Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: roolivõimu õli & tiks (Vastuseid: 16 | Vaatamisi: 3732)
galen
huviline

Registreerunud 01.07.03
Kasutaja on eemal

Auto: B4 2.6 V6, Škoda kahene aiatraktor

postitati 20.01.06 07:27 Tsiteeri
roolivõimu õli & tiks

Hei,

üldiselt on õues piisavalt külm, et kapoti alla elu uurima ei kipu üldhariduslikel eesmärkidel.
Aga kui keegi oskab öelda kui keeruline/aegavõttev oleks 2.6V6 mootoril roolivõimu õli ära vahetada, siis kuulaksin hea meelega.
Kui on kiire ja puhas tegevus (suhteliselt) siis teeks ise kuskil prisma maaluses parklas kasvõi ära...

Undas täna teine ikka väga koledalt... ka siis kui rooli ei pööranud.. pööramine oli lausa jube kräunumine :(
Kardan, et lõhub sedasi midagi ära.

Teine põnev küsimus, et mis võiks põhjustada tiksumist kuskil kõrvalistuja pool, ilmselt mootoriruumis. Selline ühtlane tiksumine, ei ole hüdrotõukurid. Pööretest ei sõltu.

Tühikäigu "mootor" ?

Ja kas see võib põhjustada mootori sassiminekut tühikäigul... Pöörded kipuvad üles jääma ja mängima üles-alla praeguse külmaga -- midagi ilmselt ära külmunud. Vajutad gaasi, võtad jala gaasilt ära, seepeale pöörded tõusevad hetkeks nii 100rpmi ja siis langevad alla. ja siis hakkab 1000-1200rpmi vahel mängima rütmiga 2 hetke pöörded üleval ja 1 hetk all. Foori taga kõik kindlasti mõtlevad et ma tahan nendega kangesti rebida... :D
Praegu sedasi ilusti ca 1000-1200, aga teinekord on 3000-4xxx rpmi, siis on ikka tõsine rullnoka tunne... Ja mootor kusjuures puht persetunde järgi rebib sellistel hetkel tuntavalt paremini.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
lukas
huviline

Registreerunud 29.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: paar käru

postitati 20.01.06 07:37 Tsiteeri

see tiksumine tuleb arvatavasti noolega näidatud klapist, mul on nii et mida külmem on, seda rohkem nagu tiksub. Vist mingi magnetklapp vms. Igaljuhul on bensiiniga seotud, rohkem ma ei tea.

http://www.hot.ee/maakorraldus/v6moto.jpg

Selle pöörete kõikumisega on nii, et mul on 2,6 sel täpselt sama moodi ja kuskil siin foorumis on ka mingi paarinädalavanune teema kus selgus, et ma pole ainuke.

Roolivõimu õli pole audidel kunagi vahetanud, kuna pole mingit jama olnud. Nüüd täna oli -30,5 ja 2,8 sel oli küll kräunumist kõvasti.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
galen
huviline

Registreerunud 01.07.03
Kasutaja on eemal

postitati 20.01.06 07:48 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: lukas
see tiksumine tuleb arvatavasti noolega näidatud klapist, mul on nii et mida külmem on, seda rohkem nagu tiksub. Vist mingi magnetklapp vms. Igaljuhul on bensiiniga seotud, rohkem ma ei tea.

Ise kahtlustaksin ka seda juppi. Aga tema täpne otstarve on jäänud suht segaseks. erinevatel andmetel erinevad ülesanded.

Tsitaat:

Roolivõimu õli pole audidel kunagi vahetanud, kuna pole mingit jama olnud. Nüüd täna oli -30,5 ja 2,8 sel oli küll kräunumist kõvasti.

Kräunus jah oma tubli 5 minutit ennem kui vaiksemaks jäi... mootorit nagu tema kõrval suurt kuulda ei olnud...
Kardan lihtsalt et lõhub roolivõimu pumba või mõne muu jupi seal ära sedasi. ehk on võimalik saada vedelamat õli. või siis lihtsalt see õli on juba niiskusest veega pooleks, tõenäoliselt pole keegi seda seal kunagi vahetanud.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur

postitati 20.01.06 08:40 Tsiteeri

Tuleb võimu potist vana välja imeda ja uus peale valada, mõne ajapärast protseduuri jätkata.Ma olen nii teinud siis ei teki pärast neid jamasid õhutusega.

audiboy
huviline

Registreerunud 22.08.04
Kasutaja on eemal

Auto: Octavia III vRS '16

postitati 20.01.06 09:00 Tsiteeri

Tsitaat:

Aga kui keegi oskab öelda kui keeruline/aegavõttev oleks 2.6V6 mootoril roolivõimu õli ära vahetada, siis kuulaksin hea meelega.
Kui on kiire ja puhas tegevus (suhteliselt) siis teeks ise kuskil prisma maaluses parklas kasvõi ära...

Mina laseks tagasivoolu vooliku paagi küljest lahti, paneks mingi nõu alla ja annaks starterit. Niiviisi peaks ta osaliselt selle õli sealt välja lööma. Siis vahepeal ülevalt uut õli juurde ja korrata seni kuni ring on täis. Sest ega ilma latti mahavõtmata sa selle seest niisama vana õli kätte ei saa.
Tsitaat:

Teine põnev küsimus, et mis võiks põhjustada tiksumist kuskil kõrvalistuja pool, ilmselt mootoriruumis. Selline ühtlane tiksumine, ei ole hüdrotõukurid. Pööretest ei sõltu.

Tühikäigu "mootor" ?

Ja kas see võib põhjustada mootori sassiminekut tühikäigul... Pöörded kipuvad üles jääma ja mängima üles-alla praeguse külmaga -- midagi ilmselt ära külmunud. Vajutad gaasi, võtad jala gaasilt ära, seepeale pöörded tõusevad

Seda tiksumist peaks põhjustama bensiini rõhu väljalaske klapp. See, et pöörded peale jäävad sellise külmaga tundub olevat levinud probleem. Endal jäid ka eile pöörded kõikuma vahemikku 3.5-4K. Natuke seismist ja korras jälle.

How hard can it be? I mean, what could possibly go wrong? :)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
galen
huviline

Registreerunud 01.07.03
Kasutaja on eemal

postitati 20.01.06 09:03 Tsiteeri

Hm, ilmselt on see operatsioon teostatav suht lihtsate abivahendite vahendusel. Nagu ma aru saan, siis vana pealt ära, uus peale, käima, rooliga tõmblemist, korrata.

Ainult, et kui palju seda õli seal on?

kui sedasi läbi pumbata miski 1-2x niipalju õli, kui süsteemi mahutatavus, siis peaks vähemalt poole ulatuses värskema õli saama.

Jääb veel küsimus eritüübilistest õlidest... Või on nad kõik samasugused?

--
Galen,
Roolivõimu alal täiega võhik

jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 20.01.06 10:27 Tsiteeri

Ma võtsin ligi 2L BP rohelist hüdro õli ja vahetasin just nii nagu aru said ja nende külmadega pole tähendanud et rool raske oleks.

galen
huviline

Registreerunud 01.07.03
Kasutaja on eemal

postitati 20.01.06 10:31 Tsiteeri

Selge, tänud :)

ja ega ta raske ei olegi, võibolla tiba võrra tuimem kui muidu. Hääl on ainult nagu siga aia vahel... ja see häirib. :P

Loodetavasti prisma ei pahanda kui ma nende parklat kasutan....

jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

postitati 20.01.06 10:37 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: galen
Selge, tänud :)

ja ega ta raske ei olegi, võibolla tiba võrra tuimem kui muidu. Hääl on ainult nagu siga aia vahel... ja see häirib. :P

Loodetavasti prisma ei pahanda kui ma nende parklat kasutan....
Aga anna siis teada kas aitas ;)

V200
huviline

Registreerunud 11.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2,6 Q, A4 1,8 T Multitronic, A4 1,8 TQ Avant Tiptronic, S4 3,0 TQ S tronic, Tesla S 85 kWh

postitati 20.01.06 12:15 Tsiteeri

Tsitaat:

See on söefiltri klapp, mis tiksub. Kui ma õigesti aru olen saanud, siis klapp jagab bensiiniaurusid sisselasketorustiku ja söefiltri vahel. Söefilter on selleks vahel, et koguda välja lastavatest bensiiniaurudest bensiini. Et ei haiseks.
Vahepeal juhitakse sealt söefiltrist õhku läbi, mis söe pinnale kogunenud bensiini jälle sisselaskesse kannab.
Ja see tiksuv klapp majandab seal kuidagi kogu seda asja. ;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 20.01.06 20:24 Tsiteeri

BP rohelist hüdroõli pikemat aega kasutanud ja korras roolivõimuga toimib ka -30 kraadise külmaga ideaalselt. Kräunumine ei pruugi olla ainult õlist, võim võib kah väsima hakata, selle vastu saab küll ainult võimu vahetusega :(

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
galen
huviline

Registreerunud 01.07.03
Kasutaja on eemal

postitati 23.01.06 10:55 Tsiteeri

Hetkel tundub et aitas. Vaatasin et õlitase oli peaaegu ka miinimumi jõudnud ning peale natukest lobistamist ning nivoo maksimumi ajamist järgmisel hommikul ainult käivitamise hetkel korraks kiunatas kuid jäi kohe vait.
Kuna praegu millegipärast jalutas laadimine minema, siis ei oska päris täpselt öelda. Viimane hommik ei olnud nii külm ka kui too eelmine kus kräunus.

hellracer
huviline

Registreerunud 20.12.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 Avant 2.0i 85 kW

postitati 26.12.06 13:06 Tsiteeri

see kõikumise probleem endalgi, oskab keegi ehk öelda kuidas seda lahendada. jama selles, et kui külm mootor, siis ei taha üldse liikuda

genekas
huviline

Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: järgmist plaanimas

postitati 26.12.06 16:42 Tsiteeri

See inin võib tekkida ka siis, kui süsteemi satub kuskilt õhku - näiteks õlipaagi ja pumba vaheline torustik kuskilt natukesegi läbi laseb (suhteliselt levinud probleem), võib samas ka õhk sealtkaudu sisse pääseda.

reio
huviline

Registreerunud 05.10.06
Kasutaja on eemal

Auto: c5tq

postitati 27.12.06 18:58 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: V200
Tsitaat:

See on söefiltri klapp, mis tiksub. Kui ma õigesti aru olen saanud, siis klapp jagab bensiiniaurusid sisselasketorustiku ja söefiltri vahel. Söefilter on selleks vahel, et koguda välja lastavatest bensiiniaurudest bensiini. Et ei haiseks.
Vahepeal juhitakse sealt söefiltrist õhku läbi, mis söe pinnale kogunenud bensiini jälle sisselaskesse kannab.
Ja see tiksuv klapp majandab seal kuidagi kogu seda asja. ;)

Ka minu 2,3sel on ilmnenud hommikuti mingi imelik tiks paned käima tiksub mingi 15 sekundit ning siis tiks kadunud.kas võib see tiks tulla sellest samast klapist ?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Leht
huviline

Registreerunud 18.12.05
Kasutaja on eemal

Auto: S4

postitati 05.01.07 23:25 Tsiteeri

minul tiksub kaa see klapp suht tihti :P ja ikka päris valjusti :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
semanoid
huviline

Registreerunud 24.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: audi 90 q. 20v 125kw. 91a.

postitati 27.10.07 16:30 Tsiteeri

kiunub ka siis kui õli on s....e, või on õhk sees. mul oli teema ku auto seisis 1 aasta seda vahepeal kasutasid 3-ad isikud kes olid sisse valanud atf-i, röökis ja lekkis päris hullusti aga ohh imet valasin aga juurde atf-i (segi ei tahtnud kohe mitte valada) ja jäi vait ja toimis ja ei lekkinud enam (ärge seda kodus proovige) siia maani on atf ja probleeme ei ole siiani. samuti kiunub kui kui üks roolivõimu klappidest ei avane täielikult. abiks, proovi vahetada rv. õli või latt remonti.

semanoid
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 26.1% - SQL: 73.9%]