Lehekülgi: 1 2 3 |
RaidoT
klubiliige
Registreerunud 26.11.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 200 TQ 20v -89, Audi V8 4,2 -92, Audi A8L 4,2TDi -08
|
|
Kaaku
klubiliige
Registreerunud 11.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabriolet, A6 C7.5 Competition, RS4 B7
|
postitati 30.01.05 15:42
|
|
|
Võimendi link on vale .
Kommenteerida ei oska, pole asjapulk. Woofer oli endal plaanis sama.
|
|
|
RaidoT
klubiliige
Registreerunud 26.11.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.01.05 15:58
|
|
|
Nüüd link õige.
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.01.05 15:58
|
|
|
Kõik on vägev ja tore, sobivad omavahel ilusti kokku ka, kuid kuda sa 5,25" elemendid armatuuri ära paned? pildilt tegelt ei saa päris täpselt aru
kuda neil see paigaldus toimib sest mõningad mahutab ära (omal B4jas on armatuuris sama suurusega elemendid). Või polegi armatuuris sul kohtasid
elementide jaoks ja plaanid neid uste sisse?
Woofer tagaaknalauale on täidsa hea mõte, kuid kuna sa SQ osa nagunii taga ajad siis saaks ka ilma lõhkumatta hakkama ja suunata element nt suusaluugi
auku ja kast ära isoleerida pagassist.
Üks suurem probleem tekib nüüd 60-200Hz vahelise heliga, woofrit nii kõrgele mängima ei panda tavaliselt, lõigatakse sealt 60Hz kandist, sest
ülespoole lõikesagedust viies hakkab ta kaasa laulma juba ja see 5,25" element arvatavasti hakkab kukkuma sealt 200Hz pealt alla, et suurim puudus
selles vahemikus tekibki. Selle jaoks oleks vaja panna ette ustesse või maha nurkadesse oma kinnistesse kastidesse kas 6,5" või veel parem 8"
element ja need mängima panna just seda vahemikku.
Hetkel muud ei oska juurde pannagi.
|
|
|
|
RaidoT
klubiliige
Registreerunud 26.11.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.01.05 16:09
|
|
|
Armatuuris kajhuks kohtasid pole ja mõtlesingi neid uste sisse panna. Aga need kompod peaksid mängima 70Hz- 22kHz mina näen siit et kui woofer panna
mängima 60Hz peale siis jääb ainult 10Hz vahelt mängimata või sain ma millegist väga valesti aru?
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.01.05 16:32
|
|
|
Selge siis... kõik õige, kirjas nii on, kuid puht füüsiliselt ei suuda nad siiski nii madalat otsa välja mängida.
Kui suurt lisaväljaminekut kolmeribalise süsteemi peale teha ei taha siis oleks vast lahenuseks need ---> P162S et natuke suurem element suudab madalat otsa ka paremini mängida... lihtsalt tulemus peaks nii parem tulema kui 5,25"
elemendiga.
|
|
|
|
Kirsa
klubiliige
Registreerunud 20.05.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Coupe Q 20v
|
postitati 30.01.05 23:58
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: RaidoT
Armatuuris kajhuks kohtasid pole ja mõtlesingi neid uste sisse panna. Aga need kompod peaksid mängima 70Hz- 22kHz mina näen siit et kui woofer panna
mängima 60Hz peale siis jääb ainult 10Hz vahelt mängimata või sain ma millegist väga valesti aru? |
Pigem lase woofril 80-ni mängida.
Aga jah 6.5" oleks parem lahendus. Samas siis see on nagu midbass ja siis jääb kõige tähtsam asi - ehk kesksagedus lahjaks.
Eks teadjamad kommenteerivad.
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.05 08:02
|
|
|
Mida kõrgemale sa woofri keerad seda rohkem ta laulma sul hakkab ning sa hakkad tajuma tema suunda oma selja tagant mis ei ole jällegi hea.
Ja mismoodi kesksagedus lahjaks jääb? see 6,5" element suudab selle kesksageduse ka ilusti välja mängida ja probleeme olla ei tohiks. Muidugi saaks
kolmribaga ees selle asja ideaalsemaks kuid ka kaksriba süsteemiga peaks enamvähem tulemuse saama.
|
|
|
|
Kirsa
klubiliige
Registreerunud 20.05.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.05 08:22
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ranz
Mida kõrgemale sa woofri keerad seda rohkem ta laulma sul hakkab ning sa hakkad tajuma tema suunda oma selja tagant mis ei ole jällegi hea.
Ja mismoodi kesksagedus lahjaks jääb? see 6,5" element suudab selle kesksageduse ka ilusti välja mängida ja probleeme olla ei tohiks. Muidugi saaks
kolmribaga ees selle asja ideaalsemaks kuid ka kaksriba süsteemiga peaks enamvähem tulemuse saama. |
80 hz ongi see piir, kust hakkab pihta suunataju. Sinnani on ok.
6.5" suudab muidugi mängida, aga vokaali jms jaoks on parim ikkagi 4" kuni 5" element. Oleneb muidugi elementidest ja kastidest ka.
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.05 08:26
|
|
|
Seda tean jah et on parim midrange jaoks väiksem element, kuid kui inimene kolmeribalist süsteemi panna ei taha/saa siis tuleb leppida mõningate
miinustega. Et praegu on valida kahe variandi vahel, kas 6,5" element mängima nii midbassi kui midrange (mida ta peaks enamvähem suutma ära mängida)
või 5,25" element panna mängima midrange ja leppida sellega et midbassi osas on kadu suur. Ja tegelt on veel miinuseks see et see element tuleb ukse
sisse, mis tegelt viib helipildi liialt alla. Et ustes võiks olla midbass ja armatuuris midrange, kuid kuna armatuuris auke pole siis kahjuks seda
teha ei saa...
BTW minuarust on 80Hz supaka jaoks liiga kõrge ikkagi, vähemalt ise olen tajunud et asi hakkab laulma juba natuke üle 60Hz keerates ning see keerab
heli kohe pe***
|
|
|
|
Kirsa
klubiliige
Registreerunud 20.05.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.05 08:28
|
|
|
Originaalis on C4 ukse sees vist 4"-ne all ääres ja mingi tweeter ukse ülemises osas. Enda A6-de on ka plaan hea heli ehitada ning mina valiks
sellised elemendid:
http://www.dls.se/english/speakers/ur36s.htm
6,5"-se lõiguks sinna allaäärde. 2.5" midi lõiguks sinna ukse ülemisse äärde tweeteri auku ja päris tweeteri pistaks a-piilarisse.
Võimendi võtaks kah mingi hea 4x50w.
Edit: Kui olude sunnil pean valima 2 riba, siis kindlasti võtaks 5.25". Hetkel on mul 4" ja 1" ja ongi kõik - alumist otsa ei ole, aga aga hea
elemendi korral kõlab asi jumalikult.
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.05 08:31
|
|
|
Nüüd sa teed küll nalja... ei saa valida 2500 krooni maksvate elementide asemel 10K maksvaid elemente. Ju inimene ikka vaatas enne hindasid ka kui
asju ostma hakkab, kuid need DLSid on juba väga kallid asjad.
Loomulikult on nad head, kuid hind on nt minujaoks juba küll üle igasuguse piiri.
|
|
|
|
Kirsa
klubiliige
Registreerunud 20.05.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.05 08:37
|
|
|
Nüüd sa teed küll nalja... ei saa valida 2500 krooni maksvate elementide asemel 10K maksvaid elemente. Ju inimene ikka vaatas enne hindasid ka kui
asju ostma hakkab, kuid need DLSid on juba väga kallid asjad.
Loomulikult on nad head, kuid hind on nt minujaoks juba küll üle igasuguse piiri. |
Mul pole aimugi mis kumbki komplekt maksab.
Eks võib ju võtta midagi DLS alumisest otsast ka.
Ning jutt oli ju SQ-st, paramatult see asi maksab. Audi maksab ka rohkem kui ford.
Inimene küsis ideid ja mina käisin välja mida ma ise paneks. C4 A6-de.
Odavamatest kõllidest on jäänud "väga" hea mulje Impactidest, just vokaali osas.
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.05 08:45
|
|
|
Loomulikult kõik maksab ja kui viimast välja pigistama hakata siis ei kõba need DLSid ka mitte.
Kuid arvestades inimese valikut eespool siis nende otsingu põhjal saab ka hinna teada.
Ideid elementide valiku kohta ja teostuse kohta tõesti ju pakkuda võib, kuid ma arvan et need võiks jääda samasse hinda, mis on praegused tema poolt
valitud.
|
|
|
|
RaidoT
klubiliige
Registreerunud 26.11.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.02.05 18:09
|
|
|
Nonii sai siis valitud elementideks ette ustesse Rockford Fosgate P162S ja nagu ikka kaasnesid sellega ka küsimused. Kas on kuskil olemas ka selle
elemendi mõõtmeid mõtlen just kui suur auk peaks olema ja kui suur on kõlari Välis läbimõõt (koos kattega)? Paigaldamiseks tahaksin teha uksele
laiendid kuna polstrit eriti lõhkuda ei tahaks ja sellest ka küsimus et kas seda audi originaal kõlari kasti võib seal ka ära kasutada või tuleks see
välja visata ja uus ehitada? Ning need tweeterid nagu aru sain on neid neli ok ühe paneksin originaali asemele aga kuhu teise võiks panna?
Armatuurile? Sai vist segane tekst aga loodan et saate aru mida mõtlesin.
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.02.05 06:47
|
|
|
Mõõte kahjuks mina kiirelt otsingut kasutades ei leidnud... kuid et tweetreid neli on selle avastasin ka alles nüüd (pildil küll nägin nelja, kuid
arvasin et see tähistab nt vaid seda et kaasas on erinevad kopsikud nende paigaldamiseks, kuid tekstis on kirjas jah et neli tweetrit) ja sellist asja
näen ma küll esimest korda mida krdit on peale hakata kahe paari
tweetritega? neid ju ometi eraldi sagedsriba mängima ei pane ja minuarust ei ole nagu mõtet sama ka neid mängima panna ja paigaldada erinevatesse
kohtadesse...
edit: Vaata sinna lehele LINK, seal
on infot selle kõige kohta kuhjaga.
|
|
|
|
RaidoT
klubiliige
Registreerunud 26.11.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.02.05 20:20
|
|
|
Uurisin ka nende kompode kohta ranzi antud lingilt ja avastasin et seal oli ültse nende kohta öeldud 3-way aga see selleks nimelt suure otsimise
käigus leitsin ka mingi vastuse miks on 4 tweeterit nimelt Skival-i kodulehel oli kirjas nii "3 tweeter configurations (dual coax, coax/component,
dual tweeter component)" vb sellepärast ongi neid tweetereid komplektis neli. Ja kuna ma mõõtmeid ei leidnud siis otsustasin elemendid ära osta aga
äkki on kellelgi soovitada mõnda kohta kust neid komposid hea hinnaga saada oleks (Tallinnas).
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.02.05 06:47
|
|
|
Ma ka sealt lehelt lõpuks miskit sellist aru sain, et saab nagu kasutada igatpidise konfiguratsiooniga, kuid mis on asja mõte? vähemalt ise küll
kahtlen et nt tweeter A piilarisse ja teine elemenedi peale (coaxialina) tekitab pigemi miski jama kui teeb heli paremaks... ja teine variant kui
panna üks tweeter nt ukse sisse (originaal kohta) ja teine A piilarisse... ka jama jällegi. Suurt ei jagagi tootja mõtet välja...
|
|
|
|
Kirsa
klubiliige
Registreerunud 20.05.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.02.05 13:48
|
|
|
Kui sa nüüd ostsid 6" elemendid, siis arvesta ka uste ümberehitamise rahaga. Näiteks 8" elementide C4 uste sisse lõikume läheb maksma 10 000.- uks.
Kasti ehitamine siis koos materjalidega.
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.02.05 13:53
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kirsa
Kui sa nüüd ostsid 6" elemendid, siis arvesta ka uste ümberehitamise rahaga. Näiteks 8" elementide C4 uste sisse lõikume läheb maksma 10 000.- uks.
Kasti ehitamine siis koos materjalidega. |
Sellise hinnaga võib tõesti jah kasti ehitamine sinna tulla... kuid panna element mängima niisama ukse sisse saab ikka palju odavamalt hakkama.
|
|
|
|
Kirsa
klubiliige
Registreerunud 20.05.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.02.05 14:35
|
|
|
Sellise hinnaga võib tõesti jah kasti ehitamine sinna tulla... kuid panna element mängima niisama ukse sisse saab ikka palju odavamalt hakkama.
|
Selles point ongi et 5" läheb niisama ilma suurema vaevata aga 8" ja/või ka 6.5" jaoks tuleb lõikuda ja kast ehitada.
Eks igal kohal ole oma hinnakiri ja targemad oskavad öelda palju 6.5" jaoks lõhkuda ja ehitada tuleb, aga päris niisama ka ei käi kui ikkagi midbassi
ukse sisse ehitad.
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.02.05 14:47
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kirsa
|
Selles point ongi et 5" läheb niisama ilma suurema vaevata aga 8" ja/või ka 6.5" jaoks tuleb lõikuda ja kast ehitada. |
Ei tule kast ehitada... piisab kõrgendist ja jätta element tagant lahtiseks, ühesõnaga et element kasutab ukse sisemust kastina... see on mitmeid
kordi odavam kui lasta sinna sõna otseses mõttes kast ehitada. Loomulikult tuleks sellise installi puhul alustada ka use pigimatitamisega, kuid
sellest suuremaosa installide puhul ei pääse nagunii.
|
|
|
|
RaidoT
klubiliige
Registreerunud 26.11.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.02.05 17:58
|
|
|
Ma küll ei tea kust see 10000.- kroonine hind välja võeti aga ma arvan et mul ei lähe see ümber ehitus nii kalliks eriti kui veel ise teen. Ja plaanis
pole ukse polstrit lammutama hakata vaid teen vanade kõlarite katete asemele sellised uued katted mille külge peaksid tulema need kompod.
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.02.05 18:03
|
|
|
Ise tehes kukub see hind veelgi allapoole jah, kuid olen ka kuulnud et kui ikka korralikus firmas lasta teha korralik "KAST" polstri külge võib see
hind sinna 10K juurde minna küll.
Omal on lähiajal plaanis sellised kastid uste polstrite külge ehitada ka, 8" midwoofrite jaoks, eks näis palju kokku asi maksma omale läheb
|
|
|
|
RaidoT
klubiliige
Registreerunud 26.11.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.02.05 19:18
|
|
|
Aga mida arvad audi originaal kastidest kas neid on mõtet alla jätta või on parem kui need ära võtta.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |