Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Aku läbi, Soovitage uut! (Vastuseid: 19 | Vaatamisi: 3141)
Darkdog
huviline

Registreerunud 20.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6

postitati 01.07.07 13:04 Tsiteeri
Aku läbi, Soovitage uut!

Auto aku otsustas koostöö lõpetada,Suht väsinud teine.

Oskab keegi öelda,mis tehaseandmed aku mahutavuse kohta ütlevad? (automark profiilis) Hetkel oli 80 mh. Kas on mõtet võimsamat panna?

Kindlasti on kõigil kogemusi erinevate akudega, Mida soovitate ja millest soovitate hoiduda?

Tänud juba ette:P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 01.07.07 14:06 Tsiteeri

Tehasest on nii 2.8 100 kui ka S4 63 Ah akuga. Kui lisavõimudega audiotehnikat peal pole, pole erilist pointi suuremat panna. Ostes jälgi, et aku poleks kõrgem kui 175 mm, muidu võid tagaistme alla kerge vaevaga lühise tekitada.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
olc
huviline

Registreerunud 02.06.06
Kasutaja on eemal

postitati 01.07.07 14:07 Tsiteeri

Mis aasta S see on? 63Ah paistab olema soovituslik nagu mu A4'legi, ise paigutasin sinn 74Ah (680A) aku, kakane kliima nagu meil kipub olema, on väike vooluvaru kui juhtub lühemaid otsi sõitma

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 01.07.07 14:40 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: olc
Mis aasta S see on? 63Ah paistab olema soovituslik nagu mu A4'legi, ise paigutasin sinn 74Ah (680A) aku, kakane kliima nagu meil kipub olema, on väike vooluvaru kui juhtub lühemaid otsi sõitma

91-94 vast mootori järgi vaadates. Sinu loogika ei pea tegelikult paika, kuna lühikesed otsad ei pruugi ettenähtust suuremat akut pidevalt täis laetuna hoida. Seega võib suurema aku eluiga jääda lühemaks. Lisaks maksab rohkem. Kui auto on korras, on see 63 Ah seal tegelikult juba niigi paraja varuga. Sinna piisaks vabalt ka 55 Ah-st.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Darkdog
huviline

Registreerunud 20.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6

postitati 01.07.07 14:46 Tsiteeri

Ok. Ah on pm selge. Mis firmasi eelistada? Mida vältida?

Hetkel nagu sõelale jäänud Varta, Centra,Bosch

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
olc
huviline

Registreerunud 02.06.06
Kasutaja on eemal

postitati 01.07.07 15:53 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Tsitaat:
Algselt postitas: olc

91-94 vast mootori järgi vaadates. Sinu loogika ei pea tegelikult paika, kuna lühikesed otsad ei pruugi ettenähtust suuremat akut pidevalt täis laetuna hoida. Seega võib suurema aku eluiga jääda lühemaks. Lisaks maksab rohkem. Kui auto on korras, on see 63 Ah seal tegelikult juba niigi paraja varuga. Sinna piisaks vabalt ka 55 Ah-st.

Ma juba lausa teadsin et kohe sellise sisuga post tuleb. ma räägin et vahest kui juhtub et sõidad lyhikesi otsi või kui juhtub ekstra külm talvepäev olema siis rohkem käivitusvoolu alati abiks.
Tootjaid ma ei oska küll ritta seada, väljanägemine kõigil sama, garantii kõigil sama, nagunii vorbitakse ühes tehases

Kaits
klubiliige

Registreerunud 01.03.03
Kasutaja on eemal

Auto: RS 6 Avant

postitati 01.07.07 16:59 Tsiteeri

Aku ostetakse autole nagu iga muu varuosagi. Vastavalt margile, mudelile, mootorile, lisavarustusele jne. Pädev akumüüja vaatab kataloogist just Sulle sobiva mõõtmete, mahutavuse jne järgi.

Ise eelistan Bosch Silverit.

Edit: Mingis TM'is (TehnikaMaailm) oli päris pädev akutest. Numbrit ei mäleta.

heihei
huviline

Registreerunud 01.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: b6, 96kw bens.

postitati 01.07.07 17:58 Tsiteeri

vist bosch sinna esirinda küll ei jäänud,telkus jah vist reklaamiti ka seda numbrit

Rst
huviline

Registreerunud 06.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: hall metallik diisel Q

postitati 01.07.07 18:20 Tsiteeri

Olin ise sama mure ees sellel talvel.

Valituks sai Exide X-tra 75Ah 760A
Sellel peaks olema tugevam käivitusvool ning TM testis läks ka tal hästi. ;)

ex-Audi S4 2.2T - 609hp/846Nm rattast mõõdetuna
10.9sec@210km/h, 1km 268km/h, 1miil 295km/h
Harry_R
huviline

Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal

postitati 01.07.07 19:13 Tsiteeri

Mina annaks hääle Varta akudele.Pole endal nendega probleeme kunagi olnud.

Audi 90 typ85 2.0 --> Audi coupe typ89 2.3 --> Audi A4 avant B5 2.4 V6 --> Audi 90 typ85 2.0 --> Audi A4 avant B5 1.8TQ --> Audi A4 avant B8 2.0 TDI
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
laur
huviline

Registreerunud 14.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: A7 3.0 TFSI

postitati 01.07.07 20:58 Tsiteeri

Mul sama mure tekkinud, et aku saab jube ruttu tühjaks. Jätsin läpaka 20 min laadima autosse ja juba oli päris hädine käivitamine.
Kuna mul helitehnikat kah sees, siis kui palju võimsama ma asemele peaksin ostma? Tegu siis 2001 aasta A6. Täpselt ei tea palju originaalis on, see silt on sellise kohapeal et ei näe hästi.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
olc
huviline

Registreerunud 02.06.06
Kasutaja on eemal

postitati 02.07.07 13:21 Tsiteeri

võimsama helitehnikaga varustatud masinatel vist ei ole aku kunagi täis. pikemat otsa ka ei sõida siis pead ise akulaadijaga järgi aitama.
Lisaks kellel aku tihiti tühjaks saab(kasvõi seesama audio "häda") võiks ka vastava aku valida mis talub neid tsükleid. optimal on mingid spec seeriad aku.ee/optima/index.php?lk=kkk" target="_blank">http://www.aku.ee/optima/index.php?lk=kkk
ainult et nende hind on kah mõnus

riio
huviline

Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 02.07.07 17:24 Tsiteeri

Kusjuures Varta põrus TM tetsis. Kuid parimaks loeti Bulls (vähetuntud odav jne). Vahel need nimekad firmad ei pruugigi parimad olla;) seega tasud kõiki uurida.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
audiboy
huviline

Registreerunud 22.08.04
Kasutaja on eemal

Auto: Octavia III vRS '16

postitati 02.07.07 20:34 Tsiteeri

Hetkel kolmandat aastat peal Varta (74Ah, 680A) aku ja siiani ei ole probleeme tekkinud isegi talvehommikuti -30°C käivitades. Siin ka mõningaid arvamusi erinevate akude kohta :)

How hard can it be? I mean, what could possibly go wrong? :)
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
ash
huviline

Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: typ85 CQ '87

postitati 03.07.07 07:53 Tsiteeri

Huvitav, millest nüüd siis õppust võtta tuleks ? Ütelge mulle üks põhjus, miks suurema võimsusega aku ka lühematel otsadel ei sobi meie s*tases kliimas ? Aku mahtuvus väga külma ilmaga niigi langeb kuni 50%, seega, kui Sul on võimsam aku, saad auto kiiremini väga külmas käima, mis tähendab et ei kurna seda niipalju. Olen ma väga valel teel ? Samas, kui ikka mega muusikat taga pole, siis misasi see väga ikka kogu energia ära võtab ? Ok, vb minu loll loogika, aga talvel käreda pakasega sai hästi näha kuidas võimas aku lihtsalt jõuga viskas mootori käima, kuigi õlid olid lausa tahkes olekus. Väikeste akudega oli selline tunne et poole pöörde pealt jookse juba juhtmeid taha panema et päris ära ei kooleks, selline kole nutune viuks viuks tuli ainult.
Ok, vb kui asi puudutab tõesti postiljoni ametit kus iga kilomeetri taga auto seisma jätad, siis tõesti see suur aku kui tühjaks saab on kellad.

Samas, kui sõidad suure akuga ja peadki teda 1 kord aastas järgi aitama miskise väga külma ilmaga, et lihtsalt täis laadima või sooja tuppa viima, pole see vast nii hull kui päris tihti kelleltki käivitusabi paluda ?

Ise eelistan Bosch Silverit, pole veel teele jätnud ja ainult head kogemused. Jah, TM testis ei saanud tõesti väga kõvasid tulemusi, milleks oli ilmselt ka praakaku, millest oli ka juttu. Ikka juhtub. Kellele ema, kellele tütar.

Samas kord 3-4 aasta jooksul korralik 100 Ah aku 2000 eegu eest pole küll palju. Käite panete paagi bensiini täis ja läheb 1000 kulli ning ei tee teist nägugi - nii loomulik ju. Ärge selliste vajalike asjade puhul küll koonerdage, ei võida grammigi ;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 03.07.07 08:13 Tsiteeri

Minu point oli selles, et vastavale autole ette nähtud mahtuvusega korras aku, korras geneka ja korras mootori korral pole ka -30°C juures käivitamisega probleeme. Pigem on kõvasti varu veel ka käiamiseks. The bigger the better printsiip ei kehti alati. Tihti on optimaalsus parem tee. Mina valiks pigem tehase poolt ette nähtud mahtuvusega aku ja jälgiks valimisel hoopis aku tootja poolt lubatud käivitusvoolu.

BTW, sel teemal on vist alati vaidluseks läinud? :)

aku.ee/index.php?id=3#" target="_blank">Varta veebist:

Search for batteries by application

Manufacturer AUDI Model Line 100 Avant (4A, C4)
Vehicle S4 Turbo quattro kW / PS 169 / 230
From 1991-09 To 1994-06

560 170 064 3172 BLUE dynamic HP 12V 60Ah 640A; 242*175*175 1250.-
570 146 064 3172 BLUE dynamic 12V 70Ah 640A; 278*175*175 1375.-
575 121 072 3172 BLUE dynamic HP 12V 75Ah 720A; 278*175*175 1650.-

ash
huviline

Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: typ85 CQ '87

postitati 03.07.07 08:33 Tsiteeri

To: Black

Ei vaidle vastu, kui me elaks Saksamaal või Itaalias kogunisti. Seal ükskõik. Siis on arusaadav see originaalaku, millega nad kõik seal liiguvad.

Aga ega ikka nadi on küll suurt V8 mootorit käivitada miskise pisikese patareiga. Eks käima läheb uue aku puhul ikka esiemsed 2-3 aastat raudselt, hiljem hakkab ära väsima :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
laur
huviline

Registreerunud 14.09.03
Kasutaja on eemal

Auto: A7 3.0 TFSI

postitati 03.07.07 09:43 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Minu point oli selles, et vastavale autole ette nähtud mahtuvusega korras aku, korras geneka ja korras mootori korral pole ka -30°C juures käivitamisega probleeme. Pigem on kõvasti varu veel ka käiamiseks. The bigger the better printsiip ei kehti alati. Tihti on optimaalsus parem tee. Mina valiks pigem tehase poolt ette nähtud mahtuvusega aku ja jälgiks valimisel hoopis aku tootja poolt lubatud käivitusvoolu.

BTW, sel teemal on vist alati vaidluseks läinud? :)

aku.ee/index.php?id=3#" target="_blank">Varta veebist:

Search for batteries by application

Manufacturer AUDI Model Line 100 Avant (4A, C4)
Vehicle S4 Turbo quattro kW / PS 169 / 230
From 1991-09 To 1994-06

560 170 064 3172 BLUE dynamic HP 12V 60Ah 640A; 242*175*175 1250.-
570 146 064 3172 BLUE dynamic 12V 70Ah 640A; 278*175*175 1375.-
575 121 072 3172 BLUE dynamic HP 12V 75Ah 720A; 278*175*175 1650.-

Nu aga kui on natuke rohkem helitehnikat peal, siis ju loomulik, et see aku saab üsna ruttu tühjaks. St siis ei saa ju panna originaalile vastavat akut kuna originaalis pole autol ju selliseid kõlareid ja võime peal.

Mul praegu selline olukord, et kui 5 minutit kuulan mõõduka helitugevusega muusikat siis starter ainult plõgiseb. Aku ise on 6 aastat vana ka, aga ma kardan et kui ma panen uue aga samas mahus, siis äki se jääb ka ikkagi väheks?

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
undu
huviline

Registreerunud 05.08.05
Kasutaja on eemal

Auto: Outback´13, Gaz 2410

postitati 03.07.07 10:03 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: laur
Nu aga kui on natuke rohkem helitehnikat peal, siis ju loomulik, et see aku saab üsna ruttu tühjaks. St siis ei saa ju panna originaalile vastavat akut kuna originaalis pole autol ju selliseid kõlareid ja võime peal.

Mul praegu selline olukord, et kui 5 minutit kuulan mõõduka helitugevusega muusikat siis starter ainult plõgiseb. Aku ise on 6 aastat vana ka, aga ma kardan et kui ma panen uue aga samas mahus, siis äki se jääb ka ikkagi väheks?

6 aastaga pole su auto aku mahtuvus kindlasti enam võrreldav sellega mis paberil kirjas. Võid julgelt panna sama mahtuvusega aku, suurem mahtuvus pikendab sinu auto puhul eelkõige aega, mille jookusl saad seisva mootoriga muusikat kuulata

Dust Rocket
huviline

Registreerunud 19.06.04
Kasutaja on eemal

Auto: avataris on mälestus!!!!

postitati 03.07.07 11:59 Tsiteeri

Keda huvitab siis TM-s oli akude test 12/2006 numbris.
Testiti 62Ah akusid ja võitis miski Trane (?), teine oli Hella ja kolmas Bosch ja Varta (neil oli ühepalju punkte).

Satan will claim my soul.
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 39.3% - SQL: 60.7%]