sulps
Bännitud
Registreerunud 14.07.04
Kasutaja on eemal
Auto: audi80
|
|
postitati 19.02.05 00:41
|
|
|
uued klapisääre tihendid
lugu järgmine. vahetasin klapisääretihendid ära, oma kätega käisin lähedal olevas töökojas küsisin nõu ja instumente(mida oli2)kulutasin poolteist
tundi ja 88 krooni. imestan kellele mõni siin poolteist tuhat viis, kas tänapäeva auto armastajad oskavad tõesti ainult istmekatteid ja lõhna kuuski
instaleerida.
|
|
|
|
galen
huviline
Registreerunud 01.07.03
Kasutaja on eemal
Auto: B4 2.6 V6, koda kahene aiatraktor
|
|
postitati 19.02.05 05:26
|
|
|
Väga tubli, sinust võib veel asjagi saada, kui külm ära ei võta 
Tõsisemalt..
Eks see teenindustele raha viimine sõltub ka suures osas mootorist mida näppida. Ma ei loe end mehhaanikas päris võhikuks ja käsi õliseks teha ei
karda, kuid oma auto mootorisse ma ikkagi ei kipu. Võibolla põhjendamatu hirm V6 keerukuse osas, kuid kaotada on IMHO rohkem kui võita. Igasugu
abivahendite hankimine on veel omaette teema.
Ja paraku on küll nii, et ühiskond meil siin läänestub jõudsalt, ei ole enam vene aeg kus kõik tuli ise teha ja siis ka reeglina sitast saia. Ehk siis
oskusi järjest vähem, kõik ostetakse sisse.
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
|
postitati 19.02.05 07:21
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: sulps
, oma kätega käisin lähedal olevas töökojas |
Tubli! Mina oleks jalgsi käinud.
|
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
|
TarvoL
huviline
Registreerunud 27.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi
|
|
postitati 19.02.05 11:06
|
|
|
(mida oli2)kulutasin poolteist tundi |
No jah. mul näiteks vahetati klapisääretihendeid pool päeva. Selleks võeti hammasrihm maha ja nukad välja jne. Äkki sain tõmmata .
Igaljuhul ise sellist tööd küll tegema ei hakkaks kui varem teinud pole.
|
|
|
|
|
|
alar Q
huviline
Registreerunud 16.12.04
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 19.02.05 18:58
|
|
|
1,8 mootoril käivad klapisääre tihendite vahetus küll kergelt, (läks vast tunike) kuid kahe nukiga mootorite puhul on asi vist ikka keerulisem.
|
|
|
|
|
|
Heiki
huviline
Registreerunud 13.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi80 1,8s
|
|
postitati 19.02.05 20:47
|
|
|
lugu järgmine. vahetasin klapisääretihendid ära, oma kätega käisin lähedal olevas töökojas küsisin nõu ja instumente(mida oli2)kulutasin poolteist
tundi ja 88 krooni. imestan kellele mõni siin poolteist tuhat viis, kas tänapäeva auto armastajad oskavad tõesti ainult istmekatteid ja lõhna kuuski
instaleerida. | Ma arvan et,klapisääre tihendite vahetusest
jääb väheseks.Tavaliselt on siis õlirõngad läbi
|
|
|
|
TarvoL
huviline
Registreerunud 27.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
|
sulps
Bännitud
Registreerunud 14.07.04
Kasutaja on eemal
Auto: audi80
|
|
postitati 25.02.05 03:21
|
|
|
v6 pole ju midagi muud, et ploki kaani on 2 muu on ju sama ja kahe nukvõlliga pole mingi nähtus ja minagi pole seda enne teinud, lõin asja laiali ja
siis arutasin mis ja kuidas. niiet mehed ärge vabandage siin midagi selleasemel tehke käed õliseks, kui muidugi mõistust selle jaoks jätkub.
|
|
|
|
K1KaZ
klubiliige
Registreerunud 24.11.04
Kasutaja on eemal
Auto: Kolm kuubikut
|
|
postitati 25.02.05 07:41
|
|
|
K:
Minu Cupil (2.2i) kah klapisääre tihendid eelmine omanik soovitas ära vahetada et olevat kuuma saanud natuke, aga ma EI tea kas ma hakkan neid ise
pusima\vahetada (kodus põlveotas) või on see vähe mahukam täpsem\üritus mida peaks ikka laskma kelegil asjadundjamal vahetada ???
Quattro'ga lumepeal käia on hea 
|
|
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
|
postitati 25.02.05 07:49
|
|
|
v6 pole ju midagi muud, et ploki kaani on 2 muu on ju sama ja kahe nukvõlliga pole mingi nähtus ja minagi pole seda enne teinud, lõin asja laiali ja
siis arutasin mis ja kuidas. niiet mehed ärge vabandage siin midagi selleasemel tehke käed õliseks, kui muidugi mõistust selle jaoks jätkub. |
Ja kui tagasi pannes nuka hamba võrra valesti paned, sõidad rõõmsalt ebaefektiivse mootoriga järgnevad aastad? V6 rihma vahetuseks on muide
spetsiaalne rakis, mida pole isegi kõikidel remonditöökodadel.
Võtame arvesse ka selle, et kõigil meist pole aega asjasse süvenemiseks ega kohta, kus mootorit lammutada. Vaatamata sellele, et ma ei karda käsi
õliseks teha ning võtaks ka selle töö ise rõõmuga ette, pole mul linnas hetkel garaazi ja paneelmaja ees ma vist praeguse ilmaga vähemalt seda tööd ei
teeks? Seega ei saa üheselt öelda, et krdi siidikäpad, ärge makske teenindustele! 
|
|
|
|
|
|
WhiteLion
huviline
Registreerunud 22.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: Poolik Coupe GT
|
|
postitati 25.02.05 17:19
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: K1KaZ
Minu Cupil (2.2i) kah klapisääre tihendid eelmine omanik soovitas ära vahetada et olevat kuuma saanud natuke, aga ma EI tea kas ma hakkan neid ise
pusima\vahetada (kodus põlveotas) või on see vähe mahukam täpsem\üritus mida peaks ikka laskma kelegil asjadundjamal vahetada ???
|
Kui plokikaan omale lauapeale tõsta siis on seda päris hea teha.
Kui klapivedrusid hakkad ära võtma auto peal... hmmm see saab huvitav olema( kuidas sa klapi ära stoperdad selliselt, et sealt vedru ja klapi vahelt
poolkuud kätte saad).
Teiseks on kaane mahavõtmiseks ka hea see, et siis saad ka klappide pidavuse üle kontrollida ja vajadusel nad uuesti sisse sooveldada.
Tööriistadest oleks siis vajalikud: 10mm tähikvõti (kui mälu ei peta... ja need komplektid maksid vaid pisut üle 100 raha), dünamomeetriline võti
(kaane tagasipanekuks), klapiverdu rakis( saab ka ilma hakkama aga jube tüütu on ) ja kõik ülejäänu leiad vast omast tööristavarudest.
Kui ise ei ole oma masin kallal suurem asi nikerdaja siis lase parem töö ära teha. Kui aga veedad hea meelega aega auto kapoti all konutades siis tee
ise. Valik on sinu.
Kuna ise ei ole miljonäär siis tegin endal selle töö ära ja usu see on kodus põlveotsas tehtav töö.
|
|
|
|
Eeroz
huviline
Registreerunud 21.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: Saab 9-5
|
|
postitati 28.02.05 06:24
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: WhiteLion
| Tsitaat: | Algselt postitas: K1KaZ
|
Kui plokikaan omale lauapeale tõsta siis on seda päris hea teha.
Kui klapivedrusid hakkad ära võtma auto peal... hmmm see saab huvitav olema( kuidas sa klapi ära stoperdad selliselt, et sealt vedru ja klapi vahelt
poolkuud kätte saad).
Teiseks on kaane mahavõtmiseks ka hea see, et siis saad ka klappide pidavuse üle kontrollida ja vajadusel nad uuesti sisse sooveldada.
Tööriistadest oleks siis vajalikud: 10mm tähikvõti (kui mälu ei peta... ja need komplektid maksid vaid pisut üle 100 raha), dünamomeetriline võti
(kaane tagasipanekuks), klapiverdu rakis( saab ka ilma hakkama aga jube tüütu on ) ja kõik ülejäänu leiad vast omast tööristavarudest.
Kui ise ei ole oma masin kallal suurem asi nikerdaja siis lase parem töö ära teha. Kui aga veedad hea meelega aega auto kapoti all konutades siis tee
ise. Valik on sinu.
Kuna ise ei ole miljonäär siis tegin endal selle töö ära ja usu see on kodus põlveotsas tehtav töö. |
Eelnimetatud Coupel vahetasin need ise kodustes tingimustes ära, laenasin ainult töökojast klapivedrude allasurumise abinõu ja ülejäänud vahendid
leidsin kodust. Töö tegin ära kapoti all, pead ei hakanud maha võtma. Peale seda käis mootor ilusti kuni selle ajani kui eelmisel radikal tallinna
kesklinnas alumine plastmass kauss alt minema lendas ja sellest ka mootor kuuma sai.
|
AUDI - Accelerates Under Demonic Influence
|
|
|
|
|
siiim
huviline
Registreerunud 23.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: TT
|
|
postitati 08.12.05 08:55
|
|
|
Kaevan vana teema üles, kuna endal hetkel 20V mootori plokikaas lauapeal ja klapisääretihendite vahetus käsil kuid peale hüdrotõukurite eemaldamist
sai mõistus otsa.
| Tsitaat: | Algselt postitas: WhiteLion
poolkuud kätte saad).
...
klapiverdu rakis( saab ka ilma hakkama aga jube tüütu on ) |
Et kas keegi oskab täpsemalt seletada, kuidas need poolkuud sealt klapi sääre küljest kätte võiks saada? Ja milline see spets tööriist välja peaks
nägema, millega seda tööd abistada?
|
24 tundi päevas ... 24 õllepurki kastis ... Kokkusattumus ???
|
|
|
|
|
MEEMEES
huviline
Registreerunud 25.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant C7 BI-T, Audi TTQ, Audi A3 2009,SeaDoo 300hp,Hanomag1934, Ford Scorpio RS Mk1, BMW E39,Honda CBR F4S2
|
|
postitati 08.12.05 09:57
|
|
|
Neid poolkuusid saab nii kätte et asetad plokikaane alusele,klapi peale paned mingi seibi alla et oleks ühtlaselt vastu maad,siis võtad kas
padrunvõtme,mis mahub ilusti klapipessa ja lõõd padrunile haamriga peale,ja supsti hüppavad poolkuud oma asendist välja,ja nii saadki klapi kätte
|
|
|
|
Pikkpoizz
huviline
Registreerunud 12.09.05
Kasutaja on eemal
Auto: Kia Sportage 2006.a. Honda CR-V 2016.a.
|
|
postitati 08.12.05 13:52
|
|
|
tartus võruväljas vahetati 400 ga ära. nii et ei viici käsi õlisex tegema hakata. oci või osta tööriistad veel jne
|
|
|
|
Soyer
huviline
Registreerunud 14.06.05
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 08.12.05 16:01
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: MEEMEES
Neid poolkuusid saab nii kätte et asetad plokikaane alusele,klapi peale paned mingi seibi alla et oleks ühtlaselt vastu maad,siis võtad kas
padrunvõtme,mis mahub ilusti klapipessa ja lõõd padrunile haamriga peale,ja supsti hüppavad poolkuud oma asendist välja,ja nii saadki klapi kätte |
Ei tea mis moodi sa need poolkuud sinna pärast tagasi paned kas ka haamri ja padruniga. Milleks üldse plokikaant maha võtta. Küünal võetakse maja ja
küünla asemele tehakse vastav keermega toru kust suruõhk sisse lastakse (piisavalt madal rõhk et klapid alla ei kukuks ja mootor pöörlema ei hakkaks)
ja vaheta palju tahad.
|
|
|
|
MEEMEES
huviline
Registreerunud 25.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: A6 Avant C7 BI-T, Audi TTQ, Audi A3 2009,SeaDoo 300hp,Hanomag1934, Ford Scorpio RS Mk1, BMW E39,Honda CBR F4S2
|
|
postitati 08.12.05 17:40
|
|
|
Kui plokikaan on maas siis ma teeks nii ,ja poolkuusid saab tagasi panna surudes korraliku silmusvõtmega klapivedru kokku ja poolkuud ilusti asetada.
|
|
|
|
QUATTRO
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 5,2 Cherokee 4x4
|
|
postitati 08.12.05 17:51
|
|
|
Tööriist maksab alla 200 krooni.Kas on tõesti mõtet raisata raha uutele klappidele,kui juhuslikult peaks mõni säärest kõveraks minema?
Klapile pole rohkemat vaja kui lase laualt maha kukkuda ja võimalus et säär kõver on 50/50.
Mingi 80 aasta transiti 9mm säärega klappe peksa palju tahad,20V on teine teema.
Ja siis lüües paned veel hüdrotõukuripesa ka tuksi,siis on nalja aastavahetuseni.Piisab paarist kriimust.
|
|
|
|
|
|
Maqmaq
huviline
Registreerunud 30.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: Üks teine auto
|
|
postitati 08.12.05 18:03
|
|
|
Alles eelmine kuu lõpetatud 3,6L mootori ülemise poole kapitaalremont. Klapisääri ise vahetada on sellel mootoril pea võimatu kui tarvis ka vahetada
juhtpuksid. Haamriga klapi vedrupeale lüüa eriti ei tasu. Libiseb padrun natuke ja on hüdrotõukuripesa tuksis. Eriti kehva on klapisääretihendeid
vahetada kui klapid on kolviga 45 kraadise nurga all. Siis ei saa haamriga lüües neid kindlasti normaalselt lahti.
|
|
|
|
Teemo
klubiliige
Registreerunud 15.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Quattro
|
|
postitati 09.12.05 12:14
|
|
|
Oma 20v-l sai kasutatud veneajast pärit tööriista ja "klapid said kinni hoitud nööriga". Piisavalt vedel puhas nöör, kolb alla, küünal maha, nöör
küünlaaugust sisse, kolb ülesse(ilma starterita loomulikult) ja klapp seisab.
|
|
|
|
sileem11
huviline
Registreerunud 17.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: G30LCI, B6,C3
|
|
postitati 09.12.05 12:38
|
|
|
Nööriga pole mõtet päkerdada, vaid küünlad maha ja siis keerad kolvi nii üles et klapp kolvile jääb ja siis vahetad. Mul oli vanal selline vidin
tehtud, millega sai siis ühe käega vedru pingestada ja siis teise käega (kruvikaga) sebisid poolkuud välja, no jne.
|
|
|
|
ACE16V
huviline
Registreerunud 12.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi80AvantQuattro / DUCATI_M900
|
|
postitati 09.12.05 12:44
|
|
|
siiim`ul on plokikaas mootorilt maha võetud. Nii et klappide kinnihoidmisega pole vaja pead vaevata.
|
|
|
|
Teemo
klubiliige
Registreerunud 15.10.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Quattro
|
|
postitati 09.12.05 22:02
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: sileem11
Nööriga pole mõtet päkerdada, vaid küünlad maha ja siis keerad kolvi nii üles et klapp kolvile jääb ja siis vahetad. Mul oli vanal selline vidin
tehtud, millega sai siis ühe käega vedru pingestada ja siis teise käega (kruvikaga) sebisid poolkuud välja, no jne. |
Nöör või mitte nöör, kuid see sõltub konkreetsest mootorist. Rääkisin, et 7A-l ei saa ilma nöörita kindlasti hakkama. Seda enam, et ilma nöörita
avaneb klapp pealesurudes siiski ja töö on tunduvalt raskendatud.
|
|
|
|