Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Poolsooja 2.5tdi käivitamis probleemid (Vastuseid: 39 | Vaatamisi: 6821)
Petzz
huviline

Registreerunud 06.11.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2.5tdi Quattro 2001

postitati 14.03.07 19:36 Tsiteeri
Poolsooja 2.5tdi käivitamis probleemid

Probleemid poolsooja mootori käivitamisega. Kuigi siin alles oli üks sellekohane teema, kuid keegi pole konkreetset lahendust veel leidunud (muidugi võivad selliste sümptomitega erinevad vead olla) või välja toonud. Hakkas talvel pihta, nüüd ilmad natukene soojemad kuid paremaks pole midagi läinud. Kui küünlaid küsib läheb ilusasti käima, aga kui on mingi paar-kolm-neli tundi seisinud tahab 10sek käiamist. Olen käinud mitu korda diagnostis ja süütenurka kontrollinud, kuid need olid korras. Tahaks kiiremas korras vea likvideerida, sest jube tobe on kui pead pikalt käijama ja siis suure sinise tossupilve saatel startima ja varsti hakkab starteri peale ka. Keegi väitis, et äkki kompressioon nõrk, aga ei taha hästi uskuda, et 180k sõitnud autol (esindusest järgi kontrollitud!) kolvirõngad kulunud on. Äkki keegi oskab lähemalt rääkida sellest kõrgsurvepumbast ja äkki Pärnus või mujal kedagi soovitada, kelle poole pöörduda sellise probleemiga. Autoks siis 2001 2,5tdi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
pontu
huviline

Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 2,8Q C5 , on ajalugu.

postitati 14.03.07 19:46 Tsiteeri

kolvirõngad pole kindlasti kulunud ,tossab sellepärast ,et 10 sek-ga pumpab silindrisse x koguse kütet mis pole süttinud ja kui siis käima läheb hakkab see kütus väljalaske kollektoris ja sumbutajas tossama.viga vast ikka mõnes anduris mis küünalde tööd juhib :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
jõuvanker
klubiliige

Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: ´11a. A4 avant q. s-tronic 3.0TDI 176KW

postitati 14.03.07 20:11 Tsiteeri

Panustaks pigem pihustiotstele - kulunud, ei pihusta kütuseudu vaid "kusevad" põlemiskambrisse.

Edit: vaadates 180Tkm läbimisele, ehk sitta kütust kasutanud, lühikesed sõiduotsad jms, paraku naftamootor on tundlik, eriti uuemad.

lapsepõlvest alates meeldinud 20VT R5
Petzz
huviline

Registreerunud 06.11.06
Kasutaja on eemal

postitati 14.03.07 20:29 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jõuvanker
Panustaks pigem pihustiotstele - kulunud, ei pihusta kütuseudu vaid "kusevad" põlemiskambrisse.

Aga miks ta siis külmalt (kui küünalt küsib) ei kuse ja kuidas pihustiotste seisukorda kontrollitakse ja kui kalliks remont (vahetus) umbes läheks?

pontu
huviline

Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 14.03.07 20:45 Tsiteeri

"kuseb" külmalt ka ,ainult siis on "küünlad" kuumad ja "kusi" süttib küünaldest ja käivitub kohe.pihustite kontrolliks tuleb nad maha võtta ja stendi panna,hinda kahjuks ei tea.:(

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
juks11
huviline

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 14.03.07 20:48 Tsiteeri

Temp andur võib kah vabalt kala panna...

Flameko Autohooldus.EE http://www.autohooldus.ee
Kasutatud ja uued varuosad http://www.autohooldus.ee/varuosad/ Imeodavad varuosad - http://www.autohooldus.ee/online
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
jõuvanker
klubiliige

Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.03.07 20:49 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: juks11

Samas diagnost vigasid ei näidanud, kuid krt teab, mis diagnost see oli.

juks11
huviline

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 14.03.07 20:51 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

Just, ma ei usalda kunagi teiste pandud diagnoosi või mida iganes...

Olen oma silmaga näinud kuidas kellegi "kindla kontrolli/diagnoosi" pärast maksis kodanik 500.- asemel üle 30 000.-

Flameko Autohooldus.EE http://www.autohooldus.ee
Kasutatud ja uued varuosad http://www.autohooldus.ee/varuosad/ Imeodavad varuosad - http://www.autohooldus.ee/online
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Petzz
huviline

Registreerunud 06.11.06
Kasutaja on eemal

postitati 14.03.07 21:03 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

Esimest korda käisin Pärnu volkari esinduses Suve Autos ja teist korda lasin arvuti taha panna Catweesis (nad paar aastat või rohkem tagasi tegelesid ka audidega, kuid enam mitte aga vahet pole). Kuhu soovitate siis pöörduda?

pontu
huviline

Registreerunud 22.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 14.03.07 21:11 Tsiteeri

masuudipress küll peres on peale audi ,aga pärnu kandis kahjuks ei tea soovitada .proovi otsingut kasutada ,sealt leiad midagi kasuliku kindlasti. :)

margus61
huviline

Registreerunud 22.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 15.03.07 07:26 Tsiteeri

Mul tekkis sama jama üle kuu tagasi. Täheldasin korduvalt ka varem nõrgal kujul, siis käivitus küll kohe, aga nagu vastumeelselt ja "lõi korra tagasi".

Probleemi süvenemine algas sellest, et kuu tagasi ca -20* külmaga andis hommikul nagu kole pikalt küünlaid, kuigi Webasto oli pool tundi soojendanud. Lõuna ajal, pärast 6 tundi jahtumist, enam küünlaid ei andnud (kuigi oleks nagu vaja olnud minu hinnangul) ja käima ka ei läinud miski 10 sek korduva käiamise peale. Käivitus pärast täiendavat seismist ja Webastoga soojendamist, ilmselt oli selle ajaga silindrites kütus aurustunud. Edaspidi olen katsunud seda mootori temperatuuri, kui küünlaid veel ei anna, lihtsalt vältida ja kuni järgmise hoolduseni venitada.

Kõik see jätab kangesti mulje, et temperatuuriandur, mille järgi aju otsustab eelsoojenduse vajalikkust ja pikkust, paneb villast. Läbisõitu on alla 80000. Seega mootori kulumise ja pihustid välistaks, eed põhjused tekivad vast aegamisi ja mitte nii järsku.

Diagnostikas pole käinud, aga arvan, et kui üks andur tõetruud pada paneb, ei pruugi diagnostika seda ära näidata. Eeltoodu põhjal küsimused, ehk oskab keegi mootori ja diagnostikaga kokkupuutunud hea inimene vastata:

- kas on eraldi temperatuuriandur, mille järgi aju määrab eelsoojenduse vajalikkust ja pikkust?
- kui jah, siis kus ja milline (vahetaks prooviks ära)?
- kas diagnostika kontrollib andurite väljundsignaali (antud juhul ilmselt takistus) õigsust ka või ainult lühist-katkestust?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
jõuvanker
klubiliige

Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 15.03.07 08:02 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: margus61
Mul tekkis sama jama üle kuu tagasi. Täheldasin korduvalt ka varem nõrgal kujul, siis käivitus küll kohe, aga nagu vastumeelselt ja "lõi korra tagasi".

Probleemi süvenemine algas sellest, et kuu tagasi ca -20* külmaga andis hommikul nagu kole pikalt küünlaid, kuigi Webasto oli pool tundi soojendanud. Lõuna ajal, pärast 6 tundi jahtumist, enam küünlaid ei andnud (kuigi oleks nagu vaja olnud minu hinnangul) ja käima ka ei läinud miski 10 sek korduva käiamise peale. Käivitus pärast täiendavat seismist ja Webastoga soojendamist, ilmselt oli selle ajaga silindrites kütus aurustunud. Edaspidi olen katsunud seda mootori temperatuuri, kui küünlaid veel ei anna, lihtsalt vältida ja kuni järgmise hoolduseni venitada.

Kõik see jätab kangesti mulje, et temperatuuriandur, mille järgi aju otsustab eelsoojenduse vajalikkust ja pikkust, paneb villast. Läbisõitu on alla 80000. Seega mootori kulumise ja pihustid välistaks, eed põhjused tekivad vast aegamisi ja mitte nii järsku.

Diagnostikas pole käinud, aga arvan, et kui üks andur tõetruud pada paneb, ei pruugi diagnostika seda ära näidata. Eeltoodu põhjal küsimused, ehk oskab keegi mootori ja diagnostikaga kokkupuutunud hea inimene vastata:

- kas on eraldi temperatuuriandur, mille järgi aju määrab eelsoojenduse vajalikkust ja pikkust?
- kui jah, siis kus ja milline (vahetaks prooviks ära)?
- kas diagnostika kontrollib andurite väljundsignaali (antud juhul ilmselt takistus) õigsust ka või ainult lühist-katkestust?

Reeglina näeb VAG-COM´ga pudruse anduri ära, kasvõi kui andur on korra villast ajanud.

VAG-COM´ga saab vaadata andurite hetkväärtust st temp anduri temp väärtust, eelsüütenurka, pihustusaega, õhu tempi sisselaskes, ülelaaderõhku, õhukogust jne. Takistusi saaks mõõta testriga. Ehk miski vingem diagnosti süsteem oskab ka läbi aju mõõta takistusi erinevatel anduritel, ei tea.

aigar52
huviline

Registreerunud 07.06.06
Kasutaja on eemal

Auto: audi A6 avant 2,5TDI -94a

postitati 15.03.07 19:44 Tsiteeri

Tsitaat:

mul ka siin foorumis sama teema üleval. Vahetasin endal selle temp anduri ära ja tulemust ei mingit. Ikka sama susla.

Petzz
huviline

Registreerunud 06.11.06
Kasutaja on eemal

postitati 15.03.07 20:04 Tsiteeri

Mul alguses oli ka selline mõte, et temp andur paneb pange, kuid mulle öeldi et kui nii oleks, näitaks diagnost selle kohe ära...ja paistab ma pole ainukene kellel analoogne probleem on. Praegusel hetkel tundub küll selline peata olek olevat, et nagu ei teagi mida teha ja kelle poole pöörduma peaks...on kellelgi ideid?

jõuvanker
klubiliige

Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 16.03.07 07:03 Tsiteeri

Olen (04a 2.5TDI 132KW tiptronic, ls 120tkm ) täheldanud samalaadset jama just sõidust tulles, mootor mõneks ajaks seisma ning ca 2-3h pärast käivitades tahab veits pikemat käiamist ning läheb podisedes käima, tagant viskab sinist välja. Seda on teinud paaril korral, viimased 2-3 kuud ei ole teinud. -30 kraadiga läks paugust käima. Diagnostist viga ei näita, heitgaasid korras, kõik tundub korras olevat, kuid siisiki on jamanud. Miks, ei saa selgust siiani. Tundub asi ajastuses vms.

Liiga palju andureid ja keeruliseks ajatud uuemad mootorid keskkonnasäästu eesmärgil.

margus61
huviline

Registreerunud 22.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 16.03.07 08:55 Tsiteeri

Kas VAG-COMiga saab mingeid eelsoojenduse parameetreid muuta, et julgustada aju aktiivsemalt eelsoojendusküünlaid kasutama? Probleem oleks nagu selges seoses eelsoojenduse mitteandmisega.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
jõuvanker
klubiliige

Registreerunud 21.03.03
Kasutaja on eemal

postitati 16.03.07 10:33 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: margus61
Kas VAG-COMiga saab mingeid eelsoojenduse parameetreid muuta, et julgustada aju aktiivsemalt eelsoojendusküünlaid kasutama? Probleem oleks nagu selges seoses eelsoojenduse mitteandmisega.

Ei teaks, et eelsoosoojendusreleed vms ümber progeda saaks või takistusi muuta. Ehk takistust muuta, ise näppupidi mehaniliselt surkides miskitmoodi.
VAG-COMiga ei saa neid toiminguid teha, saab vaadata ainult hetkväärtusi, nii sõitva/töötava mootoriga, kui ka seisva mootoriga.
Ehk on saada miskit põhjapoolsema kliima tarvis andurit/releed, mis hoiaks kauem küünladi taga. Nii on termostaatidega küll - erinevates kliimades, erinevava avanemis temp´ga ning mootoriõlidki vastavalt kliimavööndile.
Ideekohaselt võiks see nii olla ka eelsoojendusküünaldega.
Elektrit taipav, võiks/oskaks petta temp andurit erinevate takistitega ehk.

Edit: siin panustaks rohkem kas "sitale" kütusele või miskile tüüpveale 2.5TDI 132KW mootoril.

jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur

postitati 16.03.07 11:35 Tsiteeri

No aga mõned diisel autod annavad eelsüüte küünlaid mõneks ajaks ka süda suvel (nt. ford scorpio) ja kui tulukest ära ei oota siis käivitus suht pikk. Ainuke võimalus eelsüüte andur ümber ehitada mingit moodi, vastavalt vajadustele.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
allukas
huviline

Registreerunud 24.06.05
Kasutaja on eemal

Auto: audi 100 2,5tdi

postitati 02.04.07 20:36 Tsiteeri

kle kui oled asjast jagu saanud siis anna teada.mul omal sama jama,autoks audi 100 2,5tdi 94a.ma olen lihtsalt vahepeal anduri juhtme pealt ära visanud,kui vähe sooja saab läheb paugust käima.soovitage ikkagi Pärnus head kohta kuhu dislaga minna:(

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
sults
huviline

Registreerunud 17.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: audi a6 2.5TDI 103 kw AEL Quattro

postitati 03.04.07 05:35 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: allukas
kle kui oled asjast jagu saanud siis anna teada.mul omal sama jama,autoks audi 100 2,5tdi 94a.ma olen lihtsalt vahepeal anduri juhtme pealt ära visanud,kui vähe sooja saab läheb paugust käima.soovitage ikkagi Pärnus head kohta kuhu dislaga minna:(
Need on ju täiesti erinevad mootorid ja lahendused ka arvatavalt erinevad.Pidavat aitama süütenurga muutmine siis ,ei tea aga,kuidas see võib mõjuda näiteks katile

Pikkpoizz
huviline

Registreerunud 12.09.05
Kasutaja on eemal

Auto: Kia Sportage 2006.a. Honda CR-V 2016.a.

postitati 03.04.07 10:15 Tsiteeri

Mul ka suht sagedasti selline olukord kus poolsooja mootoriga pean pikalt käivitama või mitu korda käivitama. Ja kui pikemalt käivitan siis välisõhu temp. näidik armatuuris näitab -45 kraadi. Temp. andur peetis?Kui siis milline?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
sults
huviline

Registreerunud 17.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: audi a6 2.5TDI 103 kw AEL Quattro

postitati 03.04.07 12:40 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Pikkpoizz
Mul ka suht sagedasti selline olukord kus poolsooja mootoriga pean pikalt käivitama või mitu korda käivitama. Ja kui pikemalt käivitan siis välisõhu temp. näidik armatuuris näitab -45 kraadi. Temp. andur peetis?Kui siis milline?
Välisõhu temperatuuri andur asub eesotsas all pamperis ja see minuteada ei mõju käivitusele,vaid kliimale.
Käivitusele mõjub siiski jahutusvedeliku temperatuuri andur,ja seda kindlalt.

kuno666
huviline

Registreerunud 15.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: 2xV8 & 1x 2,2 20v.

postitati 03.04.07 13:02 Tsiteeri

bmw ka sama jama et ei lähe käima kui seisnud on ja tavaliselt selle jama taga kulunid pumbapea.proovi pumpa jahutada vala vett peale ja proovi siis.kui nii läheb siis on asi pumbas

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
allukas
huviline

Registreerunud 24.06.05
Kasutaja on eemal

Auto: audi 100 2,5tdi

postitati 03.04.07 17:57 Tsiteeri

huvitav on see,et paljudel on sama probleem, kuid lahendust ei tea keegi pakkuda.ka minul viskab -45 ette.mootorid küll ju erinevad kuid probleem ja põhimõtteline süsteem sama.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
marks713
huviline

Registreerunud 11.01.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2,5TDI 1991

postitati 04.04.07 10:59 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kuno666
bmw ka sama jama et ei lähe käima kui seisnud on ja tavaliselt selle jama taga kulunid pumbapea.proovi pumpa jahutada vala vett peale ja proovi siis.kui nii läheb siis on asi pumbas

Olen ka seda pumbapea juttu ühelt targalt diislispetsilt kuulnud, et kuumaks sõidetud mootor soojendab pumbas olevat diislit ja selle tagajärjel ei tööta kulunud pumbapea nii nagu külmalt. Uus pumbapea pidavat maksma umbes 4000.- ja rohkem, oleneb mootorist.:(

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
 Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 41.0% - SQL: 59.0%]