Mis firma karburaatoriga on tegu, kas Keihin või Pierburg? Ise olen mässanud Keihiniga, mille tootekoodiks on 026129017B. Sellel mingit udupeent
elektroonikat ei ole, võrreldes näiteks 1,6 51kw mootoriga, mille karburaatorit juhib aju. Minu omal on seal küljes kaks elektromagnetklappi, üks siis
katkestab süüte välja keerates peadüüsidesse bensiini pealevoolu ja teine tühikäigu kanalisse bensiini pealevoolu. Veel on seal karpa küljes
soojenduselement, mis soojendab seal midagi, ilmselt ökonoomsuse huvides. Lisaks on klapikambri pool veel üks elektromagnetklapp, mis katkestab
vaakumi pealetuleku ühele vaakummembraanile. See siis selle jaoks, et kui auto külmalt käivitada, siis keerab see vaakummemraan hoova kaudu natuke
rohkem pöördeid peale ja kui mootor soojeneb 45C, siis jahutusvedeliku kolmikus asuv andur enam voolu peale ei anna sellele elektromagnetklapile-
vaakum katkestatakse ja auto mootori pöörded lähevad alla.
See ülemine kruvi seal bensiini sissetuleku juures peaks olema bensiini tasapinna paneku jaoks ujukikambris, seda keerates bensiin läbi ei tohiks
tulla. Seal kruvi ümber peaks olema O-rõngas, ju see seal ära haprunud.
Teine kruvi on CO paika paneku jaoks. Seal ei pruugi olla õhu kanal, sest kui sa kruvi ära keerasid ja bensiini ei tulnud, siis võis see olla
sellepärast, et mootori töötades on seal augus vaakum ja bensiini sealt ei tilgugi.
Olen ka ise seda karpat vahelduva eduga näppinud ja uusi remontkomplekte sinna ostnud, aga fakt on see, et isegi kui kuulmise järgi on mootori käik
ilus ja sõites auto ei tõmble, siis ülevaatuselt ma ikkagi sellega läbi ei saanud, kuna heitgaasid ei olnud normis.
Ise olen käinud alati Tartus sellise mehe juures, nagu Toivo. Asub ta A-Eksperdi tehnoülevaatuse samas majas ja seal on see hea, et ta kasutab
ülevaatuse CO mõõtetestrit ja näeb ära ka kohe kas on normis või ei.
Kuna sa aga oled profiili järgi Tallinnast, siis seal pidi karpasid vist tegema keegi Speedestri Hannes.
|