Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2  3
Autor:
Pealkiri: Tosooli temp liiga madal? (Vastuseid: 59 | Vaatamisi: 9812)
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 2.6

postitati 08.10.07 12:53 Tsiteeri
Tosooli temp liiga madal?

Terv!

Maanteel praeguste ilmadega kruiisides (u. +10c) on jahutusvedeliku temperatuur seal 70 juures. Vähevõitu natuke? Linnas on kõik okei, siis ripub seal 90c kandis. Mootoriks v6 2.6 110kw.

Mida arvata? Termostaat vale? Samas pöörded on ju ka vaid 2300 kandis maantee kiirusel, äkki ongi normaalne?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
emahiir
huviline

Registreerunud 17.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 08.10.07 13:11 Tsiteeri

70 kraadi ei ole kohe kindlasti norm. Audi ükskõik millisel mudelil peab see näit olema 90 kraadi, nii maanteel kui ka linnas. Termostaadis võib asi olla, vaata temp. andurit ka.

Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 08.10.07 14:01 Tsiteeri

Kuidas ma seda temp.andurit kontrollida saan? Visuaalselt ju vist mitte, testriga? Tegelikult ma usun, et selles ei ole asi. Peaks ju kas näitama kas õigesti või totaalselt mööda, kui katki oleks?

Kas termostaati saab ilma laiali kakkumata ka kontrollida? Äkki seal on mingid numbrid peal. Neid ju erinevate avanemistemperatuuridega minuteada.

Miks see üldse halb on, kui mootor maanteel 70c juures on?

HannesT
huviline

Registreerunud 21.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Avant

postitati 08.10.07 14:37 Tsiteeri

Mul sama mootor ja sama jama, aga maanteel isegi 50c. Minu puhul on termostaat koguaeg avatud ja mootor soojeneb väga aeglaselt ja maanteel jahtub üldse maha. Bensiini võtab niimoodi liiga palju - 17 sajale linnas ja 10 mntl. + on pikas perspektiivis mootorile ka kahjulik.

Halb on sellepärast, et õlitus pole 70c sama hea nagu 90c ja madalama temperatuuriga kondenseerub vedelkütus küttesegust välja ja peseb silindri seintelt õli maha, mistõttu mootor kulub kiiremini. Mitte just ühe päevaga, aga kiiremini kindlasti.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
j2mis
huviline

Registreerunud 07.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: C5, B5, Zafira A

postitati 08.10.07 14:38 Tsiteeri

Mootori norm temp on umbes 90 kraadi. Alla selle hakkab mootoril külm ning siis hakkab ka rohkem pentsu ka võtma(läheb külma rezhiimi. st toores peal)
Võta vana termostaat välja pane uus 87 või 93 kraadine sisse ning asi korras. Termostaat maksab poes 200EEK :D pole ju palju

Mul eelmine auto audi 80b4 2.0 85kw mootor võttis maanteel 14 ja linnas tugevasti üle selle kütet kui termostaat peetis oli. Mul ntx ei tõusnud veenäit üldse üle 60 kraadi :P sest termostaat lahti oli jäänud.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
vx_105
Bännitud

Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal

postitati 08.10.07 14:48 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: j2mis
Võta vana termostaat välja pane uus 87 või 93 kraadine sisse ning asi korras.

Mul 100-l tundub ka vahel nagu natuke madalavõitu temp olema. Olen aru saanud, et algul (kusagil enne 90°C) avaneb termostaat ja jahutusvedelik hakkab radikast läbi käima, jaheda ilma ning maanteesõiduga sellest ka piisab. Kui ei piisa ja edasi kuumeneb, siis u. 90°C juures lülitub tööle ventilaator. Kui ma nüüd aga 93°C termostaadi panen, siis vist tekib selline efekt, et ventilaator lülitub tööle enne kui termostaat avaneb? Või mida täpselt see temp. termostaadil näitab, kas temperatuuri mille juures ta hakkab avanema või temperatuuri mille juures ta 100% lahti on?

Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 08.10.07 15:41 Tsiteeri

Muidugi pole 200 eeksi palju :). Maanteel võtab mul 7,5 kanti kütet, seda küll sellise mootori kohta palju pole. Ei usu, et vähem võiks võtta. Linna kohta ei oska öelda, pole aru saanud. Kompu järgi 12-13. Mindki huvitaks, et milline termostaat on optimaalseim ja mitu tundi seda töökojas vahetatakse selle v6 mootori puhul.

Tsitaat:
Termostaat maksab poes 200EEK :D pole ju palju

Mul eelmine auto audi 80b4 2.0 85kw mootor võttis maanteel 14 ja linnas tugevasti üle selle kütet kui termostaat peetis oli. Mul ntx ei tõusnud veenäit üldse üle 60 kraadi :P sest termostaat lahti oli jäänud.

HannesT
huviline

Registreerunud 21.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Avant

postitati 08.10.07 16:03 Tsiteeri

Termostaadi vahetuseks tuleb lahti võtta auto nina ja eest ära ka hammasrihm. Niiet kui rihma või veepumpa vahetada tahad, siis tasub need ka kohe ära teha.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 08.10.07 16:42 Tsiteeri

Tõsiselt? :o Krt küll. Rihmad vahetatud. See läheb siis küll tuhandeid maksma?

Kuidas see temp.andur töötab ikkagi? Juurdlen, et kas äkki selles siiski viga ei ole. Ei tahaks küll "igaks juhuks" lasta seda termostaati vahetada, kui töö nii mahukas on.

Fugitive
klubiliige

Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Allroad 2008 3.0tdi

postitati 08.10.07 16:45 Tsiteeri

V6-l jah, tuleb rihm maha võtta ja esiots laiali võtta. a sul arvatavasti ikka termostaadi viga :(

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 08.10.07 19:20 Tsiteeri

Noh, kahe otsaga asi. Passatil ei saa stanget eemaldamata tuledel pirnegi vahetatud minuteada. Töötunde oskab keegi öelda veepumba vahetuseks, mis töökojas kuluda võiks? Teaks raha planeerida.

Mida see normist madalam temperatuur peale kütusekulu suurenemise veel halba teeb? Olen kuulnud, et talvel pannakse papp ette osale radikast. Mul töötaks ka see ju ajutise lahendusena? Teeks ka MacGyver´it? :D

Tsitaat:
Algselt postitas: Fugitive
V6-l jah, tuleb rihm maha võtta ja esiots laiali võtta. a sul arvatavasti ikka termostaadi viga :(

Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on foorumis

Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.

postitati 09.10.07 10:44 Tsiteeri

Termoandurit saad mõõta küll,kui õieti mäletan siis külmalt oli mingi 5000 oomi ringis ja 90 kraadi temp. juures u. 200 oomi.Autodatas on selle kohta tabel ka,hetkel ei saa vaadata.Ära ainult juhet enne maha kisu ja mõõtma hakka,kui oled süüte välja keeranud.

OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide õli, seadistused, DPF-i, õhkvedrustuse mured jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 25.3.1 + 17a. kogemust). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam, Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 09.10.07 11:23 Tsiteeri

Kuigi, ta peaks ju lineaarselt töötama? Ei ole nii, et 80c puhul näitab alla tegeliku, aga 90c juures õigesti. Siittulenevalt ei saa see andur justkui peetis olla.

EDIT: Kas 87c või 93c termostaat? Tootjavahe oluline? Lasen ära vahetada, ei saa see andur vist ikkagi peetis olla niimoodi "pooleldi".

Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on foorumis

postitati 09.10.07 11:59 Tsiteeri

Mul oli omal kunagi sama jama,viga oli termostaadis.Vahetasin ära ja uus kestis kuni esimeste külmadeni,siis algas otsast.Maanteel 70 kraadi,linnas 90.
Osad termostaadid ongi praagid juba uuena.
Termoanduri asukoht on aga vasakul pool klapikambri kaanest tagapool jämeda jahutusvedeliku toru sees(peal),mis suundub üles radikasse.Loodan,et sai arusaadav.

OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide õli, seadistused, DPF-i, õhkvedrustuse mured jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 25.3.1 + 17a. kogemust). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam, Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
janar
huviline

Registreerunud 16.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant

postitati 09.10.07 12:04 Tsiteeri

Tõenäoliselt on su auto toodud lõunamaadest, seal ongi madalama temperatuuriga termostaadid sisse pandud. Oli mulgi üks selline. Termostaadivahetus lahendab su probleemi!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 09.10.07 12:14 Tsiteeri

Lõunamaa kohta ei oska öelda, aga eelmine omanik on hea tuttav ja tema ütles, et tal olevat okei olnud. Järelikult pole vale termostaat, vaid tuksis termostaat. Aga mis temperatuuriga võtan ikkagi? Suvel on mul linnasõitu ka parajalt Tallinna ummikutes.

Edit: Jann, sa tootjat ei mäleta? See nii mahukas töö, et tahaks ikka kvaliteetse jupi saada. Forssi oli plaan minna, nad vast väga hullu rämpsu ei müü :).

Jann
huviline

Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on foorumis

postitati 09.10.07 12:24 Tsiteeri

Mina panin Wahleri termostaadi,midagi paremat ei leidnud.
Tuksi on lühikese ajaga läinud neidki.Enne kui autole paigaldad "keeda läbi" paar korda,siis näed,kuidas toimib.

Fugitive
klubiliige

Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Allroad 2008 3.0tdi

postitati 09.10.07 15:31 Tsiteeri

tehasepoolt on V6 2,6-l 87C termostaat

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 09.10.07 16:29 Tsiteeri

Kusjuures tuleb nii välja, et need forsis pakutavad odavad termostaadid vist ei toimigi. Mitmel masinal olen vahetanud ja ükski pole normaalselt töötanud. Nüüd võtsin ühest teisest varuosapoest ka odava prooviks (r5 on vahetamine lihtne) ja toimib ilusti. Seega kui forsist osta siis tuleks eelistada wahleri oma mis on küll ;)oluliselt kallim.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 10.10.07 07:05 Tsiteeri

Hõmm, huvitav. Rääkisin eile ühe sõbraga, kelle eelmine auto oli A100 c4. Temal olla 2.0 mootoril ka maanteel jahutusvedeliku temp. 70 kandis olnud ja ta pidas seda normaalseks. Kui salongi soojaks saab, siis tema meelest probleemi pole. Aga termostaatide kohta... Tõesti müüb Forss mittetöötavat kaupa? Ei tahaks nagu uskuda. See Wahler maksab autoosad.ee-s 210 eeksi, Forsis on ilmselt veidi kallim. Et kui ta on teistest OLULISELT kallim, mis need teised odava otsa termostaadid maksavad 50.- siis või? :D

vx_105
Bännitud

Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal

postitati 10.10.07 08:49 Tsiteeri

Kas esindusest ostes originaaltermostaadi eest tahetakse hirmast kirvehinda? Ei usu, et väga üle mõistuse on, ma arvatavasti lähemal ajal uurin ja võibolla ostan.

Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

postitati 10.10.07 09:21 Tsiteeri

Uurisin asja ja jagan infot ka teiega :). Esinduses A-osa 292.-, Forsis 302.-. Esinduses A-osa, mille tootjat ma teada ei saanud, Forsis pidi kõige parem olema Behr (kuulmise järgi, ma saksa keelt ei räägi). Nii et vahet pole ;). Maksab siis järelikult esindusest võtta.

vx_105
Bännitud

Registreerunud 21.03.07
Kasutaja on eemal

postitati 24.10.07 18:47 Tsiteeri

Kas keegi oskab midagi sellest temperatuuritähistusest rääkida?
Revalis: TERMOSTAAT 87-102 C 344.00
Et mida see 87-102 C näitab? Millise temperatuurijuures termostaat siis avaneb? Või on näiteks nii, et 87 C juures hakkab avanema ja 100% avatud on 102 C juures?

semanoid
huviline

Registreerunud 24.04.07
Kasutaja on eemal

Auto: audi 90 q. 20v 125kw. 91a.

postitati 24.10.07 19:39 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Tort
Muidugi pole 200 eeksi palju :). Maanteel võtab mul 7,5 kanti kütet, seda küll sellise mootori kohta palju pole. Ei usu, et vähem võiks võtta. Linna kohta ei oska öelda, pole aru saanud. Kompu järgi 12-13. Mindki huvitaks, et milline termostaat on optimaalseim ja mitu tundi seda töökojas vahetatakse selle v6 mootori puhul.

Tsitaat:
Termostaat maksab poes 200EEK :D pole ju palju

ventika andur on radika küljes, kuidagi ei saa ennem tööle hakata.

semanoid
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 25.10.07 03:42 Tsiteeri

2,6 motol on vaja maha võtta ainult kiilrihm (genekas, roolivõim jne). Hammasrihma vahelt saab asja ilusti kätte, pingutusrull ja rihm natu lõdvemaks, aga soovitav on väheke toestada, et hammasrihm maha ei kargaks nukaratastelt. Samuti pole vaja tervet esiosa maha kakkuda, kuna peaks olema ju kaks el venti, mitte visco+1 el.vent. Pole need termostaadid jah suuremad asjad, mis vastupidavusega hiilgaks, enda liikuritelgi vahetanud neid nagu sokke :D See kes arvab, et maanteel peabki temp madalam olema käigu pikalt :P

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
 Lehekülgi:  1  2  3
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 33.9% - SQL: 66.1%]