Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Autosse nokia mobiiliga muusika mängima (Vastuseid: 42 | Vaatamisi: 6045)
MorpheusS
huviline

Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 1.8T Quattro C5

postitati 19.10.08 17:13 Tsiteeri
Autosse nokia mobiiliga muusika mängima

Nimelt sai sõidetud ühe autoga kus oli see versioon peal, et panid Nokia oma hoidikusse ja siis nagu handsfree töötab (sellel autol miski pärast puudus täielik komplekt).

Sealt tuli aga mul mõte, et kas saab panna nokia telefonis olevat mp3 playerit mängima läbi auto kõlarite? Vastates kõnele on ju heli kõlaris ja sealt tuligi mul selline idee. Kas see on ültse teostatav? Targemad kommenteerige

Kuhu... Kuhu... Kuhu ma olen küll sattunud???
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Rain
klubiliige

Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal

Auto: Allroad ja A6 Allroad

postitati 19.10.08 17:18 Tsiteeri

Mul on nokia bluetooth handsfree ja eraldi kõlar(mitte läbi auto kõlarite) ja töötab.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Hannespoiss
huviline

Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 2.5 TDi Q 2001 a. ja Audi A8 3.0 TDi Q 2004.a.

postitati 19.10.08 17:25 Tsiteeri

Minu telefoniga, N82 oli kaasas rca kaabel. Rca otsad maki aux in sisendisse ja teine ots telefoni ja mängibki. Bluetoothi jaoks oleks mul vaja osta 2400.- lisajubin makile. Mugav oleks see küll, aga esialgu ajan kaabliga asja ära.

Hannes

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
MorpheusS
huviline

Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal

postitati 19.10.08 17:32 Tsiteeri

Nii et põhimõtteliselt saaks asja tööle. Aga see läbi auto kõlarite teema tuli mul sisse, kuna kunagi ammu (mingi 5-6 aastat tagasi) olles ühes autos kaassõitjana nägin ja kuulsin kuidas telefonikõne vastu võttes makk lülitus välja (heli täitsa nulli) ja läbi autokõlarite hakkas tekst pihta.
Mõte jookseb rohkem sellepärast selles suunas, et autos originaalmakk ja puudub cd võimalus, aga mobla mp3 saan alati ja uuesti uut muusikat täis panna ja mobla endaga kaasa võtta (orginaalmakke ka eriti ei taheta).

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
puna
huviline

Registreerunud 20.09.06
Kasutaja on eemal

Auto: C5, Quattro, 4,2L

postitati 19.10.08 17:38 Tsiteeri

Mul on nokia lisavidin millele käib 3,5mm pistik külge.
Sama nagu kõrvaklappide ots.
Ise kasutasin mingis autos seda koos kasettikaga millel juhe taga.

Tel +3725654585; +358445654585
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Hannespoiss
huviline

Registreerunud 27.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 2.5 TDi Q 2001 a. ja Audi A8 3.0 TDi Q 2004.a.

postitati 19.10.08 17:40 Tsiteeri

Kui originaalmakk, siis ei oska aidata. Pole neid kunagi näppinud.

Hannes

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Rain
klubiliige

Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal

postitati 19.10.08 17:46 Tsiteeri

Mul originaal makk handsfree on nokia cw1 ja tel nokia 5500. Handsfree oli peal enne ostmist. Miks see lisa kõlar pandud on ei tea. Kui tel heliseb siis raadio jääb vait. hääl tuleb lisakõlarist. Navi hääl tuleb igas asendis. Kui telefonist muusika mängima panna siis raadio vait ei jää. Ja selles pisikesest kõlarist läbi blutoothi ei ole ka mingit helikvaliteeti. Ega pole vaja ka. Ise avastasin selle puht juhuslikult.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
MorpheusS
huviline

Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal

postitati 19.10.08 17:52 Tsiteeri

Aga mis see komplekt maksta ka võiks. Hea meelega paneks peale (ohutum endale ja ohutum ka teistele)
Ah jaa moblaks nokia 6230

Rain
klubiliige

Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal

postitati 19.10.08 18:13 Tsiteeri

sorry nimetus vähe vale oli selline asi on.

MorpheusS
huviline

Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal

postitati 19.10.08 18:55 Tsiteeri

Ma mõtlesin midagi SÄÄRAST koos alusega.

Ah jaa, kus sellist paigaldust saaks teha, sest lugedes mujalgi olevaid teemasid, siis läheb selle helisüsteemiga kokkuühendamisel profi abi vaja. Seadme muidu niisama paigaldaks ära isegi.

real1
huviline

Registreerunud 09.06.06
Kasutaja on eemal

Auto: B3, B4, B5; B7, C4, C6

postitati 19.10.08 20:26 Tsiteeri

Mis keemia see veel on..:D
Mul oli kunagi tehtud üks juhe, kahjuks kadunud, aga pmst oli nii, et võtsin ühe Nokia handsfree, lammutasin lahti selle osa, kus on nupp peal. Sealt tinutasin lahti kõik üleliigse, nupu ja muud, tegin kaabli lühemaks, panin kõrvaklappide asemele 3,5 mm pistikupesa jne. Automakil on olemas Aux In, ühendasin sinna.
Tegelikult polegi muud vaja teha, kui võtta ja lõigata küljest kõrvaklapid ning nende asemele panna RCA pistikud(jälgida kindlasti polaarsust) ning ühendada need maki külge...ja see asi täiesti toimib. Makil peab AUX olema muidugi, nagu juba mainisin.
See on siis kõige lihtsam viis mp3 kuulamiseks...Hands-freena ei ole kõige mugavam kasutada.

Tsitaat:
Algselt postitas: MorpheusS
Ma mõtlesin midagi SÄÄRAST koos alusega.

Ah jaa, kus sellist paigaldust saaks teha, sest lugedes mujalgi olevaid teemasid, siis läheb selle helisüsteemiga kokkuühendamisel profi abi vaja. Seadme muidu niisama paigaldaks ära isegi.

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 19.10.08 20:30 Tsiteeri

Mis Nokia sul on? N95-le näiteks torkad 3.5mm stereopistiku külge ja juhtme teise otsa võid suvalisse võimendisse ühendada.

Kuna audi orig makkidel AUX-in sisendit ei ole, siis midagi ringi tegemata seda teist otsa maki taha ühendada ei anna. Saad muidugi kasutada juhtmega või juhtmeta FM-modulaatorit või siis helipead kasutavat kassetiadapterit, kuid nõudlikuma muusikahuvilise soove see variant ei rahulda. Osa sagedustest süüakse ära (võrreldes CD-ga on MP3 ses osas juba niigi nuditud) ja võivad lisanduda häirivad kahinad ja krõpsud.

Seega kui tahad orig maki (avataril oleva auto järgi oletan, et Beta või vanem Gamma) sisse jätta, võiksid sellele AUX-in otsad külge aretada. Maki sees ühendad need maki helipeast eelvõimendisse minevate radade külge. Vaevalt, et sa kassetti enam kuulad...

Kui juhtmega variant ei rahulda ja tahad BT-d kasutada, siis võiks juba maki välja vahetada. Pioneer DEH-P75BT ja paremad näiteks peaks juba oskama moblast õhu kaudu võetud faile maha mängida. Sel juhul toimub MP3 dekodeerimine makis, mitte moblas. Kvaliteet ilmselt selle võrra pisut parem. Kuna aga tänapäeva mobladele pole ka ses osas midagi ette heita, võib see vahe olla üsna marginaalne.

Raini pakutud handsfree nigelast monokõlarist muusika nautimist ma parem ei kommenteeri. :P

Edit: vaatasin, et sul on profiilis C5 ka. Kui teema käib selle kohta ja seal sees on Concert + CD-box, siis sinna saaks sisendi sellise variandiga. Ja nüüd rocket'i nimega otsides leidsin ma sinu pealkirjas esitatud küsimusele ka otsese lahenduse. :P Ise soovitaks sellest kassetiadapterist siiski hoiduda...

MorpheusS
huviline

Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal

postitati 19.10.08 20:59 Tsiteeri

Ei ei, mitte sellesse autosse. Mõtlesin rohkem nagu C5 panna. Seal sees ka see Choruse makk. Auto on igapäevases kasutamises ja veedan seal päevast umbes 45% nii et suht hea oleks kui saaks süsteemi tööle.
Ma isegi mõtlesin vahepeal selle USB pulga ja FM sagedusega jubina peale, aga kuuldavasti pidi heli olema suht nigel (muidugi oleneb see ka margist).
Kui muud moodi ei saa kui tuleb uuem raadio sisse panna, siis OK, aga sellisel juhul tahaks, et see jääks ikka audi originaalraadio, sest mulle ei meeldi kuidas uued raadiod paneelist pea et sendimeeter eemal või siis jubedat värvi ümbrisega jne. Ühesõnaga ei meeldi eriti uued raadiod (tean et olen friik :) ) Olude sunnil oleks ka nõus hädapärast välja vahetama.
Juhe rahuldab mind täielikult ja lisaks saaksin ka bluetoothi kasutada kui vajadust peaks tekkima, sest mobla toetab ka bluetoothi (nokia 6230).
Aga kuidas ühendada heli makiga, see küsimus jääb õhku

Rain
klubiliige

Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal

postitati 19.10.08 21:03 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Mis Nokia sul on? N95-le näiteks torkad 3.5mm stereopistiku külge ja juhtme teise otsa võid suvalisse võimendisse ühendada.

Kuna audi orig makkidel AUX-in sisendit ei ole, siis midagi ringi tegemata seda teist otsa maki taha ühendada ei anna. Saad muidugi kasutada juhtmega või juhtmeta FM-modulaatorit või siis helipead kasutavat kassetiadapterit, kuid nõudlikuma muusikahuvilise soove see variant ei rahulda. Osa sagedustest süüakse ära (võrreldes CD-ga on MP3 ses osas juba niigi nuditud) ja võivad lisanduda häirivad kahinad ja krõpsud.

Seega kui tahad orig maki (avataril oleva auto järgi oletan, et Beta või vanem Gamma) sisse jätta, võiksid sellele AUX-in otsad külge aretada. Maki sees ühendad need maki helipeast eelvõimendisse minevate radade külge. Vaevalt, et sa kassetti enam kuulad...

Kui juhtmega variant ei rahulda ja tahad BT-d kasutada, siis võiks juba maki välja vahetada. Pioneer DEH-P75BT ja paremad näiteks peaks juba oskama moblast õhu kaudu võetut faile maha mängida. Sel juhul toimub MP3 dekodeerimine makis, mitte moblas. Kvaliteet ilmselt selle võrra pisut parem. Kuna aga tänapäeva mobladele pole ka ses osas midagi ette heita, võib see vahe olla üsna marginaalne.

Raini pakutud handsfree nigelast monokõlarist muusika nautimist ma parem ei kommenteeri. :P

Edit: vaatasin, et sul on profiilis C5 ka. Kui teema käib selle kohta ja seal sees on Concert + CD-box, siis sinna saaks sisendi sellise variandiga. Ja nüüd rocket'i nimega otsides leidsin ma sinu pealkirjas esitatud küsimusele ka otsese lahenduse. :P Ise soovitaks sellest kassetiadapterist siiski hoiduda...

Ei mina ei paku midagi. Lihtsalt kirjutasin et mul nii toimib. Täiesti juhuslikult avastasin. Vaevalt seal midagi spetsaalselt nii ehitatud on et ta nii toimiks. Kuna varjante on mitmeid kuidas musa kuulata.

MorpheusS
huviline

Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal

postitati 19.10.08 21:11 Tsiteeri

Ok, järelikult consert makk sisse ja see vahekaabel ning loodetavasti saab asja korda. Hea leida üks lihtne ja normaalne lahendus :)

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 19.10.08 21:41 Tsiteeri

Loodetavasti nägid ka seda, et sel juhul on vajalik Concert + box. Ilma boxita sisend ei aktiveeru.

Concert + box + kaabel oleks nagu just turu all 2000-se hinnaga silma hakanud, praegu aga ei leia. Võibolla sai juba müüdud.

MorpheusS
huviline

Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal

postitati 20.10.08 06:17 Tsiteeri

Jah, märkasin küll. Hmm, nägin vist kunagi seda kuulutust aga jah ei leia.

jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Bmw 525i -2007, sedaan

postitati 20.10.08 09:01 Tsiteeri

Pakuks sellise variandi välja:
Soetate endale bluetoothiga handsfree komplekti, mis käib maki iso pistikute vahele + mute juhe ühendada + "paaritada" telefon handsfree komplektiga ja sissetulevad kõned lähevad auto stereosse + ekraanilt ise saad valida kõnesid jne nagu tavalinegi HF. Lisaks siis võimalus üle bluetoothi kuulata muusikat (telefonist paned musa käima ja valid, et mängiks lisaseadmest).
Enda kogemus CK3100 -ga, kuid nüüd soovitaks ehk juba CK3200 -t.

Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga põlistallinlased audisid ei osta.
MorpheusS
huviline

Registreerunud 03.07.07
Kasutaja on eemal

postitati 20.10.08 12:08 Tsiteeri

Njaa, mõte hea, aga kas ta selle chorusega ühildub või on siis ka vaja ikka mingeid eraldi vahekaableid vahele? Ja kui stabiilne on see bluetoothi ühendus? Pole nagu eriti kasutanud seda :)

jaakk
huviline

Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: Bmw 525i -2007, sedaan

postitati 20.10.08 12:16 Tsiteeri

Kui originaal makil on telefon mute olemas (sinine juhe vist on standartne) siis pole midagi muud vaja.. ehk siis maki taga olevad ISO pistikud ühendatakse Parroti input-i, parroti output läheb auto iso külge + telefon mute ja kõik.
BT on väga laialdaselt kasutatav ka muudel aladel, kui ainult handsfreed jms, ehk siis standard kui selline on väga tugev ja stabiilne ning häireteta leviv. Kvaliteet sõltub suuresti telefoni mälukaardil oleva heli kvaliteedist + auto kõlaritest.
Enda kogemus parrotiga oli isegi 50 meetrit autost eemal olles oli handsfree aktiivne ja kõned läksid autosse (auto käis talvel).
Kindlasti ei ole see odav lahendus (mp3 kuulamiseks telefonist), ning tema põhifunktsioon on siiski handsfree aga lisaväärtusena muusika kuulamine-miks ka mitte.

Netist leiduva teema peale siis: http://www.a2oc.net/forum/archive/index.php/t-4282.html
Probleeme võib tekkida.

Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga põlistallinlased audisid ei osta.
m.tamps
huviline

Registreerunud 14.04.08
Kasutaja on eemal

Auto: s6

postitati 14.11.08 10:11 Tsiteeri

mis juhtmesse peax voolu juhtima et saaks ilma cd boxita audi delta makist sealt mode nupust vajutades cd asja ette ilma cd boxita? ehk on keegi nii tark.
sõnastus on küll natuke aru saamatu aga no ehk elab üle:)
cd boxi mini iso pistik(sinine) on vajalik mp3 mängimiseks 3 juhet aga et saaks just selle cd progra peale kuidagi?
selgemalt sõnastades on vist nii et kuidas saab makk aru et cd-box on järgi ühendatud?

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.11.08 14:58 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: m.tamps
mis juhtmesse peax voolu juhtima et saaks ilma cd boxita audi delta makist sealt mode nupust vajutades cd asja ette ilma cd boxita? ehk on keegi nii tark.
sõnastus on küll natuke aru saamatu aga no ehk elab üle:)
cd boxi mini iso pistik(sinine) on vajalik mp3 mängimiseks 3 juhet aga et saaks just selle cd progra peale kuidagi?
selgemalt sõnastades on vist nii et kuidas saab makk aru et cd-box on järgi ühendatud?

Voolu ei ole vaja kuskile peale lasta. Box'i mängivaks dummy'ks peaks olema pigem miski takisti. Bemmi makkidel saab asja nii toimima. Kas sama kehtib ka Audiga... proovi. ;)

m.tamps
huviline

Registreerunud 14.04.08
Kasutaja on eemal

postitati 14.11.08 17:10 Tsiteeri

13 - DI or DATA IN
14 - DO or DATA OUT
15 - CLK or CLOCK IN
16 - U+ const +12V
17 - ACC or -o/o- +12V switched
18 - COM or S-GND audio ground
19 - AF-L or CD-L input audio L
20 - AF-R or CD-R input audio R
kas siit annabmiskit välja lugeda sellekohta kuidas makk peaks prograle lylituma.
kas see nr 17 ei ole mitte see kuhu peaks ikkagi mingi vool peale jõudmaet see sisse lülituks?

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.11.08 17:27 Tsiteeri

Ma pakun, et seda mööda läheb vool hoopis box'i poole teele.

m.tamps
huviline

Registreerunud 14.04.08
Kasutaja on eemal

postitati 14.11.08 17:39 Tsiteeri

või siis see nr 16 :D
sellest bemari joonisest ei saanud ma eriti sotti kahjuks. muidugi täitsa võimalik et ongi nii et takisti kaudu lülitub progra käima aga no sellest ei saa aru millisele juhtmele ma peaks selle takisti järgi panema .
peab vist ikka mõne autoelektriku jutul käima:)
aga tänan et vastasid :)
ehk on veel kellegil mingeid kogemusi või miskit jagada?

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 46.0% - SQL: 54.0%]