Deprecated: Implicit conversion from float 513912.00000000006 to int loses precision in /data01/virt4271/domeenid/www.audiclub.ee/foorum/viewthread.php on line 181
Eesti Audi Klubi foorum - uued klapisääre tihendid
Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: uued klapisääre tihendid (Vastuseid: 23 | Vaatamisi: 3952)
sulps
Bännitud

Registreerunud 14.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: audi80

postitati 19.02.05 00:41 Tsiteeri
uued klapisääre tihendid

lugu järgmine. vahetasin klapisääretihendid ära, oma kätega käisin lähedal olevas töökojas küsisin nõu ja instumente(mida oli2)kulutasin poolteist tundi ja 88 krooni. imestan kellele mõni siin poolteist tuhat viis, kas tänapäeva auto armastajad oskavad tõesti ainult istmekatteid ja lõhna kuuski instaleerida.:(

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
galen
huviline

Registreerunud 01.07.03
Kasutaja on eemal

Auto: B4 2.6 V6, Škoda kahene aiatraktor

postitati 19.02.05 05:26 Tsiteeri

Väga tubli, sinust võib veel asjagi saada, kui külm ära ei võta ;)

Tõsisemalt..

Eks see teenindustele raha viimine sõltub ka suures osas mootorist mida näppida. Ma ei loe end mehhaanikas päris võhikuks ja käsi õliseks teha ei karda, kuid oma auto mootorisse ma ikkagi ei kipu. Võibolla põhjendamatu hirm V6 keerukuse osas, kuid kaotada on IMHO rohkem kui võita. Igasugu abivahendite hankimine on veel omaette teema.

Ja paraku on küll nii, et ühiskond meil siin läänestub jõudsalt, ei ole enam vene aeg kus kõik tuli ise teha ja siis ka reeglina sitast saia. Ehk siis oskusi järjest vähem, kõik ostetakse sisse.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 19.02.05 07:21 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: sulps
, oma kätega käisin lähedal olevas töökojas

Tubli! Mina oleks jalgsi käinud.:D

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
TarvoL
huviline

Registreerunud 27.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi

postitati 19.02.05 11:06 Tsiteeri

Tsitaat:
(mida oli2)kulutasin poolteist tundi

No jah. mul näiteks vahetati klapisääretihendeid pool päeva. Selleks võeti hammasrihm maha ja nukad välja jne. Äkki sain tõmmata:mad:.
Igaljuhul ise sellist tööd küll tegema ei hakkaks kui varem teinud pole.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
alar Q
huviline

Registreerunud 16.12.04
Kasutaja on eemal

postitati 19.02.05 18:58 Tsiteeri

1,8 mootoril käivad klapisääre tihendite vahetus küll kergelt, (läks vast tunike) kuid kahe nukiga mootorite puhul on asi vist ikka keerulisem.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Heiki
huviline

Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi80 1,8s

postitati 19.02.05 20:47 Tsiteeri

Tsitaat:
lugu järgmine. vahetasin klapisääretihendid ära, oma kätega käisin lähedal olevas töökojas küsisin nõu ja instumente(mida oli2)kulutasin poolteist tundi ja 88 krooni. imestan kellele mõni siin poolteist tuhat viis, kas tänapäeva auto armastajad oskavad tõesti ainult istmekatteid ja lõhna kuuski instaleerida.:(
Ma arvan et,klapisääre tihendite vahetusest jääb väheseks.Tavaliselt on siis õlirõngad läbi:(

TarvoL
huviline

Registreerunud 27.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi

postitati 20.02.05 07:23 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: alar Q
1,8 mootoril käivad klapisääre tihendite vahetus küll kergelt, (läks vast tunike) kuid kahe nukiga mootorite puhul on asi vist ikka keerulisem.

Krt siis sain ikkagi tõmmata:mad::mad:

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 20.02.05 09:38 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Audivend
Krt siis sain ikkagi tõmmata:mad::mad:

Ega ikka nukka ja rihma maha võtmata neid tihendeid ei vaheta küll. Mõnel kogenumal mehel võib see lihtsalt tunniga käia, teine pusib pool päeva.
Kindlasti on vahe ka selles, kas vahetamist vajavaid tihendeid on 8 või 32.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
sulps
Bännitud

Registreerunud 14.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: audi80

postitati 25.02.05 03:21 Tsiteeri

v6 pole ju midagi muud, et ploki kaani on 2 muu on ju sama ja kahe nukvõlliga pole mingi nähtus ja minagi pole seda enne teinud, lõin asja laiali ja siis arutasin mis ja kuidas. niiet mehed ärge vabandage siin midagi selleasemel tehke käed õliseks, kui muidugi mõistust selle jaoks jätkub.:P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
K1KaZ
klubiliige

Registreerunud 24.11.04
Kasutaja on eemal

Auto: Kolm kuubikut :)

postitati 25.02.05 07:41 Tsiteeri
K:

Minu Cupil (2.2i) kah klapisääre tihendid eelmine omanik soovitas ära vahetada et olevat kuuma saanud natuke, aga ma EI tea kas ma hakkan neid ise pusima\vahetada (kodus põlveotas) või on see vähe mahukam täpsem\üritus mida peaks ikka laskma kelegil asjadundjamal vahetada ???

Quattro'ga lumepeal käia on hea :D
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 25.02.05 07:49 Tsiteeri

Tsitaat:
v6 pole ju midagi muud, et ploki kaani on 2 muu on ju sama ja kahe nukvõlliga pole mingi nähtus ja minagi pole seda enne teinud, lõin asja laiali ja siis arutasin mis ja kuidas. niiet mehed ärge vabandage siin midagi selleasemel tehke käed õliseks, kui muidugi mõistust selle jaoks jätkub.:P

Ja kui tagasi pannes nuka hamba võrra valesti paned, sõidad rõõmsalt ebaefektiivse mootoriga järgnevad aastad? V6 rihma vahetuseks on muide spetsiaalne rakis, mida pole isegi kõikidel remonditöökodadel.

Võtame arvesse ka selle, et kõigil meist pole aega asjasse süvenemiseks ega kohta, kus mootorit lammutada. Vaatamata sellele, et ma ei karda käsi õliseks teha ning võtaks ka selle töö ise rõõmuga ette, pole mul linnas hetkel garaazi ja paneelmaja ees ma vist praeguse ilmaga vähemalt seda tööd ei teeks? Seega ei saa üheselt öelda, et krdi siidikäpad, ärge makske teenindustele! ;)

WhiteLion
huviline

Registreerunud 22.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: Poolik Coupe GT

postitati 25.02.05 17:19 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: K1KaZ
Minu Cupil (2.2i) kah klapisääre tihendid eelmine omanik soovitas ära vahetada et olevat kuuma saanud natuke, aga ma EI tea kas ma hakkan neid ise pusima\vahetada (kodus põlveotas) või on see vähe mahukam täpsem\üritus mida peaks ikka laskma kelegil asjadundjamal vahetada ???

Kui plokikaan omale lauapeale tõsta siis on seda päris hea teha.
Kui klapivedrusid hakkad ära võtma auto peal... hmmm see saab huvitav olema( kuidas sa klapi ära stoperdad selliselt, et sealt vedru ja klapi vahelt poolkuud kätte saad).
Teiseks on kaane mahavõtmiseks ka hea see, et siis saad ka klappide pidavuse üle kontrollida ja vajadusel nad uuesti sisse sooveldada.
Tööriistadest oleks siis vajalikud: 10mm tähikvõti (kui mälu ei peta... ja need komplektid maksid vaid pisut üle 100 raha), dünamomeetriline võti (kaane tagasipanekuks), klapiverdu rakis( saab ka ilma hakkama aga jube tüütu on ) ja kõik ülejäänu leiad vast omast tööristavarudest.
Kui ise ei ole oma masin kallal suurem asi nikerdaja siis lase parem töö ära teha. Kui aga veedad hea meelega aega auto kapoti all konutades siis tee ise. Valik on sinu.
Kuna ise ei ole miljonäär siis tegin endal selle töö ära ja usu see on kodus põlveotsas tehtav töö.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Eeroz
huviline

Registreerunud 21.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: Saab 9-5

postitati 28.02.05 06:24 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: WhiteLion
Tsitaat:
Algselt postitas: K1KaZ

Kui plokikaan omale lauapeale tõsta siis on seda päris hea teha.
Kui klapivedrusid hakkad ära võtma auto peal... hmmm see saab huvitav olema( kuidas sa klapi ära stoperdad selliselt, et sealt vedru ja klapi vahelt poolkuud kätte saad).
Teiseks on kaane mahavõtmiseks ka hea see, et siis saad ka klappide pidavuse üle kontrollida ja vajadusel nad uuesti sisse sooveldada.
Tööriistadest oleks siis vajalikud: 10mm tähikvõti (kui mälu ei peta... ja need komplektid maksid vaid pisut üle 100 raha), dünamomeetriline võti (kaane tagasipanekuks), klapiverdu rakis( saab ka ilma hakkama aga jube tüütu on ) ja kõik ülejäänu leiad vast omast tööristavarudest.
Kui ise ei ole oma masin kallal suurem asi nikerdaja siis lase parem töö ära teha. Kui aga veedad hea meelega aega auto kapoti all konutades siis tee ise. Valik on sinu.
Kuna ise ei ole miljonäär siis tegin endal selle töö ära ja usu see on kodus põlveotsas tehtav töö.

Eelnimetatud Coupel vahetasin need ise kodustes tingimustes ära, laenasin ainult töökojast klapivedrude allasurumise abinõu ja ülejäänud vahendid leidsin kodust. Töö tegin ära kapoti all, pead ei hakanud maha võtma. Peale seda käis mootor ilusti kuni selle ajani kui eelmisel radikal tallinna kesklinnas alumine plastmass kauss alt minema lendas ja sellest ka mootor kuuma sai.

AUDI - Accelerates Under Demonic Influence
siiim
huviline

Registreerunud 23.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: TT

postitati 08.12.05 08:55 Tsiteeri

Kaevan vana teema üles, kuna endal hetkel 20V mootori plokikaas lauapeal ja klapisääretihendite vahetus käsil kuid peale hüdrotõukurite eemaldamist sai mõistus otsa.

Tsitaat:
Algselt postitas: WhiteLion
...
klapiverdu rakis( saab ka ilma hakkama aga jube tüütu on )

Et kas keegi oskab täpsemalt seletada, kuidas need poolkuud sealt klapi sääre küljest kätte võiks saada? Ja milline see spets tööriist välja peaks nägema, millega seda tööd abistada?

24 tundi päevas ... 24 õllepurki kastis ... Kokkusattumus ???
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
MEEMEES
huviline

Registreerunud 25.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant C7 BI-T, Audi TTQ, Audi A3 2009,SeaDoo 300hp,Hanomag1934, Ford Scorpio RS Mk1, BMW E39,Honda CBR F4S2

postitati 08.12.05 09:57 Tsiteeri

Neid poolkuusid saab nii kätte et asetad plokikaane alusele,klapi peale paned mingi seibi alla et oleks ühtlaselt vastu maad,siis võtad kas padrunvõtme,mis mahub ilusti klapipessa ja lõõd padrunile haamriga peale,ja supsti hüppavad poolkuud oma asendist välja,ja nii saadki klapi kätte;)

Pikkpoizz
huviline

Registreerunud 12.09.05
Kasutaja on eemal

Auto: Kia Sportage 2006.a. Honda CR-V 2016.a.

postitati 08.12.05 13:52 Tsiteeri

tartus võruväljas vahetati 400 ga ära. nii et ei viici käsi õlisex tegema hakata. oci või osta tööriistad veel jne

Soyer
huviline

Registreerunud 14.06.05
Kasutaja on eemal

postitati 08.12.05 16:01 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: MEEMEES
Neid poolkuusid saab nii kätte et asetad plokikaane alusele,klapi peale paned mingi seibi alla et oleks ühtlaselt vastu maad,siis võtad kas padrunvõtme,mis mahub ilusti klapipessa ja lõõd padrunile haamriga peale,ja supsti hüppavad poolkuud oma asendist välja,ja nii saadki klapi kätte;)

Ei tea mis moodi sa need poolkuud sinna pärast tagasi paned kas ka haamri ja padruniga. Milleks üldse plokikaant maha võtta. Küünal võetakse maja ja küünla asemele tehakse vastav keermega toru kust suruõhk sisse lastakse (piisavalt madal rõhk et klapid alla ei kukuks ja mootor pöörlema ei hakkaks) ja vaheta palju tahad.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
MEEMEES
huviline

Registreerunud 25.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant C7 BI-T, Audi TTQ, Audi A3 2009,SeaDoo 300hp,Hanomag1934, Ford Scorpio RS Mk1, BMW E39,Honda CBR F4S2

postitati 08.12.05 17:40 Tsiteeri

Kui plokikaan on maas siis ma teeks nii ,ja poolkuusid saab tagasi panna surudes korraliku silmusvõtmega klapivedru kokku ja poolkuud ilusti asetada.

QUATTRO
klubiliige

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 5,2 Cherokee 4x4

postitati 08.12.05 17:51 Tsiteeri

Tööriist maksab alla 200 krooni.Kas on tõesti mõtet raisata raha uutele klappidele,kui juhuslikult peaks mõni säärest kõveraks minema?
Klapile pole rohkemat vaja kui lase laualt maha kukkuda ja võimalus et säär kõver on 50/50.
Mingi 80 aasta transiti 9mm säärega klappe peksa palju tahad,20V on teine teema.
Ja siis lüües paned veel hüdrotõukuripesa ka tuksi,siis on nalja aastavahetuseni.Piisab paarist kriimust.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Maqmaq
huviline

Registreerunud 30.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: Üks teine auto

postitati 08.12.05 18:03 Tsiteeri

Alles eelmine kuu lõpetatud 3,6L mootori ülemise poole kapitaalremont. Klapisääri ise vahetada on sellel mootoril pea võimatu kui tarvis ka vahetada juhtpuksid. Haamriga klapi vedrupeale lüüa eriti ei tasu. Libiseb padrun natuke ja on hüdrotõukuripesa tuksis. Eriti kehva on klapisääretihendeid vahetada kui klapid on kolviga 45 kraadise nurga all. Siis ei saa haamriga lüües neid kindlasti normaalselt lahti.

Teemo
klubiliige

Registreerunud 15.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Quattro

postitati 09.12.05 12:14 Tsiteeri

Oma 20v-l sai kasutatud veneajast pärit tööriista ja "klapid said kinni hoitud nööriga". Piisavalt vedel puhas nöör, kolb alla, küünal maha, nöör küünlaaugust sisse, kolb ülesse(ilma starterita loomulikult) ja klapp seisab.

sileem11
huviline

Registreerunud 17.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: G30LCI, B6,C3

postitati 09.12.05 12:38 Tsiteeri

Nööriga pole mõtet päkerdada, vaid küünlad maha ja siis keerad kolvi nii üles et klapp kolvile jääb ja siis vahetad. Mul oli vanal selline vidin tehtud, millega sai siis ühe käega vedru pingestada ja siis teise käega (kruvikaga) sebisid poolkuud välja, no jne.

ACE16V
huviline

Registreerunud 12.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi80AvantQuattro / DUCATI_M900

postitati 09.12.05 12:44 Tsiteeri

siiim`ul on plokikaas mootorilt maha võetud. Nii et klappide kinnihoidmisega pole vaja pead vaevata.

Teemo
klubiliige

Registreerunud 15.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Quattro

postitati 09.12.05 22:02 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: sileem11
Nööriga pole mõtet päkerdada, vaid küünlad maha ja siis keerad kolvi nii üles et klapp kolvile jääb ja siis vahetad. Mul oli vanal selline vidin tehtud, millega sai siis ühe käega vedru pingestada ja siis teise käega (kruvikaga) sebisid poolkuud välja, no jne.

Nöör või mitte nöör, kuid see sõltub konkreetsest mootorist. Rääkisin, et 7A-l ei saa ilma nöörita kindlasti hakkama. Seda enam, et ilma nöörita avaneb klapp pealesurudes siiski ja töö on tunduvalt raskendatud.

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 30.0% - SQL: 70.0%]