ok
huviline
Registreerunud 16.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Avant, 2000
|
postitati 23.05.05 11:26
|
|
|
kliima ei puhu külma
Kliima probleemidest on küll palju kirjutatud, kui paraku ei leidnud sobivat. Niisiis minu mure järgmine
Soojade tulekuga avastasin, et kliima ei puhu külma õhku, ehk konditsioneer justkui ei töötaks. Seda lumehelbega märki sisse-välja lüliytades on
mootori tööst aru saada, et ikka peaks kondi taha võtma, näidikud ka kõik nii nagu enne. Ausaltöelda pole õrna aimugi, milles probleem võiks olla või
kuskohast alustada.
Niisiis, kes kliima teemaga kursis, oleks hea kui saaksite juseid anda.
A6 Avant 2,8 automaat, 1996
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 23.05.05 12:44
|
|
|
Ilmselt tühjaks jooksnud.
|
|
|
mag
huviline
Registreerunud 20.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80(B3) 1.6
|
postitati 23.05.05 12:51
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Ilmselt tühjaks jooksnud. | On see normaalne, et kliima jookseb lihtsalt lambist tühjaks?
|
|
|
andres
huviline
Registreerunud 22.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Superb, 1,5 TSI, 110 Kw
|
postitati 23.05.05 12:55
|
|
|
Leke kusagi, täitjad enne kontrollivad. Kas kompressor üldse töötab - tõsta kapott üles, ning vaata, kas kas koos rihmarattaga käib ka ringi
kompressori sisu. Esmapilgul võib tunduda, et käib, tegelikult tõmmatakse kompressor magnet? siduriga taha. Seega vaata tähelepanelikult. 2,8 motol
peaks pump samuti olema ees paremal all, kui avatud kapoti ees seisad.
|
|
|
Renks
huviline
Registreerunud 07.09.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.05.05 20:17
|
|
|
kui süsteem tühi siis ei võta kompressorit üldse taha. kui aga kompressor töötab ja külma ei tule on kas gaasi vähe või on kinni õhu klapi mootor.
|
|
|
ok
huviline
Registreerunud 16.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Avant, 2000
|
postitati 24.05.05 06:43
|
|
|
Tänud vastuste eest. Nii või teisiti ega mu enda jaks sellest ikka üle vist ei käi. Oskate soovitada mõnd kohta (Tallinnas või selle lähiümbruses),
kus kliimaseadme hoolduse/remondiga mõistliku hinnaga toime tullakse?
|
|
|
marmelade
huviline
Registreerunud 05.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A 4
|
postitati 24.05.05 07:25
|
|
|
TQHQ lehel on selline kuulutus ja jutt üleval:
mehed aitab jamast, kui tekib küsimusi auto konditsioneeride/kliimaseadmete kohta siis lahkelt nõus aitama.
Siiamaani minu poolt täidetud konditsioneeride täitmise hinnad on jäänud kõik vahumikku 600-800 sõltuvalt gaasi kogusest,hinna sisse ei kuulu lekete
kõrvaldamised!
Asun Tallinnas Õnne12,kuid vajalik on eelnevalt telefoni teel aeg kokku leppida!5052156 Üllar
aga sain sealt aru, et ka remondiga tegeleb
http://www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=10570
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur
|
postitati 24.05.05 08:24
|
|
|
Ja nüüd jooksuga konti täitma
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.05.05 09:00
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: AUDI V6
kui süsteem tühi siis ei võta kompressorit üldse taha. kui aga kompressor töötab ja külma ei tule on kas gaasi vähe või on kinni õhu klapi mootor.
|
Noh, mul lumehelbeke jääb nuppu vajutades põlema ja kompressor lülitub sisse, aga külma ei kuskil. Kõik õhuklapid liiguvad korralikult.
Kui teaks, et ühest täitmisest piisaks, oleks ma seda ammu teinud. Ilma leket kõrvaldamata tundub see aga 600-800 eegu maha viskamisena (või õigemini
vastu taevast laskmisena).
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.05.05 09:32
|
|
|
Ma ronisin armatuuri alla ja nägin seda külma radikat,üks väike nurk läheb härma,sellise soojuse peale ta ei mõika, sul võib sama asi olla,et külma
ainet on nii võrd vähe et sealt leiget õhku tulema hakkaks.Ja seal täitmise koha peal tehakse ka lekkekontroll.Varasemates teemades on ka juttu olnud
et kui külma ainet vähe sees ei pruugi kompressor tööle minna või hakkab tsüklite viisi töötama,mul ta töötab pidevalt kuigi külma ei tule.Äh proovib
ära saab natuke targemaks.
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.05.05 10:10
|
|
|
Kliima radikas peaks ikka olema väljaspool tulemüüri paremal pool kojameeste all mustas karbis, millele on suurelt kirjutatud "DON'T OPEN!".
Edit@13:56: tegelikult vist tulemüür jääb kaugemale ja see karp võib seal kindalaeka kohal isegi näha olla.
|
|
|
andres
huviline
Registreerunud 22.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Superb, 1,5 TSI, 110 Kw
|
postitati 24.05.05 11:04
|
|
|
|
Noh, mul lumehelbeke jääb nuppu vajutades põlema ja kompressor lülitub sisse, aga külma ei kuskil. Kõik õhuklapid liiguvad korralikult.
Kui teaks, et ühest täitmisest piisaks, oleks ma seda ammu teinud. Ilma leket kõrvaldamata tundub see aga 600-800 eegu maha viskamisena (või õigemini
vastu taevast laskmisena). |
Ok, aga mida sa teed siis, kui: kliima tühi, kusagil, KUSAGIL on leke, aga seda ei leita üles? Keedad suvel end mõnuga? Omal eelmine aasta oli nii, mai lõpp täideti, augusti lõpuks jälle kuival, ehk
800.- maha visatud. Nüüd lähen kolmapäeval taas täitma, äkki see kord suudavad lekke leida.
|
|
|
marmelade
huviline
Registreerunud 05.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A 4
|
postitati 24.05.05 11:04
|
|
|
jep, seal tqhq teema all oli kirjas, et teeb ka lekkekontrolli
|
|
|
Iwar
huviline
Registreerunud 17.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 2,5 TDi
|
postitati 24.05.05 12:03
|
|
|
Kliima hea asi kui töötab, kui ei tööta siis oi-oi mis papp sinna alla võib minna endal sama lugu A6 -ga 1995a.
Mul hetkel ca 9000 juba läinud aga ikka asi pole korras.
Üks voolik maksab juba 2000, kui peaks kusklit lekkima,
lisaks kui kuivati tuksis see ka 2000 eeki, juhul kui mingi mootor ka veel tuksis siis üks andur maksab 2000 eeki, mootoreid seal 3tk. Mul selgus et
kompressor ka uus vaja see maksab 13000, nii et kokkuvõtes kliima värk läheb maksma ca 30 000 eeki koos töörahaga, päris korralik papp,
paneb sügavalt mõtlema kas ikka on mõtet asi korda teha,kui kunagi hiljem müüma hakkad siis seda ei huvita keegi, palju sa sinna pappi oled alla
tagubud
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
|
|
Renks
huviline
Registreerunud 07.09.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.05.05 18:17
|
|
|
klapp mis reguleerib õhu temperatuuri asub kojamehe mootorist paremal. kui see on sooja asendis kinni jäänud siis pole vahet kas kondi pump sees või
mitte
|
|
|
Renks
huviline
Registreerunud 07.09.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.05.05 18:22
|
|
|
lekke otsimisest nii palju et selle leidmiseks pannakse süsteemi värvainet, lastakse gaas sisse ja kont tööle.siis tuleb hakata vaatama kus välja
ajab.(ilma värvita peaaegu võimatu leida)
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.05.05 21:28
|
|
|
lekke otsimisest nii palju et selle leidmiseks pannakse süsteemi värvainet, lastakse gaas sisse ja kont tööle.siis tuleb hakata vaatama kus välja
ajab.(ilma värvita peaaegu võimatu leida) |
Olen kuulnud, et tänapäeval tehakse seda mingi spets ioniseeritud gaasi ja vastava detektoriga.
|
|
|
Renks
huviline
Registreerunud 07.09.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.05.05 21:40
|
|
|
mõte sama- lihtsalt väljendasin ennast võhikutele arusaadavamas keeles.
|
|
|
rixa
huviline
Registreerunud 22.11.02
Kasutaja on eemal
Auto: 330XD
|
postitati 25.05.05 06:15
|
|
|
Tsitaat: |
Olen kuulnud, et tänapäeval tehakse seda mingi spets ioniseeritud gaasi ja vastava detektoriga. |
Lahe vidin on jah. Sai kah eile seal Õnne tänaval käidud. Leket ei leidnud ja tuba jälle külm :-)
Hinge jääb muidugi närima kahtlus, et kuhugi pidi see rõhk talve jooksul kaduma.
|
|
|
Black Rabbit
huviline
Registreerunud 12.08.04
Kasutaja on eemal
Auto: Forester XT
|
postitati 25.05.05 08:13
|
|
|
ajab.(ilma värvita peaaegu võimatu leida) |
Olen kuulnud, et tänapäeval tehakse seda mingi spets ioniseeritud gaasi ja vastava detektoriga. |
Lasin enda kliima vastu kevadet uuesti täita, kontrolliti üle ja leket ei olnud, aga eks see gaas kuskile ikka ajapikku lendub, sest kuidas ta muidu
pooltühi oleks olnud.
|
|
|
mms
huviline
Registreerunud 13.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: S6 V8T
|
|