Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: A4 2.8 AAH tühikäigu anomaalia (Vastuseid: 3 | Vaatamisi: 1625)
Rene999
huviline

Registreerunud 04.06.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 2.8Q

postitati 19.10.09 21:00 Tsiteeri
A4 2.8 AAH tühikäigu anomaalia

Autoks mul, siis A4 2.8 128kw 95a. Probleem seisneb selles, et mootor tahab foori taga seistes ära surra. Viimasel ajal on mootor täiesti välja surnud (soojalt, külma mootoriga pole viga esinenud). Viga esineb ainult ühe korra, kui olen sõitnud näiteks 50km/h, jään foori taha seisma. Aega läheb umbes 10 sekundit, siis langevad pöörded hetkeks ca. 200 rpm või sureb välja.
Olen vahetanud kõik vaakum voolikud. Klapikambri tuulutus voolikud terved. Piduri võimendi viga olla ei saa(käsipiduriga pidurdades sama jama).
Kaabliga viga ei näe, sest aju ei tuvasta probleemi tekitajat. Kogu see nali on pidevalt süvenenud alates 2009 kevadest, kui ilmnesid üksikud juhused. Isiklikult kahtlustan tühikäigu mootorit, kuna see peaks olema üks väheseid mille riket kaabel ei näita.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
kuuno
huviline

Registreerunud 23.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: audi200 2,2turbo/ 121 kw ja audi allroad 2.5,132kw.2003a

postitati 19.10.09 21:12 Tsiteeri

Suure tõenäosusega on su autol lambda otsa saamas. Lambda sekkub mootori töösse kui mootor on töösoe.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 20.10.09 01:32 Tsiteeri

Sel isendil pole tühikäigu mootor vaid elektriline klapp. Vajab lihtsalt carbsprayga leotamist ja asi korras. Lambda viga ma kardan sinu jutu põhjal kõige vähem.
Kuna neid sul 2tk ja kui üks neist sureb siis hakkavad pöörded lihtsalt ujuma, aga välja ta sul ei sureks.
Klapini jõuad nii kui võtad sisselaske suure õhutoru eest, mõni pistik lahti, mõni mutter klapilt küljest ja klapp ettevaatlikult küljest. Lased carbsprayd täis ja las liguneb 10-15min. Seejärel olen ise voolu peale ja maha hakanud suvalise 12v vooluallikaga andma, et carbspray saaks igale poole ligi, loomulikult kalla seda sodi aegajalt välja ja uus carbspray sisse. Mis mind kõige rohkem naerma ajas oli ühe lääne kodaniku soovitus "kui tunned, et nüüd peaks puhas olema küll, siis teosta seda protseduuri veel neli korda". Kusjuures tal oli 100% õigus!
Isegi kui tundub puhas pole "kiiruga puhastatud" klapil pikka pidu.
PS! Tegemist pole anomaaliaga vaid AAH tüüpveaga :)

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Rene999
huviline

Registreerunud 04.06.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 2.8Q

postitati 20.10.09 06:12 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kps
Sel isendil pole tühikäigu mootor vaid elektriline klapp. Vajab lihtsalt carbsprayga leotamist ja asi korras. Lambda viga ma kardan sinu jutu põhjal kõige vähem.
Kuna neid sul 2tk ja kui üks neist sureb siis hakkavad pöörded lihtsalt ujuma, aga välja ta sul ei sureks.
Klapini jõuad nii kui võtad sisselaske suure õhutoru eest, mõni pistik lahti, mõni mutter klapilt küljest ja klapp ettevaatlikult küljest. Lased carbsprayd täis ja las liguneb 10-15min. Seejärel olen ise voolu peale ja maha hakanud suvalise 12v vooluallikaga andma, et carbspray saaks igale poole ligi, loomulikult kalla seda sodi aegajalt välja ja uus carbspray sisse. Mis mind kõige rohkem naerma ajas oli ühe lääne kodaniku soovitus "kui tunned, et nüüd peaks puhas olema küll, siis teosta seda protseduuri veel neli korda". Kusjuures tal oli 100% õigus!
Isegi kui tundub puhas pole "kiiruga puhastatud" klapil pikka pidu.
PS! Tegemist pole anomaaliaga vaid AAH tüüpveaga :)

Lambda viga välistan ise ka, kuna soojendus ahela takistus lubatud piires ja reaalajas arvutiga vaadates näitajad ühesugused.
Olen proovinud seda tühikäigu klappi puhastada ning mingiks hetkeks on aidanud. See puhastus polnud aga nii põhjalik, kui soovitasid. Proovin selle nüüd korralikult puhtaks teha.
Tänan nõuannete eest!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 30.3% - SQL: 69.7%]