Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: 1,5 min mootor pläriseb ja siis.... (Vastuseid: 15 | Vaatamisi: 2870)
ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual

postitati 24.07.06 20:47 Tsiteeri

Ei anna pead aga üsna tõenäoline et ongi. Viga võib alata lihtsalt lahti logisenud kinnituspoltidest. Mõne kinnituspuksi lahti murdumisest keevitusest. Samas aga võib tõesti kuskil auk sees olla. Ntz mul on enda audil väljalaske kollektorisse keevituskoha peale tekkinud väike mõra ... külmalt auto lõriseb veidi kuna metall on alles jahe ... aga kuna kollektoris ja ka mujal leegitorus tekkivad päris tõsised kuumuskraadid siis paisutab see summuti torusid ning lõhkised kohad võivad esialggu kinni paisuda ... nii et sõidu ajal ei saa midagi aru. Samas Lambda andur on see mille tööhäired tõstavad ning langetavad pöördeid ... seda võib lambda juures muuta ka seesamune toru kui see viga on sul lambdast eespool :o:o

XZN M16
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Simps
klubiliige

Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: erinevad

postitati 24.07.06 21:11 Tsiteeri

Sõidu ajal ei plärise ? Ma kahtlustan ka summutajat.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
kama2
huviline

Registreerunud 24.08.03
Kasutaja on eemal

postitati 24.07.06 22:10 Tsiteeri

Sama asi endal kah. Summuti kindla peale ei puutu asjasse (muidu pläriseks ka hiljem).
Kas auto on automaatkastiga ?
Asi nimelt selles, et see plärin tuleb siis, kui mootor ennast soendab kuidagi imelikku süsteemiga. Kollektorite õhku kuidagi suunatakse ümber, selleks et kiiremini mootor ja kast soojaks ajada. Muidugi ei tea mis plärin Sinul on, kuid minu oma ka hommikuti teeb suhteliselt kõva häält (ma siiski nimetaks seda kõvemaks urinaks), kuid see pidi täitsa normaalne olema. Sama moodi kusagil 1,5 min on tuurid 1300 juures, siis langeb veits alla 1000, ja siis kui päris soe on läheb veel alla.
Ja mis mulle isiklikult käib pinda - soendamisaeg ei sõltu välistemperatuurist, ehk siis sama aeg kulub nii talvel kui ka suvel.
Vene foorumites sain samuti kinnitust, et selline käitumine on normaalne (vähemalt automaatkasti puhul)

syo
huviline

Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 3,0 Q 2006

postitati 26.07.06 06:10 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Toots
just nimelt on tegu automaat kastiga ja sõidu ajal ei tee sellist plörinat

mul teevad katid näiteks hommikul häält. aga siis kui natuke juba soeneb siis ju raud paisub ja varsti vait.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
andres
huviline

Registreerunud 22.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Superb, 1,5 TSI, 110 Kw

postitati 26.07.06 13:43 Tsiteeri

Sama oli ka eelmise, 97 aasta C4 A6'ga. 2,6 V6 ja AT - külm mootor tegi sellist tarbandi häält - miks, ei tea. Minu käes 2 aastat ja hetke omaniku käes samuti. Midagi katki pole läinud. Oletus oli, et äkki suunatakse külma mootori gaasid taas põletusele - Audi loodushois süsteem :D.
Lase aga edasi, ainus jama oli minul, et kui sellise mootoriga sõitma läksid, siis oli bena kulu mingi 50/ 100'le garanteeritud. Kui soojaks läks, siis kõik normis.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.

postitati 26.07.06 13:54 Tsiteeri

Ka mina arvan , et nii peabki olema kuna mul teine c4 a6 2,6 ja käitub täpselt samuti nagu eelpool kirjeldatud.Üks oli manuaal,teine automaat.Hääl sama.Kindlasti keegi teab täpsemalt asja seletada?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
raunz
huviline

Registreerunud 27.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 1.8 B5 & A6 Avant 2.5TDI C5

postitati 26.07.06 18:08 Tsiteeri

No minu 1.8 teeb sellist plärinat põhja alt, ees pool aga just selle tõttu, et summuti sukk on katki lihtsalt.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
riio
huviline

Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 26.07.06 18:14 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: syo
Tsitaat:

mul teevad katid näiteks hommikul häält. aga siis kui natuke juba soeneb siis ju raud paisub ja varsti vait.

kui katid häält hakkavad tegema on põhjuseks nende surm...seega lase üle vaadata vahel annab päästa. Mähitakse ümber jne...igaljuhul tasuks uurida kas katidega kõik korras

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
syo
huviline

Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 31.07.06 06:18 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: riio
Tsitaat:
Algselt postitas: syo
Tsitaat:

kui katid häält hakkavad tegema on põhjuseks nende surm...seega lase üle vaadata vahel annab päästa. Mähitakse ümber jne...igaljuhul tasuks uurida kas katidega kõik korras

lähevad nii kui nii vahelt ära üldse. annab lõpp kiirusele kõvasti juurde:D:D:D

riio
huviline

Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 31.07.06 13:26 Tsiteeri

sõbra 2.6 v6 on imevaikne nii alguses kui lõpus...

andres
huviline

Registreerunud 22.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Superb, 1,5 TSI, 110 Kw

postitati 31.07.06 15:27 Tsiteeri

Tsitaat:

See tundub olevat '97 aasta, vanemate eest ei kosta, omapära. '93 aasta V6 on samuti vaikne, algusest lõpuni....

riio
huviline

Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 31.07.06 16:17 Tsiteeri

selge siis...jälle targem. Vana asi alati parem;)

ultra2005
huviline

Registreerunud 16.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 C4 Avant (1992.a) 2,0 85 Kw AAD/AXP - Manual + AUDI A6 C5 Avant (1998.a) 1,8T 110Kw AEB/DHW - Manual

postitati 31.07.06 17:09 Tsiteeri

Omapära omapäraks aga siiski. Mina vaataksin pükste ja väljalaske kollektori keevitused siiski üle. Vabalt võib ntz keevituse kõrvalt või pealt olla mingi lõhe tekkinud. See aga soodustabki seda et külmalt pläriseb. Soojalt metall paisub ning see pragu paisub kinni. Paha ei tee siiski see asi üle kontrollida :)

XZN M16
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
kama2
huviline

Registreerunud 24.08.03
Kasutaja on eemal

postitati 31.07.06 18:37 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ultra2005
Omapära omapäraks aga siiski. Mina vaataksin pükste ja väljalaske kollektori keevitused siiski üle. Vabalt võib ntz keevituse kõrvalt või pealt olla mingi lõhe tekkinud. See aga soodustabki seda et külmalt pläriseb. Soojalt metall paisub ning see pragu paisub kinni. Paha ei tee siiski see asi üle kontrollida :)

Ja enamiketel Audi A6 2,6 mootoriga ja automaatkastiga on ühes ja samas kohas mõrad ja enamiketel on see plärin 1,5 min. jooksul ? Väga imelikud mõrad sel juhul :)
Selleks et sellest plärinast aru saada, on vaja omada sellise komplektaktsiooniga auto, millel on 2,6 mootor ja automaat käigukast.
Oma autoga olen ka teeninduses käinud selle plärina pärast, kus kinnitati, et see on normaalne.
Pole mõtted teemat solkida oletustega, nii võib jõuda ei tea kuhu.

syo
huviline

Registreerunud 03.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 01.08.06 06:08 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: andres
Tsitaat:

See tundub olevat '97 aasta, vanemate eest ei kosta, omapära. '93 aasta V6 on samuti vaikne, algusest lõpuni....

ag mul ka ju 93 ja hommikuti pläriseb kui hull tänu katidele.

Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.

postitati 23.08.06 10:12 Tsiteeri

Huvitav oleks siiski teada , kas A6 2,6 Aut 96-97a on mingi
järelpõletussüsteem või mitte.Keegi peaks ju seda teadma?
See hommikune hääl käib kergelt pinda küll 1,5 min.Seejärel täielikult norm hääl, vahet pole mis pööretel.

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 15.5% - SQL: 84.5%]