rihos
huviline
Registreerunud 12.05.04
Kasutaja on eemal
Auto: AUDI 80 2.0 82KW
|
|
postitati 19.10.04 07:35
|
|
|
niisiis probleemid käsipiduriga
Suvel ja sygilse ei tundnud suurt muret, sest ma ei rakendanud kässarit. Kuid nüüd kus talv ukse taga tahaks asja ikkagi korda saada.
Nimelt selline probleem et kui käsipidurit tõmmata , siis jääb vasakpoolsele rattale pidur peale ja muidu maha ei saa kui auto alla käkitada
kruvikeerajaga "piduri maha tõmmata".
Kontrollisin trossi, kuid tross liikus ilusti.
Kas on võimalik saada ka mingi valemiga käsipiduri süsteemi toimima. (Autoks on a80 ja taga ketaspidurid.) V. tuleb muretseda uus pidurisüsteem sinna
taha(ning ´mis võiks see maksta).
Ja veel niisugune küsimus, et kui ma seal auto all vaatasin siis ei saanudki aru, kas see käsipiduri süsteem tuleb vahetada välja koos tavapiduriga v.
saab ka kuidagi eraldi.
Tänan tähelepanu eest.
|
|
|
|
rr10
huviline
Registreerunud 19.08.04
Kasutaja on eemal
Auto: AUDI 100/2.3E (HETKEL JUBA OMANIKKU VAHETANUD)
|
|
postitati 19.10.04 07:44
|
|
|
Ma arvan, et kui sul on võimalusi (ma mõtlen natuke tööriistu ja tahtmist), siis remondi sadul ise ära. Oma Audi 100 tegin mõlemad sadulad ise ära.
Kogu jant läks maksma 160 EEK(kogu kummijullade komplekt) ja 6 tundi vaeva.
Muidu peaks sadul maksma poes ca 2500 EEK. Sul on lihtsalt käsipiduri hoob sadulas kinni paakunud. Mingite vedelikega sa seda lahti igastahes ei
saa.Pead ikkagi sadula lahti kiskuma.
|
|
|
|
|
|
janar
huviline
Registreerunud 16.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant
|
|
postitati 19.10.04 07:58
|
|
|
tegin just hiljuti enda 90-l nii: Leotasin pisut roostesurmaga seda hooba, kiskusin sadula maha (voolikule panin tangid peale) siis keerasin kolvi
välja (ma ei tea kas seda tuleb teha, aga mina muudmoodi ei saanud), ja kõksisin haamriga käsipiduri hoova u. 15mm välja leotasin jälle roostesurmaga
ja liigutasin hooba edasi-tagasi, lõpuks lasin liivapaberiga selle võlli haljaks, õlitasin ja panin kokku. Ja toimib väga hästi Igaks juhuks veel pingutasin vedrut ka! Kui vahetama hakkad, siis jah koos
supportiga. ja lihvimise ajal ei tohi kahjustsada hoova simmerlingi
|
|
|
|
|
|
rihos
huviline
Registreerunud 12.05.04
Kasutaja on eemal
Auto: AUDI 80 2.0 82KW
|
|
postitati 19.10.04 08:03
|
|
|
palun öelge kuidas te selle lahti saite.
Kas see "võll" , mille otsas istub kässari tross, käib kuidagi üles tõmmates ära.??
|
|
|
|
Tige Kala
huviline
Registreerunud 18.01.04
Kasutaja on eemal
Auto: B7 S-Line
|
|
postitati 19.10.04 08:30
|
|
|
| Tsitaat: | Esialgne postitaja rihos
palun öelge kuidas te selle lahti saite.
Kas see "võll" , mille otsas istub kässari tross, käib kuidagi üles tõmmates ära.?? |
Seda võlli sa küll tõmmates kätte ei saa. Kõigepealt tuleb kolb välja keerata, siis sealt peaks sulle vastu vaatama üks "splint", kui selle
kätte saad, siis pead välja tõmbama selle "poldi" mille küljes kolb kinni oli. Siis peaks tulema nähtavale kässari võlli ots, kus on sees
tift, tõmbad selle välja ja saadki võlli kätte.
Raske on seda seletada, pead ise lahti võtma ja siis saad aru.
|
|
|
|
janar
huviline
Registreerunud 16.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant
|
|
andres
huviline
Registreerunud 22.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Superb, 1,5 TSI, 110 Kw
|
|
postitati 19.10.04 10:08
|
|
|
Põhimõtteliselt on sama piduri ehitus ka C4 kerega A6'l, eks?
|
|
|
|
meim
huviline
Registreerunud 11.06.03
Kasutaja on eemal
Auto: audi 100
|
|
postitati 19.10.04 15:42
|
|
|
lahe sai tana ka c4 kerel seda tood tehtud.Aega laks 2h komplekt maksis tartus turu tn auto poes 67 eeku.
|
|
|
|
ve1ks
huviline
Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Avant 2,6 V6
|
|
postitati 19.10.04 17:01
|
|
|
| Tsitaat: | Esialgne postitaja andres
Põhimõtteliselt on sama piduri ehitus ka C4 kerega A6'l, eks? |
Jah tõsi ta on, põhimõte on üks.
|
|
|
|
jaak
huviline
Registreerunud 06.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: audi A6
|
|
postitati 22.10.04 22:13
|
|
|
Oma kogemustest julgen öelda, et kui käsipiduri hooba välja tõmmata ja lihtsamalt läbi ajada roostesurma ja liivapaberiga, siis kestab asi umbes kaks
kuud ja jälle muutub kangeks. Kui aga korralikult lahti lammutada, puhastada, lihvida, määretada ja uus remondikomplekt panna, siis kestab asi kauem.
|
|
|
|
Miiz-U
huviline
Registreerunud 25.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: audi 80 1,9 87a. 83kw
|
|
postitati 23.10.04 05:12
|
|
|
kas sellel ise remontimisel siis üldse on mõtet, kui kahe huu pärast, või natuke kauema ajapärast sama töö tuleb teha???
|
|
|
|
ve1ks
huviline
Registreerunud 23.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: B4 Avant 2,6 V6
|
|
postitati 23.10.04 06:16
|
|
|
Mina tegelesin selle asjaga, mingi 3 kuud tagasi ja siiamaani pole mingit probleemi olnud, et käsipidur ei võta või jääb peale. Võlli puhastamisega
ära hoogu satu eriti, proovi see saastakiht sealt maha saada ilma võlli vigastamatta, muidu jäädki neid tihendeid vahetama pärast.
|
|
|
|
rr10
huviline
Registreerunud 19.08.04
Kasutaja on eemal
Auto: AUDI 100/2.3E (HETKEL JUBA OMANIKKU VAHETANUD)
|
|
postitati 23.10.04 06:31
|
|
|
| Tsitaat: | Esialgne postitaja Miiz-U
kas sellel ise remontimisel siis üldse on mõtet, kui kahe huu pärast, või natuke kauema ajapärast sama töö tuleb teha??? |
Just selles ongi mõte, et suport tuleb lahti võtta ja seest ära puhastada.Mõne aja kestab ta ehk, kui ainult roostesurmaga leotada.Oma kogemustest
ütlen, et lahtivõetult oli see võll ja selle pesa ning selle otsatihend jubedas olukorras.Lahti peab selle juba sellepärast võtme, et see hülss, mille
sees liigub kässari võll, on pronksist.Aga see kuivanud tolmu ja määrdekiht seal võlli ümber on nagu teras.Nii et kujutage siis ise ette mis seal sees
toimub.Roostesurm toob kaasa ainult hetkerahulolu ja peatse uue supurti ostmise, sest sisemus lihtsalt raspeldatakse pe**e
|
|
|
|
|
|
Miiz-U
huviline
Registreerunud 25.09.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 08.01.05 12:09
|
|
|
minu audi 80-nel juhtus olem selline suport, mis ei käinudki lahti ja ei saanud temaga midagi teha, seega pidin uue ostma
|
|
|
|
kaljukoll
huviline
Registreerunud 26.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 Avant 2,5 TDi;Kawasaki kvf 4x4
|
|
postitati 10.01.05 16:40
|
|
|
mis jutt see on - ma olen neid aatomiteks kiskunud mitmeid, aastaarvult nii uuemaid kui vanemaid ja lahti käivad nad kõik, sest kunagi keski nad kokku
ju ladus
|
|
|
|
Miiz-U
huviline
Registreerunud 25.09.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 10.01.05 19:36
|
|
|
seda arvasin mina ka alguses ja seda arvas ka Paides olevas autopoes töötav mehaanik, et nad kõik käivad lahti...ma lasin tal selle remondikomplekti
tal ära vahetada ja siis ta helistas ja kutsus mind kohale ja näitas, et kolb käis välja küll, aga rohkem laiale ei saanud seda lammutada, kuna vastav
isend oli mingit moodi press kinnitusega sealt seest ja ise ei saanud seda lahti võtta....ta kutsus sinna kokku igasuguseid spetsialiste, kes ka ei
olnud ennem sellist suportit näinud- need ka imestasid.....:S
|
|
|
|
QUATTRO
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 5,2 Cherokee 4x4
|
|
postitati 10.01.05 19:40
|
|
|
See presskinnitusega support käib küll lahti,lihtsalt meestel ei olnud ilmselt piisavalt julgust seda laiali lammutada.Kasutatakse inertshaamrit
selleks.
|
|
|
|
|
|
Miiz-U
huviline
Registreerunud 25.09.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 11.01.05 18:46
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: QUATTRO
See presskinnitusega support käib küll lahti,lihtsalt meestel ei olnud ilmselt piisavalt julgust seda laiali lammutada.Kasutatakse inertshaamrit
selleks. |
ma ei vaidle vastu....aga tänu sellele pidin ma uue ostma
|
|
|
|
anomaalia
huviline
Registreerunud 05.11.02
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 2,8 Quattro Avant
|
|
postitati 13.01.05 08:03
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Miiz-U
|
Ja seda nende samade mehhaanikute poest?
|
Ei kandideeri oma arvamusega absoluutsele tõele....
|
|
|
|
|
Miiz-U
huviline
Registreerunud 25.09.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 14.01.05 15:00
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: anomaalia
| Tsitaat: | Algselt postitas: Miiz-U
|
Ja seda nende samade mehhaanikute poest? |
just
|
|
|
|
laur4
huviline
Registreerunud 13.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: A90Q, P944, UAZ469
|
|
postitati 29.11.05 08:33
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: QUATTRO
selleks. |
Aga kuskohas sellist asja leida võib? Hakkasin enda autol sadulaid korda tegema aga selgus, et neid pikki polte kinnihoidvad plekktaldrikud sisse
pressitud ja ise kätte ei saa.
EDIT: selgus, et spets tööriistu siiski vaja pole. Sain kruvikeerajatega lahti tõmmatud, ehkki see plekktaldrikuke deformeerus seetõttu märgatavalt.
|
|
|
|