galen
huviline
Registreerunud 01.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: B4 2.6 V6, koda kahene aiatraktor
|
|
postitati 20.01.06 07:27
|
|
|
roolivõimu õli & tiks
Hei,
üldiselt on õues piisavalt külm, et kapoti alla elu uurima ei kipu üldhariduslikel eesmärkidel.
Aga kui keegi oskab öelda kui keeruline/aegavõttev oleks 2.6V6 mootoril roolivõimu õli ära vahetada, siis kuulaksin hea meelega.
Kui on kiire ja puhas tegevus (suhteliselt) siis teeks ise kuskil prisma maaluses parklas kasvõi ära...
Undas täna teine ikka väga koledalt... ka siis kui rooli ei pööranud.. pööramine oli lausa jube kräunumine
Kardan, et lõhub sedasi midagi ära.
Teine põnev küsimus, et mis võiks põhjustada tiksumist kuskil kõrvalistuja pool, ilmselt mootoriruumis. Selline ühtlane tiksumine, ei ole
hüdrotõukurid. Pööretest ei sõltu.
Tühikäigu "mootor" ?
Ja kas see võib põhjustada mootori sassiminekut tühikäigul... Pöörded kipuvad üles jääma ja mängima üles-alla praeguse külmaga -- midagi ilmselt ära
külmunud. Vajutad gaasi, võtad jala gaasilt ära, seepeale pöörded tõusevad hetkeks nii 100rpmi ja siis langevad alla. ja siis hakkab 1000-1200rpmi
vahel mängima rütmiga 2 hetke pöörded üleval ja 1 hetk all. Foori taga kõik kindlasti mõtlevad et ma tahan nendega kangesti rebida... 
Praegu sedasi ilusti ca 1000-1200, aga teinekord on 3000-4xxx rpmi, siis on ikka tõsine rullnoka tunne... Ja mootor kusjuures puht persetunde järgi
rebib sellistel hetkel tuntavalt paremini.
|
|
|
|
lukas
huviline
Registreerunud 29.07.04
Kasutaja on eemal
Auto: paar käru
|
|
postitati 20.01.06 07:37
|
|
|
see tiksumine tuleb arvatavasti noolega näidatud klapist, mul on nii et mida külmem on, seda rohkem nagu tiksub. Vist mingi magnetklapp vms. Igaljuhul
on bensiiniga seotud, rohkem ma ei tea.

Selle pöörete kõikumisega on nii, et mul on 2,6 sel täpselt sama moodi ja kuskil siin foorumis on ka mingi paarinädalavanune teema kus selgus, et ma
pole ainuke.
Roolivõimu õli pole audidel kunagi vahetanud, kuna pole mingit jama olnud. Nüüd täna oli -30,5 ja 2,8 sel oli küll kräunumist kõvasti.
|
|
|
|
galen
huviline
Registreerunud 01.07.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 20.01.06 07:48
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: lukas
see tiksumine tuleb arvatavasti noolega näidatud klapist, mul on nii et mida külmem on, seda rohkem nagu tiksub. Vist mingi magnetklapp vms. Igaljuhul
|
Ise kahtlustaksin ka seda juppi. Aga tema täpne otstarve on jäänud suht segaseks. erinevatel andmetel erinevad ülesanded.
| Tsitaat: |
Roolivõimu õli pole audidel kunagi vahetanud, kuna pole mingit jama olnud. Nüüd täna oli -30,5 ja 2,8 sel oli küll kräunumist kõvasti.
|
Kräunus jah oma tubli 5 minutit ennem kui vaiksemaks jäi... mootorit nagu tema kõrval suurt kuulda ei olnud...
Kardan lihtsalt et lõhub roolivõimu pumba või mõne muu jupi seal ära sedasi. ehk on võimalik saada vedelamat õli. või siis lihtsalt see õli on juba
niiskusest veega pooleks, tõenäoliselt pole keegi seda seal kunagi vahetanud.
|
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur
|
|
postitati 20.01.06 08:40
|
|
|
Tuleb võimu potist vana välja imeda ja uus peale valada, mõne ajapärast protseduuri jätkata.Ma olen nii teinud siis ei teki pärast neid jamasid
õhutusega.
|
|
|
|
|
|
audiboy
huviline
Registreerunud 22.08.04
Kasutaja on eemal
Auto: Octavia III vRS '16
|
|
postitati 20.01.06 09:00
|
|
|
Aga kui keegi oskab öelda kui keeruline/aegavõttev oleks 2.6V6 mootoril roolivõimu õli ära vahetada, siis kuulaksin hea meelega.
Kui on kiire ja puhas tegevus (suhteliselt) siis teeks ise kuskil prisma maaluses parklas kasvõi ära...
|
Mina laseks tagasivoolu vooliku paagi küljest lahti, paneks mingi nõu alla ja annaks starterit. Niiviisi peaks ta osaliselt selle õli sealt välja
lööma. Siis vahepeal ülevalt uut õli juurde ja korrata seni kuni ring on täis. Sest ega ilma latti mahavõtmata sa selle seest niisama vana õli kätte
ei saa.
Teine põnev küsimus, et mis võiks põhjustada tiksumist kuskil kõrvalistuja pool, ilmselt mootoriruumis. Selline ühtlane tiksumine, ei ole
hüdrotõukurid. Pööretest ei sõltu.
Tühikäigu "mootor" ?
Ja kas see võib põhjustada mootori sassiminekut tühikäigul... Pöörded kipuvad üles jääma ja mängima üles-alla praeguse külmaga -- midagi ilmselt ära
külmunud. Vajutad gaasi, võtad jala gaasilt ära, seepeale pöörded tõusevad
|
Seda tiksumist peaks põhjustama bensiini rõhu väljalaske klapp. See, et pöörded peale jäävad sellise külmaga tundub olevat levinud probleem. Endal
jäid ka eile pöörded kõikuma vahemikku 3.5-4K. Natuke seismist ja korras jälle.
How hard can it be? I mean, what could possibly go wrong? 
|
|
|
|
|
galen
huviline
Registreerunud 01.07.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 20.01.06 09:03
|
|
|
Hm, ilmselt on see operatsioon teostatav suht lihtsate abivahendite vahendusel. Nagu ma aru saan, siis vana pealt ära, uus peale, käima, rooliga
tõmblemist, korrata.
Ainult, et kui palju seda õli seal on?
kui sedasi läbi pumbata miski 1-2x niipalju õli, kui süsteemi mahutatavus, siis peaks vähemalt poole ulatuses värskema õli saama.
Jääb veel küsimus eritüübilistest õlidest... Või on nad kõik samasugused?
--
Galen,
Roolivõimu alal täiega võhik
|
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 20.01.06 10:27
|
|
|
Ma võtsin ligi 2L BP rohelist hüdro õli ja vahetasin just nii nagu aru said ja nende külmadega pole tähendanud et rool raske oleks.
|
|
|
|
|
|
galen
huviline
Registreerunud 01.07.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 20.01.06 10:31
|
|
|
Selge, tänud 
ja ega ta raske ei olegi, võibolla tiba võrra tuimem kui muidu. Hääl on ainult nagu siga aia vahel... ja see häirib. 
Loodetavasti prisma ei pahanda kui ma nende parklat kasutan....
|
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
|
|
V200
huviline
Registreerunud 11.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2,6 Q, A4 1,8 T Multitronic, A4 1,8 TQ Avant Tiptronic, S4 3,0 TQ S tronic, Tesla S 85 kWh
|
|
postitati 20.01.06 12:15
|
|
|

|
See on söefiltri klapp, mis tiksub. Kui ma õigesti aru olen saanud, siis klapp jagab bensiiniaurusid sisselasketorustiku ja söefiltri vahel.
Söefilter on selleks vahel, et koguda välja lastavatest bensiiniaurudest bensiini. Et ei haiseks.
Vahepeal juhitakse sealt söefiltrist õhku läbi, mis söe pinnale kogunenud bensiini jälle sisselaskesse kannab.
Ja see tiksuv klapp majandab seal kuidagi kogu seda asja. 
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
postitati 20.01.06 20:24
|
|
|
BP rohelist hüdroõli pikemat aega kasutanud ja korras roolivõimuga toimib ka -30 kraadise külmaga ideaalselt. Kräunumine ei pruugi olla ainult õlist,
võim võib kah väsima hakata, selle vastu saab küll ainult võimu vahetusega 
|
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
|
galen
huviline
Registreerunud 01.07.03
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 23.01.06 10:55
|
|
|
Hetkel tundub et aitas. Vaatasin et õlitase oli peaaegu ka miinimumi jõudnud ning peale natukest lobistamist ning nivoo maksimumi ajamist järgmisel
hommikul ainult käivitamise hetkel korraks kiunatas kuid jäi kohe vait.
Kuna praegu millegipärast jalutas laadimine minema, siis ei oska päris täpselt öelda. Viimane hommik ei olnud nii külm ka kui too eelmine kus kräunus.
|
|
|
|
hellracer
huviline
Registreerunud 20.12.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 Avant 2.0i 85 kW
|
|
postitati 26.12.06 13:06
|
|
|
see kõikumise probleem endalgi, oskab keegi ehk öelda kuidas seda lahendada. jama selles, et kui külm mootor, siis ei taha üldse liikuda
|
|
|
|
genekas
huviline
Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: järgmist plaanimas
|
|
postitati 26.12.06 16:42
|
|
|
See inin võib tekkida ka siis, kui süsteemi satub kuskilt õhku - näiteks õlipaagi ja pumba vaheline torustik kuskilt natukesegi läbi laseb
(suhteliselt levinud probleem), võib samas ka õhk sealtkaudu sisse pääseda.
|
|
|
|
reio
huviline
Registreerunud 05.10.06
Kasutaja on eemal
Auto: c5tq
|
|
postitati 27.12.06 18:58
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: V200

|
See on söefiltri klapp, mis tiksub. Kui ma õigesti aru olen saanud, siis klapp jagab bensiiniaurusid sisselasketorustiku ja söefiltri vahel.
Söefilter on selleks vahel, et koguda välja lastavatest bensiiniaurudest bensiini. Et ei haiseks.
Vahepeal juhitakse sealt söefiltrist õhku läbi, mis söe pinnale kogunenud bensiini jälle sisselaskesse kannab.
Ja see tiksuv klapp majandab seal kuidagi kogu seda asja.
|
Ka minu 2,3sel on ilmnenud hommikuti mingi imelik tiks paned käima tiksub mingi 15 sekundit ning siis tiks kadunud.kas võib see tiks tulla sellest
samast klapist ?
|
|
|
|
Leht
huviline
Registreerunud 18.12.05
Kasutaja on eemal
Auto: S4
|
|
semanoid
huviline
Registreerunud 24.04.07
Kasutaja on eemal
Auto: audi 90 q. 20v 125kw. 91a.
|
|
postitati 27.10.07 16:30
|
|
|
kiunub ka siis kui õli on s....e, või on õhk sees. mul oli teema ku auto seisis 1 aasta seda vahepeal kasutasid 3-ad isikud kes olid sisse valanud
atf-i, röökis ja lekkis päris hullusti aga ohh imet valasin aga juurde atf-i (segi ei tahtnud kohe mitte valada) ja jäi vait ja toimis ja ei lekkinud
enam (ärge seda kodus proovige) siia maani on atf ja probleeme ei ole siiani. samuti kiunub kui kui üks roolivõimu klappidest ei avane täielikult.
abiks, proovi vahetada rv. õli või latt remonti.
|
semanoid
|
|
|
|
|