A-kaheksa
huviline
Registreerunud 23.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C6 4,2Q, Mondeo 11
|
postitati 29.11.11 08:44
|
|
|
A6 C6 "adaptive light defective"
Hei. Auto annab pealkirjas mainitud veateate ja ilmub kollane, vilkuv hoiatusmärk. Netist leitud suvaline pilt:
Autol minu teada puuduvad adaptiivsed kurvituled. Xenon lähi- ja kaugtuled töötavad kenasti ja on ühte värvi, samuti toimib päevasõidutulede
automaatika. Ka automaatne kõrgusereguleerimine töötab. Ehk siis kõik mis peab töötama, see ka töötab. Mis pagana "adaptive" funktsioon see üldse on
ja kuidas veateatest vabaneda? On keegi põrkunud sama teemaga?
Auto LCD displayde remont ja vahetus, armatuuride remont.
www.harteron.ee
|
|
|
|
seitsmene
huviline
Registreerunud 10.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A8 4,2
|
postitati 29.11.11 10:09
|
|
|
Ma olen sarnase hoiatusega kokku puutunud auto kõrguse seadete muutmisel, kui sõiduk oli nn "limp mode"-s, siis ei osanud johtuvalt auto kõrguse
asendi teabe puudumisest elektroonika ka tulesid enam õigel kõrgusel hoida.
Antud juhul ei oska ma muidugi kindlalt väita, et tegemist oleks sama kaasusega.
|
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
postitati 29.11.11 10:20
|
|
|
Üks tulede mootoritest on suure tõenäosusega vigane. VAG-COM näitab täpselt, milline. Võib olla ka ajutine häire ja piisab kustutamisest.
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured
jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam,
Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
A-kaheksa
huviline
Registreerunud 23.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.11.11 13:13
|
|
|
Eriti vastu vaielda ma ei oska ja lähiajal kindlasti on plaan juhe sappa panna, aga kasutusjuhendi järgi peab kõrguseregulli vea puhul teine veasümbol
ekraanile ilmuma - tulevihu kriipsukeste ette nool... Ja kas mitte auto kõrguse anduri rikke korral tuled automaatselt maha ei keerata?
Ja mida ikkagi see "adaptive" funktsioon peaks tähendama?
Tuled mul tehase andmetel:
8ED Bi-functional headlight with gas
discharge lamp, for driving on the right
8K9 Separate daytime running lights with
low beam assistant and "Coming Home"
function
8Q5 Headlight-range adjustment, automatic/
dynamic with dynamic bending light
(AFS 1)
www.harteron.ee
|
|
|
|
seitsmene
huviline
Registreerunud 10.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.11.11 13:17
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: A-kaheksa
Ja mida ikkagi see "adaptive" funktsioon peaks tähendama? |
Kui ämm pakiruumis ja kartulikotid tagumisel istmel, siis peaks see funktsioon tuledevihu taevast tee peale tagasi suunama, ma oletan.
Edit:
Peale su posti täiendust näib, et sel peavad ka kurvituled "painduma" füüsiliselt.
|
|
|
|
A-kaheksa
huviline
Registreerunud 23.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.11.11 13:28
|
|
|
Vaata minu eelmist postitust. Automaatne regull peaks olema "automatic adjustment" ja selle kohta olemas juhendi järgi eraldi vea sümbol.
www.harteron.ee
|
|
|
|
seitsmene
huviline
Registreerunud 10.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.11.11 13:31
|
|
|
Vaata minu eelmist postitust. Automaatne regull peaks olema "automatic adjustment" ja selle kohta olemas juhendi järgi eraldi vea sümbol.
|
Ma räägin sellest boldist osast su postis:
(AFS 1)
|
|
|
|
A-kaheksa
huviline
Registreerunud 23.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.11.11 13:43
|
|
|
Et siis adaptive ja dynamic on üks ja sama (automaatne kõrguse reguleerimine) ja igaks juhuks kaks erinevat vea sümbolit? Ja kuidas siis seletada
seda, et kõrguse anduri rikke korral tulesi maha ei keerata?
Kuidagi jabur värk. Välismaistes foorumites oli selle vea puhul kaks lahedust. Kas pirni vahetus või terve tule vahetus koos kõigi moodulite ja
plokkidega. Ja ühelgi juhul ei tuvastatud visuaalselt ühtegi kõrvalekallet normaalsest tööst. Ainult tobe kollane märk vilgub.
www.harteron.ee
|
|
|
|
seitsmene
huviline
Registreerunud 10.05.06
Kasutaja on eemal
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.11.11 15:46
|
|
|
Et siis adaptive ja dynamic on üks ja sama (automaatne kõrguse reguleerimine) ja igaks juhuks kaks erinevat vea sümbolit? Ja kuidas siis seletada
seda, et kõrguse anduri rikke korral tulesi maha ei keerata?
|
Tuled kukuvad alla siis, kui mõlemad nivooandurid ära surevad.
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured
jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam,
Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
A-kaheksa
huviline
Registreerunud 23.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.11.11 08:25
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: seitsmene
Ma räägin sellest boldist osast su postis:
(AFS 1) |
Kas see varustus (bold tekst) tähendab, et siiski kurvituli peaks olema olemas?
Kohapeal rooli keerates igatahes tule vihk ei liigu vasemale/paremale. Sarnastel C6 kerega autodel olen kurvitule liikumist näinud. Ja kas mitte käima
pannes ei peaks siis tuled lisaks alla/üles liikumisele ka vasemale/paremale liikuma? Igal juhul pole ma varem mingit kurvitulele omast tegevust
märganud ja mingit veateadet ka polnud.
www.harteron.ee
|
|
|
|
seitsmene
huviline
Registreerunud 10.05.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.11.11 09:37
|
|
|
Kas see varustus (bold tekst) tähendab, et siiski kurvituli peaks olema olemas?
Kohapeal rooli keerates igatahes tule vihk ei liigu vasemale/paremale. Sarnastel C6 kerega autodel olen kurvitule liikumist näinud. Ja kas mitte käima
pannes ei peaks siis tuled lisaks alla/üles liikumisele ka vasemale/paremale liikuma? Igal juhul pole ma varem mingit kurvitulele omast tegevust
märganud ja mingit veateadet ka polnud. |
Jah, see kood (8Q5) viitab adaptiivsele tulele. Vasemale-paremale tuled seisuajal liikuma ei peakski, see juhtub alates ca 10 km/h sõitmisest.
"Owners Manual" page 61 "The system is active at speeds from approximately 10 km/h to 110 km/h"
Kohapeal saab tuled pöörama Showroom Mode-s, mis on VAG-COM-iga seatav.
Mul omal kogemuslikku seost asjaga ei ole, maailma foorumitest on lugeda, et segadust ja probleeme on selle lisaga üksjagu.
Veateade on sul nüüd igaljuhul olemas, edasise tegevusena teeksin esmalt kaabli külgepaneku, et asi selgemaks saaks.
|
|
|
|
Askonz
huviline
Registreerunud 22.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: Vw Scircooc R rep.
|
postitati 01.12.11 16:56
|
|
|
Mul oli just sama probleem ja põhjuseks oli see ,et seal tule sees mootoril väga kevad ühendused ja siis hakkabki viga näitma!
|
|
|
A-kaheksa
huviline
Registreerunud 23.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.12.11 07:54
|
|
|
Sai juhe järgi pandud ja näitas kahte viga. Parema tule kurvitule mootori rike ja BUS suhtlusprobleem.
Esmasel vaatlusel ei mõistnud, et kuidas tuli kätte saada, et kust alustada. Väga hea melega kuulaks õpetussõnu, tule eemaldamiseks, ja paha ei teeks
ka tule "plahvatuspilt"
Kuna oli ka BUS suhtlusprobleem, siis loodetavasti peab paika Askonz versioon sitast ühendusest.
Kui aga mitte, kas tulele eraldi mootorit pakutakse? Kellelgi on ehk kasutatud või mõne muu rikkega tuli?
www.harteron.ee
|
|
|
|
Askonz
huviline
Registreerunud 22.09.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.12.11 18:15
|
|
|
Sai juhe järgi pandud ja näitas kahte viga. Parema tule kurvitule mootori rike ja BUS suhtlusprobleem.
Esmasel vaatlusel ei mõistnud, et kuidas tuli kätte saada, et kust alustada. Väga hea melega kuulaks õpetussõnu, tule eemaldamiseks, ja paha ei teeks
ka tule "plahvatuspilt"
Kuna oli ka BUS suhtlusprobleem, siis loodetavasti peab paika Askonz versioon sitast ühendusest.
Kui aga mitte, kas tulele eraldi mootorit pakutakse? Kellelgi on ehk kasutatud või mõne muu rikkega tuli? |
Mootorit eraldi ei saa ja seal tuleb se mootor lahti saada siis seal näed neid ühendusi mul näitas ka sama viga arvuti ja ka paremal tulel
|
|
|
A-kaheksa
huviline
Registreerunud 23.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.12.11 08:59
|
|
|
Kuidas tule kätte saab? Kas nina vaja maha võtta? Kas eeldab ka tõstuki olemasolu?
www.harteron.ee
|
|
|
|
Askonz
huviline
Registreerunud 22.09.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.12.11 16:56
|
|
|
nina maha jah sest stange all on kaks polti veel
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.06.14 11:15
|
|
|
|
|
|
|
k2rpman
huviline
Registreerunud 30.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: C5 Allroad 4.2 V8
|
postitati 24.09.15 15:04
|
|
|
Ma olen sarnase hoiatusega kokku puutunud auto kõrguse seadete muutmisel, kui sõiduk oli nn "limp mode"-s, siis ei osanud johtuvalt auto kõrguse
Antud juhul ei oska ma muidugi kindlalt väita, et tegemist oleks sama kaasusega. |
Kusjuures ennast kummitab sama tulede jama....
Ja autot vaadates tundub et on tiba madalam ka kui teised.
Raviks on siis auto tagais "tõstmine" ?
V8 Allroad
|
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.09.15 16:59
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: k2rpman
Antud juhul ei oska ma muidugi kindlalt väita, et tegemist oleks sama kaasusega. |
Kusjuures ennast kummitab sama tulede jama....
Ja autot vaadates tundub et on tiba madalam ka kui teised.
Raviks on siis auto tagais "tõstmine" ? |
Suure tõenäosusega mitte. Kui viga on kurvitule mootoris (arvuti näitab) , siis lihtsaim lahendus on uus tuli, kui klaasi ei taha sulatada ja mitu
tundi vanduda. Adaptsiooni peab ka tegema VCDS-iga. Kui viga on kõrgusregulaatoris, siis asi lihtne. Uus külge.
|
|
|
|
|