Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Subwooferi kasti ehitus (Vastuseid: 5 | Vaatamisi: 3682)
Aigar_I
huviline

Registreerunud 02.07.11
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 Avant 1.9 TDI

postitati 12.09.11 18:40 Tsiteeri
Subwooferi kasti ehitus

Vabandan ette ära kui selline teema olemas. Mina hetkel ei leidnud ja läksin lihtsama vastupanu teed ning lõin uue teema.

Plaanin siis kasti ehitust oma wooferile.

Alustaks tüüpidest?

1. Bandpass
  2. L-port
  3. Sealed
  4. Vented

Võib-olla jäi midagi mainimata või kirjutasin midagi valesti, aga need on tüübid mis ma siiamaani leidnud olen.
Aga milline neist on siis kõige mõistlikum? Olen lugenud, et bandpass olevat hea lahendus aga samas ka L-port. Lugesin ka selle kohta, et inverteri toru peaks olema tavalisel (vented) kastil kõlariga samal küljel.
Materjalist lugesin nii palju, et see peaks olema vähemalt 21mm vineer või siis 3/4" MDF.
Siin lõppevad minu teadmised.

Ühesõnaga ma otsin infot selle kohta mis tüüpi kasti teha, kui suur see peaks olema, mis materjalist seda teha jne.

Olen igasuguseid erinevaid programme proovinud, aga ma ei leia piisavalt andmeid mida sinna sisestada.

Enda elemendist tean siis täpselt nii palju : http://www.poweracoustik.com/SUPPORT/MANUALS/PA-BLWoofer.pdf

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
priit
moderaator
klubiliige

Registreerunud 18.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi C4, Bora & Octavia

postitati 12.09.11 19:51 Tsiteeri

Alustuseks tee omale selgeks millist lõpptulemust sa tahad.
Kas see element peab mängima taustaks st. lihtsalt täiendama bassi või on soov saada omale tugevamat bassi?

Tegelikult on seal manualis juba ka antud mingisugused kasti mõõdud.
Näiteks kui sul on 12" element BL12 siis kinnine kast soovitatakse teha 1 kuupjalg e. 28,3168466 liitrit. Ja faasiinverteriga kast 2,15 kuupjalga 60.88 liitrit häälestusega 32Hz.
Toru mõõt: 3" (dia) x 7" (length) ehk umbes 76mm läbimõõduga ning 177mm pikk invertertoru.

Materjaliks mina isiklikult olen kasutanud alati 21mm vineeri.

Programmidest soovitan Bassbox Pro'd kasutada.

priitpoiss --> priit
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Aigar_I
huviline

Registreerunud 02.07.11
Kasutaja on eemal

postitati 12.09.11 20:08 Tsiteeri

Elemendiks on BL-10 ja lõpptulemuseks tahan tugevamat bassi.

Seda Bassbox Pro'd ma kasutasin aga ma ei tea kas on asi selles, et ma ei oska seda kasutada või selles et ma ei leidnud piisavalt andmeid. Igatahes hakkama ma sellega ei saanud.

Aga mind huvitavad endiselt L-port ja Bandpass kastid. Kas on mõtet sellist asja ehitada? Bandpass kasti eelis minu jaoks peitub selles, et element jääb kasti peitu ja seega on ta kaitstud kõigest ohtlikust pagasnikus.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 13.09.11 09:36 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Aigar_I
Bandpass kasti eelis minu jaoks peitub selles, et element jääb kasti peitu ja seega on ta kaitstud kõigest ohtlikust pagasnikus.

Selleks võib ju vabalt kaitsevõret kasutada või elemendi hoopis salongi poole suunata (kas siis aknalaua või seljatoe ava kaudu). Bandbass kasti eelis on ikkagi sama elemendi puhul madalamalt mängimine, miinuseks inverterkastiga võrrelduna suurem kast.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Aigar_I
huviline

Registreerunud 02.07.11
Kasutaja on eemal

postitati 13.09.11 15:56 Tsiteeri

Nojah seda küll. Aga siiski pole keegi vastanud L-port kasti osas. Mis on selle eelised ja miinused? Kindlasti on teda raskem ehitada, aga mis veel?
Selline küsimus ka: Lugesin, et kõlari vastassein peab olema nurga all. Kui palju tõtt on selles väites?

Aigar_I
huviline

Registreerunud 02.07.11
Kasutaja on eemal

postitati 15.09.11 04:36 Tsiteeri

Tegin avastuse, et mu kõlar on ikka 12". :D Seega pean suurema kasti tegema. Aga Kumb oleks siis mõttekam? Kas avatud või suletud kast? Ning kas kast peaks olema kaldega või võib olla ta lihtsalt ristkülikukujuline?

Muide litraazi mõõtmiseks leidsin sellise lehe. http://www.rockfordfosgate.com/rftech/box_wizard.asp

Kui keegi teab midagi paremat. Andke teada.

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 40.0% - SQL: 60.0%]