Lehekülgi: 1 2 |
KeveN
huviline
Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2
|
postitati 09.11.08 14:53
|
|
|
Kõlarites käib pinin läbi sõltuvalt gaasist
Tere,
Sai siis ükspäev paigaldatud helisüsteem autosse.Eile ladusin tagumised kõlarid kokku ja kõik töötas läbi võimu. Täna hakkasin esikõlareid paigaldama
ja ühe kõlari suutsin massi ajada ja käis korra särakas. Peale seda vist tekkis selline asi et auto tööle pannes hakkab kõlaritesse pinin tulema(auto
mootor seisab siis pole pininat), mis sõltub gaasist. Ja ütleme kui hoiame stabiilset gaasi peale ja nt kaugtuled tõmmata peale siis käib pininas ka
see pingehüpe läbi.Muide võim ise on mul pagassis pleki küljes kinni ja saab sealt massi, juhet massi jaoks pole(Plussi vahel on kaitse). Ühendasin ka
läbi maki otse kõlari, siiis pininat ei olnud.
Aidake
|
|
|
|
mokits
huviline
Registreerunud 22.12.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4.2 V8 b5 Quattro, Trafic
|
postitati 09.11.08 16:03
|
|
|
mul oli sama jama eelmisel audi... siis vahetasin maki välja ja hääl kadus ära... siis vilinat pidi ka see põhjustama, kui RCA ja toide jooksevag
lähestikku... ja massi soovitaks ka ikka kuidagi juhtme abil saada...
|
|
|
semanoid
huviline
Registreerunud 24.04.07
Kasutaja on eemal
Auto: audi 90 q. 20v 125kw. 91a.
|
postitati 09.11.08 16:16
|
|
|
kindlasti tuleb võim maandada läbi olemasoleva ground-i.
semanoid
|
|
|
|
cilaper
huviline
Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal
Auto: C5q
|
postitati 09.11.08 16:23
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: semanoid
kindlasti tuleb võim maandada läbi olemasoleva ground-i. | sa ise kah aru said mida sa just ütlesid? ma väga kahtlen
aga teemasse: pinin tekib ebapiisava rca maanduse puhul. selleks pole vaja makki välja vahetada, vaid rca-dele uus maandus vedada.
ps: võimule tuleb maandus vedada ja kindlasti mitte üle 1m pika kaabliga(ühendad korralikult kere külge). maanduskaabel peab olema sama jäme kui
"voolukaabel"
|
|
|
|
KeveN
huviline
Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.08 16:23
|
|
|
Eks ma lähipäevil vaatan asja. Eks am vean massi ikka juhtmest ja vean rca kaabli teiselpoolt autot.
|
|
|
|
semanoid
huviline
Registreerunud 24.04.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.08 16:26
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: cilaper
kindlasti tuleb võim maandada läbi olemasoleva ground-i. | sa ise kah aru said mida sa just ütlesid? ma väga kahtlen
aga teemasse: pinin tekib ebapiisava rca maanduse puhul. selleks pole vaja makki välja vahetada, vaid rca-dele uus maandus vedada.
|
ma sain aru, et võim ise on maandamata.
semanoid
|
|
|
|
cilaper
huviline
Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.08 16:29
|
|
|
|
ma sain aru, et võim ise on maandamata. |
kui sa nii suur arusaaja oled siis tead sa ka kindlasti seda et kui võimul maandus puudub, siis võimendi tööle ei hakka. niiet tegu on ikkagi
ebapiisava maandusega.
|
|
|
|
cilaper
huviline
Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.08 16:32
|
|
|
ja üldsegi. Kasutage OTSINGUT. sellest pininast on nõrkemiseni juttu olnud.
|
|
|
|
semanoid
huviline
Registreerunud 24.04.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.08 16:33
|
|
|
noooo, aga millest me siis räägime. kindlasti rca-d ja voolujuhtmed
üksteisest võimalikult kaugele.
semanoid
|
|
|
|
Raika
klubiliige
Registreerunud 03.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant 3,0TDi Q C6, A4 Avant 1,8 B5
|
postitati 09.11.08 16:42
|
|
|
ja üldsegi. Kasutage OTSINGUT. sellest pininast on nõrkemiseni juttu olnud. |
Ole hää mees anna vihje Endal ka mingi pool aastat sama probleem olnud. Surfanud sin ja seal.
|
|
|
|
semanoid
huviline
Registreerunud 24.04.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.08 16:48
|
|
|
on olemas selline kuldkukal nagu salupa, kui ta ei ole tüdinenud, siis ta kindlasti vastab teie probleemidele.
semanoid
|
|
|
|
semanoid
huviline
Registreerunud 24.04.07
Kasutaja on eemal
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 09.11.08 18:23
|
|
|
Ma olen suutnud kokku sobitada sellise kompoti, millelt polnudki võimalik asja välja ajada, sai proovitud erinevaid maandusvõtteid ja ground loop
filtreid jnejne. aga tulemus oli kas valjem või vaiksem stabiilne vile. Lihtsalt, ühe komponendi sisemine maandus oli trükiplaadil nii kehv, mis
välistas võimaluse vilest lahti saada ja seda vilet suruti siis kõikidesse võimenditesse edasi (tiba keerulisem skeem ja rohkem tehnikat kui ainult
makikäkk ja üks võim). Kui tegemist on olnud mingi makikäki ja otse võimu ühendamisega, siis pole vilest vabanemine kunagi probleemi tekitanud.
Kogu nendest eelnevatest teemadest pole samuti eriti kasu, kuna enamjaolt keegi ei viitsi või ei oska seletada, milline on nende audio hetke
elektriahel, kust mida võetakse, läbi mille jnejne. Erinevatel audi mudelitel tuleb ka audio vool originaalis küll läbi releede ja süütelukkude
jnejne. nii et üheselt pole mingil moel võimalik seda probleemi lahendada, alati on enne tükk tegemist, et vooluahel saaks kõigepealt korda ja alles
siis on mõtet edasi kaevuda. Mingi isendi puhul vihastasin seaks, kui alustasin kaevamist valest otsast ja lõpuks oli vea süüdlane "mälu + ahel".
|
|
|
|
cilaper
huviline
Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal
|
|
semanoid
huviline
Registreerunud 24.04.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.08 19:01
|
|
|
ma olen küll vanavõitu, aga mulle meeldib kuulata mussi, kui on ka 60hz. bassi. 40hz ei ole ma saanud. arvata, et ei saagi kuna tegemist on 800w.-e
pioneeriga ja 200w-e võimuga. mis ma nüüd siis teen, hakkan nutma või. minu transitis toimib kõik viimasepeal. paneks kõigepealt gainid ja bassid
paika ja siis hakkaks vigu otsima.
semanoid
|
|
|
|
cilaper
huviline
Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.08 19:10
|
|
|
ma olen küll vanavõitu, aga mulle meeldib kuulata mussi, kui on ka 60hz. bassi. 40hz ei ole ma saanud. arvata, et ei saagi kuna tegemist on 800w.-e
pioneeriga ja 200w-e võimuga. mis ma nüüd siis teen, hakkan nutma või. minu transitis toimib kõik viimasepeal. paneks kõigepealt gainid ja bassid
paika ja siis hakkaks vigu otsima. | Üritad jälle huumorit teha või?
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.08 19:13
|
|
|
noooo, aga millest me siis räägime. kindlasti rca-d ja voolujuhtmed
üksteisest võimalikult kaugele. |
Sellest reeglist võid sa vanaemale rääkida, kui asi on korraliku varjestusega, siis ei sõltu kas asi on sul kaks meetrit või 2mm teineteisest eemal.
|
|
|
|
cilaper
huviline
Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
cilaper
huviline
Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.08 19:48
|
|
|
sorry, hakkasin teemast kõrvale kalduma. kuid põhimõte jääb samaks. keegi ei hakka korralikku kaablit ostma 1700 eegusele võimule.
PS: ma ei vihja kuidagi anutud teema algatajale, ega anna mõista et ma tema tehnikat jamaks pean.
|
|
|
|
KeveN
huviline
Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.08 20:26
|
|
|
Nagu ma ühest teemast lugesin, siis öeldi et mass ka akult vedada. Üks sõber ütles mulle, aga et massi ei tohi võtta akult. Kuidas see asi siis on?
|
|
|
|
cilaper
huviline
Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.08 20:44
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: KeveN
Nagu ma ühest teemast lugesin, siis öeldi et mass ka akult vedada. Üks sõber ütles mulle, aga et massi ei tohi võtta akult. Kuidas see asi siis on?
| kuidas asi olema Peab, ma ei tea. võin ainult rääkida seda mida ma ise arvan ja mida kuulnud olen.
otse akult saab kindla ja puhta maanduse. see ei ole aga mõtekas, kui aku asub kapotiall. massi võtmisel kerest tuleb uus auk teha, pind värvist ja
muust jurast puhtaks teha ja korraliku kinga ja poldi abil kõvasti kinni keerata.
ise olen siiani siiski kasutanud selleks turvavöö kinnituspolti. kõik korralikult üle nühkinud ja jõuga kinni. samas kasutan ma ka päris korralikke
kaablikingi, mis on mõeldud 50ruudusele kõrgepinge kaablile. siiani pole mul sedasi probleeme tekkind.
ühest teemast võis aga lugeda et pininast sai lahti alles akult massi võtmisel.
eks targemad seletavad, kui viitsivad.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.08 21:33
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: KeveN
| kuidas asi olema Peab, ma ei tea. võin ainult rääkida seda mida ma ise arvan ja mida kuulnud olen.
otse akult saab kindla ja puhta maanduse. see ei ole aga mõtekas, kui aku asub kapotiall. massi võtmisel kerest tuleb uus auk teha, pind värvist ja
muust jurast puhtaks teha ja korraliku kinga ja poldi abil kõvasti kinni keerata.
ise olen siiani siiski kasutanud selleks turvavöö kinnituspolti. kõik korralikult üle nühkinud ja jõuga kinni. samas kasutan ma ka päris korralikke
kaablikingi, mis on mõeldud 50ruudusele kõrgepinge kaablile. siiani pole mul sedasi probleeme tekkind.
ühest teemast võis aga lugeda et pininast sai lahti alles akult massi võtmisel.
eks targemad seletavad, kui viitsivad. |
Mingil kompotil sain vilest lahti nii, et vedasin eraldi korraliku maanduskaabli maki kerest võimendi keresse. Seadmete enda maandusest ei sõltunud
mitte midagi.
|
|
|
|
cilaper
huviline
Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.11.08 21:33
|
|
|
lisan siis pildi korralikust kaablikingast mida ma ise ka kasutan.
tegu on siis ensto kingaga. Al ja Cu kaablile. paksult vaseliini taolist möksi täis. 6-50 ruudusele kaablile.
|
|
|
|
KeveN
huviline
Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 10.11.08 20:02
|
|
|
Hetkel kiire aeg koolis, ei ole jõudnud autoga tegeleda, neljapäevaks proovin veale jälile saada.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |