Jürgen
klubiliige
Registreerunud 11.11.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.04.05 15:37
|
|
|
Sigari esiklaasi vahetus
Niisiis oli muidu plaan lasta vahetada, aga kuna igast spetsialiste, kes ise on teinud, on välja ilmund, siis huvitaks just, et kas keegi nimelt audi
100 c3 (82-87) kere klaasi on vahetanud ja oskab ehk õpetussõnu jagada..
kasutatud klaas olemas teise kere peal, vaja eest võtta mõlemal masinal ja kasutatu enda masinale ymber visata...
Mahavõtmise kohta olen kuulnd nii trossi kui ka rauasaega võtmise teooriat (st. nii on ka reaalselt tehtud). Paigalduse koha pealt ainult keegi mainis
SR.org's et jõle nu** pidi olema selle kerega masinal... aga ei täpsustand...
|
|
|
|
Demis
huviline
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 5 cyl 20V
|
postitati 06.04.05 15:54
|
|
|
Olin ka ise paari aasta eest sama probleemiga silmitsi. Asjatundjad rääkisid, et see töö on mõtetu, kuna sigaril on klaas liimitud ja selle tervena
kättesaamise tõenäosus on nullilähedane.
|
|
|
|
Renks
huviline
Registreerunud 07.09.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.04.05 15:58
|
|
|
Vana klaasi tervelt kätte saamine on palju suurem n*** kui uue paigaldamine.Aga tervelt saab kätte küll kui väga vaja.
|
|
|
Jürgen
klubiliige
Registreerunud 11.11.04
Kasutaja on eemal
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 06.04.05 18:09
|
|
|
Paigaldamise juures kõige suurem probleem on vana klaasi eest võtmine. Mina vahetasin möödunud suvel ja klaasikilde ilmus välja veel praegugi. Muidugi
kui trossiga eest lõigata siis seda häda vist väga pole. Ja kui teise auto küljest klaasi võtad siis pole liistuga ka jamamist, selle jätad koos osaga
vanast liimist klaasi külge.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
Tige Kala
huviline
Registreerunud 18.01.04
Kasutaja on eemal
Auto: B7 S-Line
|
postitati 06.04.05 19:40
|
|
|
Osta uus klaas ja lase töökojas vahetada,kulub endal närvirakke vähem ja eeldatavasti ka tulemus parem.
Miks??? Sest...
Vana klaasi kätte saamine on üks ilge n**ss. Rauasae lehe võid ära unustada, sest seda sa liimi vahele ei lükka. Trossiga on selline lugu, et peab
olema piisavalt pikk tera sellel otsas, sest alt servast on klaas laialt liimitud. Samal põhjusel ei saa ka "vaibanuga" kasutada. Kõige parem
selleks tööks on spetsaiilse klaasisae kasutamine.
Enda V8-l (sama klaas on 100/200/v8) vahetasin nii, et lihtsalt lõin vana klaasi tükkideks ja lõikasin ääred vaibanoaga küljest ära. Tekstiilsisuga
autodele seda ei soovita, sest pärast väga raske autot klaasikildudest puhtaks saada. Liimimisel tuleb pinnad puhastada spets ainega + aktivaator +
liim.
Uus klaas maksab ca 1300-1500 krooni ja klaasiliiimi tuup ca 170 eequ, kui kedagi peaks huvitama.
|
|
|
Renks
huviline
Registreerunud 07.09.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.04.05 19:54
|
|
|
Mis tähendab piisavalt pikk tera trossi otsas- tross on tross ja tera on tera, need on kaks täiesti erinevat asja.
|
|
|
pikkpresident
huviline
Registreerunud 30.07.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 "sigar", UAZ 469
|
postitati 06.08.05 11:09
|
|
|
Sigar tõesti üks hullemaid autosid ses suhtes Väga ettevaatlik peab olema ka
selle liistuga, maksab teine suurusjärgus 1keek. Ise lasin asja teha ühes kenas kohas Põlvas, kus asi läks 1000(klaas)+650(töö), odavaim variant, mis
Lõunaosariikidest leidsin. Teistele autodele pidi seal 500 eest tehtama... Kuidas eest võeti, ei tea, ilmselt tehnoloogia a la "suure saapaga
aknasse"
|
|
|
genekas
huviline
Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: järgmist plaanimas
|
postitati 06.08.05 11:38
|
|
|
Soovitaks Autoklaasi minna - seal tehakse korralikku tööd.
|
|
|
QUATTRO
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 5,2 Cherokee 4x4
|
postitati 06.08.05 15:20
|
|
|
Olen ise vahetanud sigaril absoluutselt kõik klaasid ja trossi kasutamise puhul tuleb osta kohe kõik uued liistud.
Ainus normaalne variant on kasutada spetsiaalset klaasinuga,kas siis suruõhu või elektriga toimivat.
Sellega on võimalik esiklaas ja ka tagaklaas kätte saada,kuid ka siis tuleb kombineerida mitmete erikujuliste teradega.Ja siis jäävad ka liistud ja
kummitihendid terveks.
|
|
|
|
genekas
huviline
Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.08.05 17:17
|
|
|
Autoklaasis suutsid igatahes sigaril välimise liistu uue klaasiga tagasi panna...
|
|
|
QUATTRO
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.08.05 17:29
|
|
|
Seda ma üritangi siin tõestada.Et liist tervelt kätte saada ongi aint kaks võimalust.
Kas lööd klaasi sisse ja lõikad siis jäägid maha või kasutad selleks tööks ettenähtud tööriistu.
Autorehvi on võimalik ka vahetada metallvinklite ja 8 kilose haamriga aga velje ja rehvi väärtused peale seda on kaheldavad.
Ja kui see iseliimitud ja jebitud klaas peaks hakkama kuskilt hiljem läbi lekkima,siis on nigunii minek klaasiteenindusse.Kuna juba see omab tähtsust
kuidas,kuhu,mis kujuga ja kui paksult on klaasiliim paigaldatud.
|
|
|
|
genekas
huviline
Registreerunud 30.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.08.05 09:55
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: QUATTRO
Kas lööd klaasi sisse ja lõikad siis jäägid maha või kasutad selleks tööks ettenähtud tööriistu.
|
Kusjuures Autoklaasis saadi klaas tervelt eest ära - nägin mahavõetud klaasi eemal prügihunnikus...
|
|
|
QUATTRO
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.08.05 10:08
|
|
|
või kasutad selleks tööks ettenähtud tööriistu.
Seda ma ju silmas pidasingi.
|
|
|
|
audi4ever
huviline
Registreerunud 17.05.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi
|
postitati 29.09.06 15:35
|
|
|
Endal ongi probleem,sigari klaasi tihend läks väga kõveraks!Milline tihend sinna esiklaasile sobiks?Kas mingi universaal või siis esindusest saab
midagi?
|
|
|
NegativeExperience
huviline
Registreerunud 07.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: a4 Avant 2,5 TDI
|
postitati 29.09.06 19:29
|
|
|
juudi vanasõna ütleb ,et "ainus võimalus klaas tervelt kätte saada on see puruks lüüa"
Stupidity is not a handicap!
Park elsewhere!
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 29.09.06 19:37
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: audi4ever
Endal ongi probleem,sigari klaasi tihend läks väga kõveraks!Milline tihend sinna esiklaasile sobiks?Kas mingi universaal või siis esindusest saab
midagi? |
Klaasimüüjad pakuvad plekkliistu hinnaga u 700.- ja mingisugust kummist asendusliistu kusagil u 300.- eest.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
ullivilli
huviline
Registreerunud 18.05.07
Kasutaja on eemal
Auto: C4A 2,5TDIQ, BMW GS1100
|
postitati 07.09.07 14:43
|
|
|
Tõstan vana tema üles, kuna ei näe mõtet uut teha.
Palju võiks praegusel ajal sigari esilaas+vahetus maksma minna?
Ja kus seda tehtaks?
Minge metsa!
www.minemetsa.ee / www.ripptelk.ee
|
|
|
|
Kaits
klubiliige
Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: RS 6 Avant