Stirlitz
huviline
Registreerunud 24.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.01.07 13:36
|
|
|
Pidurdamisel automaatkast jõnksutab + natuke kastõli kohta
96. aasta A6 2.6 : mootor ABC, kast CRD.
Vaikse hoo pealt D-asendil rahulikult pidurdades (nt 40-ne pealt foori alla jõudes) auto jõnksutab ebaühtlaselt. Erineva tugevuse ja intervalliga
rabelemine, nagu üritaks mootoriga pidurdades ise pöördeid allapoole tuua - õrnalt, kuid siiski tuntavalt. Neutrali pealt pidurdades probleemi ei ole
- väga sujuv. Paigaltvõtt ja käiguvahetus sujuv ja ilma ühegi tuntava jamata.
Infoks: klotsid-kettad korralikud, kasti õli vahetatud 30 tuh. tagasi, õlileket ei ole.
Mis te arvate posid, milles asi ?
Teine asi seoses kastiõliga: Audi standard ja minul sees mineraalne Texron II. Kuulda on, et uuema tootena Texron III sobib kah.
Kas see oleks hädatapmine ja tark oleks ikkagi II-ga jätkata (kui üldse turul liigub)? Või kui III omadustelt II kvaliteeti ületab, ehk siiski
asendada sobival hetkel? Ja kui ülemise küsimusega seoses ehk kastilappimiseks läheb, võiks ehk eelistada sünt.õli - mitte ainult pikema välba, vaid
ka parema "libesti" mõttes?
Aitäh kõigile ette! Stirlitz
|
|
|
Mario81
huviline
Registreerunud 28.01.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.01.07 14:10
|
|
|
audi ja automaat kastiga mul kogemused puuduvad
aga mersuga oli mul sama jama ja pärast küünla juhtmete
vahetust sai asi korda. (mersul muide 6 küünalt ja igal
küünlal 2 juhet. )
|
|
|
|
Stirlitz
huviline
Registreerunud 24.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.01.07 14:29
|
|
|
Kui nüüd küünlajuhtme-lugu räägid ... krt hakkan mõtlema - tühikäigul seistes pöördeid aeglaselt varbaga tõstes olen märganud, et vahemikus umbes
1300-1600 pööret viskab mootrile nii kõrvaga kui läbi kere tuntava vibra sisse. Olen kaise mõelnud, nagu pott või 2 kukuks korraks mingil põhjusel
tagant ära. Sealt üles on asi sujuv ja tühipöördel 1300-ni samuti. Võibolla tõesti siis Neutraliga mootorijõnksu ei tunneta, D-asendis aga küll ...
Selle autoga olen armatsenud 2 aastat, küünlad vahetasin aasta eest - sel hetkel vanadele peale vaadates olid kõik ideaalsed kakaopruunid. Aga
jõnksuviga oli juba enne küünlavahetust ... Äkki ei avaldugi see viga nii nähtavalt.
Mis teised arvavad ?
|
|
|
lem
huviline
Registreerunud 14.04.05
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2.4 & A6 3.0 guattro
|
postitati 24.01.07 17:39
|
|
|
Mul oli pööretega sama jama,ainult kast oli manuaal ei aidanud diagnostika ega küünalde vahetus.Olen neid juhuseid just selliste mootoritega enne ka
kuulnud.Üks võimalus mida veel välja pakuti oli ,et hooratas pole täiesti tasakaalus ,et mingil teatud pööretel tekib vibra sisse.
|
|
|
V200
huviline
Registreerunud 11.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2,6 Q, A4 1,8 T Multitronic, A4 1,8 TQ Avant Tiptronic, S4 3,0 TQ S tronic, Tesla S 85 kWh
|
postitati 24.01.07 17:56
|
|
|
Käiguga pidurdades tekkiv jõnksutamine ei tohiks küünaldega üldse seotud olla, sest kui gaas päris maha võtta, siis kütust peale ei anta ja küünaldel
pole ka midagi süüdata. Seega need ei saa mootori ebaühtlast käiku sel hetkel põhjustada.
|
|
|
Mario81
huviline
Registreerunud 28.01.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.01.07 18:38
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: V200
Käiguga pidurdades tekkiv jõnksutamine ei tohiks küünaldega üldse seotud olla, sest kui gaas päris maha võtta, siis kütust peale ei anta ja küünaldel
pole ka midagi süüdata. Seega need ei saa mootori ebaühtlast käiku sel hetkel põhjustada. |
no jah, ma räägin et audil ei tea aga mersul on nii.
silberis öeldi et küünlajuhtmete viga, vahetati ära
ja enam polnud. ei tea kuidas see käiguvahetus on aga äkki alla 40 ta ei vahetagi enam käike tagasi. on esimene ja siis tulebki jönksutamine kui ma
nüüd öigesti aru saan.
|
|
|
|
DonNiger
huviline
Registreerunud 25.10.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C5 1.9TDI 96kw
|
postitati 25.01.07 11:11
|
|
|
Loodan, et minu praktika ei pea paika aga..
Algus oli sama, pidurdades väiksed jõnksud.
Hiljem lisandus selline imelik asi, et kui väikesel tõusul aeglaselt sõittes (-10 km/h) pidurdada, ei lahutanud üldse ära, ja suri lihtsalt välja.
Kadus ka jõud tagumisest käigust, libises tugevalt.
Maksma läks parandus 1300 euri,
mingi andur oli saba andnud.
|
|
|
Stirlitz
huviline
Registreerunud 24.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.01.07 12:31
|
|
|
Alahindamata küünlajuhtmete ja hooratta võimalikku viga, tundub kastilüliti teema asjale ehk tõesti kõige lähemal olevat - autot soetades käisin ka
Revali diagnostikast kohe läbi. Muuhulgas tahtsin selle käigus Revalist teada, miks mu tagurpidikäigu valged tuled taga ei põle kuigi pirnid-juhtmed
terved. Diagnostik ütles, et kasti multifunktsionaalne lüliti on kutu - sellest ka tuleprobleem. Küsis veel üle, kas käigud lähevad vahetades
korralikult sisse. Ütlesin jah sa sellega jutt lõppes, kuna lüliti hind Revalis ilma töörahata oli 4500 krooni. Nüüd mõtlen, et kas tõesti võib see
lüliti viga olla - see vibra ja jõnksujama oli juba siis päevakorral. Käiguvahetusele iseenesest ei ole siiani midagi ette heita, armatuuril lüliti
kell käiguasendit näitab, aga tagurdades on ikka talveõhtud pimedad ...
Aitäh vihjamast. Kas on veel kellgi miskit tarka välja valada?
|
|
|
DonNiger
huviline
Registreerunud 25.10.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C5 1.9TDI 96kw
|
postitati 25.01.07 16:01
|
|
|
Jah, unustasin mainimatta, et tagurdamise tuled olid ka pimedad.
Viga ei ole surmav (ehk siis kriitiline), aga kuna tagumisel käigul enam jõudu ei olnud, oli parkimisega raskusi.
Esindusest õeldi selle kohta, et võiks ära vahetada aga ei pea.
|
|
|
Stirlitz
huviline
Registreerunud 24.01.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.01.07 14:34
|
|
|
Kas keegi asjatundjatest sellest automaatkasti lüliti funktsioonidest lähemalt oskab rääkida ? Mis veel võib teemaks olla peale teadaoleva
tagasikäigu-tulede ja armatuuris oleva käiguasendite?
Nii palju uurisin, et foorumi alguses püstitatud "madalate pöörete vibra" siiski hooratta võimalikust balansiveast tuleneda ei saa - sel juhul
olevat vibra ka suurematel pööretel progresseeruv. Pakuti võllilaagri kulumist ja isegi mootoripatjade viletsat seisukorda. Viimast millegipärast ei
usu - varbaga erinevatel pööretel gaasitades mootori märgatavat tudinat näha ei olnud. Nii et ikkagi siis küünlajuhtmed või laager ... vist ?
|
|
|
Mario81
huviline
Registreerunud 28.01.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.01.07 14:38
|
|
|
sul on nii palju varjante pakutud et mis vöib viga olla. ma kohe huviga ootan mis siis tegelikult oli.
|
|
|
|