Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: C4 2.6 mudimine 2.8-ks? (Vastuseid: 27 | Vaatamisi: 5854)
metallica3000
huviline

Registreerunud 28.08.06
Kasutaja on eemal

postitati 07.03.09 12:10 Tsiteeri
C4 2.6 mudimine 2.8-ks?

Kui suur on nende mootorite erinevus, pealtnäha paistab ainult sisselaske kollektor erinev olevat? Või kui juba mõelda 2.8-ks ehitamise peala siis võibolla kohe osta peale 2.8? Kui seda teha kas tuleb ka autol ka elektroonikat, no mida iganes veel vahetada, kui originaalis on mõeldud 2.6?
Ehk on kellegil kogemusi kui raske või kui kerge see modifitseerimine on?

Ettetänades Raido

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
Janis
huviline

Registreerunud 10.08.04
Kasutaja on eemal

Auto: Subaru

postitati 07.03.09 14:18 Tsiteeri

2.6%20elektroonika#pid268152" target="_blank">2.6 > 2.8

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 08.03.09 12:48 Tsiteeri

Mul on vist mingid luulud:
1. mul pole autot
2. ma ostan 2.6 mootoriga standardse turul vedeleva isendi
3. ma ostan 2.8 mootori
4. hakkan ostetud jurakale seda 2.8't vahele pusima
5. avastan, et võiks tegelikult tagasild kah vedada

Palun saatke siia teemasse selle haruldase 2,6'se mootoriga isendi müügilink, millele tasub see vahetus ette võtta ja ma üritan kah selle vahetuse vajalikkusest äkki aru saama hakata.

Hea auto on palju autosid...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
metallica3000
huviline

Registreerunud 28.08.06
Kasutaja on eemal

postitati 16.03.09 15:56 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kps
Mul on vist mingid luulud:
1. mul pole autot
2. ma ostan 2.6 mootoriga standardse turul vedeleva isendi
3. ma ostan 2.8 mootori
4. hakkan ostetud jurakale seda 2.8't vahele pusima
5. avastan, et võiks tegelikult tagasild kah vedada

Palun saatke siia teemasse selle haruldase 2,6'se mootoriga isendi müügilink, millele tasub see vahetus ette võtta ja ma üritan kah selle vahetuse vajalikkusest äkki aru saama hakata.

Selle teema püstitamisega mõtlesin seda, et pealtnäha paistavad mootorid sarnased isegi võibolla liiga sarnased ja minu loogiga mõtles, et järsku saab lihtsa vaevaga mõned lisa kw autole juurde.
Ning sinu asi pole siin teisi pilgata. Kui sulle meeldib sõita sellega mis sul on siis sõida aga samas on olemas inimesi kes pole kunagi rahul sellega mis neil on vaid üritavad autot edasi arendada, ehitada seda oma käe järgi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 16.03.09 16:23 Tsiteeri

Edasine on minu arvamus ja ma ei esinda sellega mitte kedagi ega midagi peale iseenda:
Minu post oli üldistav ja kokkuvõttev, mida siin foorumis olen varem näinud korduvalt ja korduvalt.
Teatud mootorite puhul POLE lihtsalt võit nii oluline, et võtta ette pikka ja mõttetut protseduuri ja seda enam, et seda soovitakse teha igapäevaseks sõiduks soetatud ainsa liikuriga.
Ainsad pointid selle asja juures:
1. vana mootor on peetis ja vajab niikuinii vahetust.
2. on koht, kus seda kõike teha ja ka ise ei tohi kapoti all võhik olla, mitte loota, et see teenuse korras ära tehakse - soodsalt.
3. kindel koht, kust on doonormootor koos kõige vajaliku/võimalikuga võtta. Üllatusi tuleb ka hiljem välja, mida veel vaja oleks.

Edasi arendamine ei ole paraku selle teema õige kontekts, sest potensiaali on suhteliselt vähe kuhu jõuda :(. Sellest tuleb ainult õigel ajal aru saada, enne kui jõutakse relakas juhtmetesse ajada ja hiljem kahetseda, et emotsionaalset väärtust omanud isend on rikutud.

See, et siin foorumis keegi täpselt "kodutöö" ära teeb, pole mõtet loota ;).

Edit: soovitus, chip+koonusfilter+sportcatid ja annab piisavalt tunda, et seda jama mitte ette võtta.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
metallica3000
huviline

Registreerunud 28.08.06
Kasutaja on eemal

postitati 16.03.09 17:41 Tsiteeri

Sellist vastust lootsingi saada kuna soetatud auto ei ole mul ainsaks liikuriks ja tekkis mõtte, et äkki võiks või õigemini saaks mudida lihtsa vaevaga 2.8-ks. Tuleb välja, et mõtetu selge, see mõte prügikasti. Oleks olnud muidu hea võimalus 2.8 peale tõsta oma vana Quattro pealt.
Aga aitäh kõigile selgus majas, et tegu suht mõtetu ideega. Kõik ei ole alati nii lihtne kui paistab.

Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q

postitati 16.03.09 18:02 Tsiteeri

Ma täpselt ei mäleta kellega ma sellel teemal rääkisin, kuid eestis on tehtud 2.6 mootor 2.8 mootoriks. Pandi 2.8 vänt ja saadi sellega töömaht suuremaks. Veidi oli vist probleeme hooratta ja vända omavahel sobitamisega, sest miski ei klappinud päris korralikult, kuid asi saadi lõpuks tööle.

Mis seal täpsemalt tehti, seda ma ei tea. Kas ka mootorijuhtimine ka muutus või jäi originaaliks, sellele oskab ka tegija ise paremini vastata Kuid niipalju kui meelde jäi, siis olevat tegu pigem 2.6 mootoriga mille töömaht on suurendatud 2.8 peale, kui õige 2.8 mootoriga.

Edit: seda mootori juttu rääkis mulle kasutaja StreetR, kui ta viitsib, siis ehk pajatab sellest veidi rohkem

Et oleks raskem!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

postitati 18.03.09 21:27 Tsiteeri

Pole olemas asja, mida teha ei saa, lihtsalt kulutused on need, mis ei pruugi inimlikesse piiridesse jääda. Ehitamise vastu pole endalgi midagi, aga +20kw selle jama eest ei tasu mitte mingil põhjendusel ära. Ainus asi kui vaja "linnuke kirja saada", et "TEHTUD" ja lihtsalt on liiga palju vaba aega.

tryku
huviline

Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 19.03.09 13:47 Tsiteeri

Äratasuvus on kahtlane, kuid mis seal siis kulukaks võib teoorias minna?

Edit: Loomulikult kõiki töid põhimõtteliselt ise tehes.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Matrix
huviline

Registreerunud 13.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: Coupe

postitati 19.03.09 14:29 Tsiteeri

Üldiselt selline tegevus jah suhteliselt mõtetu. Mõtlesin kunagi, et paneks 2.0 mootori asemel 2.8. Lugesin veidi siit ja sealt ning ca 1h pärast panin ka selle mõtte maha.
Minu enda mõtte kokkuvõte ümberpandult 2.6 -> 2.8 teemasse:
1. Tuleks teha rohkem tööd kui asi väärt on.
2. Esiveolise puhul tuleb nii kui nii piir ette, kust edasi ei ole mõtet aretada.
3. Suurem võimsus = suurem kiirendus. 2.8 annaks 2.6 mootoriga võrreldes kui mitu sekundit 0-100 km/h juurde?

Erandiks oleks muidugi see, kui aega küll ja lihtsalt huvitav nokitseda.

Järeldus mis ma enda puhul tegin oli sama mida ma praegusel juhul soovitaks:
Kui igapäeva auto olemas ja nn pühapäeva või projekti autot vaja, siis turboga S on õige valik.

See muidugi minu mõte, kuid isiklikult ei näe suurt mõtet ilma turbo/kompressorita alla 5 liitrise mootori puhul peale chipi mingit suurt mõtet muuks tuunimiseks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 2.6

postitati 19.03.09 15:13 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Matrix

3. Suurem võimsus = suurem kiirendus. 2.8 annaks 2.6 mootoriga võrreldes kui mitu sekundit 0-100 km/h juurde?

A4 B5 puhul:

2.6 man - 225nm, 0-100 9,1 s.
2.8 man - 250nm, 0-100 8,2 s.

Laias plaanis seega sekund. Niisama infoks. C4 kohta ei viitsi otsida.

tryku
huviline

Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal

postitati 19.03.09 18:59 Tsiteeri

C4 puhul umbes 1.5s.

StreetR
huviline

Registreerunud 23.08.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 200 20v Avant & Audi Coupe Drift Car

postitati 19.03.09 19:49 Tsiteeri

Olen ühe sellise kompotti teinud kasutades 2.6l motos 2.8l väntvõlli. Treida tulevad ka kolvid pealt parajaks. Asi tasus end ära kuna liigub paremini kui enamus 2.8 motosid väiksema kütuse kuluga. Arvan et enamus tuleb tänu suuremale surveastmele. Ainuke probleem mis tekkis oli väntvõlli tagumise kaela pikkus. Oleks olnud tarvis 2.8 hoorattast või nagu meie kasutasime automaadi vaheseibe mis käivad väntvõlli ja hooratta vahele.

Edu kõigile aretajatele;)

Sideways is the only way !
Imres
huviline

Registreerunud 11.03.07
Kasutaja on eemal

Auto: B4 Competition quattro 20vt

postitati 19.03.09 19:58 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: StreetR
Olen ühe sellise kompotti teinud kasutades 2.6l motos 2.8l väntvõlli. Treida tulevad ka kolvid pealt parajaks. Asi tasus end ära kuna liigub paremini kui enamus 2.8 motosid väiksema kütuse kuluga. Arvan et enamus tuleb tänu suuremale surveastmele. Ainuke probleem mis tekkis oli väntvõlli tagumise kaela pikkus. Oleks olnud tarvis 2.8 hoorattast või nagu meie kasutasime automaadi vaheseibe mis käivad väntvõlli ja hooratta vahele.

Edu kõigile aretajatele;)

Kas ka mootorijuhtimine muutus või jäi originaaliks?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
StreetR
huviline

Registreerunud 23.08.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 200 20v Avant & Audi Coupe Drift Car

postitati 19.03.09 20:50 Tsiteeri

Mootori juhtimine jäi samaks.

Sideways is the only way !
Tort
huviline

Registreerunud 16.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: A4 2.6

postitati 19.03.09 21:03 Tsiteeri

Siis võiks ju 2.8-l kaant veidi maha võtta ja surveastet tõsta ja saaks veel vingema minekuga pilli. 2.6 sisselase pidi ka kuulu järgi võrreldes 2.8-ga nadi olema :).

Teemo
klubiliige

Registreerunud 15.10.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Quattro

postitati 20.03.09 11:53 Tsiteeri

Minupoolt ka arvamus.
Kui midagi tasub nende v6 mootoritega teha, siis seda, et aretad 30klapilise kone aiste vahele. Räägin sellepärast, et hiljuti tegin(koos omanikuga) sellise valmis. Mingi aeg kui viitsimist teen ka teema selle kohta, koos piltidega. Kuid üldiselt arvan, et meil tasus see ära kuna vana moto AAH oli tuksis- plokk kasutuskõlbmatu. Tõmmet lisandus tuntavalt, kuid olen kindel, et 2.6 ja 2.8 erinevus on palju väiksem kui minu tehtud variant.
Masin ise on 100 c4 quattro manuaal ja objektiivselt hinnates(ei hakka turbokaga võrdlema) sobib selline komplekt hästi. Muidugi nuppu peab ka olema ja igaüks sellist tööd ette ei viitsi võtta, kuid mina võtsin seda, kui tavalist autoehitustööd. Rahaline pool oli umbkaudselt järgmine: mootor(ökõik vajalik töötamiseks)+juhtmestik+aju+immoemulaator 12000-, sumpsi ümbertegemine 1000, lõdvikud voolikud 500-1000 ja töö.
Vähemalt omanik on rahul, et maanteel pidi ka nüüd jõudu olema.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Peeter82
huviline

Registreerunud 28.02.05
Kasutaja on eemal

Auto: 90 Q

postitati 07.09.09 07:32 Tsiteeri

Tere,

See küll väga ära nämmutatud teema aga kuna hetkel 2,6 kone algosadeks ja ega seal miskit ilusat pole siis tekkis selline mõttevälgatus, et... Kas selline asi siis ei oleks teostatav, et kasutada 2,8 se plokki kogu täiega st vändad, kolvid, kepsud ja 2,6 se kaasi koos sisselaskega? Tegu siis 2,6 se mootoriga originaalis ja kuna kataloogide järgi on samad nii sisselaske, väljalaske kui ka plokikaane tihendid siis ei näe nagu ideeliselt takistust? Vahe ju ainult kolvikäigu pikkuses plokkidel või eksin? Mootoripadjad on ka samad seega ei peaks ju ploki asetuses ka mingeid erinevusi olema? Hetkel on 2,8 mootorite pakkumised odavamad kui 2,6 ste ja sellest ka selline mõttevälgatus... Kui keegi sellist asja juba proovinud siis kindlasti oleks igasugu info abiks... Samas tekkis ka selline mõttevälgatus, et kas siis tõesti ei saa 2,8 peadele panna 2,6 sisselaset ja kompotti niimoodi liikuma ajada ilma suurema elektrivahetuseta? Mis seal nii erinevat on siis lõpude lõpuks ikkagi kui isegi sisselaske kolde ülemine tihend on sama sugune mõlemal rääkimata pea ja sisselaske vahelisest tihendist?

Ettetänades Peeter

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 07.09.09 08:39 Tsiteeri

2.6 ja 2.8 kaaned on identsed. Minu B4 2.8 peale sai üks 2.6 pealt võetud kaas. Ka põlemiskambri kujus ega suuruses pole erinevust. Surveastmete erinevus tulenevalt pikemast kolvikäigust on 10.0 vs 10.3.

Teoorias võiks ju 2.8 raua külge 2.6 kaablid ja aju ühendada. Kas see ka praktikas õnnestub... proovi. :)

Fugitive
klubiliige

Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Allroad 2008 3.0tdi

postitati 07.09.09 12:26 Tsiteeri

2,8 mootoril on õhulugeja, 2,6 mootoril aga ei ole. Tegelt saab erinevustest lugeda siin 2v.org/engine/index.php?section=fe" target="_blank">http://12v.org/engine/index.php?section=fe

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 07.09.09 12:45 Tsiteeri

Õhulugeja saab siis lihtsalt vahelt ära jätta. 2.6 sätib vist segu puhtalt drosselklapi asendi järgi ja lambdasondiga heitgaase nuusutades?

Fugitive
klubiliige

Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal

postitati 07.09.09 12:59 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Õhulugeja saab siis lihtsalt vahelt ära jätta. 2.6 sätib vist segu puhtalt drosselklapi asendi järgi ja lambdasondiga heitgaase nuusutades?

No kui kogu ülemine osa+aju jäävad 2,6 omad ja ainult alumine tuleb 2,8 oma siis jääb lootus, et asi hakkab tööle. Ei tea kas see 0,3:1 surveastme vahe on väga oluline või mitte.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 07.09.09 13:05 Tsiteeri

Ülemine osa on ju ka tegelikult kuni kollektorini sama. Võib panna 2.6 plastkollektori ja throttle body, kuid samamoodi võib ju vast ka 2.8 omad panna ja lihtsalt õhulugejat ei pane. Throttle body küljes olev asendiandur on vast sama? Mingit muud olulist elektrisüsteemi ühendatavat kraami seal pole. Pihustid on vast samad? Nuka ja vända asendiandurid samuti. Süütepoolid? Kõik see annab vast klapitada.

Fugitive
klubiliige

Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal

postitati 07.09.09 13:11 Tsiteeri

Mingi hetk lugesin siit foorumist, et kollektorid ei ole omavahel vahetatavad, üritan teema välja otsida.
Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Ülemine osa on ju ka tegelikult kuni kollektorini sama. Võib panna 2.6 plastkollektori ja throttle body, kuid samamoodi võib ju vast ka 2.8 omad panna ja lihtsalt õhulugejat ei pane. Throttle body küljes olev asendiandur on vast sama? Mingit muud olulist elektrisüsteemi ühendatavat kraami seal pole. Pihustid on vast samad? Nuka ja vända asendiandurid samuti. Süütepoolid? Kõik see annab vast klapitada.

Fugitive
klubiliige

Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal

postitati 07.09.09 13:15 Tsiteeri

Nii palju veel, et see on 2,6 sisselaske joonis:

http://www.vagcat.com/p/B118/133810.png
ja see on 2,8 oma:
http://www.vagcat.com/p/B118/133800.png

Nagu näha on siis erinevust suur :)

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 41.4% - SQL: 58.6%]