Lehekülgi: 1 2 |
mel100
huviline
Registreerunud 10.02.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 c4 2,6
|
postitati 19.11.10 17:00
|
|
|
Kust võtta lisatulede releele vool?
Tervist klubilised
Küsimus selles et on plaan lisada Audile (C4) led tuled ja tahaks nad tööle saada nii et kui auto käima panen siis ka tuled süttivad(päevatulede
reziimi alla siis põhimõtteliselt).Äkki keegi oskab soovitada kust võtta releele vool sellisel juhul.
|
|
|
KeveN
huviline
Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2
|
postitati 19.11.10 17:09
|
|
|
Mina paneksin lüliti ikka vahele ka. Relee toitevool võta otse akult. B4 on kaitsmekarbi alla kohad kus otse akult vool, ma ei tea kuidas c4 nüüd, aga
vist oli roolisahti all tal. Infojuhe võta kas süütelukupõhja tagant või kuskil mujalt, kuhu vool tuleb kui vähemalt süüde on sees. Neid juhtmeid seal
peaks olema. Muiltimeetriga mine otsima voolu.
Mina mataks üldse need led mõtted maha, mõttetu töö.
|
|
|
|
mel100
huviline
Registreerunud 10.02.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.11.10 17:57
|
|
|
miks mõttetu töö?
|
|
|
KeveN
huviline
Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.11.10 18:09
|
|
|
Ma lihtsalt ei näe neil mõttet, aga see et need mulle ei meeldi ja ei näe neis midagi, ei tähenda, et teistele ei peaks meeldima. Mina isiklikult
sõidaks parktuli+ udutuli kombinatsiooniga. Seadus lubab ja mis põhiline, see on stiilipuhas. Sinulgi sooviaks pigem originaal udutuled panna autole,
kui neid pole.
Igatahes soovin sulle edu ja teosta töö korralikult. Kui peaks mingit abi vaja olema, siis võid vabalt kontaktti võtta ja küsida. Olen taolisi töid
teinud hulgim. Ja kui paned mingi led tule, siis kontroilli, et kindlasti oleks E tähis peal. Mudiu võid kordusülevaatuse saada või pead need mendi
ees maha kiskuma.
|
|
|
|
mel100
huviline
Registreerunud 10.02.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.11.10 18:13
|
|
|
Nagu öeldakse:Maitse asi ütles koer ja lak..s mune edasi .Mul auto soome
registris ja led-idel E-11 tähis peal.Ja samas siit kohe küsimus mida tähistab e-4?Kas sellistega võib eestis sõita?
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
postitati 19.11.10 18:38
|
|
|
Nägin täna ühte Golf 3 -e, millele olid led ribad ette poogitud. Päris paha oli vaadata. Olen sama meelt, et vana kooli autod ja LED ei sobi omavahel
kokku.
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide õli, seadistused, DPF-i, õhkvedrustuse
mured jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 25.3.1 + 17a. kogemust). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM,
SpeedCam, Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
laurz
huviline
Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal
Auto: b4TQ  E39
|
postitati 19.11.10 18:52
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: KeveN
Ma lihtsalt ei näe neil mõttet, aga see et need mulle ei meeldi ja ei näe neis midagi, ei tähenda, et teistele ei peaks meeldima. Mina isiklikult
sõidaks parktuli+ udutuli kombinatsiooniga. Seadus lubab ja mis põhiline, see on stiilipuhas. Sinulgi sooviaks pigem originaal udutuled panna autole,
kui neid pole.
Igatahes soovin sulle edu ja teosta töö korralikult. Kui peaks mingit abi vaja olema, siis võid vabalt kontaktti võtta ja küsida. Olen taolisi töid
teinud hulgim. Ja kui paned mingi led tule, siis kontroilli, et kindlasti oleks E tähis peal. Mudiu võid kordusülevaatuse saada või pead need mendi
ees maha kiskuma. | Sinu varjant on eriti popp eksole? Ennem LED-id kui mingid kollased pargid ja udukad.Eriti rõve on veel,kui
udukates veel mingid xenonid.Ja milleks üldse päeval udukad?Korrektselt ja maitsekalt paigaldatud LED-id on suht ilusad.
|
|
|
KeveN
huviline
Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.11.10 19:08
|
|
|
Tead, Laurz, sinusugust ülbikut poleks siia foorumisse üldse vja. Iga postitus mis sa teed on kas mitteaitav,sarkasmiga mõeldud või lihtsalt ülbitsev.
Kuna sa oled selline ülbik, siis ma seletan sulle vähekene. Esiteks peale kollaste parktulde on ka väga korralikke pirne saada. Endal philipsi
coolblued sees ja need on väga ilusad valged. Teiseks kuna mul on sees suhtelised kallid h4 pirnid siis ma ei näe mõttet nende kulutamisel.
Kolmandaks, seadus näeb ette, et ma võin sellise kombinatsiooniga sõita ja ma ei sega kedagi. Sama küsiumus sulle, miks peaksid päeval ledid põlema,
kui sul on lähituled autol. Ja mingeid xenoneid ei tohigi udukatesse panna. Teine asi on see kui lähituli ja udukad põlevad, see on bmw stiil.
Ja ma olin enne väga tolerantne ja avaldasin lihtsalt oma arvamust, samas ma ei teinud kedagi maha sellega. Võiksid ise ka harjutada sellist
suhtumislaadi, ehk oleksid inimesed ka sinu suhtes vähe sallivamad.
Vähemalt sellesse teemasse, sa ei topinud enda mustmiljonit emotikoni. Niipalju oled suureks kasvanud. Palju õnne.
|
|
|
|
mel100
huviline
Registreerunud 10.02.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.11.10 19:08
|
|
|
Mis te nüüd ragistate.Lihtsalt soovisin häid soovitusi kust vool võtta et need koos süütega põlema saada.
Mis kus ja kuidas on ju maitse asi.Kuigi minugi meelest on led-id tunduvalt ilusamad kui mingid udukad ja seepärast ma ei tahagi osta udukaid vaid
panen nende koha peale ledid.
|
|
|
emmure
huviline
Registreerunud 02.06.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi a6 2.8 v6 quattro
|
postitati 19.11.10 19:12
|
|
|
Minul led ribad udutule juhtme külge paigaldatud. Kui ikkagi soov siis saab nad alati ära kustutada. Ja saab ka väga edukalt park tulega sõita
Project-Massacre
|
|
|
|
KeveN
huviline
Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.11.10 19:12
|
|
|
Minuteada kui sa roolialuse katte ära võtad, siis seal on hunnik releesi, sealt peaks leidma sobiva infojuhtme. Kunagi sai c4 taolist tööd tehtud.
Kindlasti süütelukupõhja juurest saab
|
|
|
|
mel100
huviline
Registreerunud 10.02.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.11.10 19:16
|
|
|
Ok kui lammutama hakkan ja paigalduseks läheb võtan ühendust.Tänud sulle.
|
|
|
mel100
huviline
Registreerunud 10.02.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.11.10 19:40
|
|
|
Aga ikkagi see E-4 tähis? kas selliseid tulesid võib kasutada tänavasõidus?
|
|
|
mel100
huviline
Registreerunud 10.02.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.11.10 19:44
|
|
|
Ja pealegi igasugune kaagutamine kisub teemast mööda(kas sobib või ei)
Teema oli kust võtta vool?
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 19.11.10 20:25
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: mel100
Ja pealegi igasugune kaagutamine kisub teemast mööda(kas sobib või ei)
Teema oli kust võtta vool? |
Kui tulesid kasutada päevasõidutuledena siis vool releedele, nagu ikka, laadimistule vahendusel. Vool tuledele võetakse üldjuhul otse akult (kaitse
loomulikult ikka eraldi vahele), kuid kuna led-tuled praktiliselt voolu ei tarbi siis ei ole pmst mingit vahet kustkohast neile vool on võetud. Nagu
juba üteldud peaks väljalülitamisvõimalus jääma, pimedal ajal on need tarvis ju välja lülitada, kõige mõistlikum on seks puhuks kasutada ntx
lähitulede ahela toidet, st muude tulede sisse lülitades lülitab päevasõidutuled välja.
Tehnonõudeid (mh e-tähiseid) võid lugeda siit
Ja veelkord tuletan kodanikele meelde, et pimedal ajal teisele sõidukile lähenedes põleb autol ees vaid 1 paar tulesid.
Edit: tehnonõuete õige link hoopis siin
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
laurz
huviline
Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal
Auto: b4TQ  E39
|
postitati 19.11.10 20:39
|
|
|
Tead, Laurz, sinusugust ülbikut poleks siia foorumisse üldse vja. Iga postitus mis sa teed on kas mitteaitav,sarkasmiga mõeldud või lihtsalt ülbitsev.
Kuna sa oled selline ülbik, siis ma seletan sulle vähekene. Esiteks peale kollaste parktulde on ka väga korralikke pirne saada. Endal philipsi
coolblued sees ja need on väga ilusad valged. Teiseks kuna mul on sees suhtelised kallid h4 pirnid siis ma ei näe mõttet nende kulutamisel.
Kolmandaks, seadus näeb ette, et ma võin sellise kombinatsiooniga sõita ja ma ei sega kedagi. Sama küsiumus sulle, miks peaksid päeval ledid põlema,
kui sul on lähituled autol. Ja mingeid xenoneid ei tohigi udukatesse panna. Teine asi on see kui lähituli ja udukad põlevad, see on bmw stiil.
Ja ma olin enne väga tolerantne ja avaldasin lihtsalt oma arvamust, samas ma ei teinud kedagi maha sellega. Võiksid ise ka harjutada sellist
suhtumislaadi, ehk oleksid inimesed ka sinu suhtes vähe sallivamad.
Vähemalt sellesse teemasse, sa ei topinud enda mustmiljonit emotikoni. Niipalju oled suureks kasvanud. Palju õnne. | Ei kannata
kriitikat ve=)
|
|
|
A4TQ
klubiliige
Registreerunud 24.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: SQ7, 911
|
postitati 19.11.10 20:57
|
|
|
Mina isiklikult sõidaks parktuli+ udutuli kombinatsiooniga. Seadus lubab ja mis põhiline, see on stiilipuhas. |
§ 180. Eesmised udutuled võivad põleda sõidu ajal ainult koos lähituledega või lähitulede asemel, kui nähtavus on halb.
Lisaks ma ei saa aru inimestest kes sõidavad udutuledega sest lähitule(xenon) pirnid on kallid.
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 19.11.10 21:03
|
|
|
Vöiksite rääkida konkreetsemalt asjast.
Krt...küsiks, et poisid...käsi pole vöi?
Teemaalgatajalt jälle küsiks, et kas see teema ei
aidanud?
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
KeveN
huviline
Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.11.10 21:08
|
|
|
Ei kannata ülbitsemist ja vaenulikust. Las igaüks tegutseb nii nagu soovib. Kui mina sõidan udutuledega siiis lase mul sõita, sinu elu see ei muuda.
Nii ongi. Kui põlgan kalliks pirni, las ma põlgan, see ei mõjuta teie rahakoti suurust grammi eest. Aitab mölast, las igaüks jääb oma arvamustele
truuks ja igaühe maitsemeel ole tema enda kujundada.
See foorum on ikkagi üksteise aitamiseks, mitte plõksimiseks. Loodan et igaüks õppis sellest teemast midagi ja jättis midagi kahe kõrva vahele. Mina
küll tegin omad järeldused.
|
|
|
|
mel100
huviline
Registreerunud 10.02.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.11.10 21:20
|
|
|
Ulme. Pean liituma eelneva kommentaari arvamusega.Üks küsimus ja kilodes si..a ja pa..a lendab peale ja mitte ühtki asjalikku vastust.Et kes midagi
vastata ei taha puhaku jalga ja klähvigu mujal.Minumeelest lihtne küsimus=lihtne vastus.
|
|
|
mel100
huviline
Registreerunud 10.02.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.11.10 21:22
|
|
|
Mis mõte sellel foorumil üldse on kui ühe küsimuse peale tuleb kari mukisid jalga tõstma?
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
postitati 19.11.10 21:34
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: mel100
Mis mõte sellel foorumil üldse on kui ühe küsimuse peale tuleb kari mukisid jalga tõstma? | Eelnevalt hädaldad, et kõik mölisevad
teemast mööda ja siis viskad veel bensiini tulle? Kiidan, 2. Istu.
Päevatuled=lähituli,udutuli,RL tähisega tuli olenemata kas valgust toodab LED või halogeenpirn, muud seadusega lubatud variandid
Kõige lihtsam süsteem päevatuledele on võtta genekalt toide, läbi relee viia päevatuleni, ja sealt massi. Kui akutuli põleb on relee lahti, akutule
kustumisel läheb relee kokku kuni parktuled sisse lülitada(parktuled tõmbavad relee jälle lahti). Sobivasse kohta mõned dioodid lisaks ja olemas. Kui
genekas ei tooda midagi, ei põle ka päevatuled.
Et oleks raskem!
|
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
postitati 21.11.10 16:16
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: A4TQ
Mina isiklikult sõidaks parktuli+ udutuli kombinatsiooniga. Seadus lubab ja mis põhiline, see on stiilipuhas. |
§ 180. Eesmised udutuled võivad põleda sõidu ajal ainult koos lähituledega või lähitulede asemel, kui nähtavus on halb.
Lisaks ma ei saa aru inimestest kes sõidavad udutuledega sest lähitule(xenon) pirnid on kallid. |
Uuel aastal kehtima hakkav liiklusseadus lubab kasutada valge ajal udukaid lähitulede asemel.
|
|
|
siLc
huviline
Registreerunud 05.06.10
Kasutaja on eemal
Auto: 2011 VW Passat EcoFuel
|
postitati 11.01.11 19:37
|
|
|
Tõstaks ja kasutaks seda teemat ühe oma küsimuse jaoks.
Hakkaks mingi aeg oma VAG grupi masinale eesmisi udutulesi paigaldama aga ei ole sugugi kindel kuhu oleks kõige mõistlikum udukate jaoks relee
paigutada.
Ostetud on tehasepaigaldatule ligilähedane ilusti mähitud ja vastavate H11 soklite otsadega kaablipuu, millel on kaks udutulede vooluotsa, mis on
mõeldud läbi tulemüüri salongi juhtimiseks. Ilmselt tuleb relee salongi armatuuri taha paigaldada? Kui ma tahaksin relee paigaldada näiteks kuhugi
mootoriruumi, siis kas sel on mingeid olulisi puudusi? Ise hetkel näen, et mootoriruumi oleks nagu kasulikum paigaldada - sellepärast, et läbi
tulemüüri tuleb ajada vaid üks juhe - udutulede päästikujuhe tuledelülitist. Salongipaigalduse puhul tuleks läbi tulemüüri ajada kokku 3 juhet (2x
udukad ja relee toide).
Loodetavasti tuli mõistetav jutt. Vabandan juba ette, et ei kasutanud VW foorumit. Paraku seal asjakohast nõu anda suutvat kodanike ring ei ole nii
laialdane kui siin.
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo
|
postitati 11.01.11 19:54
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: shan
Tõstaks ja kasutaks seda teemat ühe oma küsimuse jaoks.
Hakkaks mingi aeg oma VAG grupi masinale eesmisi udutulesi paigaldama aga ei ole sugugi kindel kuhu oleks kõige mõistlikum udukate jaoks relee
paigutada.
Ostetud on tehasepaigaldatule ligilähedane ilusti mähitud ja vastavate H11 soklite otsadega kaablipuu, millel on kaks udutulede vooluotsa, mis on
mõeldud läbi tulemüüri salongi juhtimiseks. Ilmselt tuleb relee salongi armatuuri taha paigaldada? Kui ma tahaksin relee paigaldada näiteks kuhugi
mootoriruumi, siis kas sel on mingeid olulisi puudusi? Ise hetkel näen, et mootoriruumi oleks nagu kasulikum paigaldada - sellepärast, et läbi
tulemüüri tuleb ajada vaid üks juhe - udutulede päästikujuhe tuledelülitist. Salongipaigalduse puhul tuleks läbi tulemüüri ajada kokku 3 juhet (2x
udukad ja relee toide).
Loodetavasti tuli mõistetav jutt. Vabandan juba ette, et ei kasutanud VW foorumit. Paraku seal asjakohast nõu anda suutvat kodanike ring ei ole nii
laialdane kui siin. |
Võid panna ikka kapotialla aga vaata korralik relee mis niiskust kannatab natuke. Kaitse pane kinndlasti aku juurde kohe, et autot maha ei põletaks.
Salongis lüliti vool pane näiteks gabariittulede külge siis kustuvad udukad
ära kui tuled välja lülitada. Ütle mis auto on siis oskaks sooviatada paremini kuhu relee panna.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |