikümne korrast helistamist- "Vahemikus....kuni...teostame REMONTI!" Ehk siis haarates kinni ka Eesti Politsei sõnast, kus nad esialgu proovivad teavitada juhte, siis kui laekub piisaval hulgal kaebusi, hakatakse ka ehk trahvima.

Hobiautode hoiustamine | Põrandaplaatide ja LED valgustite müük HobiHoid.ee! Töötan @ Rolevents digiturundus Oma autole ostan rehvid Baltyre'st!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
TheRRsr
huviline

Registreerunud 14.02.09
Kasutaja on eemal

Auto: A4 B5 2.6 - 11 l/100km

postitati 09.01.12 10:53 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: anduke88
Tsitaat:
Algselt postitas: sibidisah
§ 42. Udutulede kasutamine

Kuna siin ka pikalt räägitud juba udutuledest ja muidu tuledest, siis juhtusin täna vaatama liiklussaate STOP kordust.
Politsei võtab sõna ning tehakse selgeks, kuidas VÕIB ja kuidas EI TOHI tulesid kasutada.

Lisaks mainiti kuidagi libedalt (vähemalt mulle jäi selline tunne) et varsti võidakse minna ka tuledega patustajate rahakottide kallale, kui juhid ei õpi TULESID KASUTAMA KORREKTSELT.

VIDEO L I N K - TV3 kodulehelt saate vaatamiseks

Kusjuures Muugi autol kohe põlemas 4 silma nagu järjest rohkem hakkab linnas ja öösel maanteedel nägema, kahjuks.

Keegi võiks nüüd sellest saatelõigust vastava pikkusega klipi valmis lõigata ja siis selle meie foorumi esilehele väga nähtavale kohale kleepida.
Veel parem, enne uue postituse tegemist muutuks selle lõigu vaatamine kohustuslikuks. Kõigile.

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 09.01.12 20:55 Tsiteeri

Mina ntx olen mitmeid kordi miilitsasse helistanud ja massilistest rikkumistest teatanud, kui pikemal sõidul olen olnud ja see jama üle viskab. Ma arvan, et eks see ka natuke kaasa aidanud teema teadvustamisele. Olen ammu mõtelnud ka ametlikult pöörduda, kuid pole selliseks asjaks sobivat aega leidnud ja ega eesti miilitsal vaevalt, et sellise asjaga tegelemiseks ka "resurssi" jätkub, vormistatakse mingi blabla kellegi ametniku poolt vastuseks ja kogu lugu.

A isegi liinibussid massiliselt ja pohhuilt põletavad lisatulesid, rekkakolonnidest rääkimata. Mis krdi liiklusohutusest ja järelevalvest üldse saab juttu olla.:D

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
impa
huviline

Registreerunud 23.07.05
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant 2,8 98a.

postitati 09.01.12 21:20 Tsiteeri

Aga nemad näevad ka ju auke ja inimesi niimoodi. Sina vaata paremat teeäärt. :D

Rauntz
huviline

Registreerunud 19.10.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 1,8 66kw 88a

postitati 22.01.12 16:11 Tsiteeri

Lugesin teema kiirelt läbi võibolla jäi see ka kahe silma vahele. Nimelt sooviks teada, kas päevasõidutuled võivad põleda pimedal ajal koos lähituledega?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
arsi
huviline

Registreerunud 09.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi v8 3,6 aut.91, Audi V8 3,6 aut 89, Opel vectra B 1,8 Kia ceed gt line 2016. Subaru legacy

postitati 22.01.12 16:23 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Rauntz
Lugesin teema kiirelt läbi võibolla jäi see ka kahe silma vahele. Nimelt sooviks teada, kas päevasõidutuled võivad põleda pimedal ajal koos lähituledega?

Ma arvan, et ei või, aga milleks neid on vaja põletada koos sõidutuledega ?

;)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
100
Aeg maha

Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal

postitati 22.01.12 18:47 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Rauntz

§ 40. Tulede kasutamise üldnõuded
...
(2) Valge ajal võib lähitulede asemel kasutada päevatulesid. Päevatuled võivad põleda ilma ääre- ja numbrituledeta.
...

Harry_R
huviline

Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal

postitati 22.01.12 21:32 Tsiteeri

Üks politsei räägib üht, teine teist juttu. Nad ei tea vist ise ka, kas udutuli koos lähitulega on siiski keelatud või mitte ja no sellist juhti pole veel näinud, kes pimedal maanteel park+udu sõidaks. :o
Muide, see meediakära tulede ümber on vist kõigi silmad järsku väga tundlikuks muutnud, sest juba linnas vilgutavad täistulesid, kui sõita park ja udukas.

100
Aeg maha

Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal

postitati 22.01.12 22:32 Tsiteeri

Park ja udukas jah võib valgel ajal (kuigi ma otseselt ei lugenud välja, et pimedal ajal ei võiks lähitulede asemel kasutada, loomulikult keegi seda ei tee).
Udutuli koos lähitulega on lubatud ainult sajust või udust põhjustatud halva nähtavuse korral (nähtavus alla 300 m). Ma ei viitsinud eriti põhjalikult lugeda seadust praegu, esmapilgul ei leidnud sellist kohta, kas on ka kusagil konkreetset mainitud, et kui sõiduk vastu tuleb, ei või lähitulesid ja udukaid korraga kasutada?

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born

postitati 22.01.12 23:00 Tsiteeri

Kõige rohkem häirivad mind isiklikult need kodanikud, kes praegu pimedal ajal parktuledega ning udukatega sõidavad. Tartus on massiliselt, ning millegi pärast enamjaolt BMW margi esindajad.
Kui väljas lumesadu, pime ning vaid kaks pisikest udukat põlevad on mats kerge tulema.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
Mr.E
huviline

Registreerunud 05.11.11
Kasutaja on eemal

Auto: B5 Avant 1.8Tq, 83a. B2 Quattro

postitati 22.01.12 23:32 Tsiteeri

Kasutaja Prj on täitsa õigus, peaks rohkem vaatama mis tulukese endal seal autos põlema paned ja mis panemata jätad. Ise olen ka tähele pannud, et mõnel nagu mitte ei põleks tuli vaid küünal vaikselt hõõgub, peaks neile kohe vilgutama tuledega, et paneks tuled põlema, mitte ei mängiks lolli.

Nii palju kui mina olen maanteel sõitnud, siis päeval nagu pole hullu need udutuled, aga öösel on küll. See udutuli ikka päris eredalt torkab silma (muidugi oleneb autost). Kui väljas on valge sõitke millega tahate, peaasi, et näha oleks. Öösel/pimedal ajal peaks aga asja rohkem jälgima.

Hea ruudus = parim |
B5 Avant 1.8Tq - OMC2017 - 282km/h | 11.0@217km/h
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
arsi
huviline

Registreerunud 09.02.06
Kasutaja on eemal

postitati 23.01.12 04:28 Tsiteeri

Hetkel on nii, et mida kõrgemal see tuli põleb, seda parem. Tartus on hea koht Anne ring kus vallid on kõrged ja taust suht valge . Korra tahtsin seal valgele hondale küljepealt sisse küpsetada, lihtsalt ei näinud seda:(

;)
veekaheksa
klubiliige

Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: A4 TDI quattro, S8 40V

postitati 23.01.12 09:34 Tsiteeri

Mind häirivad 3 asja seoses tuledega:
1. valesti regullitud tuled
2. kaugtuled(inimene kes roolis on - ei saa aru, mis tal põleb ja kus nupp on - ergo inimene kes ei tohiks üldse juhtimisõigust omada)
3. ksenoonudukad

Muud asjad eriti ei sega.

PLUS http://images.spritmonitor.de/247834_5.png TDI http://images.spritmonitor.de/1372411_5.pngDie Menschen sollten nicht schlafen, während sie unterwegs sind, aber sie tun es trotzdem.
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
paranormaalne
klubiliige

Registreerunud 23.08.04
Kasutaja on eemal

Auto: AAN+3B+AEL+AAN+AAN+AAN+AAN+ABY

postitati 23.01.12 11:35 Tsiteeri

Eile Tartust Tallinna sõites sain järjekordselt kinnitust oma varasemale kogemusele/arvamusele, et täistuledele enne kohakuti jõudmist üleminek pimestab siiski. Jutt, et mida sa siis vahid neid tulesi... Piibe maanteel on kurve, mis on lihtsalt nii kitsad, et sa pead vaatama ka teist autot teele ära mahtumaks. Ise ma üritan täistuledele minna vastutulijaga juba küljetsi olles või siis vitsimatusest veel hiljem.

värdsõnade leksikon - kellablokk, varjant, igastähes, nukvõll, org. eesliide - orgaaniline jagaja?, velüür, bronks, gardaan, polüretaan, millekagi, ütlematta, värvimatta, hooldamatta, tahtmatta, vahetamatta, katusetta, ostmatta, õieti vs. õigesti, kvall, sürpriis, kahedeist, oksion, pumb, doll (mõõtühik), saabgi, kellegile, tänamattu, algorütm, roolilätt, rädikas, milleGIGA, paraleel, didident, laadia, oktsion, kabasnik, pagaaznik, toonor, sumbuti, saaleviga, airbäg, bäg, gartaan
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: RS 6 Avant

postitati 23.01.12 15:22 Tsiteeri

Mida rohkem ma seda teemat loen, seda enam meenub teatrietendus "Kummaline missis Savage". Seal oli üks veider endasse tõmbunud vanadaam, keda mängis Salme Reek. Ta oli täiesti endasse tõmbunud ja ei rääkinud kunagi kellegagi, aga kui lõpuks rääkima hakkas, siis ainult selleks, et loetleda asju, mida ta vihkas.
"Ma vihkan nööpnõelu, lambipirne, valgeid hiiri, lambiõli, juukseklambreid...". Jne, jne, jne. :D

Moraaliks see, et... äkki võiks vabamalt võtta elu ja veidi sallivam olla? Igat liigutust ja olukorda ei ole võimalik reeglitesse ja seadustesse kirjutada. Isegi kui oleks, siis kas oleks mõtet? Pigem tuleks inimesi just ise mõtlema sundida, mitte lasta kõike "tarkade" poolt ette-taha ära mõelda. Tihti on ka "pühad" seadused lollid ja elukauged, vaja siis tuimalt kõike järgida... Ise on vaja mõelda ja teistega tuleb arvestada! :)

Kui igat asja südamesse võtta, siis leiad ennast lõpuks hullarist kus korrutad: "Ma vihkan udupedesid, vilgutajaid, kihutajaid, suuna mitte näitajaid..." :D

"RS6 is like a supermodel girlfriend - extremely high maintenance, but now and again, worth every penny."
raineys
huviline

Registreerunud 03.05.11
Kasutaja on eemal

Auto: Saab 9-5 2.3t

postitati 23.01.12 16:06 Tsiteeri

Noh jah. Pole vaja uskuda igasuguseid politseinikuid poolpimesi. Tea seda, mis on seaduses kirjas. Sellisel juhul saad iga politseiniku perse saata, kes vastupidist väidab.

Udutulesid võib kasutada koos lähituledega AINULT halva nähtavuse korral (udu, tihe lumesadu, paduvihm jt.)
Tavalisel päeval paned udutuled põlema, siis kustuta lähituled ära ja kogu lugu.

Lehekülgi:  1  2  3  4
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 50.5% - SQL: 49.5%]