villu107
huviline
Registreerunud 03.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.03.11 16:42
|
|
|
Audi 100 2.5 tdi lõhub kütte pumba rihmu
On äkki kellegil analoogset asja olnud.
Pumba rihm on läinud juba 3 korda puruks. Viimased 2 korda 30 tuh ja 10 tuh vahedega.(swag 10 ja conti 30)
Ise hästi ei usu, et viga rihma pingsuses või hammasrataste kulumisest. Nimelt on hakanud sagenema nö mootori seismajäämine murdosa sekundiks.
Kas võib olla, et pump jääb korraks mingil põhjusel kinni ja lõhub rihma ära?
Oleks suureks abiks, kui kellelgi oleks kogemusi mida jagada. Viga oletades ei tahaks hakata kütusesüsteemi jupphaaval vahetama
Pakkumisi oodates
Villu
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo
|
postitati 21.03.11 17:10
|
|
|
Tavaliselt läheb nukk pooleks ja klapid pähe. Sul on vist õnne olnud. Mismõttes ei usu rihma pinksusesse? Kas on liiga pingul või ei ole? Rullid on
korras ei loksu ja käivad vabalt ringi?
|
|
|
static-x
huviline
Registreerunud 05.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: bmw coupe
|
postitati 21.03.11 17:24
|
|
|
Miks siis nukk pooleks läheb,kui pumba rihm läheb puruks.Sõpra autol oli pumba rihma rattal mingi puks läbi ja läks sama moodi rihmad puruks.
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo
|
postitati 21.03.11 17:29
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: static-x
Miks siis nukk pooleks läheb,kui pumba rihm läheb puruks.Sõpra autol oli pumba rihma rattal mingi puks läbi ja läks sama moodi rihmad puruks.
|
Kui pump ise peaks kinni kiiluma. Rihm on piisavalt tugev, et nukk puru tõmmata.
|
|
|
villu107
huviline
Registreerunud 03.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.03.11 20:16
|
|
|
Mulle tundub küll, et need rihmad on paberist. Eks see on ka põhjus, miks abi otsin kuna endal juba mõistus otsas.
Rullikud korras ja vahetatud.
Ise arvan ka, et kui pump ikka kinni jääb siis ta ongi kinni mitte nii et panen uue rihma ja sõidan edasi.
|
|
|
reisser
huviline
Registreerunud 09.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: A6 c4 ülelaetud masuudipress
|
postitati 21.03.11 20:42
|
|
|
Kuidas sul rihmad katki olid? Kas lihtsalt risti pooleks või pikuti jooksnud laiali?
Kui sul pumba seest on käinud läbi miskist elu masuuti siis on võibolla reaalne et, pump raskemalt ringi käib.
Kuid sellel puudub nagu loogika,-mis seisus sul on mootori rihm? See ju veab ringi 2 takistavat tegurit, nukka ja pumpa. Oleks see ka soolikas sul
siis mina hakkaks viga otsima pumbast? Vaata üle pumba taga olev hammakas ja nuka hammakas, kui need välistatud siis ehk mõni plastik või miskine muu
asi vasti hõõrub.
Niiet good luck ja anna teada mis seis on.
Heigo
|
|
|
villu107
huviline
Registreerunud 03.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.03.11 21:54
|
|
|
Pumba rihm katki risti.
Paaki on läinud korralik kütus ning pump käib normaalselt ringi.
Mootori hammasrihm tundub ok ega pole kunagi probleeme old olen 200 tuh sõit selle autoga, kuid se pumba rihma jama mingi viimase 50 tuh joosul 3
rihma.
Plastiku,juhtmed, voolikud jms välistaks kuna kulumisjälgi pole. Hammasratastes võib viga olla, kuid kas kulumist poleks ka siis rihma hammastest
näha.
|
|
|
KeveN
huviline
Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2
|
postitati 22.03.11 07:12
|
|
|
Kas sa oled hammasrihama sõitnud 200 000 ise juba? Kui jah siis mine vaheta kõik rihmad ja rulllikud kiirkorras ära.
|
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s
|
postitati 22.03.11 07:28
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: automees6
Tsitaat: | Algselt postitas: static-x
|
Kui pump ise peaks kinni kiiluma. Rihm on piisavalt tugev, et nukk puru tõmmata. |
Meil oli üks klient kellel samuti läks pidevalt pumba rihm puruks ja ei saanudki sellele jälile miks ta neid lõhkus. Nukkvõlli vedav rihm ei läinud
kordagi katki.
Äkki on see auto nüüd teemaalgataja käes?
|
|
|
|
villu107
huviline
Registreerunud 03.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.03.11 15:11
|
|
|
rihmad rullikud 80000 tagant vahetatud.
Minu audi oli saksast toodud kui ostsin.
See rihma purunemis jama on mingi viimased 50000 tuh jooksul.
Muidugi hea kuulda et ma pole üksi selle jamaga maadlemas.
|
|
|
scottimees
huviline
Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.03.11 20:29
|
|
|
Kui autol on piisavalt suur läbisõit siis hammasrattad kulunud ja rihm võib veidikene nö hambast mööda joosta. Kohe ta puruks ei lähe aga tekivad nö
võnkumised mis väsitavad rihma ära. Vaheta hammikad ära ära. Miks just tagumine rihm? Kuna ta on lühike ja käib kordades rohkem kui esimene.
|
|
|
|
spool
huviline
Registreerunud 27.10.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.02.13 22:59
|
|
|
Toon vana teema üles. Just pool tundi tagasi läks kahe aasta jooksul kolmas pumbarihm katki. Aasta tagasi vahetatud rullid ja rihm. Peaksin nüüd
hammasrataste vahetuse ette võtma või kuhu ma pöörduma peaks, et asjale leitakse lahendus. Ei suuda iga 10-15 000 tagant lihtsalt keset liiklust enam
seisma jääda ja pead kratsida.
Huvitav tendents on see, et kõik rihmad on siiani läinud täpselt aastaste vahedega, talvel ja kõikidel kordadel ~3-5min peale sõidu alustamist
külmalt. Talvel käib auto külmalt kuidagi väga raskelt ja 1500 pöörde juures kipub korraks hingest kinni tõmbama, mootori soojenedes viga kaob.
Imestan kust tekivad sellised jõud mis suudavad rihma puruks rebida...
Täiesti müstiline lihtsalt...meele teeb mustaks lausa.
|
|
|
Motorist
huviline
Registreerunud 07.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.02.13 06:54
|
|
|
Kas rihma pingsus on õige-
Audide remont Tartus. 509 7478.
|
|
|
|
spool
huviline
Registreerunud 27.10.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.02.13 21:58
|
|
|
Millega seda kontrollida? Autodatat käepärast pole, googlest olen otsinud ning on silma jäänud mingisuguse 2,5kg vedru kasutamisest pingutamisel.
Siiani olen pannud tunde järgi, et värisema ei jääks ega samas liiga pingul ka poleks.
|
|
|